Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Skotlannin matkakokemukset ja vinkit

Suomenkielisiä opastettuja kaupunkikierroksia Edinburghissa

Vieras    29.11.2018    Skotlannin nähtävyydet    Skotlanti

Edinburhissa vieraillessa on mahdollista saada suomenkielisen oppaan antamia kävelykierroksia, joilla oppii paljon kaupungin historiasta ja tarinoista, mutta myös muista nähtävyyksistä, ravintoloista, jne. Lisätietoja löytyy sivuilta:

www.weewalkingtours.com/tour...in-finnish

Hotelli parhaalla paikalla

Vieras    21.05.2014    Edinburghin hotellit    Edinburgh
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2014 | Hotelli: Royal Over-Seas League

Persoonallinen hotelli. Loistava sijainti ja ystävällinen ja palvelualtis henkilökunta. Osasta huoneista näkymä suoraan linnalle. Menisin ehdottomasti toistekin.

Arvosana hotellille:

JESSS!!!

Vieras    07.07.2011    Edinburghin hotellit    Edinburgh
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2011 | Hotelli: Ocean Serviced Apartments

Heips!

Jos menette kyseiseen kaupunkiin esim.aikuisporukalla (menimme ja eka kerta)

On tämä kyseinen paikka aivan huippu!

Meillä ei ollut mitään palveluja...Kyseisessä paikassa oli 4 hlö. kummallekkin parille oma makkari ja kylppäri,

eli kolmio. Rakennus on"uuden" karhea,merenrannalla ja bussit keskustaan menee todella hienosti,matka-aika

n.10-15min. Paikka on new haven. Vastapäätä on luullakseni kuninkaallinen jahti parkissa...en ole varma,mutta meri maisema

lämmitti kovasti mieltä.Ollaan menossa samaan paikkaan syyskuussa uudelleen...sen verran kivaa oli ja jäi myös paljon näkemättä.

Huoneistossa teimme ruuat itse,tosin söimme pääasiassa ulkona,mutta paikallisella "tasolla"vertailtuna paikka on upea!Suosittelen!!

T:Tomtom

Arvosana hotellille:

Ala-arvoinen :(

Vieras    04.11.2010    Edinburghin hotellit    Edinburgh
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2010 | Hotelli: Abbots House Hotel

Ei ikinä kannata tuohon hotelliin mennä! Meidät; 2 aik. + 3 lasta oli sijoitettu hotellin homeelta haisevaan, selvästi kosteusvaurioiseen kellarikerrokseen. Huoneessa oli yksi ikkuna katonrajassa ja sekin takapihan parkkipaikalle. Hotelli oli kulunut ja kaiken huippu oli huoneessa jo ennen meitä majaileva hiirulainen...vaihdoimme heti hotellia!

Arvosana hotellille:

Siisti jamukava

Vieras    17.10.2010    Edinburghin hotellit    Edinburgh
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2010 | Hotelli: CAIRN HOTEL

Huone oli rauhallinen ja mukava.Sängyt hyvät!Ravintolan hinta-laatu suhde ei ollut ihan kohdallaan,ainakaan aamiaisen osalta.Erityiskiitokset yöportsari Stuartille,palvelu oli erinomainen!

Arvosana hotellille:

tattoo

teerimäki    05.04.2009    Edinburghin nähtävyydet    Edinburgh

Elokuu 2007 Edinburghin linnan piha.Olimme katsomassa huikeaa mieliinpainuvaa kansaivälistä tattoota.Linnalle noustessa oli valtava ihmismassa ja katsomo ahdas. Esitys kumosi täysin nämä epämieluisat puolet

Pieni perhehotelli

Sarkka    01.09.2008    Edinburghin hotellit    Edinburgh
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2007 | Hotelli: The Ben Doran Guest House

Siistit huoneet, aamupala hyvä ja aika monipuolinen. Oven ulkopuolella aulassa vedenkeitin ja teepusseja, kaakaota ja pikakahvia. Hyvät bussiyhteydet, helppo liikkua paikallisbusseilla, n. kymmenessä minuutissa keskustaan. Nettiyhteys ala-aulassa, hintaa en muista muttei kallista kuitenkaan. Osassa huoneista suihku ja wc aulassa, itse varmistin huonekohtaisen wc:n saamisen lähettämällä meiliä hotelliin etukäteen.

Arvosana hotellille:

Edinburgh - Kiipeä kukkulalle kuvaamaan

Vieras    18.05.2008    Skotlannin aktiviteetit ja harrastukset    Skotlanti

Edinburghin kaupunki sijaitsee monella kukkulalla ja käveltävää riittää. Mikäli vain aikataulusi sallii, kiipeä kuvaamaan upeita maisemia kukkulalta, josta näkyy koko kaupunki merelle asti. Varaudu kuitenkin hyvillä kengillä, nimittäin polut ovat kivikkoisia ja kapeita! Opastetuille reiteille pääset uuden kaupungintalon takaa ja tunnistat kukkulan ihanista keltaisista piikkipensaista. Tällä kukkulalla ei ole asutusta, kuten muilla Edinburhin "linnakkeilla".

Liikkuminen Skotlannissa

Vieras    24.02.2008    Skotlannin lennot & liikenne    Skotlanti

Helpoin ja edullisin tapa liikkua Skotlannissa on bussi.Maassa on erittäin kattava bussiverkosto,jolla pääsee myös pienempiinkin kyliin.

Bussilinkkejä:

www.citylink.co.uk

Skotlannin nähtävyydet

Vieras    24.02.2008    Skotlannin nähtävyydet    Skotlanti

Edinburgh:ista löytyy monia upeita nähtävyyksiä,kuten Edinburghin linna,kuningattaren palatsi Holyroodhouse,useita kirkkoja.Mainitsemisen arvosia paikkoja ovat myös Caltonhill ja Arthur`s seat,joista upeat näkymät kaupunkiin.Kannattaa käydä myös jossakin monista "kummituskierroksista",erityisesti Royal Mailin alle suuntautuvat kierrokset.

Edinburgh:issa ei kannata viettää kuin korkeintaan neljä päivää,sillä Skotlannin suurin nähtävyys,eli maisemat sijaisevat pohjoisessa ylämaalla.Hienoimmat paikat ovat saaret,kuten Skye,Mull,Raasay,Harris,Lewis... sekä Orkney ja Shetland-saaret.Jos ei halua tehdä omatoimimatkaa ylämaalle,kannattaa mennä jonkin retkitoimiston järjestämälle 2-5 päivän retkelle.Loch Nessiä kannattaa välttää,se ei ole edes Skotlannin kategoriassa kovinkaan upea paikka,ainoastaan kauhea turistirysä

Jos aikaa riittää ylämaankierroksen jälkeen,kannattaa suunnata etelään,kuten bordersin alueelle.Alueella on omanlaisensa maisema,kumpuileviin mäkineen ja luostareineen.Samalla kannattaa käydä Englannin puolella katsomassa roomalaisten rakentamaa muuria (Hadrian`s wall).

Oletko vieraillut Skotlannissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.