Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Wienissä

Kulttuurimatka Wieniin -kommentti kimmowi:n matkakertomukseen

matkamatti    10.04.2013    Wienin nähtävyydet    Wien

Kyllä Wieniä pommitettiin aivan riittäämiin II. maailmansodassa. Arviolta kolmasosa (1/3) kaupungista tuhottiin. Mutta verrattuna joihinkin muihin maihin tuhot korjattiin melko nopeasti, vanhoja rakennuksia restauroitiin jne.

Eräs maailman upeimpia katuja on Wienin RING, joka rakennettiin suunnilleen entisen kaupungin muurin paikalle 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa. Suuri osa muista "silmiinpistävistä" rakennuksista sen sijaan edustaa 1700-luvun barokkia.

Rakennuskantaa on paljon myös 1900-luvulta, mutta SEKIN oli vielä keisarikunnan aikaa – aina I. maailmansodan loppuun saakka vuoteen 1917, jonka jälkeen Itävalllasta tuli tasavalta. Tuomiokirkko on STEPHANSDOM eli Tapaninkirkko.

Yliopisto on tosin perustettu 1365 mutta nykyiset rakennukset ovat täysin 1870-1880-luvun –ei siis 1800-luvun alun- arkkitehtuuria. Rakentaja oli Heinrich von Ferstel, arkkitehtinero, joka mm. sai rakennettavakseen jo 27-vuotiaana Votivkirkon. Hänen rakennuksensa edustavat historismiä eli nk. „kertaustyyliä“ vanhoista tyyleistä (UUSgotiiikka, -renesanssi, -barokki, -rokokoo). Uusgoottisesta kaupungintalosta (=RATHAUS eli "Raatihuone") voidaan sanoa samaa, arkkitehti vain oli Friedrich von Schmidt.

Siitä, että Wieniä ei opi tuntemaan yhdellä käynnillä, olemme aivan samaa mieltä.

Aina löytyy uutta vielä vuosien siellä asumisenkin jälkeen. Ja neljä vuodenaikaa – neljä Wieniä. Ihanan lämmin kesä, Wienerwaldin värikäs syksy, talviset joulutorit, keväällä hennon vihreät, kukkaloistoon heräävät puistot ja pääsiäismarkkinat.

Maria Theresia Platz

Enpuske    01.11.2011    Wienin nähtävyydet    Wien

Hieno aukio lähellä vanhaa kaupunkia. Kätevästi kaksi huikeaa museota vastapäätä toisiaan (Naturhistorisches Museum ja Kunsthistorisches Museum).

Kulttuurimatka Wieniin

kimmowi    17.12.2010    Wienin nähtävyydet    Wien

Itäväaalan pääkaupunki säilyi toisen maailmansodan hävbityksiltä, jotyen siellä on paljon upea rakennskantaa 1800-luvulta ja aikaisemmltakin, keisarivallan ajalta. Suurenmoisia nähtävyyksiämm. Museokortteli, jossa uusi Moderni museo, useita eri aloihin erikoistuneita museoita. Tuomiokirkko, Srefansdom keskellä kaupunkia on käynnin arvoinen. siinä o lähellä Dorotheum, joka tunnetaan taidehuutokauppakamarina, mutta jossa on loistavaa antiikkia siitä kiinnpstuneille myös ostettavana. Yloipisto ja kaupungintalo edustavat 1800-luvun alun arkkitehtuuria. Konserteista kiinnostuneille Filharmonikkojen kotisali, kultainen sali on vierailun arvoinen. Keisarillinen palatsi museoineen, Bevedere puistoineen ovat ainutlaatuisia Euroopassa.

Wieniä ei opi tuntemaan yhdellä käynnillä vaan siellä on syytä vierailla vaikka vuosittain, jolloin aina löytyy uutta.

Schönbrunnin linna

sadey80    26.01.2009    Wienin nähtävyydet    Wien

Ainoa nähtävyys, mikä minulle tuli etukäteen mieleen Wienistä oli Schönbrunnin linna. Se oli nähtävä, ja kyllä kannatti! Kun kävimme linnassa heinäkuussa '08 sää suosi meitä todella ja loisteliaassa auringonvalossa linna näytti taatusti entistäkin upeammalta.

Linnan piha-alue oli jotain niin kaunista, mitä ei sanoin pysty kuvailemaan. Huolella hoidettu puutarha kukoisti ja itse rakennus uhkui arvokkuutta.

Linnassa kiersimme yleisölle avoinna olevat huoneet radiopuhelinopastuksella, mikä oli tietenkin hieno homma, kun sai edetä täysin omaa tahtia. Huoneet olivat nukkekotimaisen upeat! Harmi vaan, ettei linnan sisällä saanut kuvata.

Mikäli Wieniin aikoo suunnata, ei tätä linnaa voi jättää näkemättä!


Oma matka

  • Wien
    Lähtö: Heinäkuu 02, 2008
    Paluu: Heinäkuu 09, 2008

Oletko vieraillut Wienissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.