Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Lennot & liikenne Sydneyssä

Airbus A-380

jumppis    15.09.2010    Sydneyn lennot & liikenne    Sydney

Melbournen F1-kisan 2008 jälkeen täytyi lentää Sydneyhin koska tiistaina oli A-380 lento Singaporeen. Kun oli mahdollisuus niin siihen oli liput ostettu World Roundia varatessa.

Aamulla hyvissä ajoin kentälle ja lähtösevitykseen siellä naisvirkailija opasti tekemään sen automaatilla. Loungen puolelle aamupalalle ja konetta ei näkynyt missään pari tuntia ennen lähtöä. Sitten tavallista suurempi "lintu" lähestyi idästä kenttää ja laskeuduttuaan rullasi risteäävää kiitotietä eteemme. Sieltä tuo kääntyi rullaustielle joka johti suoraan kahdessa keroksessa oleville "putkille". Edessäni oli A-380 joka tyhjensi Singaporesta tulijat sisuksistaan. Noin puoli tuntia ennen lähtöaikaa alkoi lähtöporttien (4) valot vilkkua. Lipussa oli portin numero jonka emo vielä tarkisti, käytävä johti alakerroksen etummaisesta ovesta sisään koneeseen. Siellä aasialaisella kumartelevalla kohteliaisuudella näytettiin käytävä miltä pääsi jakkaralleen.

Hyvästi oli tilaa vähän raavammallekin ukolle ja monitori edessä. Jos olisi ollut USB-tikku taskussa sillä tietokoneella olisi voinut matkan aikana (8,5h) tehdä omia hommiaan. Paljon sieltä sai muutakin infoa ja uutisia ulos.

MM sen että Uusi-Seelantilainen trimaraani moottorivene oli juuri lähdössä yrittämään nopeinta "pallon kiertoa". Kotiin päästyä selvisi ettei tullut kuin koneveneiden ennätys, sillä sinä aikana rantautui ranskalainen yksin purjehtija vastaavasta hommasta noin pari vuorokautta lyhyemmässä ajassa. Hyvä tulos kumminkin alle 60 vuorokautta pojillakin.

Kiersimme Indonesian päällä eräältä saarelta nousevan savupatsaan lännen puolelta sillä isolla linnulla. Sienimäinen pilvi ulottui paljon korkeammalle kuin A-380 käyttämä liki 13 km lentokorkeus. Olisko joku tulivuori hönkäissyt sielläkin, olen jälkeenpäin yrittänyt netistä löytää 18.3.2008 tapahtunutta aktiviteettia mutta ei ole haku vielä osunut kohdalleen.

Muuten se sama kone jatkoi Singaporesta välilaskun tehtyään Lontooseen ensimmäistä kertaa avaten sen reitin.


Oma matka

  • Sydney
    Lähtö: Maaliskuu 02, 2008
    Paluu: Maaliskuu 18, 2008

HALVAT SISÄISET LENNOT

jem    12.01.2009    Sydneyn lennot & liikenne    Sydney

Jetstar tai virginblue ovat parhaat halvat sisäiset lennot..uudehkot koneet ja mukava palvelu

Oletko vieraillut Sydneyssä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.