Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Sisilian matkakokemukset ja vinkit: Sivu 4

Omatoimimatka Sisiliaan

Vieras    03.07.2010    Sisilian lennot & liikenne    Sisilia

Suosottelen seuraamaan nettihintoja lennoista ja varaamaan hotellin suoraan netin kautta. Näin pääset parempaan hotelliin, saat mukaan lounaan ja illallisen (jos haluat) ja silti säästä satoja euroja! Olemme tehneet perheen kanssa näin jo usein (6 henkeä). Ihmettelen matkatoimistojen röyhkeyttä matkojen ja omien lentojen hinnoittelussa??

Matka

matkailija1    24.03.2010    Sisilian lennot & liikenne    Sisilia

Heippa!

Haluaisin esittää paria kysymystä Sisiliasta. Ensinäkin suositteletteko perheelleni Naxosia lomailu kaupunginksi? Kauanko Catanian lentokentältä kestää tulla Naxosiin, millä ajoneuvolla ja paljonko se maksaa? Olen lukenut paljon eri artikkeleita Sisiliasta ja Naxosista pidän kovasti tästä kaupungista ja markkinat kiinnostavat! Onko todella niin että halvimmat vaatteet maksavat 2e paidat ja kengät?! Ja alushousuja vain 0,50e ja rintaliivejä 1-2e! Mahdottoman halpaa! Mitä nähtävyyksiä suosittelisitte ja minkä hintaisia? Onko jotakin tuliais ideoita mitä keksisi tuoda Naxosista? Olisi todella kiva tietää Naxosista enemmän olen itse käynyt Italiassa 2 kertaa toinen autoreissuna ja toinen oli valmismatka, suosittelen kovasti! Kesällä aiomme käydä Sardiniassa ja jos tiedät jotakin kivoja putiikkeja sieltäkin kerro ihmeessä ja tietysti myös kerro Naxosin shoppailu putskuja!

- matkailija1

MESSIINAN DUOMON JOKAPÄIVÄINEN ESITYS KELLO 12.00

toffe    15.02.2010    Sisilian nähtävyydet    Sisilia

Vihdoin tuo kello löi 12 ja silloin se alkoi Katerdraalin torni alkoi elää, leijona heilutti lippua ja häntä heilui karjaisi 3 kertaa, siinä kukon sivuilla 2 ihmishahmoa jotka liikuttivat narua ja kellot kumisivat, sitten kukka räpytti siipiään ja kiekui 3 kertaa ja muut hahmot liikkuivat ja eräässä tyjässä ikkunassa jossa oli kuin valkoista hiekkaa siihen nousi linna ja kaikkien näiden liikkeiden päätteeksi soi Avemaria musiikki olihan se todella mieleenpainuva.

Sadat ihmiset tulevat tätä ihmettä katsomaan, SUOSITTELEN!

RAVINTOLA LA SPELONCA

toffe    15.02.2010    Sisilian ravintolat ja baarit    Sisilia

Menimme erään Tanskalaisen Rouvan ravintolaan La Spelonca joka sijaitsee aika lähellä Recanatin rantaa sivukadulla, ravintolaan mennään rappusia pitkin katutasosta alaspäin. Mikä ihana emäntä otti avosylin vastaan ja puhuu hieman Suomeakin ja tietää kyllä Suomalaisten ruokatottumukset, että ruoka tulee yhteen lautaseen ilman noita 4 ruuan annoksia.

Ehdotti meille ensitöikseen miekkakala rullia ja viipaleperunoita ja öljyssä paistettuja vihanneksia. mutta päädyimme tämän rouvan ehdottamaan annokseen.

Emme kadu, ihanaa, loistavaa, maukasta NAM NAM.

Minä halusin herkutella vielä kunnon kahvilla ja Lemoncillo ligöörillä.

Oli oikein ensimmäinen juhlaillallinen, SUOSITTELEN KAIKILLE NAXOKSESSA KÄVIJÖILLE ETTE KADU!!!

Tuliaiset Sisiliasta

toffe    15.02.2010    Sisilian ostokset    Sisilia

Kaupungin liikkeet huippuhintaisia niin Naxoksen kuin Taorminan , tuli kyllä jotain pientä niistä kyllä ostettua.

NAXOKSEN MARKKINAT lauantaisin CATANIAN markkinat maanantaisin

Mutta markkinat ne vasta ostopaikkoja oli upeita käsilaukkuja 5 - 10€ kpl nyt jo yhtä käyttänyt yli puolivuotta edelleen on kuin uusi joten myönnän vahvoja ovat.

Miesten t paidat 2 - 10€ kpl ostimme niitä 2€ hintaisia monia annoimme niitä tuliaisiksi kuin mieskin piti itsekin jokusen todella upean näköisiä paitoja, ja täytyy taas todeta edelleen hyvän näköisiä ei purkaannu saumoistaan.

Kenkiä myös sai 2€ alkaen ja täytyy taas kehua hyviä, kauniita ja vahvoja tuli ostettua.

Lasten helleasuja tuli myös ostettua useampi alkaen 2€, vauvan potkupuku plyyshinen maksoi 8€ lahjapakkauksessa.

itse ostin usean hameen näytävän näköisiä 5€ kpl

alushousuja naisille perus puuvilla alushousut 0.50€ kpl upeita rintaliivejä 1€ kpl sain niitä ostettua tuliaisiksi mutta olivat minulle itselle kyllä liian pieniä joten niistä jäin itse ilman.

koruja, kelloja, hedelmiä ym. ym.

SUOSITTELEN TODELLA KANNATTAA MENNÄ MARKKINOILLE!!!!

RETKET SISILIASSA

toffe    15.02.2010    Sisilian nähtävyydet    Sisilia

ETNA nyt todella oli päätetty etukäteen että 3km mennään, 75€ per nuppi,

Retki Etnalle 3km korkeuteen, sehän on kyllä meidän kohokohta tuskin oltaisiin edes tänne Sisiliaan tultu.

Poikkesimme matkalla eräässä pikkupaikassa Etnan juurella maistelemaan maustettuja gremeä ja hunajaa, jota myyvät matkalaisille ja tulihan niitä maistettua ja ostettua monia purkkeja erinmakuisia niin itselle kuin tuliaisiksikin.

Siitä sitten matka alkoi kaarrella ylös 2km, näköala ei ollut peloittavaa vaan tunsin todella että Etna on Sisilian jylhin ja uljain tulivuori.

Saavuimme 2km korkeuteen jossa muutama ravintola ja paljon matkamuistomyymälöitä ja taisi olla 1 tai 2 kraateriakin en muista,koska matkamme suuntaa 3km.

Siitä vaijerihissillä ylös 500m ja sen jälkeen jeepeillä vielä 500m.

Etnan pää huipulle pääsee harvoin ja silloin tulee kaikki suojavarustukset kypärineen päivineen + oppaat mukaan. Päähuipun edessä oli köysi esteet.

Ylhäällä tuuli kovasti ja oli paljon rinteillä lunta mikä on hyvin harvinaista heinäkuussa.

Ihastelin ja kuvasin todella paljon.

Suosittelen kyllä retkelle ominpäin menoa ( onnistuu hyvin linja autolla meno ) jotta saa viettää aikaa Etnalla, emme ehtineet paljoa siellä 2km olla kun oli jo kiire autolle.

STROMBOLI - LIPARIN SAARET kokopäiväretki 86€ per nuppi,

Ajoimme Milazzon satamakaupunkiin, josta lähti laiva Panareaan.

Liparin saarten pienin ja hienoin saari, on mukamas oikeen helmi jossa kukkaköynnökset kukkivat.

Siellä piti olla 2,5 tuntia, aikamme kävi todella pitkäksi todella tylsä pikku kylä missä kukkaköynnökset ei me lähdetty ihmisten taloja vilkuileen.

Istuttiin välillä kivillä ja katsottiin jotain myymälää.

Sitten päädyimme yhteen pikku kuppilaan oluelle pullo olutta maksoi ruhtinaalliset 7€ kpl sitä sitten lipiteltiin todella hitaasti.

Vihdoinkin Laiva tuli ja päästiin taas matkaan kohti Euroopan aktiivisinta Tulivuori Strombolia 15- 20 min välillä kuulemma purkautuu.

Se oli tapahtumapaikkana täällä kuvatussa samannimisessä elokuvassa, joka johti Ingrid Bergmanin ja elokuvaohjaajan Roberto Rosselinin rakkaustarinaan.

Halukkaat voivat katsoa ulkoa taloa jossa he asuivat filmausten ajan, oppaiden mukaan saimme jo sellaisen käsityksen että on todella katsomisen arvoinen, ensin käveltiin noin 400m ylös pikku kujia jossa sitten törmäsimme vaaleanpunaiseen seinään jossa kivilaatta joka kertoo että talo on oikea. Tuli oikeen typerä olo seinää tuijotellessa.

Mun ukko ja yks toinen sanoikin että kyllä todella kannatti kiivetä että näki tän vaaleanpunaisen seinän ja purskahtivat nauruun, muut tuijottivat että onpa typerä ilmaisu itse olin samaa mieltä miesten kanssa.

ja taas oli parin tunnin odotus jotta pääsisi laivaan no mentiin taas ottamaan yhdet oluet hämmästys oli suuri kun edellinen maksoi tuon seitsemän niin tämä vain 3€ kpl.

No vihdoin tuo laiva tuli ja jouduimme odottamaan hetken jotta päästään laivan ravintolaan syömään pasta ateriaa vaalean leivän ja valkoviinin ja veden kera, no maistuihan tuo jo kaiken tämän päivän jälkeen.

Ja sitten tulikin pääkohta laiva lipui Strombolin vanhan laava vanan eteen josta se syöksee ilotulituksen omaisesti meille hyvästiksi tästä päivästä, iltaisin se näkyy parhaiten päivällä vain savuna.

Paljon oli pikkuveneitä myös tätä ihmettä katsomassa.

Minä kamerani kanssa räpsimässä kymmenittäin kuvia että joa sais edes yhden kuvattua, odotimme sellaista oikein ilotulitusta ja laava vanaa joka valuu veteen.

No tulihan sieltä kolme kertaa punaisen värisen pikku läiskän siihen kraaterin kärkeen ja se sammui heti kun oli syttynytkin. Ajattelin että sekö siinä. Yksi mies ei saanut kuvan kuvaa kun pisteli niitä eripituisia objektiivejaan joten häneltä homma meni sivu suun, ihmettelen edelleen mistä tuo 86€ koostuu ei nuo matkat niin paljon vie!

PIKKU SISILIA puolipäiväretki yhdeltä 33€

Sisilia retkemme vuoristokylään ja Castelmolaan, Kummisetä elokuvien kuvauspaikkoihin.

Matkamme sinne oli minulle korkeanpaikankammoiselle pelottava paikka kun nousimme kiemuraista tietä ylöspäin linja- autolla 550m korkeuteen asti merenpinnasta tuli katseltua tuota seinänpuolta melkein koko ajan.

Tämä oli todella upea retki kaikkine upeine pikku kujineen ja paikkoineen kuvasimme molemmat melkein kilpaa.

Mielestämme tämä retki oli todella halpa ja liian vähän mainostettu. Suosittelen kaikille tätä retkeä suurten plussien kera+++!

POSTIMERKIT JA TUPAKAT VAIKEASTI SAATAVILLA

toffe    15.02.2010    Sisilian muita vinkkejä    Sisilia

Oli todella työlästä metsästää näitä tuotteita, jokapaikassa esimerkiksi postikortteja myynnissä mutta merkkejä löysi vain harvasta tupakkakaupasta ja postista joka oli kyllä harvemmin auki.

Tupakkaa myytiin ainoastaan tupakkakaupoista ja niiden harvan olon myötä myivät moniin merkkeihin ei oota! Siis niitä oli turhaa muualta hakea eivät kuulu kauppojen tai tavaratalojen myyntilistaan. Hinnaltaan tupakka Suomen hinnoissa joten Ostahan jo lentokentältä menomatkalla varastosi valmiiksi.

GIARDINI NAXOKSEN HOTELLI ALEXSANDERIN PETTYMYKSET

toffe    15.02.2010    Sisilian hotellit    Sisilia
Yöpymisen ajankohta: Helmikuu 2009 | Hotelli: ALEXANDER

Hotelli siisti ja henkilökunta oli todella ystävällistä.

Ja yksi iloinen yllätys kun ei ollut huoneessa ikkunaa ( ei päässyt aurinko huonetta lämmittämään) , vaan parvekkeen ovet ritilöineen jota myös pystyi säätämään jotta saa ulkoilman vaihtumaan. Ilmastokoneen olisi myös saanut maksua vastaan varmaan vuosia sitten, kun laitteistosta edes enää johtoa lähtenyt mihinkään.

Näköala parvekkeelta suoraan asuintalo edessä joten se siitä näköalasta oli vähän tirkistelijän olo kun istui parvekkeella ja asukkaat häärivät talossa tai portaissaan.( on aivan asutuksen keskellä kaunis pieni hotelli)!

Aamiainen se oli suoraan vasten kasvoja.

Hotellin Papan hitaus muistuttaa Vesa-Matti Loirin esitystä rautakauppiaana.

Ensin osoitettiin mikä pöytä on aina omassa käytössä (siinä ei pöytäliina vaihtunut koko 2 viikon oleskelumme aikana)

Sitten kysyttiin kahvia vai teetä, no tottakai otimme tuon kahvin (joka oli haaleaa ruskeaa kuravelliä) jot ei todella voi kutsua mitenkään kahviksi. Kahvi tuotiin pienessä kannussa joka vastasi juuri 2 pikkukuppia.

1 Kuiva voisarvi jota halkaistessa meni jo puolet pöydälle muruina. Voisarven lisukkeeksi oli 2 pientä marmelaadinappia ja kohokohta oli Papan tuoda voinappi.

Siis se siitä aamiaisesta lähikuppilaan kahville ja kunnon särvintä saamaan.

Useat laistivat tuon aamiaisen kuten mekin myös usein ja monet kävivät ostamassa oma aamusyömisensä.

Jääkaappia ei hotellihuoneessa ollut joten iltapalakin tapahtui aina jonkun kahvilan tai pizzerian kautta. Olisi myös ollut kiva jos olisi juomapullot saanut kylmään aamulla siksi nautimme huoneenkämpöistä vettä.

Arvosana hotellille:

Kiertomatka Sisiliassa

Vieras    13.09.2009    Sisilian muita vinkkejä    Sisilia

Tehtiin kiertomatka Sisiliassa siten, että itse varattiin vain lennot- paikan päältä majoitus. Yövyttiin Giardini-Naxos, Messina, Cefalú, Alia, Castelbuono, Enna ja Catania. Kannattaa huomioida, että nettivaraukset aina halvempia kuin paikan päällä varaaminen. Alia ihana pieni vuoristokylä, jossa mahtava matkailuvirkailija (puhuu vain italiaa - me ei :), Castelbuono Madonien vuoriston suurin kaupunki, silti herttaisen pieni. Ennassa nuorta väkeä = yliopisto.

Kannattaa nähdä muutakin Sisiliasta kuin rannat!! Nähtävää riittää - historiaa, kauniita rakennuksia jne. Bussilla, junalla matkattiin ja auto vuokrattiin Palermosta muutamaksi päiväksi. Palermossa liikenne hullua, muuten omalla autolla ei hirveesti vaikeuksia. Juna kannattaa ottaa pikana, muuten matka KESTÄÄ, bussit hyviä ja halpoja, menee joka puolelle, kun osaa kysyä italiaksi.

Kaunis piha-alue ja upeat maisemat

Vieras    06.06.2009    Taorminan hotellit    Taormina
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2009 | Hotelli: Sirius

Arvokkaan oloinen hotelli, jossa ei kaikissa huoneissa ollut maininnan arvoisesti toimivat suihkut. Koska Sisiliassa on hyvin kalkkipitoinen vesi, niin suihkun suutin oli niin kalkkeutunut, ettei vettä tullut juuri nimeksikään. Suutin oli myös kiinteänä kiinni pikkuruisen suihkukopin seinän yläosassa, joten vettä ei paljonkaan osunut iholle tälläisen lyhyenlännän (150,5 cm) naisen iholle. Seuraavan kerran jos Sisiliaan lähdemme, otamme jotain työkaluja matkaan! Myös pieniä muurahaisia oli riesaksi asti huoneessa, heti jos jotakin makeaa tai suolaista oli vähänkin lattialle tai roskiin jäänyt avoimeksi, esim. yhden suolapähkinän kimpussa oli varmaan 50-100 kusiaista, hui. Myös huoneiden väliset seinät tuntuivat olevan lähes pahvia, koska naapureiden asumisen äänet hyvin kuuluivat, varmaan myös päinvastoin.

Kaikenkaikkiaan hieno hotelli, ehkä hieman ylimainostettu. Huoneestamme oli upea merinäköala + näköala altaalle.

Majoitukseen kuului puolihoito. Päivällinen piti aina aamulla valita hotellin ilmoittamista vaihtoehdoista, se toimi myös minun keliaatikon puolesta hyvin, kun laitoin maininnan "senza glutine" (=gluteeniton), paitsi leipää heillä ei ollut. Ruokalistat hoteliissa olivat engalanniksi ja saksaksi. Söimme myös kaupungilla aina välillä jotain huikopalaa ennen päivällistä.

Saimme paljon hyötyliikuntaa, koska huoneemme oli 1:s kerroksessa, ruokailu ja resepsuuni olivat kerroksessa 5, rappusia tuli yhteensä 153 kpl ulos lähdettäessä. Hissit oli kyllä olemassa.

Rahaa hotellissa ei tarvinnut käyttää kertaakaan, kaikki ylimääräiset ruoat + juomat allasbaarissa sekä päivällisillä nautitut vedet ja viinit kirjattiin arvokkaasti huoneen numeroilla varustetuille barakon-kuiteille, jotka yhteenlaskettiin ja maksettiin poislähtiessä. Hotellissa 0,75 l vesipullo maksoi 4 euroa, halvin punaviini 14euroa.

Niin nopeasti viikko kului, että paljon jäi näkemättä, joten Sisilia kutsuu vielä uudelleen!

T: P & K Keravalta

Arvosana hotellille:

hjuva paikka

Vieras    24.09.2008    Taorminan hotellit    Taormina
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2008 | Hotelli: Hotel Vello d'Oro

Hyvä hotelli,odotuksiin nähden.

Sitä sai mitä tilasi,tyytyväinen olin.

Sijaint oli (on) loistava,Corso Umberto saavutettavissa minuutissa :)

Koko Taormina oli upea ylläri. Kalliiksi luulin mutta eihän se sitä ollutkaan. Ruokailuun ja juomiseen menevän rahamäärän saa ihan vapaasti itse päättää,ei ole pakko syödä jotaki "kurmee" annoksia ja juoda "mänhättäneitä".

Yleensäkin kalleus ja halpuus ovat hyvin suhteellisia asioita.

Tuntuuhan se kalliilta jos vertailukohtana on Bulgaria tms. bulkkiturismipaikat joissa OLUT on halpaa.

Minä menetin sydämeni Taorminalle ja Vellodorolle.

Arvosana hotellille:

kuin kaunis maalaus

carina    01.05.2008    Taorminan nähtävyydet    Taormina

Taormina on hyvin kaunis paikka puutarhoineen ja rakennuksineen. Kreikkalaiselta teatterilta sanotaan olevan maailman kauneimmat näköalat alas meren lahdelle.

rantacity

Vieras    30.03.2008    Giardini Naxoksen muita vinkkejä    Giardini Naxos

tulo naxokseen.kesti 1,5tuntia lentoasemalla ennenkuin päästii itse sisiliaan. siit linja-autolla upeiden maisemien ohi esim etnan ohi naxokseen. siel oli ollut juuri tulva ,joten kadut aika savisia. mut ahkerasti toimi siivous.oli lokakuu joten jo aika myrskyisä meri ja suht pilvistä koko viikon, eikä sateeltakaan vältytty. koko kaukunki meni rantaviivaa pitkin jossa hienoja pikku kauppoja ja pitserioita. se kaluttii jo muutamassa päivässä, mut taormina 6km päässä. se vuorelle rakennettu vähän isompi kaupunki, jossa paljon nähtävää pienillä kujilla. siel myös paljon pieniä kauppoja ja kahvioita. on myös upeat maisemat merelle päin. sinne 2 kertaa mentii kavellen, oli aika puhki sen nousun jälkeen.ois päässyt myös linja-autolla tai taksilla. retkillä oltii etnalla ja kummisetämaisemissa. käytiin myös luostarissa jossa oli muumioita me oli aik rajun näkösiä niissä vanhoissa kuluneissa vaatteissaan. mut naksokses tuli paljon pitsaa syötyä. kaupasta sai ostettua myös alkoholia ja olutta. suomen hintatasoa. nakxokses ei oikein yöelämää mut kyl sitäkin löysin kuten aina. mut aik vähän ihmisiä niin kuppiloissa. lähtö ei sujunut sitten lentokentällä ollenkaan. lähtöselvitysjonossa 2tuntia. lopuks ku siitä niin ei ostoksiin jäänyt aikaa yhtään. eikä siinä kaikki vielä. lentokone joku vanha romu tulo ja menomatkalla vaik finnair piti olla. no lentokoneeseen päästiin ,niin kuulutettii et saa mennä mihin tahansa paikalle ja tulomatkan katselin ikkunasta moottoria. mut oli upea matka ja ihmiset upeita siellä.tosi ystävällisiä ja sai rauhas olla toisin kuin esin tunisiassa jos hermoja kysyttiin. suosittelen käymään mut ei kovin lähellä talvea. t.mä vain

ostoksia Naxosissa

Vieras    26.02.2008    Sisilian ostokset    Sisilia

Hei! Naxosissa on rantakatu täynnä pieniä kauppoja, ravintoloita, pizzerioita... Pikkukaupoissa myydään matkamuistoja = avaimenperiä, Etnan laavasta tehtyjä koruja ja esineitä... sekä vaatteita. On myös kauppoja missä kaikki on tosi kallista. Ja ehkä jokunen merkkiliike myös. Ruokakauppa löytyy myös aika läheltä Naxosin rantaa. Ruokakaupassa esim. 0,66dl olut maksaa 1,09e ja sama maksaa rannalla 4e! Ruoka on siellä hyvää ja esim. mozarella salaatti maksaa 7e sekä myös spagetti tomaattikastikkeella maksoi 7e. Pizzat n.5-6e. Ravintoloissa palvelumaksu lisätään laskun summaan suoraan ja se on 2e. (enää ei makseta ns. tippiä vaan se on tämä 2e)/ per pöytäseurue. Rantakadulla on myös yksi paikka missä myydään lohkoperunoita majoneesin ja ketsupin kanssa, rasia maksoi vain 1,30 ja hyviä oli. Samassa paikassa myydään myös ainakin kanaa ja hampurilaisia. Coca cola tölkki tässä paikassa maksoi 1,30. Rannalla tölkki maksaa 2e ja kaupassa vain 0,50e! Taormina on ihan Naxosin lähellä matkaa vain 6km. aaalinja-autolla pääsee nopeasti ja helposti ja matka maksaa edestakaisin vain 2,70! (taxilla 20e!!) Taorminassa on tosi pitkä katu täynnä pieniä kauppoja. Taormina on kalliimpi ja ehkä hieman laadukkaampi shoppailu paikka. Siellä on kaunis näköalapaikka n. puolessa välissä katua. Sieltä on todella kaunis näköala Naxosin lahdelle!! Alapuolella näkyvät kaikki kauniit kukat ja muut kasvit, meri, Naxosin satama... TODELLA KAUNIS JA NÄKEMISEN ARVOINEN PAIKKA!! Sitten shoppailuiden pariin. Taorminassa on markkinat keskiviikkoisin ja Naxosissa lauantaisin. Naxosin markkinat ovat suuremmat kuin Taorminan. (Taorminan markkinat ovat rinteellä, vähemmän tilaa...) Markkinoilla tekee halpoja löytöjä!! Siellä on pöytää pöydän jälkeen. Pöydillä esim. kasoissa kauniita muodikkaita puseroita ja hinta alk. 3e! Sitten on kenkiä 3e, 6e, 10e. Ja näyttävät 30e kengiltä. (ja hyvät oli jalassa, kun toin äidilleni kevyet kävelykengät 6e). On todella kauniita koruja. Käsilaukkuja alk.5e (mustia nahkaisia) Matkalaukun ostin 28e, iso punainen ja renkaat alla sekä vetokahva jonka saa laitettua myös sisään. Sieltä löytää kyllä melkein mitä vaan. Leluja, ompelutarvikkeita, verhoja, astioita, kahvikannuja/kuumalle maidolle tarkoitettuja kannuja....JA HALVALLA. (myös ihanan pehmeästä materiaalista tehtyja alusvaatteita miehille ja naisille vain 1e. Rintaliivejä 1,50...) Eli monenlaista ostamista löytyy. Markkinoilla myydään sitten myös juustoja, oliiveja, keksejä, hedelmiä... Muualla kalliimpaa markkinoilla halvempaa. Viinit kaupoissa halvimmillaan pulloissa 1,20. Bacardi maksoi 10e. Rannalla käy myös kaupustelijoita ja heiltä voi ostaa esim. edullisia tukkajuttuja, aurinkolaseja, leijoja, joitain leluja, radioita... Mutta ymmärtävät kyllä helposti jos joku ei halua ostaa mitään = antavat olla rauhassa! Rannalla kiertää nykyään myös hierojia. Kokovartalo hieronta maksoi 15e ja kesti ainakin puoli tuntia jopa kauemminkin. Niska ja hartia hieronta maksoi vain 5e! Oli kyllä mukava ottaa hieronta parikin kertaa. Varsinkin eka päivänä pitkän matkustamisen jälkeen. Mukavia paikkoja molemmat Naxos ja Taormina. Ja molempiin kannattaa ehdottomasti mennä käymään. Naxos siis rantapaikka ja Taormina sijaitsee vuorella. (Taorminasta pääsee toiselle rannalle köysiradalla jos uimaan haluaa). Hyvää lomaa kaikille!! T, Naxos -fani sempre

Oletko vieraillut Sisiliassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.