Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Sisilian matkakokemukset ja vinkit: Sivu 2

Pieni aamiainen+huone

JeppeT    28.10.2012    Trapanin hotellit    Trapani
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2012 | Hotelli: B&B Garibaldi

Jokin yöpaikka piti valita, kun otti Ryanairin matkat Trapaniin, ja netistä löytyi kehuja

B&B Garibaldin aamiaisesta ja siisteydestä.

Tässä pikku majapaikassa onkin vain viisi huonetta. Henkilökunta on ystävällistä, mutta englannin taito on heikko.

Siisteys on hyvä. Sijainnista plussaa. Aamiainen ei ole buffet-tyyppinen eikä runsas, mutta herkullisia voisarvia ja paahtoleipiä sekä kinkkua ja juustoa tuovat. Kahvi on samaa karmeaa myrkkyä, jota saa muuallakin kaupungissa.

Suuri suuri miinuspuoli on nukkuminen. Isäntäväen koirat haukkuvat kaiken aikaa, yötä päivää. Siestan toki pitävät iltapäivällä.

Taksi otti muuten yöaikaan matkasta kentältä tänne 35 euroa (2 henk + 2 laukkua). Isäntäväki tarjosi paluumatkaksi mahdollisuutta että hotellin työntekijä kuljettaa edullisesti kentälle, ja näin tehtiin, 25 eurolla. Onko se nyt edullista, mutta säästi sen kympin.

Arvosana hotellille:

hinta-laatu-suhde

JeppeT    24.10.2012    Trapanin ravintolat ja baarit    Trapani

Lokakuussa 2012

hinta-laatu-suhde oli melkoisen huono. Moni paikka oli kiinni.

Kun otti kuuden euron spagetin, se oli hyvin pieni.

Talon viiniä karahvissa ei löytynyt mistään - ainoa vaihtoehto oli sama kallis pullo (12-16 e) tai neljän euron lasillinen.

Ruotsalainen kaveri kertoi, että ravintolan tasosta riippumatta hinta on kaikkialla sama ja kallis.

Suurin yllätys oli neljän euron cocacola-lasillinen Ericessä.

Tällä kertaa (muiden kokemuksista poiketen) rahasta sai vaihtorahan takaisin nopeasti ja ilman ongelmia.

Kokeilimme myös tasokkaan ravintolan turistimenua 18 eurolla. Siihen päälle tuli tietysti 2 euron kattausmaksu joka nuppia kohti sekä juomien hinta. Maukasta, mutta upporasvassa kypsennettyä. Kokonaisuus jäi sopivan pieneksi, niin että tälläkään ei pääse lihomaan.

Tätä kovemman hintatason olen tavannut vain Roomassa ja Pariisissa. Laatu taas on näihin verrattuna tosi heikko.

Hyttysiä

Vieras    27.09.2012    Sisilian muita vinkkejä    Sisilia

Tulimme Sisiliasta 24.9.2012.

Bensiini n.2€/ltr.

Tarkasta huoneisto. Meillä oli hyttysiä. niistä aiheutui melkoiset pukamat toiselle. Toinen selvisi kutinoilla.

Pidä ikkuna kiinni jos ei ole verkkoa.

Meri oli puhdas ja siistit rannat ainakin pohjoisrannikolla.

Cafe Sikelia

Vieras    30.06.2012    Giardini Naxoksen ravintolat ja baarit    Giardini Naxos

Food portions was very small compared with the price. Dining table was unclean. There were a lot of bigger portions, more delicious food and lower prices in other restaurants at giardini-naxos.

Kokemuksia Trapanista

Vieras    09.06.2012    Trapanin aktiviteetit ja harrastukset    Trapani

Lueskelin ahkerasti muiden vinkkejä Trapann lomaa varten ja kannan nyt oman korteni kekoon kertomalla omista kokemuksistani. Ryanair kuljetti meidät ripeästi 3,5 tunnissa Birgin lentokentälle, josta bussilla Trapaniin (4,70€). Lippuja ei voinut ostaa kentältä vaan suoraan bussista. Ehdottomasti kannattaaa mennä bussilla. Takseja oli vähän ja kuulemma hinta 40€..

Trapani oli positiivinen yllätys. Upeaa muotia edullisesti (tosin jäi näyteikkunaostoksiksi,kun olimme käsimatkatavaroilla liikkeellä

Vanha kaupunki oli kaunis ja mielenkiintoinen.Rantaa pitkin kannattaa kävellä niemen kärkeen. Ericeen ehdottomasti tuolihisseillä ja Favignanan saari kannattaa myös bongata. Siellä vuokrasimme pyörät päiväksi (3€!).

Ravintolasuosituksia: Ai lumi, Osteria la Bettolaccia (pöytävaraus kannattaa tehdä).

Hotellimme oli Vittoria. Ihan OK, varsinkin kun saimme hotellin ainoan huoneen,jossa oli parveke.Sijainti erinomainen ja aamiainen runsas.

Jos haluaa viettää rantaelämää, sekin onnistuu loistavasti.

Mitään ongelmaa ei ollut luottokorttien tai rahan kanssa.

Ainoa miinus tulee hieman liian suolaisesta ruuasta (kalaruuat). Muuten suosittelen Trapania lämpimästi!

Taorminassa hyvä hostelli (Gianni House)

Vieras    31.03.2012    Sisilian hotellit    Sisilia
Yöpymisen ajankohta: Maaliskuu 2012 | Hotelli: Gianni House

Yövyin neljä yötä Gianni Housessa Taorminassa, jonne pääsi kätevästi Catanian lentokentältä. Hotellin edessä on bussipysäkki ja bussilippu kentältä maksoi 6 euroa :). Huoneessa oli oma wc + suihku, parvike, siisteydestä plussaa. Hinta oli 22 euroa sisälsi aamupalan. Omistaja + henkilökunta oli tosi avuliasta, järjestivät myös yhteisiä illallisia ja antoivat hyviä matkavinkkejä. Terassilta näkyi Etna! Sijainti on loistava ja ehdottomasti hintansa arvoinen. Suosittelen ehdottomasti veneretkeä, mereltä katsottuna Sisilia näyttää vieläkin mahtavammalta.

Saari on sen verran pieni, että kannattaa vuokrata auto ja hurautella sillä ympäriinsä. Paikallinen ruoka ja viini ovat tosi hyviä!

Arvosana hotellille:

Hyvää palvelua!

Vieras    28.01.2012    Giardini Naxoksen hotellit    Giardini Naxos
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2011 | Hotelli: Atahotel Naxos Beach

Olimme avomieheni kanssa Finnmatkojen valmismatkalla Sisiliassa ja majoituimme Naxos Beach hotellissa. Olimme hotelliin (ja muutenkin koko matkaan) erittäin tyytyväisiä. Vaikka englanninkielen taitomme ei ole mitä sujuvinta, saimme hyvää ja ymmärtäväistä palvelua hotellin respassa. Laukkupoika kuljetti meidät ja laukumme respalta huoneistoomme golf-autolla hurjaa kyytiä, iloisella mielellä ;).Tiedustelimme tullessamme hotelliin, olisiko mahdollista saada huoneeseemme parivuodetta. Noin puolen tunnin kuluttua saapumisestamme iloiset ja mukavat siistijät tulivat petaamaan sänkymme parisängyksi. Hotellialueen portinvartijat olivat ystävällisiä ja tervehtivät meitä aina kulkiessamme. Hotellialueen "takaportista" vartija päästi meidät pyydettäessä lauantaina hotellialueen takana olevalle kadulle, jossa pidettiin markkinat (joilla kannattaa ehdottomasti käydä!)

Kaikki siis toimi ja pelasi! Huone oli siisti ja ilmastointilaite oli helteisessä elokuussa paras ystävämme :) Hotellin ravintoloissa emme käyneet. Aamupala oli suht runsas ja hyvä. Matka rannalle oli olematon, kuten myös lähimpään pieneen supermarkettiin. Linja-autoasema ja muut kaupat sijaitsivat myös sopivalla kävelyetäisyydellä. Emme käyttäneet hotellin oman rannan palveluita (maksullisia), vaan löhöilimme pyyhkeen päällä maksuttomilla ja yleisillä paikoilla.

Hotellialue oli suuri ja lapsiperheitä oli paljon. Useampi isohko uima-allaskin alueelta löytyi.

Arvosana hotellille:

Turvallinen Trapani

Vieras    16.01.2012    Trapanin vaarat ja ongelmat    Trapani

Koin Trapanin turvallisena paikkana. Uskon paikan tiiviin yhteisön vaikuttavan tähän paljon. Olen pieni ja nuori naisihminen, eikä minua pelottanut liikkua vanhan kaupungin keskustassa myöhäänkään iltasella. Pimeille, tyhjille kujille en kyllä lähtisi iltaselle yksin. Minulle ei tullut kertaakaan oloa, että pelottaa.

Kulkukoiria oli muutamia vanhassa kaupungissa, mutta ne eivät olleet vaaraksi. Ericessä törmäsimme vihaisiin kulkukoiriin, ja silloin hetken todella jännitti. Tilanteesta selvittiin kuitenkin maalaisjärjellä ja kylmällä päällä: katse pois päin ja hiitaaasti taaksepäin. Kulkukoiria ei kuitenkaan tule missään nimessä mennä koskemaan tai edes liian lähelle, vaikka olisivat kuinka ystävällisen näköisiä!

Viikkoon mahtui yksi todella raju ruokamyrkytys. On todennäköistä että se oli peräisin grilliltä. Grilli oli kyllä suosittu paikallisenkin väestön keskuudessa, mutta se ei näköjään takaa mitään.

"Pakkotipin" ottaminen oli raivostuttavaa. Esim. 13 euron ateriasta saattoi joutua maksamaan 7e tippiä jos maksoi 20e:n setelillä. Rahoja ei vaan koskaan tuotu takaisin. Asiasta olisi tietenkin voinut nostaa metelin, muttei sitten tehty niin. Joku turisti kyllä teki. Suurimmassa osassa paikoista rahat sai kuitenkin takaisin ja tippiä sai jättää sen verran kun hyvältä tuntui. Huomasin että "pakkotippiä" ottivat usein nuoret tarjoilijamiehet. En tiedä oliko tämä vain sattuma vai paikkansa pitävä havainto.

Rannoilla on varottava lasinsiruja sun muita teräviä esineitä. Varvastossut on hyvä pitää jalassa uimaan mennessä ja rannalla käppäillessä.

Trapanin luokittelisin kokonaisuudessaan turvalliseksi paikaksi. Kunhan vaan maalaisjärkensä säilyttää niin kaiken pitäisi sujua hyvin. Mafiaa ei tarvitse pelätä.. :)

Trapani: Hyvää ruokaa, upeita drinksuja.

Vieras    16.01.2012    Trapanin ravintolat ja baarit    Trapani

Satuimme Trapaniin samaan aikaan suuren purjehtija-tapahtuman kanssa ihan sattumalta. Tämä johti siihen, että ravintoloissa ja baareissa oli paljon väkeä joka iltana. Vanhan kaupungin keskustasta löytyi useita kivoja dinkkiravintoloita sekä ruokapaikkoja. SUosittelen! Ruokamyrkytyksen matkakaverini sai grilliltä ostetusta hampurilaisesta. Grilli oli hyvin suosittu, emmekä siis osanneet varoa mahatautia. Muuten ongelmia ei ollut ja ruoka oli aina hyvää. Ruoka ei ollut erityisen edullista, muttei kyllä kallistakaan. Jäätelö, jäähilejuomaa ja räiskäleitä oli ihana nauttia välipalaksi. Ilalla saatoimme hakea yöpalaksi calzonet eräästä kojusta. Alkoholi on luonnollisesti kaupoissa halvempaa kuin Suomessa, baareissa ja ravintoloissa drinkit olivat kuitenkin lähes samoissa hinnoissa kuin kotoSuomessa. Kahvi kannattaa juoda seisoaltaan, jolloin hinnaksi tulee jotain 0.50 sentin ja euron väliltä. Istuminen ja palvelu maksavat, joissain paikoissa jopa useita euroja. Jossain paikoissa tippiä otettiin väkisin, eli vaihtorahaa ei vaan tuotu ikinä. Siinä saattoikin sitten maksaa 13 euron ruoasta 7e tippiä, jos maksoi 20e:n setelillä!

Trapanissakin riittää nähtävää!

Vieras    16.01.2012    Trapanin nähtävyydet    Trapani

Vietimme Trapanissa viikon syyskuussa 2011. Tarkoituksemme oli alunperin käydä siellä sun täällä, mutta lopulta huomasimme oleskelleemme lähes pelkästään Trapanissa. Pienehkössä paikassa riitti todella näkemistä, ei tarvittu Palermoja sun muita kohteita! Palermosta kuulimme kaiken lisäksi huonoa palautetta toisilta suomalaisilta turisteilta. Viikon aikana kävimme Marsalassa ja Ericessä.

Marsalaan pääsi junalla. Matka kesti n. 45 min. Aikatauluja oli miljoonaa erilaista, ja oikea juna selvisi vain istuskelemalla, odottelemalla ja kyselemällä huonolla italialla. Junalipun hintaa en muista, muttei se montaa euroa ollut. Marsala oli melko samantapainen kuin Trapani, emmekä edes osanneet löytää Marsala-viiniä mistään. Marsalassa kävelimme vanhaan kaupunkiin ja sieltä bongasimme luonnontieteellisen puiston, jossa kasvoi kaikenmaailman erilaisia palmuja jne. Sisiliskot juoksentelivat ympäriinsä. Marsalan kauppakadulla oli monia kivoja kauppoja, löysin tuliaiseksi mm. Garibaldin naamataululla varustetun T-paidan. Garibaldi on Marsalassa suuri sankari.

Ericeen pääsi Trapanin uudesta kaupungista gondolihissillä tai bussilla. Vanhasta kaupungista gondolihisseille käveli tahdista riippuen tunnin tai kaksi. Busseja meni kuitenkin vain harvoin, gondoleja taukoamatta. Gondolilla matkustaminen ei sovi heikkohermoisille tai korkeanpaikan kammoisille. Gondolimatka maksoi muutaman euron. Kokemus oli karmiva! :D Erice oli kuitenkin ehdottomasti kärsimyksen arvoinen!! Emme ole ikinä olleet niin vaikuttuneita miesystäväni kanssa. Kuljimme Ericen vanhassa kaupungissa sen verran pitkälle, että muut turistit jäivät taakse. Kaupungissa vallitsiva niin syvä rauhallinen hiljaisuus että siinä meinasin vallan hengelliseksi heittäytyä. Kadut olivat toooodella kapeita paikotellen ja kaikki oli kivestä rakennettua. Vaikuttavan kokemuksen kruunasivat katolla istuskelleet kaksi vitivalkoista kyyhkyä. Lisäksi kävelimme Ericen rinnettä alas hiekkatietä pitkin ja sieltä näkyikin Trapanin kaupunki, meri ja saaret kaikessa kauneudessaan. Rinteiltä olisi löytynyt kotoisan oloisia hotelleja, olisi ollut hauskaa jäädä sinne yhdeksi yöksi. Iltaa kohden sumu valtasi vanhan kaupungin, en tiedä näkeekö siellä iltaisin mitään eteensä!

Kuitenkin pelkästään Trapanissakin riittää nähtävää, ei tarvitse lähteä mihinkään. Ericessä kuitenkin lämpimästi suosittelen käymään jos Trapanissa olette, en tiedä voiko sellaista kokemusta saada monessakaan muussa paikassa maailmassa. Trapanissa oleskelimme vanhan kaupungin puolella ja näin ollen sitä osaa tulikin katseltua ja kierreltyä. Kävelimme parina päivänä uuden kaupungin puolelle shoppailemaan. Uuden kaupungin puolella on puisto, jota paljon kehutaan ja jonka nimeä en muista. Puistossa olikin mielenkiintoisia puulajeja, mutta eläinten olot järkyttivät meidät syvästi. Puistossa oli siis ihmisten pällisteltävänä pupuja, marsuja ja lintuja. Mieleni teki oksentaa, huutaa ja itkeä. Olin todella vihainen ihmiselle joka puistoa täällä netissä suositteli.

Kokonaisuudessaan suosittelen Trapania käppäilemisestä ja ihmettelemisestä pitävälle rauhalliselle matkustajalle.. :)

Vaatimaton hotelli

Vieras    16.01.2012    Trapanin hotellit    Trapani
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2010 | Hotelli: Abita Appartamenti

Emme yöpyneet itse hotellissa, vaan erillään olevassa asunnossa. Hotellin respaan oli matkaa puoli korttelia, eli noin minuutti. Asunnossamme oli makuuhuone, kylpyhuone ja keittiö, sekä tila, joka toimi eteisenä. Asunto oli todella vaatimaton. Plussaa ilmalämpöpumpusta ja ystävällisistä, hyväntuulisista siivoojista! Asunto haisi pistävältä oudolta pesuaineelta tai joltain vastaavalta, mutta hajuun tottui. Asunto oli minuutin päässä satamasta ja 5 minuutin päässä lähimmästä rannasta. Todella ihanteellinen sijainti! Keskustan rientoihin käveli 5 - 10 minuuttia. Aluksi katu, jolla asunto sijaitsi vaikutti vähintäänkin pelottavalta mutta muutaman päivän kuluttua katu tuntuikin enemmänkin jo kotoisalta. Asuntojen naapurissa oli joutomaa, jolla asui iso läjä kulkukissoja. Kissat eivät kuitenkaan mitenkään häirinneet turisteja, kunhan siinä parveilivat huudeilla ja tölläilivät. Samassa rakennuksessa oli useita hotellille kuuluneita asuntoja, ja samaan aikaan ainakin 3:ssa asunnossa asui suomalaisia sillä hetkellä kun me siellä olimme. Hotelliaamupala tarjoiltiin hotellin tiloissa, ja se oli melko vaatimaton. Kuivakakkuja, keksejä ja niiden päälle marmeladia. Erikoiskahveja henkilökunta teki tilauksesta. Hotellin henkilökunnalla oli huono englanti, osa ei puhunut lähes sanaakaan, edes respassa. Palvelu kuitenkin toimi ja käsimerkeillä sekä italian alkeilla saatiin tarpeelliset infot sekä taxi tilattua oikeaan aikaan. Asunnon avainta sai pitää koko oleskelun ajan mukanaan.

Abita Appartamenti on sopiva melko vähään tyytyvälle, riippumattomuutta kaipaavalle pienen budjetin matkaajalle. :)

Arvosana hotellille:

Trapani ja ympristö

Vieras    08.11.2011    Trapanin nähtävyydet    Trapani

Olimme pari viikkoa sitten (Lokakuun loppu) Trapanissa. Kiertelimme junilla ja l-autoilla ympäristössä. Tykästyimme kovasti paikkaan. Saaret olivat mukavia. Ruoka erinomaista, ihmiset mukavia ja avuliaita.

Erice mielenkiintoinen.

Aiomme mennä keväällä uudestaan tutustumaan viini- ja oliivitiloihin, mikäli mahdollista.

Trapani ja ympäristö

Vieras    02.11.2011    Sisilian nähtävyydet    Sisilia

Hieno, vanha kaupunki. Upeita puistoja. Hyvää ruokaa.

Erice:ssä poikettava ehdottomasti. 2300 vuotta vanha kaupunki.

Junilla pääsee kätevästi ympäri maata, eikä maksa paljon. Saarille laivat kulkevat usein. Lipun myyjät eivät juurikaan puhu kuin italiaa, joten esim. laivalipun ostossa oltava tarkkana.

Ensi vuonna matka uusitaan. Menemme tutustumaan viini- ja oliivitiloille.

Rieti

Hyvä huoneistohotelli

Vieras    21.09.2011    Letojannin hotellit    Letojanni
Yöpymisen ajankohta: Elokuu 2011 | Hotelli: Tartarughe

Olimme elokuun lopusta syyskuun puoliväliin Letojannissa, huoneistohotelli Tartarughessa.

Huoneistoon kuului 2 h, keittiö ja wc sekä suihku, iso parveke jossa pesukone.

Oli todella siisti huoneistohotelli ja henkilökunta erittäin ystävällistä.

Rantaan n. 100m ja rantakadulla kahviloita ja pizzerioita.

Arvosana hotellille:

Hyvä palvelu ja ruoka

Irene    29.08.2011    Taorminan ravintolat ja baarit    Taormina

Kaikissa käymissämme ravintoloissa oli erittäin ystävällinen henkilökunta ja hyvä ruoka. Pastat ja pizzat olivat maukkaita. Ravintolat olivat viihtyisiä.

Oletko vieraillut Sisiliassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.