Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Stresasta

Luxusmatka Streesaan

Vieras    14.10.2018    Stresan muita vinkkejä    Stresa

Tämä kuvaus on pariskunnille tai ystäväporukoille,jotka toivovat matkaltaan luxusta, lepoa, aistillista elämystä ja kauneutta. Stresa on mm. romanttinen, elegantti ja upea häämatkakohde tai parisuhteen pidennetty virkistysviikonloppukohde. Varaa huone airbnb kautta Villa fruasta, viale siemensillä, kävelymatkan päässä kylän keskustasta. Siellä sinua palvelee iki ihana Elisa Ferrari. Tästä kohteesta löytyy myös uima-allas. Ota toinen yö regina tai borromeo hotellista ihan vaan juuri sen luxus kokemuksen vuoksi. Nauti hotelli Palman kattotreassilla aperitivohetki upeissa maisemissa. Nouse funivialla mottarone vuorelle ja koe henkeäsalpaavan kauniit maisemat. Voit myös vuokrata pyörän ja ulkoilla vuoristoteillä. Käy isola dei pescatorella syömässä upeaa kalaruokaa, ota juna tai auto ja piipahda myös idylliseen Arona kylään jossa enemmän kauppoja ja ravintoloita. Yövy Aronassa castello dal pozzossa. Ehdottomasti päätä tämä matka Milanoon. Il duomo ja ruokailu Galleria vittorio emmanuelen keskiössä kruunaa matkasi.

Pitkä viikonloppu Stresassa

Vieras    10.08.2010    Stresan muita vinkkejä    Stresa

Vietimme elokuisen viikonlopun Pohjois-Italiassa, tällä kertaa Maggiore-järvellä. Aiemmin olemme jo käyneet Gardalla ja Comolla. Suosittelen tätäkin kohdetta maisemalomien ja Italian ystäville.

Tukikohtamme oli Stresa, noin 50 km Malpensan lentokentältä. Pieni kylä jossa oli vain joitakin kauppoja ja ravintoloita. Meillä oli auto käytössämme, joten alueella liikkuminen oli helppoa, kunhan kapeat kadut eivät hirvitä. Parasta on upeat maisemat! Lisäksi mukavat ihmiset ja turistejakin oli sopivasti, vaikka olikin elokuun alku.

Stresan rannat ovat enimmäkseen kävelyteitä, joten rantaravintoloita ei juurikaan ole. Joissakin ravintoloissa oli entisajan glamouria, johtui varmaan upeasta asiakaspalvelusta. Yleensä kuitenkin ihan vain italialaista peruskohteliaisuutta.

Stresan edustalla oleviin kolmeen saareen kannattaa uhrata yksi päivä. Hienot puutarhat, hulppeat palatsit, kauniit kukat ja Isola Bellan valkoiset linnut osuvat jokaisen kameran linssiin. Saarten väliä pääsee helposti kulkemaan lautoilla sekä yksityisten tarjoamilla (kalliimmilla?) venepalveluilla. Liput saattavat olla halvemmat jos ostaa kaikki kerralla jo lähtösatamasta.

Isola Madressa taisi olla vain yksi ravintola, joka olikin sitten osannut hinnoitella pastansa. Hyvää se kuitenkin oli.

Nousimme myös hissillä Mottarone -vuorelle, sieltäkin on upeat näköalat monelle järvelle. Kannattaa poiketa myös Alpino Gardenissa matkan varrella.

Teimme myös päiväiskun Sveitsiin, Zermattiin. Hisseillä pääsee lumihuipuille, 3883 m korkeuteen ja elokuussa siellä oli pakkasta -3 astetta. Hissilippu perille asti maksoi, paljon - 66 euroa/hlö. Monet olivatkin varustautuneet vaellusvehkein ja tulivat kävellen alas, ainakin osan matkaa. Silloin kannattaa varata aikaa, evästä ja kunnon varusteet. Zermattiiinkaan ei pääse autolla perille asti, vaan auto täytyy jättää Täsch-nimiseen kylään ja mennä loppumatka junalla. Tämä retki kannatti tehdä!

Ainakin Stresassa oli (kivisiä) uimarantoja, ja ihmiset todellakin uivat järvessä. Vesi olikin kirkasta.

Meillä oli tällä kertaa hyvä hotelli, järvinäköalalla, joten loma oli pelkkää luksusta. Lämmin keli ei ollut sietämätöntä, koska järveltä puhalsi mukava tuuli.

Stressa oli paljon eläkeläisiä sekä lapsiperheitä, joilla oli ihan pienet lapset. Huvipuistoja, bilepaikkoja tms. ei järveltä taida löytyä.

Parin päivän jälkeen, päätimme kuitenkin viettää viimeisen lomapäivän Milanossa, johon oli vain reilun tunnin matka.

Oletko vieraillut Stresassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.