Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Valencian matkakokemukset ja vinkit

Guadalest pieni kylä lähellä Valenciaa

Caravaanari    22.10.2018    Valencian nähtävyydet    Valencia

Valencian ja Benidormin lähellä sijaitseva persoonallinen pieni kylä vuoristossa.Ajaminen autolla kylään on jo kokemus.Löysin sieltä myös liikkeen joka myi Nukkekoteihin kalusteita ja erittäin laadukkaita sellaisia.Ilmasto Guadelestissa oli käydessämme kostean raikasta ja näin astmaa sairastavina meidäm oli molempien siellä jotenkin helpompi hengittää.

Peniscolan rannat ja Castle Papa Luna

Caravaanari    22.10.2018    Valencian nähtävyydet    Valencia

Europa Road Trip 2018 kohdallamme vei meidät keväällä huhti -toukokuun vaihteessa tähän upeaan Peniscolan kaupunkiin Espanjassa.Se oli meille erittäin mieleinen tuttavuus ja varsin mielenkiintoinen matkakohde.Aikaansa kaupungissa voi kuluttaa hienohiekkaisilla uimarannoilla,kävelemällä ranta paseolla tai pyöräillen tutustuen lähi ympäristöön.Myös asuttu Castle Papa Luna kannattaa käydä katsomassa ,siellä voi saada kulumaan jopa parikin päivää.Iltaisin siellä sekä ranta paseon terasseilla ravintolat täyttyvät ruokailijoista.Myös Camping Eden jossa itse majailimme matkailuautome kanssa on huippu paikka.Peniscolassa on muutamia hotelleita ja myös camping Edenistä voi vuokrata laadukkaita Bungaloweja.Sinulle joka kaipaat jotakin uutta nähtävää ja koettavaa Peniscola ei ole huono valinta.Caravan Life Nro You Tube kanavallani täältäkin jopa kaksi videota.Käy katsomassa ja tilaa kanavani niin pysyt hyvin matkoillamme virtuaalisesti.

Fallas-fiesta Valenciassa

NatFoc    02.03.2009    Valencian muita vinkkejä    Valencia

Olen käynyt Valenciassa monet kerrat. Vilkas hieno kaupunki, joka ei tunnu millään tavalla häiritsevästi turistikohteelta.

Oma vinkkini koskee Valencian merkittävintä fiestaa Las Fallasia. Juhla vietetään vuosittain maaliskuun puolivälin jälkeen (esim. 15-19.3.2009). Fiestan keskeinen sisältö on Fallat - jopa 30-metriset, paperimassasta tehdyt patsaat ja patsaskokonaisuudet - jotka poltetaan yhtä lukuun ottamatta juhlan kohokohdassa, viimeisenä yönä.

Fallas-juhlaa valmistellaan ympäri vuoden. Patsaiden parissa puuhaa yli 2000 taiteilijaa, ja rahaa käytetään vuosittain 20-30 miljoonaa euroa - pelkästään näihin patsaisiin.

Juhla on ehdottomasti yksi Espanjan ja koko Euroopan hienoimmista. Ja tämän juhlan annin voi kokea jokainen yhtälailla, toisin kuin esimerkiksi Feria de Sevillassa, joka on varsin sisäänpäinlämpiävä.

Valencia on tietenkin kalleimmillaan Fallas-juhlan aikana. Hotellivaraukset pitää tehdä jo edellisvuoden puolella. Vahvasti harkittava vaihtoehto on majoittuminen vaikkapa Gandiaan tai Deniaan, joista on junayhteys Valenciaan. Autolla ei kannata pyrkiä Valencian keskustaan Fallas fiestan aikana.

Oletko vieraillut Valenciassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.