Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Sisiliasta

Giardini naxos

Vieras    26.05.2016    Giardini Naxoksen muita vinkkejä    Giardini Naxos

Recanatin linja-autoasemalta hyvät kulkuyhteydet lähikaupunkeihin.

Jos menet esim cataniaan ostoksille, kannattaa suunnitella ostopaikkoja etukäteen ja varata aikaa. Busseja lähtee myös outlet villageen jossa paljon merkkiliikkeitä.

Taorminassa kannattaa ehdottomasti käydä, busseja menee vartin välein.

Markkinat recanatin kaupunginosassa joka lauantai aamupäivästä, kysy tarkempi paikka paikallisilta/oppaalta.

Etnalla kannattaa käydä 3000m retkellä vaikka seon kalliimpi.

Kirja: Sisilia -tulenjumalten saari

mjokin    18.06.2014    Sisilian muita vinkkejä    Sisilia

Suosittelen Sisiliaan matkaaville suomenkielistä opaskirjaa. Tekijät Anja Kinnunen, Helka Luoto, Reima T.A. Luoto, Sisilia - tulenjumalten saari, Fenix-kustannus, Espoo 2012. 224s. Kirja kattaa koko saaren suosituimmat käyntikohteet, saaren pohjoisrannikko, itä-, länsi- ja etelärannikko sekä saaret. Mukana myös kuvia ja karttoja.

kiva pikku kaupunki

Vieras    28.05.2013    Cefalun muita vinkkejä    Cefalu

ihanat vanhat kujat, hyvä ranta, mukavia ravintoloita. sisilialainen fiilis vaikka myös turisteja paljon

Rauhallinen lomakohde omatoimimatkaajalle

Irene    11.11.2012    Letojannin muita vinkkejä    Letojanni

Letojannissa on omatoimimatkaajille hyviä ja edullisia majoituspaikkoja HomeAway -sivulla.

www.homeaway.fi/search/keywo...:Letojanni

Kylässä voi ensin levätä ja rentoutua rauhassa kauniissa ympäristössä.

Vuokraamalla auton pääsee tutustumaan päiväretkillä saaren eri kaupunkeihin ja kyliin helposti. Bussiyhteydet toimivat myös. Sisilia on kolmion mallinen saari.

Suosittelen saaren retkikohteiksi saaren itäsivussa Catanian rannikolla Letojennista vähän etelään päin olevaa sisialialaisten suosikkia, kaunista Taorminan kaupunkia sekä Castelmolan ihastuttavaa kylää Taorminan yläpuolella. Molempiin ehtii tutustua päivän aikana.

Castelmolaan voivat hyväjalkaiset halutessaan kiivetä, vaikka on matkaa ja on korkealla. Sinne menee myös linja-auto. Castelmolassa on haukkaesityksiä, museo, pikku liike ja kahvila. Pois kannattaa patikoida toista reittiä portaita ja polkuja pitkin takaisin Taorminaan. Isot vesipullot mukaan helteellä.

Taorminassa on arkeologinen museo ja uintipaikat ovat alakaupungissa, jonne pääsee funicula -hissillä pikkurahalla.Taorminasta lähtee linja-autoja Sisilian eri kaupunkeihin.

Pohjoissivulla on Monrealen pikku kylä noin viiden kilometrin päässä pääkaupungista Palermosta. Siellä on pienenpienillä mosaiikeilla koristeltu upea katedraali, jonka takia sinne mennään.

Monrealen ja Palermon välissä on vaikuttava, kaunis luostari.

Sitten historialliseen Palermoon, jossa on hienot katedraalit ja paljon muuta. Yksi päivä ei riitä Palermon tutkimiseen.

Pohjoissivulla edelleen itäänpäin on Cefalu, joka on suosittu matkailukohde myös Suomesta järjestettynä. Cefalussa on vanha kaupunginosa, jossa kannattaa käydä. Siellä aistii historiaa. Uimavarusteet mukaan retkelle.

Viehättävä yliopistokaupunki Messina itäkulmassa, josta voi halutessaan lautalla piipahtaa Italian mantereen puolella Calabrian alueelle.

Edellä luetelluista paikoista on Napsussa paljon kuvia.

Ainakin Lufthansalla pääsee Helsingistä yhdellä vaihdolla Palermoon.

Hyttysiä

Vieras    27.09.2012    Sisilian muita vinkkejä    Sisilia

Tulimme Sisiliasta 24.9.2012.

Bensiini n.2€/ltr.

Tarkasta huoneisto. Meillä oli hyttysiä. niistä aiheutui melkoiset pukamat toiselle. Toinen selvisi kutinoilla.

Pidä ikkuna kiinni jos ei ole verkkoa.

Meri oli puhdas ja siistit rannat ainakin pohjoisrannikolla.

Sisilia tarjoaa paljon

Irene    29.08.2011    Taorminan muita vinkkejä    Taormina

Minne tahansa Sisiliassa matkustaa, kannattaa hyödyntää saaren pientä kokoa tutustumalla siihen joko omin päin tai järjestettyjen retkien kautta. Modernit bussit kulkevat aikataulujen mukaisesti.

Messinasta on mahdollisuus tehdä lautalla retki mantereen puolelle, joka näkyy Messinan satamasta.

Palermo on kiehtova, historiallinen pääkaupunki, jossa kannattaa käydä.

Etnalle tehdään tulivuoriretkiä.

Taorminassa järjestetään oopperailtoja ja konsertteja amfiteatterissa.

Cefalu

AnanananaS    01.02.2011    Cefalun muita vinkkejä    Cefalu

Cefalu on kaunis pikkukaupunki La Rocca vuoren juurella. Kaupungin kapeat kujat pienine putiikkeineen ja kahviloineen luovat aitoa sisilialaista tunnelmaa. Cefalun kerran viikossa järjestettäviltä markkinoilta voi tehdä hyviä löytöjä edulliseen hintaan.

Kannattaa tehdä päivärtki läheiseen Palermoon, jossa riittää nähtävää ja ostettavaa mielin määrin! Palermoon pääsee kätevästi junalla tai paikallisbussilla.

Viikon loma Palermossa

Vieras    04.01.2011    Palermon muita vinkkejä    Palermo

Teimme omatoimimatkan Palermoon marraskuun alussa. Hotellimme oli Casena dei Colli, n. 5 km Palermon keskustasta länteen. Hotelliin pääsi mainiosti kaupungin busseilla, kunhan ensin otti selvää bussin numeroista. Julkinen liikenne Palermossa toimii hyvin ja on helppo käyttää.

Viikko vilkkaassa kaupungissa, asuen keskustan ulkopuolella oli lähes täydellinen kokemus. Teimme bussilla retkiä nähtävyyksille lähialueille, Monte Pellegrino-vuorelle, Mondelloon ja Monrealeen. Palermosta on hyvät yhteydet junalla ja linja-autoilla eri puolille saarta. Me kävimme päivän retkellä saaren etelärannalla Agrigentossa. Junamatkan aikana saimme aavistuksen saaren kauneudesta ja vehreydestä. Sisiliaan on tultava uudelleen.

Palermo on upea kaupunki. Euroopassa on samanhenkisiä kaupunkeja mm. Lissabon ja Barcelona. Monien kulttuurien vaikutus näkyy ja tuntuu. Lisäksi huoleton rähjäisyys, mutta ei likaisuus, on viehättävää. Ruokapaikoissa sai aina hyvää ruokaa ja parhaita olivat pienet, paikallisten täyttämät, vaatimattomat tavernat ja lounaspaikat. Sisilialaiset ovat maineensa veroisia eli erittäin ystävällisiä turisteja kohtaan. Huonolla italiankielellä ja englannin sekoituksella tuli toimeen hyvin, koska kiinnostus auttaa oli ilmeistä.

Marraskuun alussa sää oli vielä hyvä. Joitakin äkillisiä sadekuuroja tuli, mutta ne alkoivat ja loppuivat nopeasti. Keskimäärin päivällä oli + 24 astetta ja iltaisin meidän syyskuutamme vastaava lämpötila. Paikalliset pukeutuivat talvivaatteisiin, meille riittivät syyskesän asusteet.

Sisilia oli erittäin positiivinen kokemus ja uusi matka sinne on ehdottomasti mielessä. Catanian kenttä voisi olla seuraava laskeutumispaikka ja tukikohtana Syracusan tai Ragusan seutu. Agrigentokin kaipaa vielä enemmän aikaa.

POSTIMERKIT JA TUPAKAT VAIKEASTI SAATAVILLA

toffe    15.02.2010    Sisilian muita vinkkejä    Sisilia

Oli todella työlästä metsästää näitä tuotteita, jokapaikassa esimerkiksi postikortteja myynnissä mutta merkkejä löysi vain harvasta tupakkakaupasta ja postista joka oli kyllä harvemmin auki.

Tupakkaa myytiin ainoastaan tupakkakaupoista ja niiden harvan olon myötä myivät moniin merkkeihin ei oota! Siis niitä oli turhaa muualta hakea eivät kuulu kauppojen tai tavaratalojen myyntilistaan. Hinnaltaan tupakka Suomen hinnoissa joten Ostahan jo lentokentältä menomatkalla varastosi valmiiksi.

Kiertomatka Sisiliassa

Vieras    13.09.2009    Sisilian muita vinkkejä    Sisilia

Tehtiin kiertomatka Sisiliassa siten, että itse varattiin vain lennot- paikan päältä majoitus. Yövyttiin Giardini-Naxos, Messina, Cefalú, Alia, Castelbuono, Enna ja Catania. Kannattaa huomioida, että nettivaraukset aina halvempia kuin paikan päällä varaaminen. Alia ihana pieni vuoristokylä, jossa mahtava matkailuvirkailija (puhuu vain italiaa - me ei :), Castelbuono Madonien vuoriston suurin kaupunki, silti herttaisen pieni. Ennassa nuorta väkeä = yliopisto.

Kannattaa nähdä muutakin Sisiliasta kuin rannat!! Nähtävää riittää - historiaa, kauniita rakennuksia jne. Bussilla, junalla matkattiin ja auto vuokrattiin Palermosta muutamaksi päiväksi. Palermossa liikenne hullua, muuten omalla autolla ei hirveesti vaikeuksia. Juna kannattaa ottaa pikana, muuten matka KESTÄÄ, bussit hyviä ja halpoja, menee joka puolelle, kun osaa kysyä italiaksi.

rantacity

Vieras    30.03.2008    Giardini Naxoksen muita vinkkejä    Giardini Naxos

tulo naxokseen.kesti 1,5tuntia lentoasemalla ennenkuin päästii itse sisiliaan. siit linja-autolla upeiden maisemien ohi esim etnan ohi naxokseen. siel oli ollut juuri tulva ,joten kadut aika savisia. mut ahkerasti toimi siivous.oli lokakuu joten jo aika myrskyisä meri ja suht pilvistä koko viikon, eikä sateeltakaan vältytty. koko kaukunki meni rantaviivaa pitkin jossa hienoja pikku kauppoja ja pitserioita. se kaluttii jo muutamassa päivässä, mut taormina 6km päässä. se vuorelle rakennettu vähän isompi kaupunki, jossa paljon nähtävää pienillä kujilla. siel myös paljon pieniä kauppoja ja kahvioita. on myös upeat maisemat merelle päin. sinne 2 kertaa mentii kavellen, oli aika puhki sen nousun jälkeen.ois päässyt myös linja-autolla tai taksilla. retkillä oltii etnalla ja kummisetämaisemissa. käytiin myös luostarissa jossa oli muumioita me oli aik rajun näkösiä niissä vanhoissa kuluneissa vaatteissaan. mut naksokses tuli paljon pitsaa syötyä. kaupasta sai ostettua myös alkoholia ja olutta. suomen hintatasoa. nakxokses ei oikein yöelämää mut kyl sitäkin löysin kuten aina. mut aik vähän ihmisiä niin kuppiloissa. lähtö ei sujunut sitten lentokentällä ollenkaan. lähtöselvitysjonossa 2tuntia. lopuks ku siitä niin ei ostoksiin jäänyt aikaa yhtään. eikä siinä kaikki vielä. lentokone joku vanha romu tulo ja menomatkalla vaik finnair piti olla. no lentokoneeseen päästiin ,niin kuulutettii et saa mennä mihin tahansa paikalle ja tulomatkan katselin ikkunasta moottoria. mut oli upea matka ja ihmiset upeita siellä.tosi ystävällisiä ja sai rauhas olla toisin kuin esin tunisiassa jos hermoja kysyttiin. suosittelen käymään mut ei kovin lähellä talvea. t.mä vain

Oletko vieraillut Sisiliassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.