Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Splitissä

Splitista helposti lähisaarille

Vieras    14.10.2014    Splitin nähtävyydet    Split

Split oli mukava kaupunki. Olimme siellä syyskuun puolessa välissä joten vilkkain turistisesonki oli jo takanapäin. Silti rantabulevardilla ja vanhassa kaupungissa oli väkeä liikkeellä mutta ei ruuhkaksi asti. Ruokapaikoista ja kahviloista löytyi aina tilaa kun niihin halusi mennä istuskelemaan. Sisäänheittäjiä oli vain muutamissa paikoissa. Hekään eivät olleet mitenkään päällekäyviä.

Lentokentältä pääsee kätevästi lentokenttäbussilla Spitin satamaan. Bussi lähtee aina kansainvälisten lentojen jälkeen lentoaseman edestä.

Splitistä pääsee mukavasti lähisaarille käymään esim. Hvarille ja Bracille. Molemmat saaret olivat todella kauniita, enemmän pidimme Hvarin saaresta. Matkan olisi voinut suunnitella siten, että olisi ollut pari yötä Splitissä ja mennyt siitä lautalla saarille ja yöpynyt siellä pari yötä ja tullut sitten vielä Splitiin.

Krkan luonnonpuisto oli myös näkemisen arvoinen. Sinne järjestetään valmiita retkiä mutta sinne oli helppoa mennä myös vuokra-autolla.

Mikään shoppailuparatiisi Split ei ole. Kauppoja kyllä löytyy mutta jos haluaa viettää lomansa ostoskeskuksissa ja shoppaillen niin Split ei ole siihen oikea paikka.

Hintataso oli melko lailla sama kuin suomessa. Ravintoloissa syöminen oli hieman edullisempaa, juomat oli tietenkin halvempia kuin Suomessa.

Näköalakahvila

Vieras    04.08.2010    Splitin nähtävyydet    Split

Ravintola Vidilican näköalaterassi Marjanin kukkulalla, Rivan länsipäästä ehkä 15min kävely joko portaita tai tietä pitkin. Hiki tulee mutta loistavat näkymät Splitiin ! Normihinnat terassilla.

GPS-koordinaatit: N43 30.475 E016 25.812

Monipuolinen, kaunis ja kalliinpuoleinen kaupunki

llauraa-    03.07.2008    Splitin nähtävyydet    Split

Splitissä voi tehdä melkein mitä vain! Shoppailu onnistuu yhtä hyvin kuin löhöily rannallakin. Jos on kyllästynyt kansainvälisiin muotikauppoihin ja haluaa nähdä paikallista elämää, kannattaa suunnata Splitin markkinoille jotka peittävät vuoden jokaisena päivänä monen korttelin alueen. Sieltä löytyy kaikkea halvoista laukuista ja kengistä mausteisiin ja ruokiin. Aurinkoisella säällä on ihanaa vain kävellä kaupungin rantabulevardilla ja nauttia lomasta. Oikeastaan, jos minun pitäisi viettää viikko joko Dubrovnikissa tai Splitissä, valitsisin jälkimmäisen :)

Oletko vieraillut Splitissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.