Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Söllin matkakokemukset ja vinkit

Perus Alppimajatalo

Leo-setä    10.02.2018    Söllin hotellit    Söll
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2009 | Hotelli: Erhart

Erhart on kylän laidalla, syrjässä vähän kaikesta. Lähimpään ruokakauppaan on matkaa n. 700m, bussipysäkille 900m ja hissiasemalle n. 1,7km. Toisaalta kesäisin upeat vaellusreitit alkavat suoraan majatalon takapihalta.

Arvosana hotellille:

Shopping

Vieras    14.07.2014    Söllin ostokset    Söll

Söllissä ei ole kovin montaa kauppaa mutta uusi halpa NKD-kauppa oli ja joku urheilukauppa, BIPA-kemikaaliokauppa ja kaksi ruokakauppaa M-Preis ja uudempi Spar-ruokakauppa ja aivan keskustassa aivan pieni ruokakauppa.

St Johann in Tirolista löytyi kiva sisustuskauppa Hoppla, osoite Speckbacherstr.2.

Salzburgissa oli munakauppa, eli käsin maalattuja kananmunia monta kerrosta. Yksi kiva sisustuskauppa löytyi suositulta kauppakujalta nimeltään Gehmacher home interiors jossa oli kylläkin kalliita tavaroita, saman tyylistä kuin Böknäsillä. Sillan toiselta puolelta löytyi Hotel Sacherin pieni kauppa jonka vieressä oli itse hotelli Sacher. Kaupassa myytiin enimmäkseen suklaatuotteita mutta oli mm. sateenvarjo, kallis huivi, teetä ja kahvia ja jotain muutakin taisi olla mutta ei kaikkea mitä Wienin kaupasta löytyy.

Tasokas hotelli

Vieras    14.07.2014    Söllin hotellit    Söll
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2014 | Hotelli: Postwirt

Runsas aamiainen. Neljän ruokalajin illallinen: salaattibuffet, keitto, pääruoka (voi valita joko kanavaihtoehto, kalavaihtoehto, lihavaihtoehto tai kasvisvaihtoehto) ja jälkiruoka. Päivällä kakkupala (hotellin sivuilla puhutaan kakkubuffetista mutta ainakin meidän aikana kyseessä oli yksi pieni kakkupala), juomat omakustannushintaan. Kerran viikossa, taisi olla tiistai oli tirolilaisillallinen. Aluksi oli tervetuliaismalja tervetulopuheen kera. Seisovasta pöydästä kokkien tarjoamana kylmät alkupalat ja lämmin ateria, keitto tuotiin pöytään ja jälkiruoka haettiin noutopöydästä.

Lämminhenkinen henkilökunta. Siisti ja hieno hotelli. Hotellin juhlasalissa toisessa rakennuksessa oli meidän aikana häät lauantai-sunnuntai-iltana josta kuului kovaäänistä musiikkia ja kuulemamme mukaan se kuului myöskin muihin huoneisiin hotellin toiselle puolelle. Ilmeisesti kyseessä on suosittu paikka viettää juhlia joten korvatulpilla voisi ehkä olla käyttöä varsinkin kesäviikonloppuna jos haluaa nukkua rauhassa. Kuulemani mukaan oli myös sama käynyt eräällä toisella henkilöllä vuosia sitten, että häitä vietettiin ja niin kovaa että kuului huoneeseen saakka.

Arvosana hotellille:

" Kodikas hotelli

Vieras    15.11.2012    Söllin hotellit    Söll
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2012 | Hotelli: Feichter

Olen käybyt Söllissä ainakin 10 kertaa. olen käynyt muissakin vaelluskohteissa, mutta Söll miellyttää minua eniten. Pääsääntöisesti olen yöpynyt Söllissä Hotelli Feichterissa. Feichterissa on kodikas ilmapiiri, mukavat huoneet, hyvä ruoka ja aamiainen sekä mukava isäntäväki. Kun saapuu Feichteriin, tuntuu siltä kuin menisi toiseen kotiin.

Hotelli sijaitsee aivan Söllin keskustasta ja sieltä pääsee hyvin erilaisille vaellusreiteille.

Aion vastakin yöpyä Feichterissa, jos haluan hotellin puolihoidolla.

Arvosana hotellille:

Söll matkakohteena

Vieras    24.08.2012    Söllin aktiviteetit ja harrastukset    Söll

Olemme käyneet itävallan ja Sveitsin alppikohteissa yli 20 vuotta ja niistä Söllissä 11 kertaa- Täytyy todeta, että Söll on kaikista kohteistamme parhain. Se on vielä aito tirolilaiskylä, jossa on aivan oma henki. Talotkin ovat niin kauniita ja kukkia on parvekkeilla kuin postikortissa. Patikoimme alpeilla ja vuorilla aivan omaan tahtiimme. Aluksi oli mukana kartta, mutta nyt sitä emme enää tarvitse.

Alpenpanorama on meidän hotellimme ja se on ihanalla paikalla hieman mäen rinteessä, josta on hienot näkymät Hohe Salve vuorelle. Siellä on erinomainen ruoka ja erityisesti kakut ja jälkiruuat. Siellä olemme olleet joka kerta paitsi yhden kerran jouduimme vaihtaa Postvirttiin, kun Aurinkomatkoilla ei ollut kuin viikon varaus Alpenpanoraamaan.

Voi sitä ystävällisyyttä, jota siellä liikkuessa kohtaa. Lapsetkin tervehtivät, kun vastaan tulevat. Puhdasta kaunista luontoa joka puolella.

Suosittelen paikkaa lämpimästi teille, jotka pidätte Tirolista, luonnosta ja rauhasta

Shoppailu

Vieras    15.07.2012    Söllin ostokset    Söll

Söllissä ei ollut kovin montaa kauppaa. M-Preis ruokakauppa oli ihan hyvän kokoinen ja pienempi toinen ruokakauppa aivan keskustassa. Pieni souvenir-kauppa. Yksi trachten kauppakin löytyi jossa oli ns. perinnevaatteita. Kufsteinissa löytyi monta trachten-vaateliikettä. Wörglissäkin oli paljon liikkeitä mm. C&A -kauppa.

Mukava hotelli

Vieras    15.07.2012    Söllin hotellit    Söll
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2012 | Hotelli: Feichter

Ystävällinen henkilökunta. Aamiainen oli ihan hyvä, tarjolla oli kahta eri mehua, kahvia tai teetä, lämpimiä leipiä, juustoa, makkaraa, tomaattia, kurkkua, jogurttia, pekonia ja munia. Illallisella oli salaattia, keitto, pääruoka ja jälkiruoka. Salaatin, pääruoan ja jälkiruoan sai valita 2-3 vaihtoehdosta. Hyvän matkan päässä keskustasta. Siisti hyvä hotelli.

Arvosana hotellille:

Ihana pikku kylä

Vieras    22.08.2011    Söllin muita vinkkejä    Söll

Olen ollut Söllissä nyt 5 kertaa ja asunut Hotelli Berglandissa, hotelli Alpenpanoramassa, pension Erhartissa ja 2 kertaa pension Feichterissa. Joka kerta olen ollut tyytyväinen majoituksiin ja ruokailuihin majapaikoissa. Söllin ravintolat muutoin ovat tulvillaan maittavia, tosin aika rasvaisia-mutta tosi herkullisia annoksia. Kannattaa rohkeasti tilata erilaisia ruokia, kaikki on maistuvaa. Olen ollut joka kerta Aurinkomatkojen matkalla ja todennut että kaikki toimii hienosti.

Wilder Kaiser vuoristo näkyy Söllissä upeasti. Vaellusreittejä löytyy joka lähtöön. Kauppoja ei itse Söllisssä ole kuin puolikas kourallinen, joten shoppailijat joutuvat hyppäämään bussiin hakemaan kohteita. Ns.pakolliset tuliaiset löytyvät kyllä kylältä ja ainakin itse nautin Söllissä juuri siitä rauhallisesta,kiireettömästä tunnelmasta. Joka keskiviikko kylällä on iltasella "markkinat" ja paikallinen puhallinorkesteri esiintyy tiistaisin. Nahkahousutansseja pääsee seuraamaan torstaisin...kirkossa on konsertteja...eli kyllä Söllissä myös tapahtuu!

Mitään "sisäänheittäjiä" ei ole missään, rauhassa voit tutkia ravintoloiden ruokalistoja ja hypistellä matkamuistomyymälöiden tavaroita...kukaan ei tule markkinoimaan mitään. Toki ystävällisesti ovat valmiita palvelemaan heti kun osoitat tarvitsevasi jotain. Englannilla pärjää hienosti.

Luonto on vehreä ja sanoinkuvaamattoman kaunis. Vehreys tosin johtuu siitä että Alppiseudulla sataa suht usein. Mutta kelit vaihtelevat nopeasti,sataa ja paistaa... Viime reissulla oli rankkasade joka kesti miltei tauotta 2päivää mutta loppuviikon sitten oikeastaan paistoi! kannattaa kuitenkin varusteissa ottaa huomioon se että voi olla kosteaa ja sitten taas hellettä. Jos vuorille meinaat patikoimaan niin ota ehdottomasti kengät jotka tukevat myös nilkkaa. Tavalliset lenkkarit on ihan ok jos ei lähde muuta kuin teitä pitkin kävelemään, mut heti kun ollaan varsinaisessa maastossa niin on suuri vaara nyrjäyttää nilkka. Alppi-ilma on ohuempaa ja ennenkuin siihen muutamassa päivässä tottuu niin voi olla yllätys miten sitä huohottaa ylöspäin mennessa.

Rantaloma Söllin loma ei ole, mutta sekä Söllistä että lähikylistä löytyy uimapaikkoja joissa toki voi myös aurinkoa perinteisesti löhöillen palvoa.

Vuoristot polkuineen, herkulliset ruuat ja rauhoittava ilmapiiri vievät helposti sydämen mennessään...siihen kannattaa varautua...!!! Itselleni kävi näin, mutta tämä riippuvuus on oikein terveellistä!

SÖLLIN YLISTYS

Vieras    17.03.2011    Söllin muita vinkkejä    Söll

Olemme vierailleet söllissä jo 4 kertaa,aina on yövytty Erhart pensionaatissa.Kylä rauhallinen,kaikki tarpeellinen on lähellä,ravintolat,kaupat ja upeat vaellusmaastot.Joka aamu vuorille reppu selässä ja illaksi takaisin.

Olimme juuri Thaimaan Phuketissa kaksi viikkoa,saimme" rokotuksen" joka estää menemästä sinne uudelleen,odotamme jo innolla kesän Itävallan matkaa jossa ei tarvitse ruuhkassa "shoppailla"ja tungeksia rättikaupoissa.

Liikunnallinen loma Itävallassa

Vieras    02.04.2010    Söllin aktiviteetit ja harrastukset    Söll

Loistopaikka vuorilla viihtyville.Vettä reppuun ja lounas esim.walleralmissa josta saa taivaallista kirnupiimää ruoan särpimeksi.Viikoksi löytyy reittejä joka päivälle ja illalla Söllissä ravintoloissa on tukevaa ja hyvää ruokaa.Suosittelemme!

Musiikki

Vieras    26.04.2009    Söllin muita vinkkejä    Söll

Jos katolisessa kirkossa Söllin keskustassa on konsertteja, niin kannattaa ilman muuta mennä! Olin mukana ehdottomasti hyvässä gospelkonsertissa. Myös tiistaisin esiintyvän puhallinorkesterin tilaisuus kannattaa ottaa tavaksi.

Kevyt kävelyreitti

Vieras    26.04.2009    Söllin nähtävyydet    Söll

Kaunis ja viehättävä kävelykohde on Hintersteiner-järvi. Sen ympäri kulkeva reitti on myös kevyt kulkea. Söllistä pääsee Sceffauhin turistibussilla, ja siitä järvelle pikkubussilla.

Linja-autolla lähiseudulla

Vieras    26.04.2009    Söllin lennot & liikenne    Söll

Kesäaikaan Söllistä kulkee lähiseudulle ilmainen matkailijabussi. Todella kiitettävää ja hauskaa. Myös paikallisbussit kulkevat hyvin.

Hyviä ostoksia

Vieras    26.04.2009    Söllin ostokset    Söll

Kufsteinissa tein löytöjä kirjakaupassa ja ale-tavaratalossa, vaikka shoppailu ei ollut varsinainen tarkoitus. Kannattaa pitää silmät auki. St Johann in Tirolissa oli tarjolla ihania neulelankoja.

Ratsastus

Vieras    26.04.2009    Söllin aktiviteetit ja harrastukset    Söll

Noin kilometrin päässä Söllin keskustasta on haflinger-talli, jossa voi ratsastaa. Tunnin voi tilata Gabilta, ja nettisivut löytyvät : Hochfilzer. info/ . Alkukesästä siellä saattaa olla paljon suloisia varsoja.

Oletko vieraillut Söllissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.