Splitin matkakokemukset ja vinkit

Split loistava kesäinen kaupunki- ja rantalomakohde

Vieras    20.05.2017    Splitin muita vinkkejä    Split

Toukokuussa 2017 vierailin Splitissä yli viikon ja tuona aikana kerkesi kaupunkiin tutustua hyvin. Split on loistava kohde kaupunkilomailuun, sillä se on todella tunnelmallinen vanhojen kivitalojen ympäröimä kaupunki. Keskustan alue veden äärellä kahden sataman ympäröimänä. Kaupunki on täynnä ravintoloita, kahviloita ja pieniä kauppoja.

Rantalomailuun Split sopii myös, mutta keskustan alueella majoittuessa rannoille on 2-4km kävelymatka. Rannoille pitää siis erikseen lähteä ja etäisyyden takia on helpompi syödä rannan ympärillä sijaitsevissa ravintoloissa. Rantalomalle lähtiessä kannattaa etsiä asunto tai hotelli, joka sijaitsee lähellä rantoja. Tuolloin keskustaan on sitten pidempi matka.

Hyviä ostospaikkoja on aika uudet ostoskeskukset Mall of Split ja City of Split. Molemmista löytyy yli sata kauppaa, joissa on tunnettuja vaateketjuja kuten Zara, Mango, New Yorker ja Bershka. Kauppakeskuksista löytyy myös hyvät ruokapaikat ja Mall of Splitissä on upea ulkoilmaterassi, josta on näkymät vuorille. Keskustasta pääsee molempiin kauppakeskuksiin bussilla nro 18. City of Split on kauempi kauppakeskus, josta on kävelymatka sitten Mall of Splittiin.

Splitista helposti lähisaarille

Vieras    14.10.2014    Splitin nähtävyydet    Split

Split oli mukava kaupunki. Olimme siellä syyskuun puolessa välissä joten vilkkain turistisesonki oli jo takanapäin. Silti rantabulevardilla ja vanhassa kaupungissa oli väkeä liikkeellä mutta ei ruuhkaksi asti. Ruokapaikoista ja kahviloista löytyi aina tilaa kun niihin halusi mennä istuskelemaan. Sisäänheittäjiä oli vain muutamissa paikoissa. Hekään eivät olleet mitenkään päällekäyviä.

Lentokentältä pääsee kätevästi lentokenttäbussilla Spitin satamaan. Bussi lähtee aina kansainvälisten lentojen jälkeen lentoaseman edestä.

Splitistä pääsee mukavasti lähisaarille käymään esim. Hvarille ja Bracille. Molemmat saaret olivat todella kauniita, enemmän pidimme Hvarin saaresta. Matkan olisi voinut suunnitella siten, että olisi ollut pari yötä Splitissä ja mennyt siitä lautalla saarille ja yöpynyt siellä pari yötä ja tullut sitten vielä Splitiin.

Krkan luonnonpuisto oli myös näkemisen arvoinen. Sinne järjestetään valmiita retkiä mutta sinne oli helppoa mennä myös vuokra-autolla.

Mikään shoppailuparatiisi Split ei ole. Kauppoja kyllä löytyy mutta jos haluaa viettää lomansa ostoskeskuksissa ja shoppaillen niin Split ei ole siihen oikea paikka.

Hintataso oli melko lailla sama kuin suomessa. Ravintoloissa syöminen oli hieman edullisempaa, juomat oli tietenkin halvempia kuin Suomessa.

Hyvä hotelli, ei aivan keskustan melussa.

Vieras    15.12.2011    Splitin hotellit    Split
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2007 | Hotelli: Hotel Globo

Rauhallinen hotelli , pienen kävelymatkan päässä ranta bulevardilta(n.10-15 min). Hyvä ja riittävä aamiainen. Huoneet normaalit hotelli huoneet. Ei kuulu liikenteen melua. Suosittelen!! Alhaalla naapurissa pikkuinen baari/kahvila , joka ei ole ruuhkaisa ja menee suht aikaisin kiinni joten siitäkään ei kuulu melua.

Arvosana hotellille:

hintatietoutta (heinäkuu 2010)

Vieras    05.08.2010    Splitin ostokset    Split

Split hintatietoutta (1EUR=7,2Kn):

Snagarilta iso hampurilainen + pieni olut 28kn

Ravintolassa 0,5L olut yleisesti 15kn, halvin 12kn (Trogir-kaupungin Rivalla jopa 25kn),

...hunajasnapsi 30% 10kn

toisix kallein pizza laivarannassa 58kn, yleensä 47-50kn

Airport-dösä 30kn

taxi lentokentälle 230kn

paikallisdösä kuskilta 10kn, kioskilta kai 8kn

HUOM! Paljon lipuntarkastajia

Saaret: Solta ja Bracin Supetar -laivalippu 33kn/suunta

Split-Trogir dösä nr.37 20kn/suunta, 45min - 1h10min

Trogirissa pizzeria Zaran lasagne 59kn, hyvä.

bensa 95: 8,25kn

local vodka (3cl) 9kn + nektariini 6kn, vesilasi kaupanpäälle

screwdriver yleisimmin 10+15kn (3+20cl kunnon mehusta)

Ronhill tupakka 18kn, Partner tupakka 13kn - kumpaakin saa mentholina

Jack Daniels 20kn 3cl, muut import viinat 16kn

0,5L vesipullo kioskista 5-10kn, 1.5L vesi kaupasta 5kn.

Kraanavesi juotavaa ja vesiposteja pitkin kaupunkia.

Kahvi 8-10kn, laivalla paras icecream ice kaffe 20kn

Soltan saarella baarin lasku 335kn:

alkupala Prsut (ilmakuiv kinkku), iso uunikala KALLIS n.200kn, 0.5L vinhoa, pari olutta, jääkahvi, jäävesi. Josta 1L housewinen osuus 60kn.

Laatuvinhopullo 95-120kn.

pieni homemade pasta 'karjalanpaistilihalla' 60kn, erinomainen!

pizzaslice katukioskista 10kn

jumbopizza lähiöpizzeriasta 62kn

Kaikenkaikkiaan loistava kaupunki-rantalomakohde 2h40min lentomatkan päässä!

Lämpöä 33*C, yölläkin 25*C.

Tosi puhdas/kirkas merivesi, eipä juurikaan hiekkarantoja. Rannoilla ilmaiset suihkut.

Ei varkaita.

Joka baarin pöydässä hintalista, ei kusetusta.

Näköalakahvila

Vieras    04.08.2010    Splitin nähtävyydet    Split

Ravintola Vidilican näköalaterassi Marjanin kukkulalla, Rivan länsipäästä ehkä 15min kävely joko portaita tai tietä pitkin. Hiki tulee mutta loistavat näkymät Splitiin ! Normihinnat terassilla.

GPS-koordinaatit: N43 30.475 E016 25.812

** 2km keskustasta

Vieras    04.08.2010    Splitin hotellit    Split
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2010 | Hotelli: Dujam

web: hoteldujam.com/en/

Kahdentähden 4-kerroksinen talo n.1,5-2km päässä rantabulevardilta. Hissi.

Ylimmässä kerroksessa 33 hotellihuonetta, ja 3-kerroksessa hostelli. Hostellissa ei ilmeisesti ilmastointia, mutta hotellissa loistava huonekohtainen säädettävä (+18*C =>) ilmastointi.

Ilmainen WLAN ei yllä ylimpään kerrokseen (vain aula/piha/aamiaishuone).

Pieni huone, sängyt, pöytä, tuoli, tv, puhelin. Ei minibaaria/jääkaappia, aulassa automaatti. Meidän aikana hotlan 'ravintola' ei toiminut kuin aamiaishuoneena joten ainoat oluet em. automaatista.

Kylppäri siisti MUTTA suihkun vedenpaine aivan onneton, ruuhkatukalla menee aamupäivä ennenkuin shampoot on huuhdeltu.

Respa sanoi että ei saa tupakoida, mutta meille siivoojat antoivat pyytämättä tuhkakupin (hys hys). Anyway kerroksessa on 2kpl tuuletusparvekkeita ko. toimenpiteeseen.

Meillä kuului buffetaamiainen jossa leipä,leikkele,juusto,jogurtti,murot,myslit,kahvit,mehut yms perusmätöt mutta ei pekonia, nakkeja, munakokkelia tms. lämmintä. Ihan OK.

Niin, hotla sijaitsee 'lähiössä' joten helteellä ei oikein jaksa kävellä keskustaan, saati ylämäkeä takaisin.

Onneksi 150m päässä menee bussilinja nro 9 (n.15min välein) jolla pääsee pelipaikoille (palatsin kulmalle tai päättärille laivarannassa), maksaa 10kn/suunta, kaupungista hotlalle tullessa hyppää pois 5. pysäkillä.

Samalta kadulta 7-linjalla pääsee itäpuolen biitseille. Ihan näppärää.

Bussipysäkin vieressä on hiukan isompi supermarket, ja vieressä monta olutbaaria ja pizzeria ja dönerkebab.

Jos ei tartte luxusta ja viitsii kulkea (jotensakin ilmastoidussa) ruuhkabussissa niin ihan OK hotla. Eniten harmitti pliisu suihku hellekeleillä. Ilmastointi puolestaan loistava.

Matkanjärjestäjämme oli S-matkat (Area).

Arvosana hotellille:

Purjehdusreissu

credo    10.01.2009    Splitin muita vinkkejä    Split

Kävimme purjehtimassa kroatiassa. Lensimme Splitiin, olimme yhden yön hotellissa ja lähdimme paatille seuraavana iltana. Hotellin nimeä en muista. Se oli hiukan syrjässä keskustasta. Majoituimme siellä, koska siellä oli halvempaa kuin keskustassa, eikä meren rannasta tarvinnut tinkiä. Olimme splitissä yhden päivän ja kiersimme lähinnä vanhaa kaupunkia. Maisemat ovat upeat, hinnat hiukan halvemmat kuin €-maissa. Ravintolat ovat hienoja ja ruoka on hyvää. Bussiyhteydet ovat hyvät ja halvat.

Monipuolinen, kaunis ja kalliinpuoleinen kaupunki

llauraa-    03.07.2008    Splitin nähtävyydet    Split

Splitissä voi tehdä melkein mitä vain! Shoppailu onnistuu yhtä hyvin kuin löhöily rannallakin. Jos on kyllästynyt kansainvälisiin muotikauppoihin ja haluaa nähdä paikallista elämää, kannattaa suunnata Splitin markkinoille jotka peittävät vuoden jokaisena päivänä monen korttelin alueen. Sieltä löytyy kaikkea halvoista laukuista ja kengistä mausteisiin ja ruokiin. Aurinkoisella säällä on ihanaa vain kävellä kaupungin rantabulevardilla ja nauttia lomasta. Oikeastaan, jos minun pitäisi viettää viikko joko Dubrovnikissa tai Splitissä, valitsisin jälkimmäisen :)

Oletko vieraillut Splitissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.