Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Hotelleja Kap Verdessä

Bungaloweista koostuva hotelli rannalla

Vieras    02.12.2022    Kap Verden hotellit    Kap Verde
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2022 | Hotelli: Oasis atlantico belarizonte

Hotellin alueella rakennus jossa pari kerroksinen hotelli mutta suurinosa hotellista koostu erillisistä lauta bungaloweista n. 4mökin ryhmissä. Bungalowissa kooltaan sopivia n. 3 aikuisen tai pienen perheen käyttöön. Alue suojattu matalalla aidalla. Yöllä.hotellin alue osittain valaistu. Bungaloweissa mini terassi. Suihku, toilet, hana vesi toimi hyvin kokoajan. Ilmalämpöpumppu.

Siivous jokapäivä, tosin välillä vasta illalla.

Rauhallinen sijainti. Tuulee kokoajan mereltä läpi hotellialueen. Kolmen- neljän tähden paikka.

Arvosana hotellille:

"Paratiisihotelli "

ristoheikki    07.06.2018    Salin hotellit    Sal
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2018 | Hotelli: Rui Palace Cabo Verde

Täydellisyyttä hipova:Riu Funanan "parempi puoli". Olivat reilu vuosi sitten samaa hotellia. Riu PCV:n Hotellin juomatarjoilu uskomaton. Allas myös maastoltaan parempi kuin Funanan.

Arvosana hotellille:

Rauhallinen hotelli lähellä keskustaa.

Vieras    26.01.2018    Kap Verden hotellit    Kap Verde
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2018 | Hotelli: OURIL PONTAO

Hyvä aamupala ja edullinen monipuolinen päivällinen. Henkilökunta erittäin mukavaa ja huolehtivaa. Rauhallinen ja siisti. Edellinen.

Arvosana hotellille:

Hotelli kaupungin "portilla"

Vieras    18.03.2016    Santa Marian hotellit    Santa Maria
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2016 | Hotelli: Hotel Pontao

Hotelli Pontao sijaitsee "kaupungin suulla", vilkkaasti liikennöidyn liikenneympyrän mutkassa. Hotelli yleisilmeeltään siisti, etenkin alimman kerroksen huoneet, jotka vastikään remontoitu ja myös 2 ja 3 kerroksien huoneita kokoajan remontoidaan.

Ensimmäinen huoneemme oli kadun puolelle ja liikenteen melu häiritsi unta, joten vaihdoimme huonetta parin yön jälkeen altaan puolelle. Uudessa huoneessa oli homevaurio seinässä, mutta se ei meitä muutaman päivän aikana häirinnyt.

Hotellin hankilökunta respassa väliin ynseää, siivoajat (siivoojille jätimmekin kaikki loput escudot viimeisenä päivänä)ja kokit ystävällisiä. Hotellissa on myös vartija 24/7, joten hyvin turvassa olimme. Ilmainen wifi aulassa.

Aamupalalla lähti nälkä, tarjolla paljon hedelmiä,jugurttia, erilaisia vaaleita leipätuotteitä, leikkeleitä,juustoa, kananmunaa monessa muodossa ja myös vaihtuvia paikallisia paistoksia (papuja, kalaa yms) makeita keksejä,kakkua, kahvit automaatista.

Hotellista lyhyt matka rannalle kuin myös "suurimpaan supermarkettiin", jonka valikoima on kuitenkin hyvin rajallinen. Eli, jos haluaa lomailla keskustassa ja kokeilla saaren ravintoloita niin pontao on siihen hyvä paikka.

Arvosana hotellille:

rauhallinen hotelli kaukana hälystä

Edith    11.11.2015    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2014 | Hotelli: Riu Touareg

Ihana rauha. Kaukana kaupungeista. Loistavan hyvää ruokaa. Hotelli huomioi pyöreän syntymäpäivän pyytämättämme toimittamalla kylmän shamppanjan ja lasit hotellihuoneeseemme. Ainutlaatuisen hyvää tuoretta tonnikalaa. Siisti. Meressä ei voinut uida mutta sitäkin ihanampaa kävellä rannalla ja rantavedessä. Ihana piiiiitkä ranta. Aurinko <3. Iltaohjelmakin hyvä joskin suht samat esittäjät.

Arvosana hotellille:

rauhallinen hotelli

Vieras    04.12.2014    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2014 | Hotelli: Parque das dunas

Suht siisti hotelli, hyvä allas.

Wi-fi yhteys piti olla, mutta ei toiminut.

Kerran päivässä ilmainen kuljetus Sal reihin. Omalla taksilla matka maksoi 10e suunta. Kuski antaa yleensä käyntikortin ja esim. ravintolan henkilökunta soittaa taksin hakemaan kun haluat.

Puolihoito kannattaa ottaa. Lounas tai päivällinen 3 ruokalajia listalta. Juomat joutuu maksamaan itse. Tosin ruokien tulo hotellilla kesti tosi kauan. Finnmatkojen ravintolasuositukset olivat hyviä, joten kannattaa lähteä johonkin muualle syömään kerran päivässä. Osa henkilökunnasta osaa englantia, osa ei.

Arvosana hotellille:

bungalowit rannalla

Vieras    12.05.2014    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2014 | Hotelli: Parque das dunas

Olipa hieno ranta; ja sängystä 5 askelta hiekalle. Tosin talvella oli tuulista ja isot aallot mutta silti pystyi käymään siellä linkouksessa. Hotelli oli ihan normaalin hyvä. Ruoka ok. Tässä videokooste YouTubessa: youtu.be/JISFmK_cWiA

Arvosana hotellille:

Linnoitus erämaassa

Vieras    29.03.2014    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2014 | Hotelli: Riu Karamboa

Paljon rahaa laitettu lähes autiolle saarelle. Ekologiuus kalskahti korvaan, kun opas kertoi säästämään pyyhkeiden vaihdossa, jotta energiaa säästyy ja " maailma pelastuu". Las Plamasin kentällä välilaskun aikana katselin, kun konetta tankattiin, niin se tankkaus imaisi koneeseen n.20 000 litraa polttoainetta ja sillä päästiin vain takaisin Suomeen, joten se ekologisuudesta.

Hotellissa sinänsä kaikki toimi hyvin, ruoka oli hyvää ja juomaa sai aina riittävästi. Vaikka väkeä oli paljon, kaikille riitti auringonottopaikkoja ja sai itse valita oliko musiikin melussa vai kauempana.

Ranta sinänsä oli varsin upea, mutta tuulta riitti, eikä mereen juuri viitsinyt menne ja lapsille ranta on hengenvaarallinen, johtuen aaltojen kovasta takaisinvirtauksesta.

Terveelle aikuiselle, joka haluaa vain olla tekemättä yhtään mitään - ihan hyvä paikka. Auta armias jos sairastut vakavasti tai murrat vaikka jalkasi, silloin on paras olla muutama kymppitonni ylimääräistä, että saat koneen hakemaan itsesi ihmisten ilmoille.

Sal Rein kylä oli kuin helteinen heinäpelto Suomessa, jossa paarmat hyökkäävät verenhimoisesti kimppuusi. Täällä ei ollut paarmoja, mutta lähes iholle tulevia tummahipiäisiä miehiä. Kauppaakin tehtiin, mutta en kehota ketään menemään yksin tai edes kaksinkaan Senegalin miesten putiikkeihin. Suuri mahdollisuus päästä rahoistasi ja ostamasi tavara jää saamatta. Meille ei ihan käynyt niin, mutta jotakin taas opittiin, toivottavasti.

Arvosana hotellille:

pieni hotelli

Vieras    07.03.2014    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2014 | Hotelli: Parque das dunas

Itse tulimme juuri pari päivää sitten Boavistalta.

Yövyimme hotellissa Paque das dunas joka oli rykelmä pieniä "majoja" jotka ihan ok kunnossa, ilmastointi ei kylläkään viilentänyt huonetta.

Hintataso on aikalailla sama kuin Suomessa, hotellilta piti kulkea taksilla kylälle jossa ainoat ruokakaupat (Sal rei). Pankkiautomaateista ei saa nostettua kuin paikallista rahaa joten siihen on hyvä varautua. Onneksi emme ottaneet täysihoitoa hotellistamme, oli niin puuduttava ruokalista kun kahtena iltana siellä söimme eli kävimme kylällä syömässä. Hotellin vastaanotosta voi pyytää soittamaan haluamaasi ravintolaan ilmaisen taksin, myös takaisin saimme ravintolan kustantaman taksin.

Siinä Finnmatkojen jakamassa kohdeoppaassa on ihan hyviä ravintolavinkkejä sekä maininnat missä ravintoloissa on tämä ilmainen kuljetus. Meillä sattui hyvät säät, vaikka ainahan tuolla tuulee ja kovasti. eli +26-28C oli kokoajan. Paitsi juuri lähtiessämme lämpö laski + 24 ja pilviä. Forecan sääennusteet pitivät hyvin paikkansa.

Arvosana hotellille:

RIU Funana

Vieras    09.02.2014    Salin hotellit    Sal
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2012 | Hotelli: Riu Funana

Kun olen lukenut lomailijoiden kokemuksia Salin saaresta tulee sellainen olo, että sitä saa mitä tilaa! Viime vuonna 12-13 vaihteessa olimme ensi kerran Riu Funanassa ja mielestämme se oli paras hoitelli jossa ollemme olleet. Erilaisissa paikoissa ja hotelleissa on kertynyt vajaa 50 matkaa ja siten uskaltanen väittää, että täällä hinta ja laatu kohtaavat.

Ruoka oli yltäkylläistä ja monipuolista. kaikesta näkee ettei laadussa ole menty vain rimaa hipoen vaan ylitys on puhdas. Esimerkkinä nyt vaikka norjalainen kylmäsavulohi jota nyt ei mitenkään noin lähellä päiväntasaajaa voisi olettaa saavansa. Jos joku näistä ruokaa notkuvista pöydistä väittää, että aina sitä samaa, niin hän vähintäänkin puhuu muunneltua totuutta. Palvelu oli mielestäni erittäin ystävällistä, mutta toki itsekkin olen mielestäni ystävällinen, joka lienee syy aina saamaani ystävälliseen palveluun. Riu Funanan Ravintolat olivat osa 24h auki ja valikoima ja alkoholien laatu oli erinomainen allccihotelliksi poikkeuksellisen laadukas.

Hotellissa oli suuret tallelokerot ja lisäksi korkeiden aitojen ympäröimä ja vartioitu alue oli turvallinen, eikä hotellissamme ollut mitään vaaraa varkaista.

Riu Funana ei ole varmasti sieltä edullisimmasta päästä Salin saarella, mutta eipähän mene loma pieleen jos ei itse ole nokka solmussa. Kohta taas lähdetään pariksi viikoksi lomalle ja kohteena Riu Funana!

Lentokoneet ovat muuten ihan uusia 737 koneita, eivätkä poikkea mitenkään muista matkatoimistojen kalustosta.

Jos nyt oikeasti jotain Negatiivista hakee Finnmatkojen Kap Verden matkoista, niin se on makalaukkujen alhainen kokonaispaino, mutta siitä selviää rahalla, kuten yleensä lähes kaikista matkailijoiden valituksen aiheista Kap Verden saarilla.

Sää on niin hyvä kuin vain mahdollista. Kuten matkaesitteistäkin pitäisi selvitä, niin saaren aktiviteetit ovat aurinko, lämpö, uiminen snorklaus ja sukeltaminen. Riu Funanassa nyt tietysti voi "aktiviteetteihin" lisätä hyvän juoman ja ruoan!

Toki myönnän itsekin, että lomamme laadukkain hotelli on aina edellinen yö ennen lähtöä Hilton Airport, mutta joka Afrikan lämpöön halajaa, lienee Sal tai Boavista Riu-hotelleineen paras turvallisin vaihtoehto Afrikassa!

Siispä... Maksakaa vähän enemmän ja nauttikaa PALJON enemmän!

Arvosana hotellille:

Aitoa paikallista tunnelmaa keskellä kylää

Vieras    28.01.2014    Kap Verden hotellit    Kap Verde
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2013 | Hotelli: Hotel Boavista

Paikallisen perheen ylläpitämä hotelli keskellä paikallista elämää. Matkalla alle 50 vee pariskunta, 13 vuotias poika ja 22 vuotias tyttö.

Aamuisin ja iltaisin oli mahdollisuus seurata parvekkeelta paikallisten elämää. Valko-ihoisia ei juurikaan kaduilla näkynyt. Ei uima-allasta, sillä merihän on aivan vieressä ja altaita löytyy Suomestakin. Huoneet siivottiin päivittäin todella perusteellisesti. Ei sähkökatkoja ja lämmintä vettä riitti. Hotellin ravintola tarjosi aivan loistavaa ruokaa ja myös aamiainen oli hyvä ja riittävä. Henkilökunta oli todella ystävällistä ja kielitaitoakin löytyi. Siivoajien kanssa toimi varsin hyvin viittoma- ja elekieli!

Meidän lisäksemme hotellissa yöpyi viikon ajan vain (!) yksi suomalainen pariskunta. Muut asukkaat olivat Afrikkalaisia, jonkin verran tanskalaisia ja ruotsalaisia. Ihmettelen vieläkin, miksi ihmiset hakeutuivat noihin kalliisiin saksalaisomisteisiin all inclusive-hotelleihin muurien sisälle. Myöhemmin paluumatkalla vielä kuulimme, että he eivät olleet poistuneet hotellialueeltaan koko loman aikana. Finnmatkojen opas oli kuulemamme mukaan varoitellut ja hieman peloitellutkin menemästä Sal Rein kylään. Meidän kokemukset olivat aivan jotain muuta!

Saimme todellakin irtaantua suomesta/suomalaisista ja muista turisteista. Koimme paikallista tunnelmaa vuorokaudet ympäri. Turisteja ei juurikaan kylässä näkynyt. Tunnelma oli erittäin ystävällistä ja huomasimme, että turismi on vasta aivan lapsen kengissä. Ostoskeskuksia ei ole, mutta niitähän löytyy kotimaasta (eikä me niitä kyllä lähdetty hakemaankaan). Ravintolatarjonta oli riittävä. Ruoka - erityisesti kala - oli niin hyvää, etten unohda sitä ikinä! Kala oli tuoretta. Aamuisin kävimme katsomassa kun kalastajat toivat mitä kummallisemman näköisiä kalasaaliita mereltä. Vatsatauteja ei kokenut kukaan, vaikka söimme joka päivä eri paikoissa, jotka olivat hyvin eri tasoisia. Kaupusteijoitakin oli, mutta heidän kanssa täytyy vaan osata pelata. Taskuvarkaista pelottelu on täällä aivan turhaa.

Kävimme yhdellä järjestetyllä retkellä Santa Monicassa. Matkalla saimme todeta saman kuin Sal Reissä: Matkailu on lapsen kengissä ja väestö on köyhää - mutta he ovat todella onnellisia ihmisiä! Teitä ei juurikaan ollut: Ne olivat muodostuneet siihen mistä oli satuttu ajamaan. Maasturit olivat siis enemmän kuin tarpeellisia. Aaseja, hevosia, vuohia ja mitä erilaisempia lintuja näkyi matkan varrella.

Suosittelen kohdetta lämpimästi sellaiselle, joka haluaa ladata akkujaan ja nauttia paikallisesta elämänmenosta ja kokea hieman seikkailua!

Arvosana hotellille:

Loistava lomapaikka

Vieras    02.01.2014    Santa Monican hotellit    Santa Monica
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2013 | Hotelli: Hotel Riu Touareg - All Inclusive

Vietimme viikon Couples-puolella. Siellä on oma allas ja baari, yksi päivällisravintola, sekä huonerakennukset. Muutoin hotellialue ja palvelut ovat yhteistä perhehotellin kanssa. Nautimme todella rauhallisesta olemisesta, esim. altailla ei soinut musiikki. Perhepuolen altailla oli vauhdikkaampi meno, musiikki soi, oli allasbileitä jne.

All Inclusive on todella hyvä. Valikoima on laaja, ja joka päivälle löytyy jotain uutta vaihtoehtoa. Iso pääravintola, jossa on aamiainen sekä buffetpäivällinen toimii ilman pöytävarausta. Lounasta saa buffetpöydästä Snack-baarista. Kolme teemaravintolaa (aasialainen, afrikkalainen ja capverdeläinen), joihin pitää tehdä pöytävaraus, mutta ovat buffetpäivällisiä. Vain Couples-puolen vieraille olevassa ravintolassa, johon voi mennä kerran viikossa, on pöytiintarjoilu. Menussa on useampia vaihtoehtoja.

Juomaa saa allasbaareista sekä useasta muusta baarista. Kaikki juomat kuuluvat allinclusive-hintaan. (virvoitusjuomia, olutta, viiniä, cocktaileja) Jos on erittäin laatutietoinen, niin oluen ja viinin laatu ei ehkä aivan huippua ole, mutta kelvollisia kuitenkin. (Lentokoneestahan voi ostaa jotain laadukkaampaa juomista, esim. parvekkella nautittavaksi) Juomavetenä pitää käyttää pullovettä, ja sitä saa respasta tarpeen mukaan. Aamun puolikahdeksasta puoliyöhön asti saa koko ajan jostain syömistä ja juomista.

Huoneemme oli tilava ja siisti. Parisänky, erillisenä wc ja suihku, parveke ja minibaari. Minibaarissa oli olutta ja virvoitusjuomia, sitä täydensivät parin päivän välein.

Couples-puolen altailla oli muutaman kerran kuoharimaistiaisia ja musiikki+tanssiohjelmaa. Perhepuolen altailla näkyi olevan lapsille ohjelmaa, vesijumppaa, vesitanssia ja sen sellaista. Hyvin näytti porukka sielläkin viihtyvän. Altailla on runsaasti lepotuoleja. Myös rannalla on lepotuoleja, ja ihana hiekkaranta. Tuuli on lienee aina voimakasta, ja ainakin tuolla meidän viikolla punainen lippu kielsi uimisen joka päivä.

Iltaisin oli hotellialueen keskellä olevalla lavalla esityksiä; musiikkia ja tanssiryhmän. Esitykset kestivät noin tunnin. Täällä "keskustassa" on myös muutama myymälä, lahjatavaroita ja pieni supermarket (karkkia, matkamuistoja, jne) Hotellilla on myös disco.

Hotellihan on uudehko, ja huone, ravintolat sekä piha-alueet ovat erittäin hyvässä kunnossa ja siistit.

Hotellialueella on kampaamo ja spa, sekä erilaisia urheiluvarusteita maksullisina palveluina. Näitä emme käyttäneet, niin en osaa niitä arvioida.

Hotelli on kaukana kaikesta muusta, Sal Reihin on puolen tunnin automatka. Ei myöskään mitään asutusta näkynyt olevan ihan lähellä.

Kyllä siellä olisi viihtynyt vielä toisenkin viikon.

Arvosana hotellille:

Lomatehdas

Vieras    15.12.2013    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2013 | Hotelli: Riu Karamboa

Palasimme äskettäin viikon lomalta Riu Karamboasta. Reissussa kaksi aikuista ja kaksi lasta. Loma alkoi heti ikävästi sillä 11-vuotias tyttäremme sai hotellin uima-altaasta jalkaansa syvän, runsaasti verta vuotavan haavan. Allasalueella ei ollut mitään opastusta ensiapuun eikä alueen henkilöstö osannut englantia niin paljoa että olisivat osanneet neuvoa. Onneksi törmäsin Finnmatkojen oppaaseen joka osasi neuvoa mistä allasalueelta saa ea-laukun. Ensiapulaukku oli sisällöltään kammottavassa kunnossa. Tarvikkeita oli availtu ja edellisten käyttäjien jäljiltä laukku oli sotkuinen kuivuneesta verestä sekä vuotaneesta desinfointipullosta. Onneksi laukusta löytyi avaamaton siderulla jota uskalsin käyttää ja jolla sain vuotavan haavan sidottua ja kannettua tyttären hotellin vastaanottoon. Vastaanotossa ollut henkilö puhui englantia lähinnä auttavasti ja hän kehoitti meitä itse soittamaan lääkäri paikalle omaan laskuumme. Onneksi tässä vaiheessa paikalle saapui Finnmatkojen opas joka sai vastaanoton esimiehen paikalle ja saimme tyttären hoidettavaksi hotellin lääkärille joka putsasi ja sitoi haavan. Tikkausta haava ei onneksi vaatinut. Liimausta kyllä, mutta tähän lääkäri ei suostunut.

Opas ilmoitti yksiselitteisesti lääkärikulujen menevän hotellin piikkiin koska allasalueella on sattunut altaiden kunnosta johtuvia tapaturmia aiemminkin eikä hotelli ole altaita kunnostanut matkatoimiston reklamaatioista huolimatta.

Tutkin hotellin altaat ja paljastui kaikkien altaiden olevan rikkinäisiä. Altaat on päällystetty pienillä mosaiikkilaatoilla jotka eivät ilmeisesti kestä kovaa käyttöä mitä altailla on. Laattoja oli altaiden reunoilta ja pohjista irronnut runsaasti ja irtonaisia pieniä mosaiikkilaattoja lojui altaiden pohjalla. Irronneiden laattojen jättämät reunat olivat teräviä ja aikuisten altaan pohjasta löytyi jopa reikä. Lasten altaat olivat myös samanlaisessa, surkeassa kunnossa. Altaat ovat siis turvattomia. Loman aikana tulikin pongattua muutamia laastaroituja varpaita. Tytär joutui käyttämään muutaman päivän ajan jalassaan sidettä jonka suojasimme vielä sukalla. Uimaan ei ollut loman aluksi asiaa. Hotellin vastaanoton johtaja antoi tyttärelle korvaukseksi lahjakortin hotellin kynsistudioon ja Riu:n mainostavaraa. Johtajan mukaan altaat oli korjattu 4kk sitten, jota altaiden kunnosta päätellen on mahdotonta uskoa. Oppaamme kertoi tekevänsä Finnmatkojen puolelta Riu-ketjulle raportin tapahtuneesta ja kuten oppaamme sanoi, kerta ei ollut ensimmäinen.

Muuten olimme hotelliin tyytyväisiä. Huoneemme oli tilava. Vanhemmille oma makuuhuone ja lapsille sohvasta levitetty sänky. Lisäksi saimme huoneen hotellin varjoisammalta puolelta. Sängyssä ei ollut petauspatjaa joten se oli hieman kovahko. Huone siivottiin päivittäin ja välillä huoneesta löytyi pyyhkeestä tai päiväpeitosta tehty rusetti.

Ravintolat pitää varata kolme päivää etukäteen ja varaus alkaa aamulla klo 08.00 ja jo 8.15 mennessä olivat aikaisimmat ajat varattuja, joten varausta ei kannata jättää aamiaisen jälkeen. Meiltä jäi aasilainen ravintola väliin mutta Kap Verdeläisessä ja Afrikkalaisessa ravintolassa ruoka oli aikuiseen makuun hyvää. Lapsia sai sitten käyttää vielä ranskalaisilla ja pastalla pääravintolassa.

Lapsemme olivat jo liian vanhoja Bamsse-klubiin mutta he kävivät aamuisin "Fun Breik"-klubissa jossa heille oli ohjattua toimintaa klo 10-12. Näin vanhemmille jäi pari tuntia omaakin aikaa päivittäin.

Osallistuimme pohjoiselle saarikierrokselle jossa ajeltiin Land-Rovereilla katsomaan kahta kylää jossa toisessa kävimme paikallisessa kirkossa sekä keskusaukiolla ja toisessa paikallisessa baarissa jossa sai maistaa paikallista pontikan tapaista alkoholia. Lisäksi k.o paikan eteen ilmestyi rihkamakauppias. Tämän jälkeen ajoimme katsomaan -68 haaksirikkoutuneen "Santa Maria" rahtialuksen hylkyä joka oli enää ruosteinen möykky. Tiet olivat pääosin huonokuntoisia tai jopa olemattomia. Toinen retkemme tehtiin katamaraanille jossa oli merirosvoteema. Katamaraanilla purjehdettiin kolmisen tuntia hotellialueen ja Sal Rein edustalla. Lopuksi alukselta pääsi uimaan ennen satamaan paluuta. Ohjelmaa katamaaraanilla oli lasten kasvomaalauksen ja henkilökunnan tanssiesityksen verran. Kaikilla retkillä kulki mukana matkatoimiston oma tanskalainen "paparazzi" joka kuvasi matkalaisia. Näitä kuvia sai sitten ostaa hotellin internet-myymälästä hintaan 4€/kpl tai n. 60-70€ kaikki/ retki. Kuvat poltettiin cd-levylle ja lisäksi saattoi ostaa kuvia tulostettuina. Huomoitavaa kuvia ostaessa on, ettei k.o liikkeessä käy kuin käteinen!

Kävimme kerran omatoimisesti Sal Reissä taksilla joka maksoi 10€. Taksikuski ajoi meidät suoraan "suden suuhun" eli keskellä kaupunkia päivystävien rihkamakauppiaiden luo. Heti kun lavalta pääsi alas oli kimpussa jos jonkilaista tyrkyttäjää. Jatkona taksikuski joka halusi tietää milloin olemme poistumassa eikä ymmärtänyt että haluamme kävellä rantaa myöten takaisin hotellille. Saimme tuosta joukosta mukaamme "ilmaisen" oppaan joka lähti tahtomattamme kävelemään kanssamme ja esittelemään paikkoja. Hän puhui kuitenkin ihan kohtuullista englantia joten kiersimme hänen johdollaan katsomassa Sal Rein kirkkoa, satamaa johon oppaan mukaan oli rakenteilla risteilyaluksille oma laituri sekä paikallista "fish markettia" jossa sai ihailla tonnikaloja. Kierros päättyikin oppaamme matkamuistomyymälään jota hän kertoi pyörittävänsä yhdessä veljensä ja sisarensa kanssa. Tarjolla oli koruja, puutöitä ja maalauksia ja kaikista hinnoista oppaamme halusi kertoa aluksi vain ostostemme yhteishinnan. Esimerkiksi kysyttäessä jokin kaulakoru maksoi 12€ mutta lopulta kun yhteishintaa laskettiin sen hinnaksi tulikin 17€. Ostimme kaverilta matkamuistoja 35€ edestä josta "oppaamme" oli selvästi pettynyt. Lähtiessämme myymälästä pois, ajoi myymälän eteen kaksi taksia tuoden turisteja joten taisi kaverilla olla diili taksikuskien kanssa. Kävellessä kaupungilla oli kimpussa jatkuvasti rihkamakauppiaita, joista osa jopa aggressiivisia sekä taksikuskeja ja naisille afrikkalaisten lettien solmijoita. Yksi letti ilmaiseksi ja sen jälkeen 2€ / letti tuntui olevan taksa. Ostimme tuliaisiksi suomeen paikallista kahvia kiinalaisen kauppiaan pitämästä liikkeestä. Kahvi tuossa kaupassa maksoi n. 2,50€ kun hotellin myymälässä sama paketti oli 6€. Eurot kävivät joka paikassa ja myös hotellissa oli eurot ensisijalla. Visa ja Mastercard toki hotellin joissain kaupoissa kävi mutta eurot olivat halutuimpia. Huomiotavaa hotellissa on, ettei hotelliin kirjautumisen yhteydessä maksettavaa turistiveroa voi maksaa luottokortilla vaan ainoastaan käteisellä! Hotellista löytyy toki pankkiautomaatti mutta siitä ei voi nostaa kuin paikallista valuuttaa ja sitäkin pieniä summia kertanostona.

Sal Reistä palasimme rantaa pitkin kävellen hotellille. Matkan varrella on surffaus-klubi jonka edustalla ei aallokko ole niin voimakasta kuin hotellialueella joten tuossa paikassa oli miellyttävää pysähtyä uimaan. Lähempänä Sal Rein kaupunkia ranta on roskainen, mutta putsautuu jo pian kaupungin jäätyä taakse.

Riu Karamboan valmistumisen jälkeen on Sal Rei herännyt ruususen unestaan. Alueelle rakennetaan lisää hotelleja ja ensi vuoden lopulla valmistuva risteilylaituri tuo kaupunkiin entisestään lisää turisteja. Vielä nyt se oli omanlaisensa ränsistynyt Afrikkalainen kaupunki. 5-10 vuoden kuluttua tilanne on turismin kasvun myötä varmasti jo tyystin toinen. Kaupungissa kävellessämme emme kokeneet turvattomuutta. Lähinnä kaupustelijoiden osittainen aggressiivisuus alkoi lopulta ahdistamaan. Olisi ollut mukavaa kävellä ja katsella paikkoja ilman että jatkuvasti joku oli tyrkyttämässä tuotteitaan.

Kokonaisuuten matkasta jäi kuitenkin positiivinen kuva. Aurinkoa ja lämmintä riitti. Rannat olivat upeat ja tytärkin pääsi loman lopulla uimaan. Jos vain hotelli saisi uima-altaat kuntoon olisi Riu Karamboa huoleton ja helppo lomanviettopaikka lapsiperheelle. Nyt hieman hirvitti altaassa vesijumppaavien ja vesipalloa pelaavien jalkojen puolesta. Hotellilla oli paljon ohjattua toimintaa ja iltaisin show-esityksiä tasoa "ruotsin laiva" joista edelliset ovat jo kirjoittaneet.

Kun lähdette matkaan ottakaa mukaan 50 kertoimista aurinkorasvaa riittävästi sekä euroja. 2€ oli käypä juomaraha retkien autonkuljettajille ja muulle henkilökunnalle. Hotellisiivojille jätimme oppaan suosituksesta suihkusaippuat, shampoon sekä hammastahnan jotka ovat paikallisille kalliita sekä ylijääneen paikallisen valuutan. Lento tuonne kestää sen 10-tuntia mukaan lukien välilaskun Las Palmasissa mennen tullen.

Olimme erittäin tyytyväisiä Finnmatkojen oppailta saamaamme palveluun ja suunnitelmissa on palata Boa Vistalle vielä joskus uudelleenkin varman lämmön ja auringon perään :-)

Arvosana hotellille:

Blue Village Riu Karamboa

Vieras    04.10.2013    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2013 | Hotelli: Riu Karamboa

Suuri hotelli alue: missä useita erilaisia ravintoloita, isot allasalueet ja paljon aktiviteetteja sekä aikuisille että lapsille.

Lapsille löytyy erillinen leikkipaikka, missä kaksi allasta (toinen tarkoitettu perheen pienemmille ja on katoksellinen sekä toinen allas missä perheen isommat lapset saavat uiskennella). Lisäksi leikkipaikalla kiipeilytelin, keinuja sekä kerhopaikka (missä mm. bamset ym). Aikuisten altaassa vesi tuntui vähän kylmältä helmikuun lopulla. Mutta muuten allasalue oli siisti ja hyvinhoidettu. Allasalueella paljon aurinkotuoleja saatavilla. Aikuisten altaalla järjestetään paljon erilaisia tapahtumia: lapsille bamset, coco pelle ja muita tapahtuma. Aikuisille allasalueen yhteydessä esim. vesijumppaa ja tansseja ym.

Karambolan ruoka bufeessa vaihtelevaa ja herkullista. Jokaiselle löytyy jotain. Teemaravintoloihin tulee varata pöytävarasu aikaisemmin. Ruoassa ei moitittavaa ja koko reissun ajan vältyimme kaikilta vatsapöpöiltä. Henkilökunta ravintoloissa ja koko hotelli alueella hyvin mukavaa ja ystävällisiä. Lapset huomoidaan hyvin.

Hotellin järjestämät iltashowt olivat vaihtelevia ja hauskoja. Sai nauraa kyllä paljon. Perheen lapset myös olivat innoissaan iltatapahtumista. Ennen pääshowta oli lapsille yleensä discoja sekä muita tapahtumia.

Hotellista jäi erittäin positiivinen kuva. Sopii hyvin lapsiperheille, rentoutusta ja huoletonta lomaa kaipaaville..sekä aurinkoa rakastaville.

Arvosana hotellille:

Täyden palvelun talo

Vieras    28.02.2013    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2013 | Hotelli: Riu Karamboa

Olemme juuri palanneet Boa Vistalta, Riu Karamboasta viikon lomalta. Perheessä vanhemmat ja neljä lasta (16, 14, 7 ja 5). Loma oli kaikinpuolin oikein onnistunut. Parasta lomassa oli takuuvarma lämpö. Pienoisen pettymyksen toi hotellin taso siihen nähden miten sitä on ylistetty monissa nettikeskusteluissa. Ihan hieman kalpenee Egyptin vastaaville kohteille, joissa olemme käyneet. Odotin luxusta, mutta hiukan jäi rimaa hipomaan :)

Täällä on hyviä kuvauksia hotellista ja hotellialueesta jo muilta matkustaneilta, enkä lähde niitä uudelleen kirjoittelemaan.

Erityisesti haluan painottaa kaikille Boa Vistaan matkaan lähteville, että KUNNON AURINKORASVAT mukaan! Lähdin optimistisesti liikkeelle ja jouduin ostamaan lapsille suojakertoimella 50 hotellin kaupasta, jossa se maksoi 29e.

Hotellin kaupat ovat erittäin kalliita, esim. Pringles-purkki 6e. Kaupoista kuitenkin saa matkamuistoja ym., mikäli ei halua lähteä muualle. Kävimme Sal Reissa, mutta emme kovinkaan paljon tykästyneet paikkaan. Tuli kiire päästä hotellille painostavien kaupustelijoiden hampaista. Toki olemme Egyptin matkoillakin tähän tottuneet. Sal Reissa ei ole juurikaan mitään nähtävää. Kävimme omin neuvoin taksilla.

Viikon matkamme aikana kahtena päivänä rannalla oli keltainen lippu ja muina punainen, jolloin rannalle ei ollut asiaa. Keltaisina päivinä lapset nauttivat aalloissa hyppelemisestä. Harmi, ettei rantapäiviä osunut enempää lomallemme.

Ruoka hotellissa oli aika samanlaista kuin muissakin all inclusive -kohteissa, joissa olemme käyneet. Ei mitenkään erityisen maukasta, mutta nälkä ei päässyt yllättämään :) Aasialaisen ravintolan ruoka maistui osalle perheestä oikein hyvin, ja osa siirtyi syömään ranskalaisiaaan&pizzojaan tuttuun noutopöytään Santiagoon.

Meidän perheemme tarkeni ihan hyvin vielä illallakin lyhythihaisissa. Sukat ja pitkähihaiset tuli pakattua melko turhaan mukaan.

Näin pari päivää reissun jälkeen on sellainen olo, että ensi talven matka taitaa kohdistua samaan suuntaan, mutta ehkäpä toinen hotelli vuorossa.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Kap Verdessä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.