Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Sydneyn matkakokemukset ja vinkit

Cronulla ja Bondi

Vieras    01.12.2013    Sydneyn nähtävyydet    Sydney

Kävimme Sydneyssä 8/2012, nähtävyyksiä ja ihmettelemistä kaupunki tarjoaa reilusti: on rantoja, museoita, Harbour bridge kiipeilyä, tower eye, akvaario, Rocksin kaupunginosa ym ym. Julkinen liikenne oli helppoa käyttää kun osti lipun jolla saa käyttää kaikkia julkisia, myös kaupungin lautat ( vihreät) kuuluvat sen piiriin. Lautalla pääsi helposti circular quayn asemalta lahden toiselle puolen, eläintarhaan ja mukavahan niillä oli ajella huvikseenkin lahdella. Ostoskeskukset menivät melko aikasin kiinni (klo 18:00) kaupat olivat n. 23:00 auki. Hintataso oli keskustan liepeillä jonkin verran kalliimpi kuin suomessa, esim 0,5l cola 4 AUD, cappucino+kakunpala 10 AUD mutta sivummalla missä mekin asuttiin (cronulla beach) oli halvempaa. Lämpötilat olivat elo-syyskuun vaihteessa 20 C asteen molemminpuolin päivisin.

Ihana Sydney

EerikaL    28.11.2013    Sydneyn aktiviteetit ja harrastukset    Sydney

Aivan mahtava kaupunki! Kävin toukokuussa, ja ilma oli vieläkin ihanan lämmin, että mekolla pärjäsi.

Paljon oli nähtävää, ja liikenneyhteydet olivat hyvät sekä helppo käyttää. Kaupunki on todella siisti, että ihan yllätyin. Ihmiset ovat ystävällisiä ja auttavaisia, ja ravintoloitakin löytyy joka makuun.

Suosittelen käymään tietenkin katsomassa Ooppera-taloa sekä Sydney Harbour Bridgeä, sekä kävelemään näiden läheisyydessä olevan puiston ympäri. Harbour Bridgen päälle pystyy myös päiväsaikaan kävelemään, mikä oli mahtava kokemus! Niin, ja kannattaa myös käydä tsekkaamassa Taronga Zoo! Sieltä löytyy jos minkä laista eläintä! :-)

Yksi parhaista kaupungeista, joissa olen ikinä käynyt. :-)

Airport Sydney international inn

jumppis    15.09.2010    Sydneyn hotellit    Sydney
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2008 | Hotelli: Airport Sydney International

Hyvä yöpymispaikka aikaisia lentoja varten aivan kansainvälisten lentojen terminaalin lähellä. Rauhallinen vaikka aivan lentoaseman vieressä.

Arvosana hotellille:


Oma matka

 • Sydney
  Lähtö: Maaliskuu 02, 2008
  Paluu: Maaliskuu 18, 2008

Airbus A-380

jumppis    15.09.2010    Sydneyn lennot & liikenne    Sydney

Melbournen F1-kisan 2008 jälkeen täytyi lentää Sydneyhin koska tiistaina oli A-380 lento Singaporeen. Kun oli mahdollisuus niin siihen oli liput ostettu World Roundia varatessa.

Aamulla hyvissä ajoin kentälle ja lähtösevitykseen siellä naisvirkailija opasti tekemään sen automaatilla. Loungen puolelle aamupalalle ja konetta ei näkynyt missään pari tuntia ennen lähtöä. Sitten tavallista suurempi "lintu" lähestyi idästä kenttää ja laskeuduttuaan rullasi risteäävää kiitotietä eteemme. Sieltä tuo kääntyi rullaustielle joka johti suoraan kahdessa keroksessa oleville "putkille". Edessäni oli A-380 joka tyhjensi Singaporesta tulijat sisuksistaan. Noin puoli tuntia ennen lähtöaikaa alkoi lähtöporttien (4) valot vilkkua. Lipussa oli portin numero jonka emo vielä tarkisti, käytävä johti alakerroksen etummaisesta ovesta sisään koneeseen. Siellä aasialaisella kumartelevalla kohteliaisuudella näytettiin käytävä miltä pääsi jakkaralleen.

Hyvästi oli tilaa vähän raavammallekin ukolle ja monitori edessä. Jos olisi ollut USB-tikku taskussa sillä tietokoneella olisi voinut matkan aikana (8,5h) tehdä omia hommiaan. Paljon sieltä sai muutakin infoa ja uutisia ulos.

MM sen että Uusi-Seelantilainen trimaraani moottorivene oli juuri lähdössä yrittämään nopeinta "pallon kiertoa". Kotiin päästyä selvisi ettei tullut kuin koneveneiden ennätys, sillä sinä aikana rantautui ranskalainen yksin purjehtija vastaavasta hommasta noin pari vuorokautta lyhyemmässä ajassa. Hyvä tulos kumminkin alle 60 vuorokautta pojillakin.

Kiersimme Indonesian päällä eräältä saarelta nousevan savupatsaan lännen puolelta sillä isolla linnulla. Sienimäinen pilvi ulottui paljon korkeammalle kuin A-380 käyttämä liki 13 km lentokorkeus. Olisko joku tulivuori hönkäissyt sielläkin, olen jälkeenpäin yrittänyt netistä löytää 18.3.2008 tapahtunutta aktiviteettia mutta ei ole haku vielä osunut kohdalleen.

Muuten se sama kone jatkoi Singaporesta välilaskun tehtyään Lontooseen ensimmäistä kertaa avaten sen reitin.


Oma matka

 • Sydney
  Lähtö: Maaliskuu 02, 2008
  Paluu: Maaliskuu 18, 2008

Manly

Vieras    05.11.2009    Sydneyn nähtävyydet    Sydney

Tosiaan kokemisen arvoinen paikka. Niin kuin koko Sydney. Aikaa oli vain yksi päivä eikä siinä ehtinyt kuin hipaista nähtävyyksiä. Kuitenkin kannatti. Suosittelen

Sydneyn oopperatalo

söpö    31.03.2009    Sydneyn nähtävyydet    Sydney

Olin Australiassa matkailemassa, Cairns nimisessä kaupungissa kuukauden ajan, mutta lopussa kävin myös Sydneyssa. Menin turistiristeilylle joka kiersi oopperatalon, suosittelen kaikille katsottavaksi tätä upeaa nähtävyyttä :)

Darling Harbour

jumppis    05.03.2009    Sydneyn hotellit    Sydney
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2008 | Hotelli: Seasons Harbour Plaza

Rauhallinen ja keskustan kohteet kävely etäisyydellä.

Arvosana hotellille:

Merimuseo

jumppis    23.02.2009    Sydneyn nähtävyydet    Sydney

Museossa mm Endeavour (repsica) Kapteeni Cook'in aluksesta.


Oma matka

 • Sydney
  Lähtö: Maaliskuu 02, 2008
  Paluu: Maaliskuu 18, 2008

"Olympia stadion 2000"

jumppis    23.02.2009    Sydneyn nähtävyydet    Sydney

Sinne pääsee laivalla tai junalla keskustasta


Oma matka

 • Sydney
  Lähtö: Maaliskuu 02, 2008
  Paluu: Maaliskuu 18, 2008

Manly

jem    12.01.2009    Sydneyn nähtävyydet    Sydney

Manly..aah..aivan paras paikka..ilmapiiri rento ja letkeä, kaunis ranta, ihana lauttamatka takana..kannattaa käydä..jopa enemmän kuin Bondi Beachillä! Saa kauniita taidekuvia lautalta otettuna iltahämärässä Opera Housesta ja sillasta.

HALVAT SISÄISET LENNOT

jem    12.01.2009    Sydneyn lennot & liikenne    Sydney

Jetstar tai virginblue ovat parhaat halvat sisäiset lennot..uudehkot koneet ja mukava palvelu

Monipuolinen Sydney

Vieras    09.06.2008    Sydneyn muita vinkkejä    Sydney

Kahdesti ole ollut kesällä, siis Australian talvelle 3- 4 viikkoa ja matkat ovat olleet pitkien lentojen arvoiset.

Kaupunki on näkemistä ja kokemista täynnä

- monia museoita, Harbour Bridge, Opera Housin sisällekin voi päästä kierrokselle ja kaupungin edustan saarilla on esim. Taronga Zoo ja jo itsessään risteilyt saarten välillä ovat kokemuksia.

Kaupunki pursuaa kansainvälisyyttä. China Townissa kannattaa käydä ostoskaduilla ja nauttia kiinalaisesta puutarhasta keskustassa. Busseilla ja junilla on helppo liikkua cityssä, samoin yksiraiteisella pääsee tietyn reitin. Kaupunki on selkeä ja ystävällisiä ihmisiä löytyy joka mutkasta. Tässä lyhyesti. Kertomista oli paljon...Kannattaa suunnitella hyvin kauas suuntautuva matka. Terveiset aboriginaaleille, joita näkee esim. satamassa esiintymässä.

Oletko vieraillut Sydneyssä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.