Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Sofiasta

Sofian matkakokemuksia

Vieras    27.06.2014    Sofian muita vinkkejä    Sofia

Juuri viime yönä palattu viikon matkalta Sofiasta. Ensin tultiin huijatuksi taxissa, sovittiin hinta jo valmiiksi..15-19 levaa, mutta hotellille päästyämme kuski näytti mittaria ja maksu olikin 55 levaa, yritettiin siinä vähän aikaa purnata vastaan, mutta eipä ollut hyötyä., ei sitten ajeltu taksilla koko matkan aikana, vaikkakin oppaissa kehutaan taxi kyytien olevan halpaa.

Hotelli oli myös pienoinen pettymys..esitteessä kerrottiin hotellissa olevan ravintola, sauna ja kauneussalonki..näitä palveluita ei kuitenkaan ollut :(.

Ostokset olivat tosi halpoja samoin ravintoloissa ruoka..esim. ateria ja juoma n.10 levaa.

Vaate- ja kenkäkauppoja vierivieressä..kuitteja ei paljon mistään saanut ja pitivätkin kaksoiskirjanpitoa ihan julkisesti esillä. Halpaliikkeissä myyjät kävelivät perässä ja yrittivät melkein myydä väkisin, kalliimmissa liikkeissä ei saatu palvelua ollenkaan, ehkä suomalainen maatuskamaisuus sai heidät ajattelemaan ettei mitään kuitenkaan osteta. Yhdessäkään liikkessä ei saatu hymyä. Nähtiimpä yksi ratsiakin suureen vaateliikkeeseen ja säkkikaupalla vietiin vaatteita liikkeestä pois.

Oppaissa kerrottiin kulkukoirien paljoudesta joita me nähtiin todella vähän, muutama..ja kävellen liikuttiin ympäriinsä.

Kadulla sijaitsevassa rahanvaihtopisteessä meinattiin vaihtaa rahaa...oli vain musta lasi ja 5cm rako lasin alapuolella josta heiluteltiin sormia ja huudeltiin päivää, silloin saatiin jalat alle ja etsittiinkin pankki mistä vaihdettiin "turvallisesti" rahaa.

Lähdettäessä lentokentälle..päätettiin mennä bussilla...joka olikin tosi halpa 1 leva per/hlö...lippujen myyjä ei osannut englantia ollenkaan ja mekin ymmärrettiin matkalaukkuja koskeva sepostus niin että täytyy ostaa laukuille myös lippu :), bussissa lipuntarkastaja alkoi selittämään suu vaahdossa jotain ja näytti laukkujamme...ei ymmärretty mitään...näytettiin vain lippujamme että tarpeeks on lippuja :D...no takana istuva mies selitti hyvällä englannilla meille, että kun tulette seuraavan kerran niin ostakaa lippu vaan itsellenne...että näin...mutta tuettiimpa osaltamme julkisia palveluja eikä huijareita!!!

Lentokentän turvatarkastuksessa joutui yksi käsimatkatavaroistamme tarkkaan syyniin...kolme eri ukkoa kävi katsomassa mitä ihmettä läpivalaistus näyttää. Kumihanskat vedettiin käteen ja pyydettiin sivummalle avamaan kassi ja ottamaan esine esiin joka olikin torilta ostettu avattava MUNA :D...jäljennös Fabergènin munasta.

Ps.. kuitenkin kokemisen arvoinen paikka ;)

Hostelli

sinikur    17.05.2008    Sofian muita vinkkejä    Sofia

MostelHostel on aivan kaupugin ytimen vieressä, lyhyen kävelymatkan päässä kaikesta oleellisesta. Todella siisti, halpa ja mukava. Paljon kivaa reppureissaaja jengiä ja sopivat yhteiset oleskelutilat, joissa voi vaikka katella hyvää leffaa, jos väsyttää. Hintaan kuuluu jopa päivittäinen päivällinen oluella :)

Oletko vieraillut Sofiassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.