Varokaa ravintola RibEä
Varasimme pöydän RibEstä iltaruokailua varten. Kuusihenkisen seurueemme mennessä hyviällä mielellä ruokailemaan, ilmoitettiin yhdelle asiakkaista, että emme tarjoile hänelle alkoholipitoisia juomia. Asia on ok, jos kysymyksessä on huomattavan päihtynyt tai häiriötä aiheuttava päihtynyt asiakas. Tässä tapauksessa näin ei ollut.
Seurueen jäsenet hämmästyivät yhteen ihmiseen kohdistuvaa päätöstä, koska ainakin ryhmän miehet olivat samoissa promillelukemissa jokainen.Hilpeästi hyväntuulisessa pikku hiprakassa. Pyysimme perusteluja päätökselle ja viimein saatiin paikan esimies paikalle. Hän kertoi, että tarkastajat käyv't usien paikan päällä ja heidän pitää olla varovaisia.
Jos mennään siihen, että asiakkaiden on oltava vesiselviä iltaruokailuun tullessaan niin Tallinnassa ruokailut tulevat vähenemään. Maksoimme juomamme ja poistuimme paikalta ravintolaan missä palvellaan asiakasta, jonka silmät voivat hieman harittaa mutta hän syö ja maksaa ruokansa ja poistuu paikalta tyytyväisenä seurueensa kanssa.
RibEn henkilökunta ei elä realiteeteissä vaikka tarjoilijoilla ovatkin korvanapit. Radiotako kuuntelevat? Kyseisiellä toiminnalla muuten nolataan asiakas koko asiakaskunnan silmissä, kun asia ilmoitetaan kaikkien kuullen. Minua ei Ribessä enää nähdä. Toivottavati ei muitakan, jotka haluavat pitää Tallinnassa hauskaa,
Amarillo Sokos hotel Viru
Menin Virun Amarilloon S-bonusten vuoksi. Itse piti kysellä, saako pöytään mennä ilman ns. pöytään ohjausta. Tarjoilijaa tms. ei näkynyt sisään mennessäni, vaan itse tiskiltä kysyen asia selvisi. Pöytään päästyäni tarjoilija tuli paikalle kohtuullisen nopeasti hyvää suomea puhuen. Tilasin possun ribs-annoksen fajitas-ranskalaisilla. Ribsejä oli reilusti, mutta ne olivat vain (ilmeisesti) grillattuja, kalvoja ei oltu poistettu eikä niitä oltu haudutettu tai marinoitu. Kunnon lihaa oli siis vähän ja ranskalaiset eivät olleet rapeimmasta päästä. Olen syönyt eri ravintoloissa ribs-annoksia ja tämä kokemus oli keskinkertaisen alapuolella,
ravintola Manna La Roosa
Käymisen arvoinen paikka, ravintola Manna La Roosa on avattu tammikuussa 2014, osoite Vana-Viru 15, sijaitsee vanhassa vihreässä puutalossa. Sisustus sekoitus kaikkea mitä kirpputoreilta ja jätelavoilta voisi löytyä. Ruokalista suppea, mutta ruoka vallan mainiota ja edullista. Illaksi kannattaa varata pöytä, päivällä edullinen lounas, lounasvaihtoehtoina joko keitto tai tukevampi ruoka-annos. Kannattaa poiketa jo sisustuksen vuoksi. Erinomainen palvelu.
Hyviä ravintoloita
Kävimme tallinnassa lomalla viikko sitten ja tuli löydettyä muutama erittäin hyvä ja halpa ravintola aivan keskustasta.
Kärjä Kelder
osote: Välke-Karja 1
karjakelder.edicypages.com/et (viron kieliset sivut =/ )
Aivan loistava pieni tunnelmallinen kellaripubiravintola, rauhallinen eikä musiikki pauhaa vaikka nuorekkaampaa onkin. Ruoka oli erittäin hyvää, halpaa ja annokset oli todella isot. Miehen tilaamasta oktoberfestistä jäi jopa lautaselle kun napa jo paukkui. Palvelu oli ihan ok, ruokalistat ja tilaukset tultiin kysymään pöydästä, vaikkakin paikalliset itse asioi tiskillä. Ruoka tuli hyvin nopeasti ja pihvit oli hyvin paistettuja. Juomatarjontakin oli monipuolista.
St.Patrick´s
osote: Suur-Karja str8
www.patricks.ee/English/firs...%20eng.htm
Myöskin loistava löytö. Palvelu oli hyvää ja englanninkielistä, ruokalistat tuotiin ja tilaukset otettiin pöydästä, myös lasku tuli pöytään saakka. Ruoat aivan naurettavan halvat. Alkuruoka, pääruoka grillistä(isot pihvit) ja jälkiruoka yhteensä 10-15€. Ja ruoat oli todella hyviä, annokset kauniita (käy kattoo kotisivuilta, ihan kuvia vastaavaa pöytään tuli).
Nämä kaksi oli aivan mielettömän hyviä ja todellakin mennään uudestaan kun seuraavan kerran kaupunkiin päädytään.
Sen lisäks käytiin myös Texas-ravintolassa, www.texas.ee/ missä ruoka myös ihan hyvää, mutta vähän hintavampaa, (hampurilaisannokset, isot kylläkin 15€) palvelu hyvää myöskin, mutta ei ollut mikään varsinainen "löytö"
HellHunttiin yritettiin eräs iltapäivä, niin täynnä että jo ovelta käännyttiin ympäri, kannattaa siis pöytävaraukset tehdä vaikka menisi viikolla "ei illallisaikaan".
Olde Hansassa käyty edellisellä reissulla, eikä todellakaan suositella kenellekään. sieltä ei tuu ku iso lasku ja tyhjä masu.
Olde hansa / vanhakaupunki
Olde hansa on törkeän kallis turistirysä jossa annokset on ala-arvoisia kikkarreita lautasella (yhden kerran voi huijata toista ei tule tapahtumaan!) esimerkki olde hansasta: pihvi 100-150g (kokoa ei ilmoiteta menussa ja tarjoilija ei ole aivan varma minkä kokoisia pihvit ovat), hinta röyhkeät 22,90€ (huom: pelkkä pihvi.. Pienoinen ylläri, koska tuohon hintaa pitäisi sisältyä pihvin lisäksi salaatti/perunat etc annokseen kuuluva) tarjoilija kysyy tilatessa lisukkeen pihvin kanssa (jonka hinta on 5,30€) jonka maksullisuudesta ei mainita mitää, koska näkyy hyvin pienellä präntillä menun alalaidassa. (Lisuke salaatti oli esim: suoraan purkista lautaselle kaadettua maissia, muutama kurkku, tomaatti ja salaatin lehti...). Ps: Kaikki juomat ovat kalliimpia kuin Suomalaisissa ravintoloissa!!
Hyvää ruokaa
Käymme usein mieheni kanssa Tallinnassa muutaman päivän lomalla.
Olemme käyneet useasti Rotermannin alueella olevassa Ravintola Basilikissa.
Nimestään huolimatta paikka ei ole pelkästään kasvisravintola.
Löytyy pitsat kana-, ja kala-, ja liharuuat.
Ravintolaan henkilökunta on innokkaita nuoria.
Palvelu on erittäin hyvä ja hinnat edelliset.
Suosittelen lämpimästi
Olutharrastajan mekka
Drink bar and Grill löytyy vanhan kaupungin laitamilta.Valikoima erilaisia oluita eri maista pienpanimoiden oluet mukaan lukien.Osa oluista myydään ainoastaan hanasta.Ruoka erinomaista ja edullista! Suosittelen Ceesar salaattia ja kaikkia liharuokia pihvistä kanansiipiin.Myös lohkoperunat suussa sulavia.Mukavan kotoisa pieni baari!
Vältä "Maikrahv" ravintolaa, paitsi jos haluat pettyä pahasti!
Omaa tyhmyyttä osittain kun tuli syötyä Raatihuoneen torilla. Eihän sitä paljoa odota ruokailulta, mutta näin surkeata en osannut odottaa. Todella hienot puitteet, mutta huonompia ruokailukokemuksia ikinä! 38 vuoden saatossa on tullut ruokailtua jos minkälaisissa paikoissa. Eurooppa, USA, Karibia, Aasia, Afriikka kierretty ja syöty kahden Michelin tähden ravintolasta aina tienvarsi kojuun! Maikrahv oli varsinkin hinta-laatu suhteeltaan todella surkea. En tiedä johtuko siitä, että ravintola oli tammikuun sunnuntaina lähes tyhjä (meidän lisäksi yksi pariskunta). Alkuun tilattu kanttarellikeitton "savukala-kannelonit" oli jäässä ja ilmeisesti sen takia itse keitto kylmää. Pää-ruokana oli naudan ulkofilepihviä ja toisella meistä lammasta. Lammas oli todella kuvottavaa, ilmeisesti pakaste liha oli sen verran vanhaa (?), että koki oli päättänyt paneerata sen jollain pahalla moskalla, jonka läpi liha ei enää maistunut. Piti olla medium miinus, mutta tulikin täysin harmaana ja sitkeänä?! Niin ja siis paneerattuna (en tosiaan ole ikinä ennen syönyt niin pahaa lammasta). Naudan sisäfilee oli varmaan jäänyt yli kesältä tai muuten vain löytynyt pakastimen pohjalta. Oli äärimmäisen suuri pettymys, varsinkin kun oltiin vain yksi yö Tallinassa ja piti käydä romanttisesti syömässä. Omaa tyhmyyttä ilmeisesti kun ei tullut katsottua netistä minne kannattaa mennä. Tallinnassa on tullut käytyä monta kertaa ja syötyä yleensä hyvin tai vähintäänkin kohtuullisesti (jopa turisti-ravintoloissa). Maikrahv oli omassa laaduttomuudessaan omaa luokkaa. Ei voi muuta sanoa kun, että oli täyttä P:tä. Mikäli haluatte kokea ison pettymyksen, niin suosittelen "Maikrahv Restauran": nia "erittäin lämpimästi"!
Hyvää ruokaa
Olemme käyneet monta kertaa ryhmän kanssa syömässä vanhassa kaupungissa La Chateu kellariravintolassa.
Ihanaa ruokaa, hinta parikymppiä annos. Olemme tilanneet etukäteen joku erikoisateria se on. Siihen tulee alkukeitto lämmin liha ja kala, vadeilla, jälkiruoka ja kahvit. Niin paljon ei syö, että kaikki jaksaisi. Pöytiin tuotiin täydet vadilliset ruokaa. Hyvä maku jäi suuhun ja hyvä mieli, kun ei tarvinnut heti mennä mäkkäriin.
Ötökkä ruuassa
Kävimme joulukuun 7 päivä 2013, Talukorts Restoran Baar-nimisessä ravintolassa sisäänheittäjän kehuttua paikkaa.
No tilasimme alkupaloiksi paistettua juustoa ja itse tilasin katkarapusalaatin. Salaatissa oli keskikokoisia katkarapuja kymmenkunta ja se oli maukas, kunnes viimeisellä suupalalla jokin rusahti hampaiden välissä. Ensin ajattelin, että katkavun kuorihan se siellä, mutta kun vedin sen suustani se osoittautui olevan jonkainlainen sudenkorento. Valitin tarjoilijalle joka vei sen ja sanoi puhuvansa keittiössä. Ko. tyttö ei palvellut enää, vaan tilalle tuli vaalea tyttö, joka toi pääruokamme. Tuossa vaiheessa ajattelin lähteä pois kun kukaan ei tullut valittelemaan asiasta. Kun tuli laskun aika se oli täysimääräinen 52,50€. Huomautin asiasta ja minulle sanottiin, että ei heidän keittiöstä ja että olen tuonut sen mukanani, ulkona satoi lunta ja oli pari asetta pakkasta häh.¨Tuossa vaiheessa vaadin johtajaa paikalle aikamme väiteltyämme hän kun kehui kokin olleen hänellä 8 vuotta eikä se ole tullut keittiöstä palutti hän salaatin hinnan 6,5 € älkää menkö ko paikkaan ette tiedä mitä saatte.
kuluaar ravintola
Kuluaar ravintolassa kallista vettä. KANNU maksoi 7 €.
Kierrä kaukaa Raatihuoneen torin Kaetajan ravintola
Ruoka aivan ala-arvoista.
peppersack
Raatihuoneen torin läheisyydessä on tosi hyvä ruoka paikka Peppersack, tilattiin grilattua lohta ja possupihvi, jälkiruuaksi jätelöannos, mikä tuli tosi ihanassa pikkuveneessä:). Palvelu oli nopeaa, iltapäivällä ei ruokailijoita ollut tungokseen asti. Suosittelen, tarjoilijat on aurinkoisia ja palvelualttiita, pukeutuneet keskiajan tyyliin, illalla miekkailunäytös, mitä emme jääneet katsomaan.
ALA-ARVOINEN RUOKA
Mukava elokuinen sunnuntai sai ikävän sivumaun, kun päätimme syödä Tallinnassa ennen laivan lähtöä Suomeen.
Erittäin taitava sisäänheittäjä sai meidät Raatihuoneen torilla johonkin terassille. Tilasimme kanasalaatin ja kaksi annosta paneroitua kalkkunaa ranskalaisilla. Terassi oli täynnä ja palvelu siis hidasta. Pitkän odottelun jälkeen ruoka tuotiin. Kanasalaatti koostui vihreästä salaatista, neljästä kirsikkatomatista, muutamasta kurkkuviipaleesta ja palaneista ja kivikovista krotongeista, kanaa oli erittäin vähän ja sekin mautonta. Pienessä astiassa oli kastiketta. Hinta 12,80 €! Kalkkuna-annoksissa oli molemmissa kaksi kuivaa ja käpristynyttä lihapalaa, kurkkua, salaattia ja tomaattia niukasti sekä ranskalaisia perunoita. Onneksi mukana oli ketsuppia, että nuoret saivat jotain makua ruokaan. Ranskalaiset oli kuulemma ihan ok, joten totesimme että niiden täytyy olla suoraan pakastealtaasta.
On erittäin viisasta välttää noita terasseja erittäin huonon ja kalliin ruoan vuoksi.
Merirosvot ryöstivät torilla
Raatihuoneen torin terassilla merirosvoiksipukeutuneet tyrkyttävät ruokaa ja juomaa.
Mauton kuiva kanavarras, riisikeko, pari kurkkusuikaletta ja salaatinlehti + kastikkeena SINAPPIA pikkukipossa lautasen keskellä yhteensä noin 18€. Annos oli pieni.