Matkakokemukset - Muita vinkkejä Splitistä

Split loistava kesäinen kaupunki- ja rantalomakohde

Vieras    20.05.2017    Splitin muita vinkkejä    Split

Toukokuussa 2017 vierailin Splitissä yli viikon ja tuona aikana kerkesi kaupunkiin tutustua hyvin. Split on loistava kohde kaupunkilomailuun, sillä se on todella tunnelmallinen vanhojen kivitalojen ympäröimä kaupunki. Keskustan alue veden äärellä kahden sataman ympäröimänä. Kaupunki on täynnä ravintoloita, kahviloita ja pieniä kauppoja.

Rantalomailuun Split sopii myös, mutta keskustan alueella majoittuessa rannoille on 2-4km kävelymatka. Rannoille pitää siis erikseen lähteä ja etäisyyden takia on helpompi syödä rannan ympärillä sijaitsevissa ravintoloissa. Rantalomalle lähtiessä kannattaa etsiä asunto tai hotelli, joka sijaitsee lähellä rantoja. Tuolloin keskustaan on sitten pidempi matka.

Hyviä ostospaikkoja on aika uudet ostoskeskukset Mall of Split ja City of Split. Molemmista löytyy yli sata kauppaa, joissa on tunnettuja vaateketjuja kuten Zara, Mango, New Yorker ja Bershka. Kauppakeskuksista löytyy myös hyvät ruokapaikat ja Mall of Splitissä on upea ulkoilmaterassi, josta on näkymät vuorille. Keskustasta pääsee molempiin kauppakeskuksiin bussilla nro 18. City of Split on kauempi kauppakeskus, josta on kävelymatka sitten Mall of Splittiin.

Purjehdusreissu

credo    10.01.2009    Splitin muita vinkkejä    Split

Kävimme purjehtimassa kroatiassa. Lensimme Splitiin, olimme yhden yön hotellissa ja lähdimme paatille seuraavana iltana. Hotellin nimeä en muista. Se oli hiukan syrjässä keskustasta. Majoituimme siellä, koska siellä oli halvempaa kuin keskustassa, eikä meren rannasta tarvinnut tinkiä. Olimme splitissä yhden päivän ja kiersimme lähinnä vanhaa kaupunkia. Maisemat ovat upeat, hinnat hiukan halvemmat kuin €-maissa. Ravintolat ovat hienoja ja ruoka on hyvää. Bussiyhteydet ovat hyvät ja halvat.

Oletko vieraillut Splitissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.