Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Washington D.C.:n matkakokemukset ja vinkit

Kulkemisesta ja nähtävyyksistä

Lähdimme itse DC:n reissulle hieman "soitellen sotaan" asenteella. Meillä ei ollut oikeastaan mitään suunnitelmaa miten ja missä kuljemme, tiesimme vain, mitä haluamme nähdä.

Lensimme Helsinki - Vantaalta Keflavikin kautta Dullesin kansainväliselle lentokentälle.

Dullesin kentältä otimme Silver Line bussin, joka kuljetti meidät 5$/hklö hintaan Wiehle-Reston East metroasemalle. Siellä pyysimme hieman apua paikalliselta virkailijalta, kun ei meillä maalaistolloilla ollut mitään käsitystä siitä, miten saamme metron maksettua.

Homma olikin loppujen lopuksi erittäin yksinkertainen. Koneesta saatiin kortti, jolle ladattiin rahaa, jolla sitten maksettiin matkat. Korttia pystyi sitten lataamaan tarpeen tullen aina metroasemilla.

Metrolla kulku oli yllättävän helppoa vaihtoineen päivineen. Myös metrojen siisteys yllätti, sillä olin kuvitellut matkaavani jollain todella epämiellyttävällä, täyteenahdetulla narkkareita täynnä olevalla kulkuvälineellä.

Näin jälkeen päin on sanottava, että Dullesista DC:hen on erittäin helppo kulkea ja myös päin vastoin. Silver linen bussi kulki myös takaisin päin kentälle. Huippu juttu!

Nähtävyydet osuivat tiellemme sattumalta. Olimme aikaisin aamusta liikenteessä, joten emme joutuneet jonottamaan minnekään, esim Valkoinen talo, Lincoln Memorial etc.

Smitshonian museot ovat ilmaisia ja niistä ehdottomasti paras oli Air and Space Museum, johon kannattaakin suunnata heti klo 10:00, sillä ainakin meidän käyntimme aikana, se oli yksi suosituimmista.

Kuten jokainen jenkeissä matkustanut tietää, museoissa on turvatarkastukset ja läpivalaisut. Ne sujuivat sutjakkaasti ja ongelmitta.

Upeaa oli se, että kysyttäessä sai aina apua ja neuvoja. Kadut olivat siistit, eivätkä tupaten täynnä ihmisiä. Oikeastaan Washington DC:n siisteys ja kauneus yllätti minut täysin.

Puistoja on paljon, nähtävää on paljon.

Ruokapaikkojen vähyys yllätti meidät, tai sitten emme osanneet pyöriä oikeilla alueilla (me emme siis käyttäneet karttaa reissullamme, saati muita vastaavia opasteita)

Joka puolelta löytyy kyllä kahviloita kahviloiden perään ja ravintolat, joissa söimme, olivat jokseenkin hintavia, mutta tämä nyt ei sinällään yllättänyt meitä lainkaan.

Arlingtonin hautausmaa on käymisen arvoin paikka. Sinne pääsee helposti Metro Stationilta metrolla. Tämän jälkeen voi pistäytyä Pentagonilla, mutta meille riitti, että näimme tuon valtavan rakennuksen Arlingtonin hautausmaalta mäen päältä.

Kaiken kaikkiaan kulkeminen DC:ssä on helppoa ja jouhevaa. Metroja kulkee 05:00 - 00:00 välillä tiuhaan tahtiin ja niitä kannattaa käyttää hyödyksi. Välimatkat ovat pitkiä, ensimmäisenä päivänä, kun päätimme kiertää jalan, jotta näemme mahdollisimman paljon, kilometrejä tuli yhtäkkiä 25. Toki hampurilaisaterian kalorit katosivat siinä tallustellessa.

The Fairfax embassy Row

Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2017 | Hotelli: The Fairfax at Embassy Row, Starwood Luxury Collection

Kyseinen hotelli tuli valittua sen sijainnin perusteella, sillä ajattelimme, että siitä on helppo kulkea ja kyseinen hotelli oli tarjouksessa ebookersin sivuilla, kun varausta teimme.

Oletimme saapuvamme neljän tähden hotelliin ja tältä touhu näyttikin aulassa jäykkine respatyöntekijöineen ja piccoloineen.

Huone oli pieni, siisti ja vanhanaikaisesti maalaisromanttinen.

Itselleni tärkeää on, että hotellissa saa nukuttua yönsä hyvin. Tässä hotellissa se ei onnistunut. Huoneen ovi oli paperinohut ja kun oven sulki, jäi oven alaosaan ja lukkopuolelle noin senttimetrin mittaiset raot, joista käytävän valo loisti iloisesti huoneeseen. Kaikki kulkeminen ja äänet kantautuivat käytävältä huoneeseen aivan, kuin liikenne olisi käynyt huoneemme läpi.

Ilmastointi oli mielenkiintoinen. Jäähdytysjärjestelmä napsahti päälle tasaisesti puolen tunnin välein ja tuntui, että pyörremyrsky olisi iskenyt huoneeseen. Laite myös piti aina päälle mennessään rasittavaa naksuttavaa ääntä, joka häiritsi erittäin paljon yöaikaan.

Ikkuna oli sisäpihalle päin, joten ulkoa ei häiritsevää meteliä kuulunut.

Wc:ssä ei tainnut olla minkäänlaista ilmanvaihtoa, vaan jo ensimmäisen suihkussa käynnin jälkeen saimme todeta, että siellä ei kuivu mikään. Tila jäi kosteaksi ja oli sitä vielä 12tuntia suihkussa käynnin jälkeenkin.

Hotellin asiakaskunta näytti olevan pääsääntöisesti lentokapteeneja, lentoemäntiä, sekä business-matkailijoita, joten huomasimme kyllä penseän suhtautumisen suomalaiseen rockariin, kun ei pukua päällä ollut.

Hotellin ravintolaa emme käyttäneet kertaakaan, sillä epäilimme hintatason olevan aivan omissa sfääreissään.

Kyllä ko. hotellia tukikohtana käytti sijaintinsa puolesta, mutta jos saisin valita uudelleen, valitsisin jotain aivan muuta.

Arvosana hotellille:

capital kukkula, DC.n monumentti,

mikään rakennus ei saa olla korkeampi kuin capital kukkula..:) korkea kynän näk munumentti oli jylhän näköinen kauniine vesialtaineen ja puistujen ympäröimänä..:)

Hyvä siisti hotelli

Vieras    03.10.2010    Washington D.C.:n hotellit    Washington D.C.
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2010 | Hotelli: Fairfield Inn & Suites by Marriott Washington, DC/Downtown

Rauhallinen, ottaen huomioon Washingtonin keskustan. Kävelymatkan päässä paljon nähtävää.

Henkilökunta erittäin ystävällinen, järjesti meille parihuoneen (3) henkeä 8 kerros.

Kulman takana hyvä aamiaispaikka , itsepalvelu maksat mitä syöt lautanen punnittiin.

Nimim. 3 eläkeläistä.

Arvosana hotellille:

Hyvällä paikalla

shooter    08.04.2010    Washington D.C.:n hotellit    Washington D.C.
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2010 | Hotelli: Washington Court Hotel

Hotelli hyvällä paikalla kävelyetäisyydellä monilta nähtävyyksiltä ( kongressi,valkoinentalo...). Hinta/laatu suhde ei mielestäni hyvä. 5 hengeltä huone 253$/ yö, tähän ei sisältynyt aamupala. Huoneet laadukkaat, mutta hieman jo kuluneet ja vanhanaikaiset. Palvelu huonoa, matkalaukkujen kanssa ei apua löytynyt vasta kuin ulko-ovella vaikka olin sitä pyytänyt muutaman kerran respasta, tippiä kyllä henkilökunta odotti joka käänteessä.

Arvosana hotellille:

nähtävyydet kävelyetäisyydellä, Washington Dc

Washingtonista pidimme siinä mielessä, että meistä oli kiva kun keskustan nähtävyydet olivat kävelyetäisyydellä. Kävellen ehtii katsoa vähän paikallista meininkiä samalla ja pysähdellä välillä vaikka kahville.

Kävimme nämä yhdessä päivässä: valkoinen talo, word war two memorial, lincoln memorial, washington monument, capitol. Museoissa emme käyneet vaikka ne ovat kuulemma ilmaisia. Washingtonista löytyy myös paljon muitakin muistomerkkejä ym nähtävyyksiä, mutta meillä oli vain päivä aikaa.

Oletko vieraillut Washington D.C.:ssä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.