Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Tallinnassa

Lennusadam

ViidakonMursu    07.09.2015    Tallinnan nähtävyydet    Tallinna

Lennusadam on näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka. Tulika Takso toimii virallisena yhteystyökumppanina ja muistaakseni sillä pääsi paikanpäälle 5eurolla tallinnan keskustasta. Myös Hop on - kiertoajelubussi pysähtyy paikanpäällä.

Museo on siis henkilöille joita kiinnostaa historia, merenkäynti ja maailmansodat. Parhaiten museosta saa irti oppaan kera. Kysykää Ulvia, aivan mahtava suomenkielellä opastava henkilö. Museo itsessään on jo upea vanha 1916 - 1917 välillä rakennettu vesitasohangaari joka korjattiin ja laitettiin museo käyttöön 2011.

Museossa pääsee vierailemaan sukellusvene Lembitin sisällä ja satamassa pääsee käymään Jäänmurtaja Suur Töll ' ssä. Satama alueella on paljon erilaisia laivoja ja osassa niistä saa vierailla.

Museossa on myös ravintola kahvila Maru, josta saa ruokaa ja juomaa, sekä pientä purtavaa.

Lapsille oli myös aktiviteetteja, oli lentosimulaattori, kauko-ohjattavat veneet yms.

Suosittelen! Ottakaa kuitenkin jämäkät kengät mukaan, nimittäin laivoissa ja sukellusveneessä sai kulkea hurjan jyrkissä portaissa. Liikuntaesteiset eivät valitettavasti juurikaan pääse tutustumaan laivoihin tai sukellusveneeseen.

Tallinan teletorni

jumppis    24.04.2015    Tallinnan nähtävyydet    Tallinna

2015 pääsiäisen jälkeen kävin Finlandian päivämatkalla. Kahdeksan tunnin aikana tuli taaperrettua jalat kipeiksi. Kolmen euron päivän eläkeläislippu oli julkisiin että valillä sai istuakin.

Teleletornista on hyvät näkymät kauniilla säällä 175 m korkeudesta. Suosittelen tutustumaan 70-luvun liukuvalu luomukseen ja sen historiaan.


Oma matka

  • Tallinna
    Lähtö: Huhtikuu 08, 2015
    Paluu: Huhtikuu 08, 2015

Kadriorgin puisto

Vieras    06.08.2014    Tallinnan nähtävyydet    Tallinna

Kävimme jälleen kerran Tallinnassa ja tällä kertaa katsastamassa Kadriorgin puiston. Todella hieno paikka, suosittelen! Tallinnassa matkustaminen raitiovaunulla on todella helppoa ja edullista. LIsäksi löysimme vanhasta kaupungista African Kitchenin. Laitoin blogiini kuvia ja fiiliksiä reissulta:

worldisaweiredplacetolive.bl...aisin.html

Loutsikeskus

scilla68    28.02.2013    Tallinnan nähtävyydet    Tallinna

Löydettiin uus paikka, mis ei oo käyty ennen - Loutsikeskus - tein ihanan löydön sieltä - aahh............ ihgu tikrupusakka.

3 krs oli UKK (Urho Kalervo Kekkonen) tanssi ja viihderavintola - siel kannattaa käydä toistekkin.

Suomeksi opastetut kierrokset Lentosatamassa

Vieras    24.12.2012    Tallinnan nähtävyydet    Tallinna

Perheen kanssa viikonloppuna Tallinnassa käydessä mietittiin, että mitä siellä voi tehdä joulutorilla ja vesipuistossa ja teletornissa käymisen lisäksi - meillä kun matkapäiviä oli yhden sijasta kaksi. Hyvä paikka, jossa vierähti lasten kanssa tunti jos toinenkin, on Lentosataman merimuseo - viroksi siis Lennusadam. (netissä www.lennusadam.eu/fi). Ei lainkaan tavallisen museon oloinen, vaan just sellainen toimintakeskus mitä lehtijutuista oli ennalta luettukin - on simulaattoreita ja paljon muuta, mitä voi itse kokeilla ja kosketella. Nyt tammikuun puoliväliin asti niillä on myös 2x päivässä suomenkielinen opastettu kierros, johon voi ilmoittautua paikan päällä. Tsekatkaa vuodenvaihteen aukioloajat täältä - on suljettu 24.-26.12. kuten niin moni muukin paikka, mut esim. uutenavuotena on auki.

Teletorni TV-torni

jumppis    29.10.2012    Tallinnan nähtävyydet    Tallinna

Näkemisen arvoinen paikka Suomenlahden etelärannalla. Avattu äskettäin kunnostettuna.

www.teletorn.ee/fi


Oma matka

  • Tallinna
    Lähtö: Heinäkuu 11, 2012
    Paluu: Heinäkuu 12, 2012

Vanha kaupunki

Addariina    15.09.2011    Tallinnan nähtävyydet    Tallinna

Tallinnan vanha kaupunki on nätti ja mukava nähtävyys ja se on sopivan kävelymatkan päässä viru-hotellista. Vanhat rakennukset, kapeat kujat ja mukulakivitiet luovat keskiaikaista tunnelmaa. Ravintoloita ja kahviloita on joka nurkan takana ja vaatekauppojakin löytyy. Hyvän kuvan kaupungista saa käymällä pienellä kiertoajelulla Toomas veturilla. Lipun hinta on 5€ ja ajelu kestää noin 20 minuuttia.

Tallinna, patarei

sipe    29.05.2010    Tallinnan nähtävyydet    Tallinna

Oli hieno kokemus käydä tallinnan patarein vankilassa. Olimme isolla porukalla ja opas oli todella hyvä. kierroksen aikana vielä aurinkokin laski niin että välillä selkäpiitä karmi, kun kuunteli mitä kaikkea opas kertoi. Suosittelen. Kesällä siellä on kuulemma terassi (olimme marraskuussa) josta upea näkymä merelle.

Grusbeke-tagune torni Laboratooriumi-kadulla

Karhu-äiti    14.06.2009    Tallinnan nähtävyydet    Tallinna

Grusbeke-tagune torni Laboratooriumi-kadulla on pieni mutta ilmainen museo, joissa voit käydä testaamassa taipuvatko polvet seuraavaan Eppingin torniin.

Vanhan kaupungin muuri

Karhu-äiti    14.06.2009    Tallinnan nähtävyydet    Tallinna

Tallinnan vanhan kaupungin muurille pääset kävelemään Suur-Kloostin ja Väike-Kloostri katujen kulmassa sijaitsevasta Nunnatornista. Samalla voit halutessasi kiivetä myös Saunatorniin ja Kultajalan torneihin. Kiipeäminen torneihin ei ole lasten eikä vanhusten hommaa, mutta muurinpätkältä on mukava katsella maisemia. Lyhythän tuo pätkä on, mutta eipä sisäänpääsykään tainnut olla kuin 15 kroonia.

Eppingin torni Laboratooriumi-kadulla

Karhu-äiti    14.06.2009    Tallinnan nähtävyydet    Tallinna

Kiva interaktiivinen museo vanhan kaupungin laidalla. Museossa voit painaa vaikka oman rahan itsellesi, kokeilla entisajan sotisopia tai ihastella ylimpien tornien näkyviä. Kerrankin museo, jossa kaikkeen saa koskea. Pikkupojille ainakin mieluisa kohde, mutta aivan ylimpiin osiin kiipeämnen on hankalaa. Parhaimmat palat on kuitenkin tornin alakerrassa. Opas puhuu hyvää englantia, mutta suomenkielistä opastusta ei ollut. Sisäänpääsy taisi olla 60 kroonia.

Viron tunnelmallinen vanhakaupunki

Ashley22    30.03.2009    Tallinnan nähtävyydet    Tallinna

Vanhassa kaupungissa on todella paljon kukkakauppoja ja hyviä Ravintoloita sekä Baareja.

Tallinnan luonnontieteellinen museo

Karhu-äiti    19.02.2009    Tallinnan nähtävyydet    Tallinna

Tallinnan luonnontieteellinen museo löytyy osoitteesta Lai 29, sisäpihalta. Museon näyttely koostuu erilaisista fossiileista, luista ja täytetyistä eläimistä. Ei edes verrattavissa Helsingin luonnontieteelliseen museoon, mutta aivan kelpo retkikohde pienemmälle matkakumppanille vaikkapa talvilomalla. Lasin takaa löytyivät esimerkiksi täytetyt jääkarhut, pingviinit, villisiat ja hirvet. Itse rakennus on kauniisti entisöity. Perhelippu taisi olla 60 Eestin kroonia. Museo on kiinni maanantaisin ja tiistaisin niin kuin useat muutkin Tallinnan museot eli aukioloajat kannattaa aina tarkastaa etukäteen. Museoiden henkilökunta ei useinkaan puhu juuri lainkaan suomea.

Tallinnan merimuseo Paksussa Margaretassa

Karhu-äiti    19.02.2009    Tallinnan nähtävyydet    Tallinna

Tallinnan merimuseo on niin helposti löydettävissä, että jokaisen Tallinnan kävijän pitäisi käydä siellä. Museo löytyy siis siis heti suuren rantaportin jälkeen oikealta paksusta Margaretasta. Museossa on monessa kerroksessa esillä kaikkea merenkulkuun liittyvää esineistöä kuten vaikkapa vanhoja sukelluspukuja. Mielenkiintoista katseltavaa vaikkapa talvilomaa viettäville pikkukoululaisille, ainakin meidän tokaluokkalainen viihtyi tornissa. Myös tornin katolle pääsee katsomaan Tallinnan maisemia, mutta portaat sinne saattavat oikeasti heikkohermoisempaa hirvittää... Suosittelen, mutta en liikuntaesteisille.

Bastionin salaiset käytävät Tallinnassa

Karhu-äiti    19.02.2009    Tallinnan nähtävyydet    Tallinna

Tallinnan alla kiertää kilometreittäin erilaisia käytäviä. Bastionin salaiset käytävät ovat käytäviä, jotka yhdistävät bastioneja eli maalinnoituksia toisiinsa Tallinnan katujen alla. Näiden käytävien tutustumiskäynnit alkavat Kiek in de Kökistä tasatunnein. Mielenkiintoinen kokemus, ainakin tokaluokkalainen viihtyi vajaan tunnin pituisella retkellä hyvin. Talvipakkasella ainakin hyvä kohde, kun Tallinnan kaduilla merituuli puhaltaa jäätävästi maan päällä. Matkalla on paljon portaita, joten en suosittele liikuntaesteisille tai rattaiden kanssa liikkuville. Kierroksella ei myöskään ole suomenkielistä opasta, vaan yleensä kielenä on englanti. Kierroksen voi ja kannattaa varata etukäteen Kiek in de Kökistä.

Oletko vieraillut Tallinnassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.