Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Sisilian matkakokemukset ja vinkit: Sivu 3

Monenlaista tekemistä

Taormina on loistava paikka patikointiin. Aina vain korkeammalle kukkulalle päästyä on ihana levähtää, juoda ja katsella Välimeren kauneutta ja vuorien jylhyyttä.

Meri tarjoaa mahdollisuudet kalastukseen, polkuveneilyyn, veneretkiin, uintiin ja sukellukseen.

Etna kiehtoo olemassaolollaan ja kutsuu luokseen.

Kuntopyöräilijä pääsee serpentiiniteillä kokeilemaan tarvittaessa rajojaan.

Helpoimmin saaren kiertää vuokraamalla auton.

Antiikkia ja vaatteita

Irene    29.08.2011    Taorminan ostokset    Taormina

Taorminassa on upeita antiikkikauppoja Umberto -kävelykadun varrella. Kalliita merkkiliikkeitä on myös tarjolla. Viikottaiset kiertävät markkinat tarjoavat edullisia vaatteita.

Sisilia tarjoaa paljon

Irene    29.08.2011    Taorminan muita vinkkejä    Taormina

Minne tahansa Sisiliassa matkustaa, kannattaa hyödyntää saaren pientä kokoa tutustumalla siihen joko omin päin tai järjestettyjen retkien kautta. Modernit bussit kulkevat aikataulujen mukaisesti.

Messinasta on mahdollisuus tehdä lautalla retki mantereen puolelle, joka näkyy Messinan satamasta.

Palermo on kiehtova, historiallinen pääkaupunki, jossa kannattaa käydä.

Etnalle tehdään tulivuoriretkiä.

Taorminassa järjestetään oopperailtoja ja konsertteja amfiteatterissa.

faviknana

alina    18.06.2011    Sisilian nähtävyydet    Sisilia

vieraan varaisia ihmisiä.

san vito lo capo

alina    18.06.2011    Sisilian nähtävyydet    Sisilia

kauniit rannat.

vanha Erise

alina    18.06.2011    Sisilian nähtävyydet    Sisilia

vanha erise on vuorella jonne pääsee helposti kaapelikäryllä. paljon matka muistoja ja hienoja kirkkoja. ja tienkin kauniit näköalat!

ihana valkoinen hotelli

alina    18.06.2011    Sisilian hotellit    Sisilia
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2011 | Hotelli: Brezza di Grecale

no, vaikka ruuat piti laittaa itse ja ruuatkin piti ostaa niin hieno. kattokin oli tosi kaunis kun viimeisenä iltana siellä kävimme.

Arvosana hotellille:

ravaintola koppola

alina    18.06.2011    Sisilian ravintolat ja baarit    Sisilia

olimme lomalla sisiliassa ja menimme syömään ravintola koppolaan. todella hyvä ravintola! illalla tämä paikka on paras. ravintolassa (ulkona) on valakokangas. näimme siellä kokki ohjelman. tilasin miekkakalan.

Nostalginen hotelli Vello D´oro

Irene    27.02.2011    Taorminan hotellit    Taormina
Yöpymisen ajankohta: Heinäkuu 2007 | Hotelli: Hotel Vello d'Oro

Asuimme vuonna 1969 rakennetussa hotelli Vello D´Dorossa, joka sijaitsee piazzan ja Taorminan kävelykadun, Corso Umberton yläpuolisella kujalla vuoren rinteellä. Kaikki mielenkiintoinen on aivan hotellin vieressä. Hotellissa on omaperäinen väritys ja taiteellinen sisustus.

Parasta Vello d'Orossa on sen kaunis kattoterassi kivilattioineen ja kukkaistutuksineen. Terassilla on mahdollista nauttia iltaisin baarin ja ravintolan antimista. Siellä on myös mahdollista ottaa aurinkoa. Hotellin katolta on upeat maisemat välimerelle, Naxos Giardiaan ja tulivuori Etnalle.

Aamiainen oli riittävä, muttei kovin monipuolinen. Hotellissa oli tilavat terassit yhteiskäytössä. Nautimme usein aamiaisen ulkoterassilla samalla maisemia ihaillen.

Bussiasemalle ja köysiradalle on matkaa noin 1 km. Köysirata vie alas uimarannalle, jossa on paljon viehättäviä ravintoloita. Rannalta voi tehdä veneretkiä.

Hotelli Vello Dóro on hienoimmalla paikalla sijaitseva hotelli, missä koskaan olemme asuneet.

Voimme suositella tätä hotellia!

Arvosana hotellille:

Cefalu

AnanananaS    01.02.2011    Cefalun muita vinkkejä    Cefalu

Cefalu on kaunis pikkukaupunki La Rocca vuoren juurella. Kaupungin kapeat kujat pienine putiikkeineen ja kahviloineen luovat aitoa sisilialaista tunnelmaa. Cefalun kerran viikossa järjestettäviltä markkinoilta voi tehdä hyviä löytöjä edulliseen hintaan.

Kannattaa tehdä päivärtki läheiseen Palermoon, jossa riittää nähtävää ja ostettavaa mielin määrin! Palermoon pääsee kätevästi junalla tai paikallisbussilla.

Viikon loma Palermossa

Vieras    04.01.2011    Palermon muita vinkkejä    Palermo

Teimme omatoimimatkan Palermoon marraskuun alussa. Hotellimme oli Casena dei Colli, n. 5 km Palermon keskustasta länteen. Hotelliin pääsi mainiosti kaupungin busseilla, kunhan ensin otti selvää bussin numeroista. Julkinen liikenne Palermossa toimii hyvin ja on helppo käyttää.

Viikko vilkkaassa kaupungissa, asuen keskustan ulkopuolella oli lähes täydellinen kokemus. Teimme bussilla retkiä nähtävyyksille lähialueille, Monte Pellegrino-vuorelle, Mondelloon ja Monrealeen. Palermosta on hyvät yhteydet junalla ja linja-autoilla eri puolille saarta. Me kävimme päivän retkellä saaren etelärannalla Agrigentossa. Junamatkan aikana saimme aavistuksen saaren kauneudesta ja vehreydestä. Sisiliaan on tultava uudelleen.

Palermo on upea kaupunki. Euroopassa on samanhenkisiä kaupunkeja mm. Lissabon ja Barcelona. Monien kulttuurien vaikutus näkyy ja tuntuu. Lisäksi huoleton rähjäisyys, mutta ei likaisuus, on viehättävää. Ruokapaikoissa sai aina hyvää ruokaa ja parhaita olivat pienet, paikallisten täyttämät, vaatimattomat tavernat ja lounaspaikat. Sisilialaiset ovat maineensa veroisia eli erittäin ystävällisiä turisteja kohtaan. Huonolla italiankielellä ja englannin sekoituksella tuli toimeen hyvin, koska kiinnostus auttaa oli ilmeistä.

Marraskuun alussa sää oli vielä hyvä. Joitakin äkillisiä sadekuuroja tuli, mutta ne alkoivat ja loppuivat nopeasti. Keskimäärin päivällä oli + 24 astetta ja iltaisin meidän syyskuutamme vastaava lämpötila. Paikalliset pukeutuivat talvivaatteisiin, meille riittivät syyskesän asusteet.

Sisilia oli erittäin positiivinen kokemus ja uusi matka sinne on ehdottomasti mielessä. Catanian kenttä voisi olla seuraava laskeutumispaikka ja tukikohtana Syracusan tai Ragusan seutu. Agrigentokin kaipaa vielä enemmän aikaa.

Pysähtynyt kaupunki

erklait    09.12.2010    Trapanin nähtävyydet    Trapani

Trapani on kukoistanut menneinä vuosikymmeninä, mutta ne ovat jääneet jo miltei unholaan. Koko läntistä Sisiliaa leimaa sama ilmiö, joka johtuu siitä, että Välimeren kalansaaliit, varsinkin tonnikala on voimakkaasti vähentyneet ja siihen liittynyt teollisuus on kuollut.

Niinpä Trapanista on tullut rauhallinen ja viehättävä pikkukaupunki, joka on varsin mukava vierailukohde. Mitään erityistä "äksonia" sieltä ei löydy, mutta kiinnostavia paikkoja sitäkin enemmän. Vanhassa kaupungissa on jännittävä kuljeskella kapeita kujia pitkin. Tori satamassa on vilkas. Pääkadun yläpäästä saa viiniä 1€/litra omaan astiaan. Se tuntui kohtuullisen laadukkaaltakin. Majoittumiseen voi suositella Ai Lumi BB-majoitusta. Alakerrassa on michelin-ravintola. Polkupyörä kannattaa vuokrata. Ympäristössä on mm. suola-altaita, joiden toimintaa voi käydä seuraamassa etäämmältä. Kohde sopii rauhaa hakeville ja elämän tutkistelijoille.

Erice on vanha linnoituskaupunki Trapanin kupeessa olevalla vuorella. Sinne pääsee cabiini-hissillä. Ericessä on vain vanhoja rakennelmia, mukulakivikatuja ja puolustusvarustuksia. Niillä on ikää useampi sata vuotta. Todella kiinnostava ja kiehtova paikka.

Favignana on saari vajaan tunnin lauttamatkan etäisyydellä Trapanista. Se on mielenkiintoinen hiljainen ja perhaat päivänsä nähnyt kalastajakylä. Sitä leimaa myös lopettanut kalatehdas. Polkupyöra on erinomainen kulkuneuvo saaren tutkimiseen

Trapaniin ei tehdä seuramatkoja. Yksi tapa päästä sinne on lentää RyanAirilla Milanoon ja sieltä edelleen Trapaniin.

Käynti Cefalussa

Irene    27.08.2010    Cefalun nähtävyydet    Cefalu

Asuimme Taorminassa ja osallistuimme loppuviikosta matkatoimiston järjestämään kansainväliseen retkeen Monrealiin, Palermoon ja Cefaluun.

Paluumatkalla kävimme Cefalussa, joka ei viehättänyt mm. seisovan ilman ja hirvittävän kuumuuden takia. Siellä tuli tunne, että oli onnentyttö, kun oli varannut loman Taorminasta.

Harmitti, kun ei tullut uima-asuja ja pyyheliinoja otettua mukaan.

Cefalussa on uusi ja vanha kaupunginosa. Kiertelimme vanhassa osassa ja siellä oli kaunis kirkkoaukio. Paikka vaikutti seisahtuneelta ja rauhalliselta. Uudemmasta kaupunginosasta emme ehtineet saada kokemusta.

Meri on varmasti parasta Cefalussa!

Muutama matkakuva löytyy kuvaosastolta.

Paluumatka jatkui vielä Messinan kautta. Illan hämy loi hienon tunnelman katsella maisemia, merta ja auringonlaskua, joka oli lähestulkoon koko paluumatkan seuranamme. Retki oli kaiken kaikkiaan fantastinen. Näimme Sisilian saaren läpikotoisin. Nukahdimme onnellisina.

Käynti Palermossa

Irene    27.08.2010    Palermon nähtävyydet    Palermo

Asuimme Taorminassa ja osallistuimme loppuviikosta matkatoimiston järjestämään kansainväliseen retkeen Monrealiin, Palermoon ja Cefaluun.

Tutustuimme Palermossa kahteen katedraaliin, jotka olivat hyvin vaikuttavia. Toinen oli erittäin vanha ja sävyltään ruskea. Toinen taas vaalea. Kuviamme löytyy kummastakin katedraalista.

Palermon aika jäi liian lyhyeksi. Sinne kannattaa mennä ja olla ajan kanssa. Ikivanhat arkkitehtoriset rakennukset ja houkuttelevat pikkuliikkeet sekä ravintolat ja kahvilat pyörivät edelleen mielessä.

Söimme palermolaisessa ravintolassa, jossa aisti mukavan ja rennon tunnelman.

Muistoja Taorminan matkalta

Irene    27.08.2010    Taorminan nähtävyydet    Taormina

Olimme vuonna 2007 heinäkuun toisen viikon lomalla Taorminassa, johon rakastui ensi silmäyksellä. Mielettömät korkeuserot, talojen arkkitehtuuri, ihana hotellimme Vello D´oro, Välimeri, aurinko ja runsas luonto sypressipuineen ovat jotain, joka teki syvän vaikutuksen. Taormina on nähtävyys!

Ensimmäiset päivät kuluivat Taorminan kaupunkia tutkiessa ja ihmetellessä sen kauneutta. Sisialaiset kerääntyivät kävelykadulle iltaisin syömään ja viettämään aikaa yhdessä perheiden kanssa.

Joka ilta siellä soi tunnelmallinen live-musiikki aukiolla ja turistit nauttivat olostaan. Ruoka ja viinit maistuivat hyvältä.

Julio Iglesiaksen konsertti oli amfiteatterissa, mutta emme onnistuneet saamaan lippuja.

Muutaman päivän päästä uteliaisuus veti lähikylään, Castelmolaan Taorminan yläpuolelle. Oli ainutlaatuista kavuta sinne polkuja pitkin ja tulla alas toista yhtä mielenkiintoista reittiä.

Pistäydyimme matkan varrella vuoren rinteellä olevaan pieneen kappeliin, jonka ikivanhat, kauniit seinämaalaukset oli kaivettu esiin. Seesteinen hiljaisuus täytti kappelin, samoin tervetullut viileys.

Onneksi oli isot pullot vettä mukana.

Maisemat olivat Castelmolan kylästä silmiä hiveleviä. Pikkuruisessa kylässä on museo, pikkukauppoja, kahviloita, todella kapeita kujia ja erikoisuutena haukkaesityksiä.

Suurimman huomion veivät kuitenkin maisemat Välimerelle, joka kiilsi kuin hopea.

Matkakuvista löytyy paljon ottamiamme kuvia.

Seuraavana päivänä kävelimme korkealta Taorminan kukkulalta alas Naxokseen, jossa uimme ja söimme. Kiertävät markkinat osuivat olemaan siellä ja teimme edullisia vaateostoksia.

Taormina sijaitsee kukkuloiden keskellä ja ja kaupunkia on ylhäällä ja alhaalla.

Menimme hotellista gondolihissillä suoraan uimarannalle. Sieltä matka jatkui vähän matkan päässä olevaan Isola Bella -saareen, joka on Unicefin maailmanperintökohde ja jonka ranta on paikallisten suosittu vapaa-ajan viettopaikka. Peremmälle saareen on pääsy kielletty.

Ranta-alueet olivat kauniita ja viihtyisiä. Ravintoloiden ulkoterassit koristeltu upeilla kukkaistutuksilla. Joimme eräässä ravintolassa elämämme kalleimmat oluet!

Rannoilla oli mahdollisuus päästä veneellä merikierrokselle.

Teimme eräänä päivänä omatoimibussiretken Messinan kaupunkiin ja näimme matkalla Sisilian itärannikon ja sen pienet kylät.

Osallistuimme kansainväliselle retkelle Pohjois-Sisiliaan. Näimme hotellin seinällä ilmoituksen retkestä ja kyllä kannatti!

Monrealen, Palermon ja Cefalun käynneistä olen kirjoittanut erilliset matkakertomukset.

Hintataso Sisiliassa oli sama kuin Suomessa.

Ostimme uniikin posliiniesineen antiikkikaupasta muistoksi tältä matkalta.

Pasta ja pizzat olivat erinomaisia. Sisialaiset olivat ystävällisiä, omanarvontuntevia ja kauniita.

Ilma oli koko viikon kuin unelma!

Kävelimme viikon aikana kymmeniä kilometrejä jyrkkiä teitä, joten kunto parani huikeasti.

Vielä koittaa päivä, jolloin menemme uudelleen Taorminaan!

Suosittelemme!

Oletko vieraillut Sisiliassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.