Matkakokemukset - Lennot & liikenne Sunny Beachillä

Kannattaa ennen matkaa varata apartementti jossa luvataan hyvä siivous.

Vieras    17.12.2015    Sunny Beachin lennot & liikenne    Sunny Beach

Halvimmat lennot löytyy Norwegianilla, parhaimmillaan alle 100 € suuntaan, mikä on erittäin hyvä hinta. Kannattaa seurata lentojen hintoja jo muutama kuukausi etukäteen. Samoin hotellejen/apartementtien hintoja myös. Yleensä mitä aiemmin varaat huoneet/huoneet sen halvemmaksi se tulee. Tammi-, helmikuuta suositellaan huoneiden varaukseen.

Jos menee hotelliin tai apartementtiin lentokentältä kannattaa etukäteen varata auto hakemaan hotellista ja samoin myöhemmin paluumatkalle. Auto hakee tietenkin monta ihmistä samaan hintaan. Tippiä pitää antaa kuskille vähintään jotain 5 euroo, mutta jos on enemmän porukkaa joku 3-4 euroo lärvi on ihan hyvä hinta.

Kuskien kanssa on harvemmin ongelmia, mutta KÄYTÄ AINA TURAVAVYÖTÄ, ihan oikeasti paikalliset ajaa todella vaarallisesti. Sunny Beachin ja Burghadan lentokentän välillä on päivittäin yli 10 kolaria!!

Paikallinen raha on Leva, joka on päivästä riippuen noin 50 senttiä tai jotain muuta. Ole tarkka rahan vaihdon kanssa äläkä pidä euroja mukana muuta kuin vaidossa. Vertaile useita rahan vaihtoja ennenkuin vaihdat euroja levoiksi. Ainakin 1.91 pitäisi saada (viime vuonna). Vaihdot, joissa molemmat kurssit ovat samat, ovat huijausta. Älä ota liikaa rahaa mukaan kaupungille. Parille kaverille meni viikon budjetti, kun menivät kai väärään diskoon ja ei muistoa jäänyt, mitä siellä tapahtui.

Loma alkaa kun pääset varsinaisesti lomailemaan, eli paikallista rahaa on ja löydät hyvät ruokapaikat, sekä edulliset baarit.

Rannalla on ilmaiset auringon ottopaikat. Maksulliset ovat mielestäni hieman liian kalliita, mutta auringonottotuolit siivotaan monta kertaa päivässä. Jossain luin, että maksullinen ranta ja tuolit ovat korkeinta laatua, eli ranta siivotaan 3 kertaa päivässä.

Viime syksynä olin mukana ja löytyihän sieltä suomalaisiakin, vaikka juuri viimeisenä päivänä, kun laitoin kaikki 3 kassia pyykkiä pesuun. Löytyi keskustasta yksi tie länteen, jossa kymmenkunta suomalaista odotteli kotiin lähtöä. Ja jonne vein pesulaan kolme isoa kassia likapyykkiä. Maksoi muutamana euron kassi muistaakseni, mutta oli kotona Suomessa hienoa, kun kaikki kamat olivat puhtaita. Mitähän olisi maksanut Suomessa?

Halvin retkistä oli Bulgarialainen juhla, jossa ei juoma loppunut. Mukana ihmisiä monesta maasta. Kaikkihan tykkäävät Rakista ja viinistä. Lähtöpaikka lähellä Sunny Beachin keskiosaa.

nojaa

C    04.02.2009    Sunny Beachin lennot & liikenne    Sunny Beach

Liikenne ei välttämättä suju aina sääntöjen mukaan, taksit ajelevat hurjaa vauhtia teillä ja samoin mopot. Mutta tietenkin taksilla matkustaminen on myös aika halpaa, samoin busseilla. Burgasiin päästiin 10 eurolla (4 hlö), bussin kanssa hinta taisi olla noin euron.

Lentokenttä oli aika rähjänen mielestäni ja me ainakin odottelimme laukkuja aika kauan, en tie johtuiko lentokentän toiminnasta vai mistä.

Bussilla SB:llä

shaaba    23.12.2008    Sunny Beachin lennot & liikenne    Sunny Beach

Paikan päällä Sunny Beachillä kulkeminen oli todella halpaa. Eka päivänä käytimme taksia, joka sekään ei ollut kallis, mutta loppuloman kuljimme hotellista keskustaan ja toisinkin päin paikallisella bussilla, joka liikennöi SB:n ja Nessebarin välillä. Kyyti maksoi levan aikuiselta ja lapsi meillä (5v) matkusti ilmaiseksi. Sillä pääsi helposti myös käymään Nessebarin pikkukaupungissa, muuten oli sama hinta, mutta tuolloin piti lapsestakin maksaa. Mutta 1,5 euroa suuntaan kolmelta ihmiseltä ei päätä huimaa. Bussit kulki vartin välein, joten kyytiäkään ei tarvinnut kauoa odotella.

Lento

mpiil    19.06.2008    Sunny Beachin lennot & liikenne    Sunny Beach

Lento oli Bulgarian airlines, eli aika kehno pikku kone... Ruoaksi saimme koneessa sämpylät!!! Oli kamala nälkä ja ei oikein maittanut sämpylä missä oli paksu siivu kinkkua ja pari senttiä voita...

lomalennot

olen pettynyt bulgarian lomalentoihin - koneet myöhässä ja usein epäkunnossa!

Oletko vieraillut Sunny Beachillä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.