Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Wienin matkakokemukset ja vinkit

Hotelli hyvällä paikalla.

TravelerWillem    03.08.2014    Wienin hotellit    Wien
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2011 | Hotelli: Lenas Vienna Hotel

Lenas hotelli on paikallisen metron pysäkin vieressä ja lähellä lukusia ravintoloita. Matkaa ydinkeskustaan on vähän ja hotellin alueen ruokalat ovat laadukkaita. Melkein hotellin vieressä on myös 'tyttöbaari' ja noin kymmenen minuutin kävelyn päästä löytyy pari edullista ruokakauppaa hyvillä valikoimilla. Hotelli ottaa myös rennosti matkaajien maksuominaisuuksien kanssa. Myös silloin, kun luottokortti on unohtunut kotimaahan (laskuttavat luottokortilta, jolla varaus tehty ilman mutinoita). Hotelli on myös yllättävänkin hiljainen. Suurimmat äänet kuuluvat hotellin sisäpihalta, jossa vieraskanta ajoittain juhlistaa päivää tai iltaa tai yötä.

Arvosana hotellille:

Hotelli rauhallisella alueella

Vieras    13.04.2014    Wienin hotellit    Wien
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2014 | Hotelli: Novotel Wien City

Moderni hotelli hiljaisella alueella. Ulkoa ei kuulunut ääniä huoneisiin. Hyvä ja kattava aamiainen joka päivä klo 11 saakka! Keskustan ulkopuolella, mutta metropysäkki 100m päässä ja metromatka keskustaan alle 10min.

Arvosana hotellille:

Outlet ostari

Vieras    13.04.2014    Wienin ostokset    Wien

Parndorf on Designer Outlet ostoskeskus Wienin ulkopuolella. Kätevä shuttlebussikuljetus Wienin keskustasta. Meno-paluu maksaa 9 euroa, lipun tarvii vasta paluumatkalle. Matka kestää n.45min/suunta. Hyviä kauppoja, mutta heikommin ruokailumahdollisuuksia. Suosittelen tekemään ostokset täällä.

www.mcarthurglen.com/at/desi...rndorf/en/

Tyylikäs hotelli keskustassa

matkallamaltalle    27.10.2013    Wienin hotellit    Wien
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2013 | Hotelli: Hotel Kummer

Olimme juhannuksen aikaan Wienissä ja yövyimme hotelli Kummerissa.

Se sijaitsee hyvällä paikalla vilkkaan Maria Hilferstrassen varrella lähellä läntistä rautatieasemaa, johon tulee bussi lentoasemalta.

Hotelli oli miellyttävä ja tyylikäs, hinta/laatusuhde kohdallaan. Parasta oli ehkä kuitenkin satojen hotellien joukossa se, että ko. katu oli verraton ostos- ja ravintolakatu, joka sopi mainiosti turistille.

Sää oli helteinen(+30 astetta), mikä pakotti suunnittelemaan päiväohjelman huolella. Liikkuminen metrolla helpotti helteessä, iltaisin oli miellyttävä kävellä kaupungilla ja piipahtaa mm. ihastuttavaan wieniläiskahvilaan, jossa oli joka ilta elävää musiikkia( se sijaitsi Operan takana). Voimat riittivät myös Schönbrunnin linnanpuistoon tutustumiseen, linna on nähty jo aiemmin -80 luvulla. Vain jokiristeily oli pettymys, reitti ei ollut erityisen kiinnostava ja päihtynyt saksalaisryhmä möykkäsi koko risteilyn ajan.

Uskon,että poikkeamme Wienissä uudelleen joskus tulevaisuudessa!

Arvosana hotellille:

Kulttuurimatka Wieniin -kommentti kimmowi:n matkakertomukseen

matkamatti    10.04.2013    Wienin nähtävyydet    Wien

Kyllä Wieniä pommitettiin aivan riittäämiin II. maailmansodassa. Arviolta kolmasosa (1/3) kaupungista tuhottiin. Mutta verrattuna joihinkin muihin maihin tuhot korjattiin melko nopeasti, vanhoja rakennuksia restauroitiin jne.

Eräs maailman upeimpia katuja on Wienin RING, joka rakennettiin suunnilleen entisen kaupungin muurin paikalle 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa. Suuri osa muista "silmiinpistävistä" rakennuksista sen sijaan edustaa 1700-luvun barokkia.

Rakennuskantaa on paljon myös 1900-luvulta, mutta SEKIN oli vielä keisarikunnan aikaa – aina I. maailmansodan loppuun saakka vuoteen 1917, jonka jälkeen Itävalllasta tuli tasavalta. Tuomiokirkko on STEPHANSDOM eli Tapaninkirkko.

Yliopisto on tosin perustettu 1365 mutta nykyiset rakennukset ovat täysin 1870-1880-luvun –ei siis 1800-luvun alun- arkkitehtuuria. Rakentaja oli Heinrich von Ferstel, arkkitehtinero, joka mm. sai rakennettavakseen jo 27-vuotiaana Votivkirkon. Hänen rakennuksensa edustavat historismiä eli nk. „kertaustyyliä“ vanhoista tyyleistä (UUSgotiiikka, -renesanssi, -barokki, -rokokoo). Uusgoottisesta kaupungintalosta (=RATHAUS eli "Raatihuone") voidaan sanoa samaa, arkkitehti vain oli Friedrich von Schmidt.

Siitä, että Wieniä ei opi tuntemaan yhdellä käynnillä, olemme aivan samaa mieltä.

Aina löytyy uutta vielä vuosien siellä asumisenkin jälkeen. Ja neljä vuodenaikaa – neljä Wieniä. Ihanan lämmin kesä, Wienerwaldin värikäs syksy, talviset joulutorit, keväällä hennon vihreät, kukkaloistoon heräävät puistot ja pääsiäismarkkinat.

Donau Zentrum ostoskeskus

kkaati    18.11.2012    Wienin ostokset    Wien

Todella hyvä kauppakeskus, paljon kauppoja ja myös kansainvälisiä ketjuja. Sijaitsee ydinkeskustan ulkopuolella, mutta julkisilla pääsee mukavasti.

www.donauzentrum.at

Maria Theresia Platz

Enpuske    01.11.2011    Wienin nähtävyydet    Wien

Hieno aukio lähellä vanhaa kaupunkia. Kätevästi kaksi huikeaa museota vastapäätä toisiaan (Naturhistorisches Museum ja Kunsthistorisches Museum).

Vaatimattomalle matkaajalle

Enpuske    01.11.2011    Wienin hotellit    Wien
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2011 | Hotelli: A&O Wien Stadthalle

Majoitumme A&O Wien Stadthallen kahden hengen huoneeseen kolmeksi yöksi.

Hotelli sijaitsee vilkkaan tien vieressä ja ikkunoista kuului liikenteen äänet aika hyvin läpi. Burggassen metroasema sijaitsee aivan hotellin vieressä, metrolla pääsee kulkemaan todella kätevästi. Lähistöllä oli ostoskeskus jossa oli iso ruokakauppa laajalla valikoimalla tuoreita tuotteita salaateista leipiin. Tupakkakioski/automaattikin oli lähellä. Kävellen pääsee suoraa katua pitkin Maria Theresia Platzille ja vanhaan kaupunkiin eikä tarvitse puikkelehtia sokkeloissa.

Huone oli hyvin pieni mutta emme suurta halunneetkaan. Huoneessa ei ollut mitään kaappeja ja matkalaukkujen sijoittaminen ahtaaseen tilaan oli hieman hankalaa mutta reppumatkaajalle ei mikään ongelma (me otimme hieman liian suuret matkalaukut tarpeeseemme nähden..). Suihku ja wc tila oli hyvin siisti ja toimiva. Käytävät olivat siistit ja muutenkin tilat pidettiin hyvässä kunnossa.

Vastaanoton henkilökunta oli nuorta, kielitaitoista ja ystävällistä. Alakerran baarissa tarjottiin tervetuliaisjuomat, juomatarjonta oli melko perus baaritarjontaa ja hinnat olivat mielestäni halvat verrattuna Suomeen (esim. kaikki 4cl shotit 2,90€). Baarimikon kanssa oli kiva jutella.

Hotellissa oli maksullinen internet (joko hotellin koneilla tai omalla) joka toimi hyvin. Oleskelutiloissa oli mahdollista pelata jotain pelejä.

Aamiaisen sai 4 eurolla, joka veloitettiin hotelliin tullessa. Tarjolla oli kahvia, teetä, tummaa ja vaaleaa leipää, jogurtteja, salaattia, leikkeleitä, juustosiivuja, muroja, mysliä, omenoita, hilloja ja sunnuntaina lämpimiä croissantteja. Leivät sai paahtaa itse jos halusi. Mahdollista oli myös ostaa eväitä mukaan.

Yleisilme hotellilla oli nuorekas ja kansainvälinen. Palvelu toimi hyvin. Suosittelen lämpimästi kyseistä hotellia, mikäli ihan "tavallinen" riittää!

Arvosana hotellille:

Myös ongelmia Hostel Hütteldorf huoneissa

Vieras    07.08.2011    Wienin hotellit    Wien
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2010 | Hotelli: Hostel Huetteldorf - Youth Hostel

Meillä oli myös samantyyppinen sekaannus. Oltiin varattu oma huone ja perillä meille annettiin sängyt yhteismajoitushuoneesta. Lisämaksua vastaan päästiin alunperin varaamiimme huoneisiin. Henkilökunta oli kyllä muuten ystävällistä, mutta tuo sekaannus harmitti!

Arvosana hotellille:

ONGELMIA- EN suosittele

Vieras    07.08.2011    Wienin hotellit    Wien
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2011 | Hotelli: Hostel Huetteldorf - Youth Hostel

Varasin kahdelle pariskunnalle ja kahdelle vauvalle yhteensä kaksi kahden hengen huonetta hyvissä ajoin ennen matkaa. Hostelli käyttää hotellin kirjausjärjestelmää, jonka vuoksi huoneiden kanssa tuli karmeeta säätöä. Jouduimme ensin nukkumaan kaikki samassa huonessa ja kun saimme omat huoneet joduimme maksamaan lähes kolmesataa euroa lisää. Henkilökunta kertoi varausjärjestelmästä aiheutuvan paljon ongelmia, mutta eivät voineet hyvittää hinnasta. Keskustelin asiasta pomon kanssa ja hän vain kielsi koko ongelman. Syytti meitä kirjautumisen epäonnistumisesta. Lisäksi siivoojat ja huoneen "tarkastajat" saapuivat huoneeseen yllättäen avaten oven lähes yhtäaikaa koputtaessaan. Majoituspaikasta jäi todella huono maku! EN SUOSITTELE lapsiperheille enkä pariskunnille! Jos kuitenkin halvan hinnan vuoksi varaat huoneen, niin tarkista etukäteen hostellista, että varaus ja hinta on oikein, jotta matkasi ei mene pilalle!

Arvosana hotellille:

Kulttuurimatka Wieniin

kimmowi    17.12.2010    Wienin nähtävyydet    Wien

Itäväaalan pääkaupunki säilyi toisen maailmansodan hävbityksiltä, jotyen siellä on paljon upea rakennskantaa 1800-luvulta ja aikaisemmltakin, keisarivallan ajalta. Suurenmoisia nähtävyyksiämm. Museokortteli, jossa uusi Moderni museo, useita eri aloihin erikoistuneita museoita. Tuomiokirkko, Srefansdom keskellä kaupunkia on käynnin arvoinen. siinä o lähellä Dorotheum, joka tunnetaan taidehuutokauppakamarina, mutta jossa on loistavaa antiikkia siitä kiinnpstuneille myös ostettavana. Yloipisto ja kaupungintalo edustavat 1800-luvun alun arkkitehtuuria. Konserteista kiinnostuneille Filharmonikkojen kotisali, kultainen sali on vierailun arvoinen. Keisarillinen palatsi museoineen, Bevedere puistoineen ovat ainutlaatuisia Euroopassa.

Wieniä ei opi tuntemaan yhdellä käynnillä vaan siellä on syytä vierailla vaikka vuosittain, jolloin aina löytyy uutta.

Huippuravintola, mutta ala-arvoinen ja ylimielinen palvelu

Vieras    12.09.2009    Wienin ravintolat ja baarit    Wien

Meille suositeltiin ravintolaa Drei Husaren erinomaisena ruokaravintolana.

Varasimme pöydän. Saapuessamme ravintolassa oli syömässä n. 10 asiakasta.

Tilattuamme ruokamme jäimme innolla odottamaan ruokailua.

N. 30 min kuluttua ravintolan isäntä tuli kertomaan, että hän oli unohtanut tilauksemme.

Olimme kuitenkin nähneet, että hän oli kirjoittanut tilauksemme muistiin.

Isäntä oli koko ajan erittäin ylimielinen ja suorastaan koppava.

Ruoan maku oli kohtuullinen, mutta ei suinkaan mitään erikoista.

Pääruokaa syödessämme olimme ravintolan ainoat asiakkaat.

Ilmeisesti siis monet muutkin olivat saaneet huonoa palvelua.

Röllit

Vinkkejä

Riiinkeli    02.09.2009    Wienin muita vinkkejä    Wien

Olimme Wienissä kesäkuun lopussa ja kaupunki oli ihana! Sää oli koko ajan lämmin ja aurinko paistoi. Wien on kiinnostava kaupunki. Huvipuisto Prater on kiva, mutta siellä saa kulumaan rahaa. Jokainen laite maksaa n. 5€. Prateriin kannattaa ottaa mukaan korvatulpat, koska siellä on aika kovalla musiikki ja muutakin meteliä riittää.

Hundertwasserhaus on hauskannäköinen rakennus, jota kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan. Myös saman arkkitehdin suunnittelema taidemuseo Kunsthaus on kiva ja sisustus erikoista.

Museoita riittää, mutta myös kauppoja on paljon ja hinnat ovat ylisesti halvempia, kuin Suomessa. Ruokakauppa Billa on hyvä ja valikoima laaja.

Toivottavasti tästä vinkistä on apua! Wien sopii niin aikuisille, kuin lapsillekin. Tiedän sen, koska olen itsekin vasta 13.

Wien matkakohteena

Vieras    02.09.2009    Wienin muita vinkkejä    Wien

Olimme Wienissä kesäkuun lopussa ja kaupunki oli ihana! Sää oli koko ajan lämmin ja aurinko paistoi. Wien on kiinnostava kaupunki. Huvipuisto Prater on kiva, mutta siellä saa kulumaan rahaa. Jokainen laite maksaa n. 5€. Prateriin kannattaa ottaa mukaan korvatulpat, koska siellä on aika kovalla musiikki ja muutakin meteliä riittää.

Hundertwasserhaus on hauskannäköinen rakennus, jota kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan. Myös saman arkkitehdin suunnittelema taidemuseo Kunsthaus on kiva ja sisustus erikoista.

Museoita riittää, mutta myös kauppoja on paljon ja hinnat ovat ylisesti halvempia, kuin Suomessa. Ruokakauppa Billa on hyvä ja valikoima laaja.

Toivottavasti tästä vinkistä on apua! Wien sopii niin aikuisille, kuin lapsillekin. Tiedän sen, koska olen itsekin vasta 13.

Rauhallinen hotelli

Vieras    07.07.2009    Wienin hotellit    Wien
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2009 | Hotelli: Austria Trend Hotel Rathauspark

Erinomainen hotelli aivan Wienin keskustassa rauhallisen yksisuuntaisen kadun varrella. Lyhyet matkat kaikkiin nähtävyyksiin ja hyviä ravintoloita ympäristössä. Maanalaisen ja ratikan pysäkit lähellä, joten kulku on kauemmaksikin helppoa. Henkilökunta on mukavaa ja kielitaitoista. Aamiainen runsas ja maittava. Viihdyimme loistavasti. Suosittelen etenkin vanhemmille matkustajille.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Wienissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.