Slieman matkakokemukset ja vinkit

Ihana kohdepitkälle lomalle talvisaikaan.

anpasu    02.01.2009    Slieman muita vinkkejä    Sliema

Maltan ilmasto on aivan kertakaikkisen ihana pojoismaiselle viettää talvea pakosalla täältä loskasta. Hintatasokin vielä tosi edullinen, joskaan asuntoa ei kannata ostaa, vaan sieltäjoko vuokratayksityiseltä tai majoittua hotelliin.

Yleistä tietoa Maltalta

venhome    11.07.2008    Slieman muita vinkkejä    Sliema

Malta on rauhallinen ja turvallinen lomakohde, jossa on paljon historiallista nähtävää. Hintataso kaupoissa ja ravintoloissa on melko kallis. Vain vähän halvempaa kuin Suomessa. Kahviloissa hinnat on kohtuulliset. Capuccino maksaa noin. 1.60 euroa. Siellä on myös nykyisin eurot käytössä,mikä helpottaa hintavertailua huomattavasti.

Saarella on kattava bussiverkosto ja bussilla liikkuminen on järkevin ja erittäin halpa tapa liikkua. Voit kiertää vaikka koko saaren alle kahden euron lipulla. Bussit ovat aika erikoisia, vähän kuin amerikkalaiset keltaiset koulubussit. Niissä on ovi vain edessä ja ovi on koko ajan auki, vaikka bussi olisi tupaten täysi! Slieman kaupunki on rauhallinen myös iltaisin, mutta viereisessä St. Juliens`n kaupungissa on enemmän säpinää ja nuorekkaampaa menoa, discoja ja yökerhoja ja paljon hyviä ruokapaikkoja kauniine ulkoterasseineen. Siellä näytti olevan paljon nuoria eri maista kielikursseilla. Lapsille ei meidän mielestä ollut kovin paljon mielisiä paikkoja. Sieltä puuttuvat isot vesipuistot ja huvipuistot yms. Saaren pohjoisosassa on hyvät uimarannat, jonne pääsee myös hyvin bussilla Siellä oli jonkinlainen vesipuistokin, jonka ohi bussi meni.Emme käyneet vesipuistossa, koska meillä ei ollut lapsia mukana.

Hotellit ja ravintolat olivat erittäin siistejä, siivouksesta huolehdittiin erinomaisesti kaikkialla, missä kävimme. Ainoastaan häiritsi se, että aamuisin kaduilla oli roskapusseja odottamassa poiskuljetusta.

Malta on mielestämme enemmän aikuisten lomakohde, kuin esim kouluikäisten kanssa matkustavien perheiden. Pikkulasten kanssa näkyi olevan muutama suomalainen perhe matkalla. Kouluikäiset saattavat vähän pitkästyä, heitä kun eivät vanhat rakennukset, rauniot ja kirkot luultavasti kovin kiinnosta. Me, neljän naisen porukka, viihdyimme ja pidimme kovasti Maltasta ja voimme mennä sinne kyllä uudestaankin.

Maltan ostosparatiisi

llauraa-    03.07.2008    Slieman nähtävyydet    Sliema

"Maltan nykyaikaisin kaupunki" on myös ehkäpä paras shoppailukaupunki. Kadut suorastaan pursuavat kauppoja, ja koska varsinaisia ostoskeskuksia ei ole, on helppo kokea onnistumisen elämyksiä löytäessään talojen sisäpihoilta ja pääteiden sivukaduilta ihania kauppoja. Kun alkaa väsyttää, voi pitää tauon jossain rantakadun kahviloista ja ahmia suussasulavia kakunpalasia.

Oletko vieraillut Sliemassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.