Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Vaarat ja ongelmat Sisiliassa

Turvallinen Trapani

Vieras    16.01.2012    Trapanin vaarat ja ongelmat    Trapani

Koin Trapanin turvallisena paikkana. Uskon paikan tiiviin yhteisön vaikuttavan tähän paljon. Olen pieni ja nuori naisihminen, eikä minua pelottanut liikkua vanhan kaupungin keskustassa myöhäänkään iltasella. Pimeille, tyhjille kujille en kyllä lähtisi iltaselle yksin. Minulle ei tullut kertaakaan oloa, että pelottaa.

Kulkukoiria oli muutamia vanhassa kaupungissa, mutta ne eivät olleet vaaraksi. Ericessä törmäsimme vihaisiin kulkukoiriin, ja silloin hetken todella jännitti. Tilanteesta selvittiin kuitenkin maalaisjärjellä ja kylmällä päällä: katse pois päin ja hiitaaasti taaksepäin. Kulkukoiria ei kuitenkaan tule missään nimessä mennä koskemaan tai edes liian lähelle, vaikka olisivat kuinka ystävällisen näköisiä!

Viikkoon mahtui yksi todella raju ruokamyrkytys. On todennäköistä että se oli peräisin grilliltä. Grilli oli kyllä suosittu paikallisenkin väestön keskuudessa, mutta se ei näköjään takaa mitään.

"Pakkotipin" ottaminen oli raivostuttavaa. Esim. 13 euron ateriasta saattoi joutua maksamaan 7e tippiä jos maksoi 20e:n setelillä. Rahoja ei vaan koskaan tuotu takaisin. Asiasta olisi tietenkin voinut nostaa metelin, muttei sitten tehty niin. Joku turisti kyllä teki. Suurimmassa osassa paikoista rahat sai kuitenkin takaisin ja tippiä sai jättää sen verran kun hyvältä tuntui. Huomasin että "pakkotippiä" ottivat usein nuoret tarjoilijamiehet. En tiedä oliko tämä vain sattuma vai paikkansa pitävä havainto.

Rannoilla on varottava lasinsiruja sun muita teräviä esineitä. Varvastossut on hyvä pitää jalassa uimaan mennessä ja rannalla käppäillessä.

Trapanin luokittelisin kokonaisuudessaan turvalliseksi paikaksi. Kunhan vaan maalaisjärkensä säilyttää niin kaiken pitäisi sujua hyvin. Mafiaa ei tarvitse pelätä.. :)

Oletko vieraillut Sisiliassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.