Tallinnan matkakokemukset ja vinkit: Sivu 6

Perushotelli

Vieras    28.07.2014    Tallinnan hotellit    Tallinna
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2014 | Hotelli: Baltic Hotel Vana Wiru

Huone oli siisti, pieni ja tuskastuttavan kuuma sekä meluisa, koska vastapäisessä ja hyvin lähellä olevassa rakennuksessa oli ilmeisesti jonkinlainen kattobaari. Hotellin sisäpihan puolella huoneet varmasti rauhallisempia. Vessasta puuttui bidee-suihku!

Hotellin sijainti vanhan kaupungin reunalla on hyvä. Aamiainen oli tukeva perussetti, riisipuuro kirsikkahillolla tosi herkkua. Ihan siisti perushotelli, jossa kelpaa viipyä muutama yö.

Arvosana hotellille:

Hyvää ruokaa

Vieras    28.07.2014    Tallinnan ravintolat ja baarit    Tallinna

Rotermannin korttelissa ravintola Sfäär. Alkupalana pieni juustovalikoima, pääruokana lämmin lohisalaatti ja lopuksi ihanan kuohkea Pavlova. Valge Kana - viiniä. Ravintolan yhteydessä on vaatekauppa, jossa mielenkiintoisen näköinen tatuoitu, parrakas ja persoonallisen tyylikkäästi pukeutunut miesmyyjä. Siisti wc, jossa Aesopin käsisaippuaa.

Vanhassa kaupungissa lähi-itämäistä ruokaa tarjoava Magnuna. Kasvisruoka oli täyteläisen makuista, mutta ei liian voimakkaasti maustettua, leipä ja dippikastike herkullista. Ateriaan kuului riisiä ja salaattia. Jälkiruokaa ei enää jaksanut syödä. Erinomainen palvelu, jopa ravintolan keittiö esiteltiin ja tarjoilija kertoi annosten raaka-aineista ja valmistustavasta. Ulkona oli mukava istua lämpimässä illassa kynttilän valossa. WC-tilasta on ahtaus kaukana, kannattaa käydä.

Erillainen ruokakokemus Olde Hansasta

Vieras    28.07.2014    Tallinnan ravintolat ja baarit    Tallinna

Kävimme Olde Hansa ravintolassa. Olimme erittäin tyytyväisiä ruokaan ja palveluun. Suosittelemme lämpimästi. Erillainen ruokakokemus. Pöytan varaisimme www.vabalaud.ee/fi/restoran/oldehansa/ palvelusta ja see oli helppo ja mukava.

Fantastinen ruokapaikka Tallinnassa

Pölypeikko    22.07.2014    Tallinnan ravintolat ja baarit    Tallinna

Aivan Raatihuoneen torin vieressä, pienen holvikäytävän varrella, osoitteessa Raekoja plats 11 sijaitsee valkosipuliravintola Balthasar. Sympaattisen sisäpihan kätköistä löytyy historiallinen talo ja yläkerroksista ravintolatilat, jotka on kunnostettu vanhaa kunnioittaen. Henkilökunta on yhtä symppistä kuin talokin ja asiakas tuntee olevansa todella tervetullut.

Ravintolan hintataso on hieman korkeampi, kuin turistipaikolla, mutta ruokakin on jotain muuta, kuin kuiva pihvi ja ranskalaiset. Ruokalistalta löytyy annoksia valkosipulin kera tai ilman. Maistelimme mm. peuraa, äyriäisiä, blinejä, juustokakkua sekä valkosipulijäätelöä. Kiireetön ruokailu oli muutoin tylsän matkapäivän kruunu. Ruokalista ja esittely seuraavasta linkistä: www.balthasar.ee/?lang=eng

Katso annoskuvat matkakuvista.

Varokaa ravintola RibEä

Vieras    13.07.2014    Tallinnan ravintolat ja baarit    Tallinna

Varasimme pöydän RibEstä iltaruokailua varten. Kuusihenkisen seurueemme mennessä hyviällä mielellä ruokailemaan, ilmoitettiin yhdelle asiakkaista, että emme tarjoile hänelle alkoholipitoisia juomia. Asia on ok, jos kysymyksessä on huomattavan päihtynyt tai häiriötä aiheuttava päihtynyt asiakas. Tässä tapauksessa näin ei ollut.

Seurueen jäsenet hämmästyivät yhteen ihmiseen kohdistuvaa päätöstä, koska ainakin ryhmän miehet olivat samoissa promillelukemissa jokainen.Hilpeästi hyväntuulisessa pikku hiprakassa. Pyysimme perusteluja päätökselle ja viimein saatiin paikan esimies paikalle. Hän kertoi, että tarkastajat käyv't usien paikan päällä ja heidän pitää olla varovaisia.

Jos mennään siihen, että asiakkaiden on oltava vesiselviä iltaruokailuun tullessaan niin Tallinnassa ruokailut tulevat vähenemään. Maksoimme juomamme ja poistuimme paikalta ravintolaan missä palvellaan asiakasta, jonka silmät voivat hieman harittaa mutta hän syö ja maksaa ruokansa ja poistuu paikalta tyytyväisenä seurueensa kanssa.

RibEn henkilökunta ei elä realiteeteissä vaikka tarjoilijoilla ovatkin korvanapit. Radiotako kuuntelevat? Kyseisiellä toiminnalla muuten nolataan asiakas koko asiakaskunnan silmissä, kun asia ilmoitetaan kaikkien kuullen. Minua ei Ribessä enää nähdä. Toivottavati ei muitakan, jotka haluavat pitää Tallinnassa hauskaa,

Järkyttävä paikka ja kohtelu

Vieras    05.07.2014    Tallinnan hotellit    Tallinna
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2014 | Hotelli: St. Olav Hotel

Yövyimme heinäkuussa St. Olavi hotellissa normaalihintaisista huoneessa, joka sijaitsi kadun puolella. Vastapäätä sijaitseva ravintola tarjosi bassonjytkettä ja yöllisiä juopuneiden karjuntoja aina aamu neljään asti. Tämän jälkeen vuorossa olikin sitten hotellin oman henkilökunnan kova ääninen keskustelu ja aamuliikenne, joka ainakin tuona aamuna oli roska-ja jakeluautoineen todella vilkasta. Nukkuminen viiden metrin päässä ohi kiitävistä autoista ei onnistunut sitten mitenkään. Koko yö meni siis nukkumatta silmällistäkään. Yöllä hotellin respassa kävi kova kuhina, kun useat hotellin asukkaat kävivät valittamassa metelistä. Korvaavaa huonetta ei löytynyt kenellekään. Respan henkilökunnan ammattitaito ja asiakaspalvelu on neukkuaikaista tylyä ja epäasiallista. Tiedoksi myös, että huoneissa ei ollut pesuaineita pyynnöistä huolimatta. Ilmastointia pöydälle sijoitettava puhallin. Emme suosittele ko. Hotellia sellaisille, jotka haluavat nukkua yönsä.

Arvosana hotellille:

Amarillo Sokos hotel Viru

Vieras    02.06.2014    Tallinnan ravintolat ja baarit    Tallinna

Menin Virun Amarilloon S-bonusten vuoksi. Itse piti kysellä, saako pöytään mennä ilman ns. pöytään ohjausta. Tarjoilijaa tms. ei näkynyt sisään mennessäni, vaan itse tiskiltä kysyen asia selvisi. Pöytään päästyäni tarjoilija tuli paikalle kohtuullisen nopeasti hyvää suomea puhuen. Tilasin possun ribs-annoksen fajitas-ranskalaisilla. Ribsejä oli reilusti, mutta ne olivat vain (ilmeisesti) grillattuja, kalvoja ei oltu poistettu eikä niitä oltu haudutettu tai marinoitu. Kunnon lihaa oli siis vähän ja ranskalaiset eivät olleet rapeimmasta päästä. Olen syönyt eri ravintoloissa ribs-annoksia ja tämä kokemus oli keskinkertaisen alapuolella,

Huoneisto hyvällä paikalla

tanneli    12.04.2014    Tallinnan hotellit    Tallinna
Yöpymisen ajankohta: Huhtikuu 2014 | Hotelli: Classic Apartments V. Reimani 6

Huoneisto sijaitsee keskeisellä paikalla V. Reimani-kadun varrella, siitä n. 5 min kävely Viru-keskukseen, saman kadun alkupäässä Narva-kahvila/konditoria. Huoneisto 50 neliötä, kaksi makuuhuonetta, keittiönurkkaus, jossa kaikki tarvittava, mm. kahvinkeitin, vedenkeitin, mikro, astianpesukone, pyykinpesukone. Kylpyhuone pieni, mutta normaalikokoiselle ei tuottanut ongelmaa. Huoneiston hintaan kuului haku lentokentältä(satamasta), taksikuskilta sai sitten asunnon avaimet kätevästi, niitä ei tarvinnut erikseen lähteä hakemaan muualta. Jos halusi kuljetuksen poislähtiessä, siitä sitten joutui maksamaan. Me olimme liikkeellä lentäen, lentokentälle menevä bussi nro 2 lähti kätevästi Kaubamajan vierestä vastapäätä Tallink-hotellia.

Arvosana hotellille:

ravintola Manna La Roosa

tanneli    11.04.2014    Tallinnan ravintolat ja baarit    Tallinna

Käymisen arvoinen paikka, ravintola Manna La Roosa on avattu tammikuussa 2014, osoite Vana-Viru 15, sijaitsee vanhassa vihreässä puutalossa. Sisustus sekoitus kaikkea mitä kirpputoreilta ja jätelavoilta voisi löytyä. Ruokalista suppea, mutta ruoka vallan mainiota ja edullista. Illaksi kannattaa varata pöytä, päivällä edullinen lounas, lounasvaihtoehtoina joko keitto tai tukevampi ruoka-annos. Kannattaa poiketa jo sisustuksen vuoksi. Erinomainen palvelu.

Hyviä ravintoloita

Vieras    08.04.2014    Tallinnan ravintolat ja baarit    Tallinna

Kävimme tallinnassa lomalla viikko sitten ja tuli löydettyä muutama erittäin hyvä ja halpa ravintola aivan keskustasta.

Kärjä Kelder

osote: Välke-Karja 1

karjakelder.edicypages.com/et (viron kieliset sivut =/ )

Aivan loistava pieni tunnelmallinen kellaripubiravintola, rauhallinen eikä musiikki pauhaa vaikka nuorekkaampaa onkin. Ruoka oli erittäin hyvää, halpaa ja annokset oli todella isot. Miehen tilaamasta oktoberfestistä jäi jopa lautaselle kun napa jo paukkui. Palvelu oli ihan ok, ruokalistat ja tilaukset tultiin kysymään pöydästä, vaikkakin paikalliset itse asioi tiskillä. Ruoka tuli hyvin nopeasti ja pihvit oli hyvin paistettuja. Juomatarjontakin oli monipuolista.

St.Patrick´s

osote: Suur-Karja str8

www.patricks.ee/English/firs...%20eng.htm

Myöskin loistava löytö. Palvelu oli hyvää ja englanninkielistä, ruokalistat tuotiin ja tilaukset otettiin pöydästä, myös lasku tuli pöytään saakka. Ruoat aivan naurettavan halvat. Alkuruoka, pääruoka grillistä(isot pihvit) ja jälkiruoka yhteensä 10-15€. Ja ruoat oli todella hyviä, annokset kauniita (käy kattoo kotisivuilta, ihan kuvia vastaavaa pöytään tuli).

Nämä kaksi oli aivan mielettömän hyviä ja todellakin mennään uudestaan kun seuraavan kerran kaupunkiin päädytään.

Sen lisäks käytiin myös Texas-ravintolassa, www.texas.ee/ missä ruoka myös ihan hyvää, mutta vähän hintavampaa, (hampurilaisannokset, isot kylläkin 15€) palvelu hyvää myöskin, mutta ei ollut mikään varsinainen "löytö"

HellHunttiin yritettiin eräs iltapäivä, niin täynnä että jo ovelta käännyttiin ympäri, kannattaa siis pöytävaraukset tehdä vaikka menisi viikolla "ei illallisaikaan".

Olde Hansassa käyty edellisellä reissulla, eikä todellakaan suositella kenellekään. sieltä ei tuu ku iso lasku ja tyhjä masu.

Olde hansa / vanhakaupunki

Vieras    22.03.2014    Tallinnan ravintolat ja baarit    Tallinna

Olde hansa on törkeän kallis turistirysä jossa annokset on ala-arvoisia kikkarreita lautasella (yhden kerran voi huijata toista ei tule tapahtumaan!) esimerkki olde hansasta: pihvi 100-150g (kokoa ei ilmoiteta menussa ja tarjoilija ei ole aivan varma minkä kokoisia pihvit ovat), hinta röyhkeät 22,90€ (huom: pelkkä pihvi.. Pienoinen ylläri, koska tuohon hintaa pitäisi sisältyä pihvin lisäksi salaatti/perunat etc annokseen kuuluva) tarjoilija kysyy tilatessa lisukkeen pihvin kanssa (jonka hinta on 5,30€) jonka maksullisuudesta ei mainita mitää, koska näkyy hyvin pienellä präntillä menun alalaidassa. (Lisuke salaatti oli esim: suoraan purkista lautaselle kaadettua maissia, muutama kurkku, tomaatti ja salaatin lehti...). Ps: Kaikki juomat ovat kalliimpia kuin Suomalaisissa ravintoloissa!!

Hyvää ruokaa

Vieras    13.02.2014    Tallinnan ravintolat ja baarit    Tallinna

Käymme usein mieheni kanssa Tallinnassa muutaman päivän lomalla.

Olemme käyneet useasti Rotermannin alueella olevassa Ravintola Basilikissa.

Nimestään huolimatta paikka ei ole pelkästään kasvisravintola.

Löytyy pitsat kana-, ja kala-, ja liharuuat.

Ravintolaan henkilökunta on innokkaita nuoria.

Palvelu on erittäin hyvä ja hinnat edelliset.

Suosittelen lämpimästi

Olutharrastajan mekka

girasol    07.02.2014    Tallinnan ravintolat ja baarit    Tallinna

Drink bar and Grill löytyy vanhan kaupungin laitamilta.Valikoima erilaisia oluita eri maista pienpanimoiden oluet mukaan lukien.Osa oluista myydään ainoastaan hanasta.Ruoka erinomaista ja edullista! Suosittelen Ceesar salaattia ja kaikkia liharuokia pihvistä kanansiipiin.Myös lohkoperunat suussa sulavia.Mukavan kotoisa pieni baari!

Hotel Euroopa

girasol    07.02.2014    Tallinnan hotellit    Tallinna
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2014 | Hotelli: Hotel Euroopa

Lähellä D-terminaalia,joten laivalta nopeasti perille.Hinta ja laatu kohdillaan.Turvallinen siisti hotelli, jossa hyvä aamupalatarjonta.Mukavat huoneet ja riittävästi kaappitilaa .Erinomainen suihku.Rimi kauppa aivan vieressä.Liikenteen melu ei kuulu huoneisiin!

Arvosana hotellille:

Vältä "Maikrahv" ravintolaa, paitsi jos haluat pettyä pahasti!

Vieras    26.01.2014    Tallinnan ravintolat ja baarit    Tallinna

Omaa tyhmyyttä osittain kun tuli syötyä Raatihuoneen torilla. Eihän sitä paljoa odota ruokailulta, mutta näin surkeata en osannut odottaa. Todella hienot puitteet, mutta huonompia ruokailukokemuksia ikinä! 38 vuoden saatossa on tullut ruokailtua jos minkälaisissa paikoissa. Eurooppa, USA, Karibia, Aasia, Afriikka kierretty ja syöty kahden Michelin tähden ravintolasta aina tienvarsi kojuun! Maikrahv oli varsinkin hinta-laatu suhteeltaan todella surkea. En tiedä johtuko siitä, että ravintola oli tammikuun sunnuntaina lähes tyhjä (meidän lisäksi yksi pariskunta). Alkuun tilattu kanttarellikeitton "savukala-kannelonit" oli jäässä ja ilmeisesti sen takia itse keitto kylmää. Pää-ruokana oli naudan ulkofilepihviä ja toisella meistä lammasta. Lammas oli todella kuvottavaa, ilmeisesti pakaste liha oli sen verran vanhaa (?), että koki oli päättänyt paneerata sen jollain pahalla moskalla, jonka läpi liha ei enää maistunut. Piti olla medium miinus, mutta tulikin täysin harmaana ja sitkeänä?! Niin ja siis paneerattuna (en tosiaan ole ikinä ennen syönyt niin pahaa lammasta). Naudan sisäfilee oli varmaan jäänyt yli kesältä tai muuten vain löytynyt pakastimen pohjalta. Oli äärimmäisen suuri pettymys, varsinkin kun oltiin vain yksi yö Tallinassa ja piti käydä romanttisesti syömässä. Omaa tyhmyyttä ilmeisesti kun ei tullut katsottua netistä minne kannattaa mennä. Tallinnassa on tullut käytyä monta kertaa ja syötyä yleensä hyvin tai vähintäänkin kohtuullisesti (jopa turisti-ravintoloissa). Maikrahv oli omassa laaduttomuudessaan omaa luokkaa. Ei voi muuta sanoa kun, että oli täyttä P:tä. Mikäli haluatte kokea ison pettymyksen, niin suosittelen "Maikrahv Restauran": nia "erittäin lämpimästi"!

Oletko vieraillut Tallinnassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.