Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Tukholman matkakokemukset ja vinkit

Lapsemme paras muisto Tukholmasta pienenä

Vieras    26.07.2016    Tukholman nähtävyydet    Tukholma

Nordiska Museossa Djurgårdenilla on lapsille vanhanaikainen suuri leikkipaikka alakerrassa suurine puuhevosineen ym. Taisi olla tyttömme 4-5:n vanha, kun ei saatu kuin kantamalla ulos suuren itkun kera - niin mukavaa oli. Aina muistelemme tuota ja pakko siellä on aina käydä nauramassa tuota juttua. Nyt tyttömme täyttää 19.

Matkakertomus Tukholman matkasta

Vieras    17.10.2014    Tukholman nähtävyydet    Tukholma

Tässä osoite

tutuillateillavieraillakadui...massa.html

blogitekstiin matkastani Tukholmaan. Toivottavasti siitä on hyötyä oman matkan suunnittelussa.

Arlanda ja systeemin säännöt.

TravelerWillem    03.08.2014    Tukholman lennot & liikenne    Tukholma

Arlanda on ehkä ainoa suomalaisten reippaasti käyttämä kenttä, jossa alkoholia ei saa ostaa. Siis, alkoholia ei saa myydä sinulle, jos olet matkalla EU:n sisälle. Tämä johtuu valtion alkoholimonopolin säännöistä.

ABBA-museo

tanneli    05.03.2014    Tukholman nähtävyydet    Tukholma

ABBA-museo Tukholman Djurgårdenissa oli ihan käymisen arvoinen paikka, vaikka en koskaan mikään suuri ABBA-fani ollut. Museo ei kooltaan ole suurin suuri, mutta kiva kokonaisuus mm. aitoine esiintymisasuineen. Huomionarvoista se, että museossa liput maksetaan kortilla, käteisellä maksaminen ei onnistu.

Ahdas ja huonosti palveleva hotelli

Vieras    05.07.2011    Tukholman hotellit    Tukholma
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2011 | Hotelli: Berst Western Hotell Terminus

Hotellin hyvä puoli oli sijainti. Hotelli on hyvien yhteyksien päässä kaikesta ja kävellen pääsee keskustaan shoppailemaan.

Miinuspuolia löytyykin sitten enemmän. Olimme varanneet kaksi huonetta ja toinen huone oli puoli tuntia myöhässä luvatusta ajasta. Varasimme hotellin netin kautta ja luottokortin avulla. Luottokortilta huoneet laskutettiin jo muutamaa päivää ennen hoteliin saapumista, josta vastaanottovirkailija ei tiennyt mitään vaan oli laskuttamassa uudelleen. Onneksi olin ottanut mukaan tiliotteen, josta asian näytin. Lisäksi netissä luki, että hotellihuoneet veloitetaan sinä päivänä, kun hotelliin saavutaan. Lisä vuodetta ei ollut tehty huoneeseen, vaikka sekin oli tiedossa ja jouduimme sitä pyytämään erikseen. Vastaanotossa virkailijat olivat erittäin tympeitä eikä paluvelualttiudesta ollut tietoakaan.

Hotellin ravintolassa oli kyllä hyvä ruoka.Aamupala ei ollut mikään erikoinen, ei ainakaan neljän tähden hotellin tasoinehn.

Huoneet olivat todella pieniä ja kaiken kruunasi se ettei ilmastointia ollut. Ikkunaa piti pitää auki ja siitä seurasi se, että meteli ulkoa kuului koko yön.

Siispä jos haluat levätä yön hyvin ja nauttia hotellista, en suosittele tätä hotellia.

Arvosana hotellille:

Fjärilshuset

Quesadilla    24.02.2011    Tukholman nähtävyydet    Tukholma

Hei kaikki luonnon ja lämpimän ystävät! Näin paukkupakkasilla oli aivan erityisen ihanaa poiketa Tukholman reissulla Fjärilshusetissa eli perhostalossa. Kuumankostea trooppinen ilmasto teki hyvää sekä iholle, että sielulle. Perhosten lepatellessa ja lintujen laulua kuunnellessa unohtui hetkeksi pakkasenpuremat ja villahousut :) Puutarhasta löytyy perhosten ja lintujen lisäksi myös erilaisia kaloja ja liskoja, sekä kilpikonnia. Kahvila-ravintolasta saimme maittavaa evästä ja myymälästä tuli mukaan vielä uudet puutarhavälineet. Kevättä odotellessa...

Globenin SkyView näköalahissi

Leo-setä    19.12.2010    Tukholman nähtävyydet    Tukholma

Tukholman Globen hallin kylkeen valmistui 2010 SkyView näköalahissi. Kaksi lasiseinäistä, pallon muotoista hissiä kulkee kiskoilla pallohallin ulkoseinää hallin huipulle. Matka edestakaisin kestää 20 minuuttia ja lähtöjä on n. 10 minuutin välein. Hissiin mennään pienen videoteatterihuoneen kautta, jossa on ennen lähtöä n. 5 minuuttia kestävä esittely Globen-hallista. Lippu maksaa 130 kruunua. Globen hallille pääsee Tukholman keskustasta kätevimmin metrolla HagSätran suuntaan. 40 kruunun metrolippu on tunnin voimassa, joten samalla lipulla ehtii ajelemaan jopa edestakaisin, jos aikataulut sattuvat täsmäämään.

Hyvät mojitot

maria    07.09.2010    Tukholman ravintolat ja baarit    Tukholma

Aijon olla nyt niin tylsä, että suosittelen Tukholman T.J.I. Friday'sin Mojitoja. Ne on tosi herkullisia. Ravintolassa muutenkin on oikein hyvää ruokaa, tosin aina ei huvita syödä multikansallisessa, hyvin amerikkalaishenkisessä ja tupaten täynnä olevassa ravintolassa. Mutta siksipä onkin mukava käydä nauttimassa parit drinkit baarin puolella ennen ruokailua, pöytää odotellessa.

vanha hotelli

DoubleV97    12.08.2010    Tukholman hotellit    Tukholma
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2010 | Hotelli: Scandic Hasselbacken

hyvä hotelli aivan huvipuisto gronalundin vieressä

Arvosana hotellille:

Tukholma

DoubleV97    12.08.2010    Tukholman nähtävyydet    Tukholma

Jos käyt Tukholmassa niin kannattaa käydä suuressa huvipuistossa Gronalund:ssa. Loistava paikka +++++

Rica Hotel Stockholm, Slöjdgatan 7

Muffukka    08.04.2010    Tukholman hotellit    Tukholma
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2010 | Hotelli: Scandic Klara

Mukava pikku hotelli lähellä ostoskatua ja toria. Lähellä mm. t-bana.

Siistit tilavat huoneet isolla kylppärillä ja ihana talvipuutarha, jossa pääsi aamiaiselle.

Huoneissa maksullinen tv sekä minibaari.

Hotellin ala-aulassa pääsee käyttämään internetiä ilmaiseksi.

Arvosana hotellille:

Satama

SiljaLine5    15.10.2009    Tukholman nähtävyydet    Tukholma

Itse olen kiinnostunut laivoista ja muusta merellä liikkuvasta. Siksi Tukholmassa olen aina laivoja tuijottanut :D mukavaaa ajanvietettä

Salattu Vikingin satama

jumppis    24.06.2009    Tukholman lennot & liikenne    Tukholma

Olin 80-luvun lopulla Pohjanmerta kirtämässä autolla. Tukholmaa lähestyessämme poikkesimme liittymästä vähän sivuun ja valmistimme tien sivussa mexikonpadan retkikeittimellä. Ihmetytti poliisien paljous jotka ajoivat tietä edestakaisin yhtenään ja katsoivat meitä mamman kans kuin muukalaisia suu auki.

Kun oli syöty niin kävin katsomassa tietä pitemmältä ja siellä oli Tre Kronorin Kuninkaallinen Poliisiopisto. Turvallinen evästypaikka oli totesin mammalle.

Sitten ajoimme Tukholman keskustaan katsellen autosta paikkoja minkä ajolta ehdin. Aikamme kierreltyämme otin suunnan koti Vikingin terminaalia ja opasteet ohjasi tunneliin jonka suu on Slussenin jälkeen. Kolme kertaa ajoin ja hukkasin liittymän kiven sisälle satamaan aina oli vastassa Klobenin halli. Siinä liittymässä takaisin tunneliin ja Värtanin satamaan sekä Siljalle ja Suomeen iltalaivalla.

Eipä ole tullut autolla käytyä Tukholman keskustassa sen jälkeen. Auton kun ajaa laivasta niin opasteiden mukaan moottoritielle ja keskusta kietäen oli sitten menossa itään tai länteen. Fiksumpi autoilureitti suomesta on Naantalista Kappelin kärjen kautta maailmalle.


Oma matka

  • Tukholma
    Lähtö: Kesäkuu, 1986
    Paluu: Kesäkuu, 1986

ostokset 7. kannelta

SiljaLine5    23.06.2009    Tukholman ostokset    Tukholma

Tukholmasta löytää kaikille jotain. Muistoesineitä on laidasta laitaan. Suositelen Tukholmaa.

Arlanda

SiljaLine5    23.06.2009    Tukholman lennot & liikenne    Tukholma

Portit, niitä on niin monta, että tarvii melkein kartan. Onko se muuten pohjoismaiden suurin lentokenttä?

Oletko vieraillut Tukholmassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.