Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kap Verden matkakokemukset ja vinkit

Bungaloweista koostuva hotelli rannalla

Vieras    02.12.2022    Kap Verden hotellit    Kap Verde
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2022 | Hotelli: Oasis atlantico belarizonte

Hotellin alueella rakennus jossa pari kerroksinen hotelli mutta suurinosa hotellista koostu erillisistä lauta bungaloweista n. 4mökin ryhmissä. Bungalowissa kooltaan sopivia n. 3 aikuisen tai pienen perheen käyttöön. Alue suojattu matalalla aidalla. Yöllä.hotellin alue osittain valaistu. Bungaloweissa mini terassi. Suihku, toilet, hana vesi toimi hyvin kokoajan. Ilmalämpöpumppu.

Siivous jokapäivä, tosin välillä vasta illalla.

Rauhallinen sijainti. Tuulee kokoajan mereltä läpi hotellialueen. Kolmen- neljän tähden paikka.

Arvosana hotellille:

"Paratiisihotelli "

ristoheikki    07.06.2018    Salin hotellit    Sal
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2018 | Hotelli: Rui Palace Cabo Verde

Täydellisyyttä hipova:Riu Funanan "parempi puoli". Olivat reilu vuosi sitten samaa hotellia. Riu PCV:n Hotellin juomatarjoilu uskomaton. Allas myös maastoltaan parempi kuin Funanan.

Arvosana hotellille:

Mahtavaa ruokaa!

Vieras    27.02.2018    Santa Marian ravintolat ja baarit    Santa Maria

pakko suositella erityisesti 2 ravintolaa, jossa kävimme jopa useita kertoja matkan aikana. Ehdoton lempparini oli rannalla sijaitseva palm beach ravintola. Työntekijät mahtavia, tunnelma ja paikka todella ihana ja ruoka todella hyvää!

Toinen paikka on nimeltä Valeria, siellä myös ystävällistä henkilökuntaa ja hyvää ruokaa. Iltaisin tosin paikka niin suosittu että pöytä kannattaa varata jo etukäteen. Pakko antaa plussaa myös helposta ja kätevästä sijainnista lähellä rantaa.

Rauhallinen hotelli lähellä keskustaa.

Vieras    26.01.2018    Kap Verden hotellit    Kap Verde
Yöpymisen ajankohta: Tammikuu 2018 | Hotelli: OURIL PONTAO

Hyvä aamupala ja edullinen monipuolinen päivällinen. Henkilökunta erittäin mukavaa ja huolehtivaa. Rauhallinen ja siisti. Edellinen.

Arvosana hotellille:

Kap Verde/Sal, helmikuu 2017

Maiskis    26.02.2017    Salin muita vinkkejä    Sal

Oltiin Salin saarella viikko Tui:n kautta. Loistavaa palvelua Tuilta koko matkan ajan. Oppaat helposti tavoitettavissa sovelluksen kautta ja muutenkin matka sujui hyvin.

Hotelli oli Riu Palace Cabo Verde, ja todellinen palatsi olikin..Tosi suuri alue(saatiin käyttää myös viereisen hotellin palveluita), kaksi uima-allasaluetta, oma ranta jossa maksuttomat rantatuolit, buffet-ravintolan lisäksi myös à la carte-ravintoloita, joissa sai käydä kerran loman aikana. Hotellihuone oli siisti ja siellä oli minibaarin lisäksi "drinkkibaari"(isot pullot joista sai sekoitella omat juomat..)jos ei hotellin drinksut kelvanneet..;)

Jos kaipaat lämpöä, aurinkoa ja hiekkarantaa, täydellinen kohde. Sää oli loistava, ja ajoittain kovakin tuuli oli vain miellyttävää. Hotelli järjesti kaikenlaisia aktiviteetteja (jumppia, beach volleyta, petanqueta..), Tuin kautta pystyi varaamaan retkiä ja paikalliset tarjosivat niitä myös. Me käytiin mönkijäsafarilla, ja se oli tosi hauska! Kannattaa ottaa mukaan oma huivi, sekä ajokortti, molemmat oli pakollisia. Jos uskaltaa, kannattaa varata retki suoraan paikallisesta toimistosta, puolet halvempi. Taksikuski varmasti löytää kun kysyy Quad safaria.

Hotellin ulkopuolella ei ollut juuri mitään, joten all inclusive-palvelulla rahaa ei välttämättä kulu lainkaan. Meille jäi positiivinen kuva reissusta, oli just sitä mitä haettiinkin.

Yleisiä neuvoja

Vieras    18.03.2016    Santa Marian muita vinkkejä    Santa Maria

Euroja ei kannata kauheasti vaihtaa escudoiksi, koska escudo on suljettu valuutta ja täällä kotona sitä ei voi enää vaihtaa takaisin. Eli, jos nostaa rahaa automaatista, kannattaa se tehdä loman ensimmäisinä päivinä, ja loppuloma viettää euroilla. Jotkin ravintolat ja kauppiaat antavat euroista takaisin euroja, tai euroja ja escudoja sekaisin, myös maksaminen sekaisin molemmilla valuutoilla onnistuu.

Saarella tuulee väliin hurjastikkin, joka antaa valheellisen tunteen ettei auringossa pala. Rannalla hiekka pölisee väliin kovasti, väliin hieman vähemmän. Rantatuolit/varjot ovat eri hintaisia riippuen paikasta, koko päiväksi 2 tuolia +1 varjo maksoi meillä 8e.

Sunnuntai on paikallisilla vapaapäivä, joten kaikki liikkeet eivät silloin ole auki. Lauantaina paikallisia näkyy ravintoloissa ja liikkeellä enemmän, myös nuoret juhlivat tuolloin, baareihin saattaa olla jonoa vielä klo 6.30 su aamunakin :)

Kaikki voiteet ja hygieniatuotteet kannattaa ostaa kotoa, koska hintataso voi olla todella hurja, esim. aurinkorasva 21-28 euroa, kosteusvoide 15 euroa. Saarella ei ole omaa tuotantoa, joten kaikki tuotteet tuodaan saarelle.

Tippiä ravintoloissa ym. ei ole pakko jättää, eikä siitä loukkaannuta, jos tippiä ei jätä. Jos kokee saaneensa erittäin hyvää ruokaa/palvelua tms. niin silloin voi tipin jättää (itse jätimme 5-10% vain kun oli aihetta).

Englanninkielellä pärjää erittäin hyvin, saarella puhutaan portugalia ja kreolia. Naimisissa olevaa naista kutsutaan "bossladyksi", koska kulttuurissa naimisiin mennessä naisesta tulee perheen pää.

Kerjäämiseen emme törmänneet lukuunottamatta paria lasta, jotka ohikulkiessaan pyysivät rahaa (heille sitä ei kannata antaa, koska silloin he voivat jättää koulun käymättä). Jos haluaa auttaa, kannattaa ottaa mukaan kyniä, vihkoja yms. koulutarvikkeita, koska niistä on pula. Paikallisia käsitöitä (laukkuja, puuesineitä, tauluja) on myynnissä joka nurkalla, koska jokainen yrittää pärjätä omillaan ja tehdä elannon turismista. Kohtelias kieltäytyminen ja hymy riittävät jos mitään ei halua ostaa. Jos jotain ostaa, niin hinnasta kannattaa tinkiä, voi pudota todella paljonkin.

Saari on ihanteellinen rauhallista lomaa ja varmaa aurinkoa etsiville, itse kyllä lähden uudestaankin :)

Hyvä hinta- laatu suhde

Vieras    18.03.2016    Santa Marian ravintolat ja baarit    Santa Maria

Kävimme useissa ravintoloissa syömässä ja meille paras oli odjo di aqua- hotellin ravintola, jonka annokset olivat maukkaita, suuria ja kohtuuhintaisia (2 lajin illallinenx2 40-50e), täältä sai myöskin isoja salaatteja :)

Ravintola atlantis oli puolestaan suuri pettymys, 5 jättikatkarapua ilman lisukkeita 22e ja tällähän ei nälkä todellakaan lähtenyt.

Pikaruokapaikkoja Kap verdellä ei ole, joskin pieniä siirreltäviä "nakkikioskeja" löytyy useampia ja niistä sai 3e:llä aivan hyväkokoisen hampurilaisen, leivän tms. joka meille riitti hyvin lounaaksi. Rannassa, laiturin oikealla puolen sijaitsee "brazil"- koppi, josta sai saaren parasta kaipirinhaa (3e) ja myös täyttävän "hampurilaisen" 3e:llä.

Parhaat jäätelöt sai rantakadulla sijaitsevasta italialaisesta jäätelöbaarista :)

Hotelli kaupungin "portilla"

Vieras    18.03.2016    Santa Marian hotellit    Santa Maria
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2016 | Hotelli: Hotel Pontao

Hotelli Pontao sijaitsee "kaupungin suulla", vilkkaasti liikennöidyn liikenneympyrän mutkassa. Hotelli yleisilmeeltään siisti, etenkin alimman kerroksen huoneet, jotka vastikään remontoitu ja myös 2 ja 3 kerroksien huoneita kokoajan remontoidaan.

Ensimmäinen huoneemme oli kadun puolelle ja liikenteen melu häiritsi unta, joten vaihdoimme huonetta parin yön jälkeen altaan puolelle. Uudessa huoneessa oli homevaurio seinässä, mutta se ei meitä muutaman päivän aikana häirinnyt.

Hotellin hankilökunta respassa väliin ynseää, siivoajat (siivoojille jätimmekin kaikki loput escudot viimeisenä päivänä)ja kokit ystävällisiä. Hotellissa on myös vartija 24/7, joten hyvin turvassa olimme. Ilmainen wifi aulassa.

Aamupalalla lähti nälkä, tarjolla paljon hedelmiä,jugurttia, erilaisia vaaleita leipätuotteitä, leikkeleitä,juustoa, kananmunaa monessa muodossa ja myös vaihtuvia paikallisia paistoksia (papuja, kalaa yms) makeita keksejä,kakkua, kahvit automaatista.

Hotellista lyhyt matka rannalle kuin myös "suurimpaan supermarkettiin", jonka valikoima on kuitenkin hyvin rajallinen. Eli, jos haluaa lomailla keskustassa ja kokeilla saaren ravintoloita niin pontao on siihen hyvä paikka.

Arvosana hotellille:

rauhallinen hotelli kaukana hälystä

Edith    11.11.2015    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Marraskuu 2014 | Hotelli: Riu Touareg

Ihana rauha. Kaukana kaupungeista. Loistavan hyvää ruokaa. Hotelli huomioi pyöreän syntymäpäivän pyytämättämme toimittamalla kylmän shamppanjan ja lasit hotellihuoneeseemme. Ainutlaatuisen hyvää tuoretta tonnikalaa. Siisti. Meressä ei voinut uida mutta sitäkin ihanampaa kävellä rannalla ja rantavedessä. Ihana piiiiitkä ranta. Aurinko <3. Iltaohjelmakin hyvä joskin suht samat esittäjät.

Arvosana hotellille:

4900 Escudoa (noin 44 EUR) Kap Verden seteleitä. Myyn 35 eurolla.

Vieras    12.01.2015    Kap Verden ostokset    Kap Verde

Matkoilta jäänyt 44 euron edestä Kap Verden seteleitä (4900 escudoa). Myyn ne 35 eurolla (sis. postin 1 lk.) Ota yhteyttä, jo tarvetta löytyy.

[email protected]

Finnmatkat ei tee keväällä matkoja Boa Vistalle, miksi?

Vieras    12.12.2014    Boa Vistan vaarat ja ongelmat    Boa Vista

Tietääkö kukaan, miksi Finnmatkat lopettaa lennot Boa Vistalle?

Finnmatkat on ainoa Suomalainen matkatoimisto, mikä myy matkoja Kap Verdelle.

Oltiin Marraskuussa Boa Vistalla ja opas kehui, että on niin suosittu matkakohde, että lentokone on aina täynnä. Hotellimme, Riu Touareg oli täydellinen: rauhallinen, ruoat fantastisia, hiekkarantaa kilometreittäin (18 km), omaa rauhaa löysi, jos niin halusi... Eli yritimme varata kevääksi uutta matkaa.

Matkatoimistovirkailija sanoi, etteivät tee vuoden alusta enää matkoja Boa Vistalle, muttei kertonut syytä.

Mikä voi olla syy? Toivottavasti ei terveyttä uhkaava...

rauhallinen hotelli

Vieras    04.12.2014    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Joulukuu 2014 | Hotelli: Parque das dunas

Suht siisti hotelli, hyvä allas.

Wi-fi yhteys piti olla, mutta ei toiminut.

Kerran päivässä ilmainen kuljetus Sal reihin. Omalla taksilla matka maksoi 10e suunta. Kuski antaa yleensä käyntikortin ja esim. ravintolan henkilökunta soittaa taksin hakemaan kun haluat.

Puolihoito kannattaa ottaa. Lounas tai päivällinen 3 ruokalajia listalta. Juomat joutuu maksamaan itse. Tosin ruokien tulo hotellilla kesti tosi kauan. Finnmatkojen ravintolasuositukset olivat hyviä, joten kannattaa lähteä johonkin muualle syömään kerran päivässä. Osa henkilökunnasta osaa englantia, osa ei.

Arvosana hotellille:

bungalowit rannalla

Vieras    12.05.2014    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2014 | Hotelli: Parque das dunas

Olipa hieno ranta; ja sängystä 5 askelta hiekalle. Tosin talvella oli tuulista ja isot aallot mutta silti pystyi käymään siellä linkouksessa. Hotelli oli ihan normaalin hyvä. Ruoka ok. Tässä videokooste YouTubessa: youtu.be/JISFmK_cWiA

Arvosana hotellille:

Linnoitus erämaassa

Vieras    29.03.2014    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2014 | Hotelli: Riu Karamboa

Paljon rahaa laitettu lähes autiolle saarelle. Ekologiuus kalskahti korvaan, kun opas kertoi säästämään pyyhkeiden vaihdossa, jotta energiaa säästyy ja " maailma pelastuu". Las Plamasin kentällä välilaskun aikana katselin, kun konetta tankattiin, niin se tankkaus imaisi koneeseen n.20 000 litraa polttoainetta ja sillä päästiin vain takaisin Suomeen, joten se ekologisuudesta.

Hotellissa sinänsä kaikki toimi hyvin, ruoka oli hyvää ja juomaa sai aina riittävästi. Vaikka väkeä oli paljon, kaikille riitti auringonottopaikkoja ja sai itse valita oliko musiikin melussa vai kauempana.

Ranta sinänsä oli varsin upea, mutta tuulta riitti, eikä mereen juuri viitsinyt menne ja lapsille ranta on hengenvaarallinen, johtuen aaltojen kovasta takaisinvirtauksesta.

Terveelle aikuiselle, joka haluaa vain olla tekemättä yhtään mitään - ihan hyvä paikka. Auta armias jos sairastut vakavasti tai murrat vaikka jalkasi, silloin on paras olla muutama kymppitonni ylimääräistä, että saat koneen hakemaan itsesi ihmisten ilmoille.

Sal Rein kylä oli kuin helteinen heinäpelto Suomessa, jossa paarmat hyökkäävät verenhimoisesti kimppuusi. Täällä ei ollut paarmoja, mutta lähes iholle tulevia tummahipiäisiä miehiä. Kauppaakin tehtiin, mutta en kehota ketään menemään yksin tai edes kaksinkaan Senegalin miesten putiikkeihin. Suuri mahdollisuus päästä rahoistasi ja ostamasi tavara jää saamatta. Meille ei ihan käynyt niin, mutta jotakin taas opittiin, toivottavasti.

Arvosana hotellille:

pieni hotelli

Vieras    07.03.2014    Boa Vistan hotellit    Boa Vista
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2014 | Hotelli: Parque das dunas

Itse tulimme juuri pari päivää sitten Boavistalta.

Yövyimme hotellissa Paque das dunas joka oli rykelmä pieniä "majoja" jotka ihan ok kunnossa, ilmastointi ei kylläkään viilentänyt huonetta.

Hintataso on aikalailla sama kuin Suomessa, hotellilta piti kulkea taksilla kylälle jossa ainoat ruokakaupat (Sal rei). Pankkiautomaateista ei saa nostettua kuin paikallista rahaa joten siihen on hyvä varautua. Onneksi emme ottaneet täysihoitoa hotellistamme, oli niin puuduttava ruokalista kun kahtena iltana siellä söimme eli kävimme kylällä syömässä. Hotellin vastaanotosta voi pyytää soittamaan haluamaasi ravintolaan ilmaisen taksin, myös takaisin saimme ravintolan kustantaman taksin.

Siinä Finnmatkojen jakamassa kohdeoppaassa on ihan hyviä ravintolavinkkejä sekä maininnat missä ravintoloissa on tämä ilmainen kuljetus. Meillä sattui hyvät säät, vaikka ainahan tuolla tuulee ja kovasti. eli +26-28C oli kokoajan. Paitsi juuri lähtiessämme lämpö laski + 24 ja pilviä. Forecan sääennusteet pitivät hyvin paikkansa.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut Kap Verdessä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.