Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Terracinassa

Rantaa ja tekemistä Terracinassa

Vieras    07.09.2009    Terracinan nähtävyydet    Terracina

Palasin viikko sitten eli 1.9. viikon matkalta Terracinasta. Etukäteen olin googlannut Terracinan, josta tuloksena oli parilla suomalaisella keskustelupalstalla mainittu, että Terracinassa ei muka olisi mitään. Meillä oli ainakin oikein mukava loma Terracinassa. Terracinassa on pitkälti hiekkarantaa, joukossa myös ns. vapaita rantoja joille voi mennä ostamatta tuolia ja varjoa. Meri on ihanan aaltoileva! Viikon matkamme aikana se ei ollut tyyni koskaan! Lapsille ranta ei tosin välttämättä ole paras mahdollinen, sillä se syvenee aikuisen navan korkeudelle aika nopeasti.

Mielestäni Terracina on sopivankokoinen lomailuun, n 50 000 asukasta. Löytyy monenmoista ruokapaikkaa, itse tykkäsin pitserioista, rantakadulla olevasta ravintola Le Ondesta ja jopa eräästä rannan parakkeihin pystytetyistä ravintoloista- siellä sain aivan ihanaa simpukkapastaa! Sen sijaan jos etsit lomaltasi hyviä baareja ja muuta biletystä, Terracina ei välttämättä ole paras valinta. Itse olimme vaan tyytyväisiä kun ei ollut isoa määrää yökerhoja häiritsemässä öitä.

Ne, jotka väittävät, ettei Terracinassa ole mitään nähtävää, eivät ilmeisesti käyneet Terracinan kauniissa, vuorelle rakennetussa vanhassa kaupungissa. Sieltä oli upeat näköalat ja kaikki oli kuten muutenkin Terracinassa, ihanan aitoa italialaista. Vanhasta kaupungista pääsi myös kiipeämään vuoren huipulle, jossa oli antiikin aikainen rakennelma. Itse emme kuumuudessa jaksaneet sinne asti kiivetä, mutta saatiin silti ihastella kauniita maisemia vuorelta katsottuna. Kävimme myös kahdessa kirkossa Terracinassa- niitä olisi siellä enemmänkin, mutta valitettavasti eräs vanhoista kirkoista oli remontissa ja auki vain jumalanpalveluksina. Kristitylle turistille siis löytyy kaupungista nähtävää, itse olisin halunnut nähdä vieläkin enemmän kirkkoja, joita kaupungissa oli siis paljon.

Terracinasta on myös kätevä tehdä retkiä, esim. Rooma on puolentoistatunnin matkan päässä. Roomassa voi käydä hyvin päiväseltäänkin, itse otimme sieltä hotellin mikä oli kyllä hyvä ratkaisu, ehdimme nähdä enemmän. Terracinasta menee bussi n. 10 kilometrin päässä olevaan Monte San Biagoon (Terracinan bussiasemalla ei ole valitettavasti kylttejä joista kävisi ilmi, millä bussilla sinne pääsee , itse löysimme oikeaan bussiin vasta myöhästyttyämme ensimmäisestä). Monte San Biago on kaunis paikka sekin, ihana vuorenrinteellä oleva pikkukaupunki. Tutustumisen arvoinen, valitettavasti emme ehtineet siellä vierailla! Monte San Biagosta menee juna Roomaan, kestää n tunti 10 minuuttia. Terracinasta voi tehdä myös retken läheiselle Ponzan saarelle. Itse emme sinne ehtineet, mutta kuulimme että se oli hieno paikka. Eikä Napolikaan ole kaukana, puolitoista tuntia junalla, sielläkään emme tosin ehtineet käydä.

Terracina on siis paljon muutakin kuin pelkkää rantaa, ja plussana on ehdottomasti paikan italialaisuus; muutaman skandinaavisen turistin lisäksi siellä on lähinnä italialaisia lomanviettäjiä. Englantia ei osata kovin hyvin! Toki hotelli Poseidonissa, missä olimme, on pääosin skandinaavisia vieraita. Hotellistakin tykkäsimme. Ainoa huono puoli oli oikeastaan vaan se, että se sijaitsi 2 kilometrin päässä keskustasta. Sekään ei tosin muodostunut ongelmaksi, sillä silloin kun emme jaksaneet/viitsineet kävellä, saimme kätevästi tilattua taksin maksimissaan 15-20 minuutin odotuksella, vaikka Finnmatkojen esitteessä oli sanottu ettei taksia olisi helppo saada.

Tässä pientä peruspakettia Terracinasta. Plussana vielä mainittakoon hintataso, joka pääsääntöisesti oli suomalaista edullisempi. Tärppinä esim. bussiaseman Agip Cafe, josta saimme teen, kaakaon ja kaksi kroisanttia (nam!) hintaan 3,5 euroa. Eipä sillä saisi samaa täällä!

Oletko vieraillut Terracinassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.