Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Lennot & liikenne Tukholmassa

Arlanda ja systeemin säännöt.

TravelerWillem    03.08.2014    Tukholman lennot & liikenne    Tukholma

Arlanda on ehkä ainoa suomalaisten reippaasti käyttämä kenttä, jossa alkoholia ei saa ostaa. Siis, alkoholia ei saa myydä sinulle, jos olet matkalla EU:n sisälle. Tämä johtuu valtion alkoholimonopolin säännöistä.

Salattu Vikingin satama

jumppis    24.06.2009    Tukholman lennot & liikenne    Tukholma

Olin 80-luvun lopulla Pohjanmerta kirtämässä autolla. Tukholmaa lähestyessämme poikkesimme liittymästä vähän sivuun ja valmistimme tien sivussa mexikonpadan retkikeittimellä. Ihmetytti poliisien paljous jotka ajoivat tietä edestakaisin yhtenään ja katsoivat meitä mamman kans kuin muukalaisia suu auki.

Kun oli syöty niin kävin katsomassa tietä pitemmältä ja siellä oli Tre Kronorin Kuninkaallinen Poliisiopisto. Turvallinen evästypaikka oli totesin mammalle.

Sitten ajoimme Tukholman keskustaan katsellen autosta paikkoja minkä ajolta ehdin. Aikamme kierreltyämme otin suunnan koti Vikingin terminaalia ja opasteet ohjasi tunneliin jonka suu on Slussenin jälkeen. Kolme kertaa ajoin ja hukkasin liittymän kiven sisälle satamaan aina oli vastassa Klobenin halli. Siinä liittymässä takaisin tunneliin ja Värtanin satamaan sekä Siljalle ja Suomeen iltalaivalla.

Eipä ole tullut autolla käytyä Tukholman keskustassa sen jälkeen. Auton kun ajaa laivasta niin opasteiden mukaan moottoritielle ja keskusta kietäen oli sitten menossa itään tai länteen. Fiksumpi autoilureitti suomesta on Naantalista Kappelin kärjen kautta maailmalle.


Oma matka

  • Tukholma
    Lähtö: Kesäkuu, 1986
    Paluu: Kesäkuu, 1986

Arlanda

SiljaLine5    23.06.2009    Tukholman lennot & liikenne    Tukholma

Portit, niitä on niin monta, että tarvii melkein kartan. Onko se muuten pohjoismaiden suurin lentokenttä?

Taxi Tukholmassa

Vieras    22.08.2008    Tukholman lennot & liikenne    Tukholma

Otimme taksin Värtan satamasta Tukholman Vanhaan Kaupunkiin matka kertyi 5,2 kilometriä ja hintaa huikeat 651 kruunua joka noin 65 euroa joten turisti putsataan jo heti ensi metreillä .Mutta itseään saa syyttää kun on juntti suomalainen ja maksaa kiltisti mitä pyydetään . Paluu matka olikin vain 154 kruunua noin 15 euroa joten paljon oli ilmaa tuossa meno matkassa .Olkaa viisaampia ja pyytäkää tarjous joten lycka till meille se on jo myöhäistä

Pettyneet turistit elokuu 2008

Taksimatkat

hannujuhani    26.05.2008    Tukholman lennot & liikenne    Tukholma

Tarkkana Tukholmassa, sillä kaupuni sallii turistien röyhkeän rahastamisen

Mikäli liikut Tukholmassa laajemmin tai useamman päivän, niin vuokraa auto.

Jos kuitenkin valitset taksin, niin tilaa se Tukholman taksikeskuksesta numerosta 15 00 00. Tukholmassa on useita ns. villejä taksiyhtiöitä, joiden hinnat voivat olla kuinka korkeita tahansa.

Esim. Siljan satamasta Värtanilta 20 km:n matka maksoi 750,- (n. 20 km) ja toiseen suuntaan sama matka oli vain 334,-.

Matkakustannuksen voi kyllä vaatia etukäteenkin, mutta valitettavasti kieliongelmien takia se ei aina onnistu, sillä valtaosa näistä villeistä ovat äidinkieleltään vallan muita kuin ruotsinkielisiä.!!!

T-bana ei ole sekään hullumpi vaihtoehto.

Oletko vieraillut Tukholmassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.