Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Tukholmassa

Lapsemme paras muisto Tukholmasta pienenä

Vieras    26.07.2016    Tukholman nähtävyydet    Tukholma

Nordiska Museossa Djurgårdenilla on lapsille vanhanaikainen suuri leikkipaikka alakerrassa suurine puuhevosineen ym. Taisi olla tyttömme 4-5:n vanha, kun ei saatu kuin kantamalla ulos suuren itkun kera - niin mukavaa oli. Aina muistelemme tuota ja pakko siellä on aina käydä nauramassa tuota juttua. Nyt tyttömme täyttää 19.

Matkakertomus Tukholman matkasta

Vieras    17.10.2014    Tukholman nähtävyydet    Tukholma

Tässä osoite

tutuillateillavieraillakadui...massa.html

blogitekstiin matkastani Tukholmaan. Toivottavasti siitä on hyötyä oman matkan suunnittelussa.

ABBA-museo

tanneli    05.03.2014    Tukholman nähtävyydet    Tukholma

ABBA-museo Tukholman Djurgårdenissa oli ihan käymisen arvoinen paikka, vaikka en koskaan mikään suuri ABBA-fani ollut. Museo ei kooltaan ole suurin suuri, mutta kiva kokonaisuus mm. aitoine esiintymisasuineen. Huomionarvoista se, että museossa liput maksetaan kortilla, käteisellä maksaminen ei onnistu.

Fjärilshuset

Quesadilla    24.02.2011    Tukholman nähtävyydet    Tukholma

Hei kaikki luonnon ja lämpimän ystävät! Näin paukkupakkasilla oli aivan erityisen ihanaa poiketa Tukholman reissulla Fjärilshusetissa eli perhostalossa. Kuumankostea trooppinen ilmasto teki hyvää sekä iholle, että sielulle. Perhosten lepatellessa ja lintujen laulua kuunnellessa unohtui hetkeksi pakkasenpuremat ja villahousut :) Puutarhasta löytyy perhosten ja lintujen lisäksi myös erilaisia kaloja ja liskoja, sekä kilpikonnia. Kahvila-ravintolasta saimme maittavaa evästä ja myymälästä tuli mukaan vielä uudet puutarhavälineet. Kevättä odotellessa...

Globenin SkyView näköalahissi

Leo-setä    19.12.2010    Tukholman nähtävyydet    Tukholma

Tukholman Globen hallin kylkeen valmistui 2010 SkyView näköalahissi. Kaksi lasiseinäistä, pallon muotoista hissiä kulkee kiskoilla pallohallin ulkoseinää hallin huipulle. Matka edestakaisin kestää 20 minuuttia ja lähtöjä on n. 10 minuutin välein. Hissiin mennään pienen videoteatterihuoneen kautta, jossa on ennen lähtöä n. 5 minuuttia kestävä esittely Globen-hallista. Lippu maksaa 130 kruunua. Globen hallille pääsee Tukholman keskustasta kätevimmin metrolla HagSätran suuntaan. 40 kruunun metrolippu on tunnin voimassa, joten samalla lipulla ehtii ajelemaan jopa edestakaisin, jos aikataulut sattuvat täsmäämään.

Tukholma

DoubleV97    12.08.2010    Tukholman nähtävyydet    Tukholma

Jos käyt Tukholmassa niin kannattaa käydä suuressa huvipuistossa Gronalund:ssa. Loistava paikka +++++

Satama

SiljaLine5    15.10.2009    Tukholman nähtävyydet    Tukholma

Itse olen kiinnostunut laivoista ja muusta merellä liikkuvasta. Siksi Tukholmassa olen aina laivoja tuijottanut :D mukavaaa ajanvietettä

Mega arena

Johtaja    23.01.2009    Tukholman nähtävyydet    Tukholma

Tukholmassa siaitseva valtava golf pallo on kyllä kokemus vailla vertaa. Voittihan suomikin siellä tähän asti ainoan mm-mestaruuden.

Tekemistä tenaville Tukholmassa

matkalainen    17.06.2008    Tukholman nähtävyydet    Tukholma

Lapsille ja lapsiperheille löytyy Tukholmassa paljon mielenkiintoista nähtävää.

Paras kohde kesäisessä Tukholmassa lienee Skansen, jonne pääsee helposti ja nähtävää ja koettavaa riittää kaikenikäisille. Eväät mukaan ja eläimiä ihmettelemään!

www.skansen.se

www.skansen-akvariet.se

Skansenille voi muuten mennä paitsi bussilla, myös lautalla. Suosittelen lämpimästi!

Myös kuninkaanlinna kiinnostaa kaikenikäisiä. Esim. linnan aarrekammio www.livrustkammaren.se tarjoaa taatusti elämyksiä myös perheen pienimmille.

Takuuvarmoja lastenkohteita Tukholmassa ovat myös Gröna Lundin tivoli www.gronalund.com, leikkikalumuseo Leksaksmuseet www.leksaksmuseet.se ja Junibacken www.junibacken.se

museot ja kirkot

aapeli    27.05.2008    Tukholman nähtävyydet    Tukholma

Suosittelen käymään Tukholman musiikki museossa, mikäli yhtään kiinnostaa kulttuuri. Siellä on mielenkiintoisesti ja elävästi esillä musiikki ja soittimet aina ammoisista ajoista ABBAan. Alemmas Ruotsia pudotellessa kannattaa tutustua myös keskiaikaisiin kivikirkkoihin. Niistä mulle jäi ainakin melko mystinen tunnelma! Ruotsi siis vopi antaa todella muutakin kuin vaan laivalla tapahtuvan ryyppyputken. :)

Vasa-museo

Karhu-äiti    12.05.2008    Tukholman nähtävyydet    Tukholma

Vasa-museo on niin tajuttoman mahtava kokonaisuus, että siellä on ihan pakko käydä. Jo pelkästään laivan koristelu on niin upeaa, että siihen on täytynyt upota tuhansia miestyötunteja. Eikä museo todellakaan ole pelkkä laiva. Näytillä on pienoismalleja laivasta, poikkileikkauskuvia, rekonstruktioita laivan tiloista, laivasta säilyneitä tavaroita, karttoja, purjeita. Uskomattomin kokonaisuus löytyy museon alimmasta kerroksesta, jossa on esillä on uppoamisen yhteydessä hukkuneiden ihmisten maalliset jäännökset. Siis se mitä on löytynyt. Kaikista ihmistä on pieni kertomus sekä "vahapää" eli kallon mukaan on luotu vainajille kasvot, hiukset, ilmeet. Aivan käsittämätön kokemus. Päiväristelijöille, varsinkin jos tulet Vikingillä, hyvä kohde. Ei halpa, mutta hintansa arvoinen.

Oletko vieraillut Tukholmassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.