Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Ravintolat ja baarit Sisiliassa

Ei valitettavasti täyttänyt odotuksiani.

Vieras    18.07.2015    Syrakusan ravintolat ja baarit    Syrakusa

Ruokailu Sisiliasssa kaikin puolin oli minulle karvas pettymys. Ennen matkaani odotin suurta kulinaarista elämystä, mutta todellisuus oli mauton, lattea ja negatiivinen. Ruoka ei maistunut yhdessäkään Ravintolassa hyvältä, maukasta se ei ollut kertaakaan koko viikon kestävällä matkallani. Jotkut rruokalajit olivat kerrassaan kammottava kokemus. Valitettavasti Sisilia tuotti minulle pettymyksen.

Enoteca Marsalassa

mjokin    17.06.2014    Sisilian ravintolat ja baarit    Sisilia

Lo Sbarco-viinibaari Marsalassa. Pieni ja intiimi, erittäin ystävällinen henkilökunta. Viininmaistelua ja pikkusyötävää. Toimittavat viinejä myös Suomeen (näin kertoivat). Historiallisessa keskustassa, vain 50m Porta Garibaldista. Poikkeamisen arvoinen, kokeile vaikka Grilloa.

www.enotecalosbarco.it

Maukkaat pizzat

mjokin    17.06.2014    Palermon ravintolat ja baarit    Palermo

Lähellä Teatro Massimoa, Ristorante Pizzeria al 59, Piazza Giuseppe Verdi, 59, 90138 Palermo.

Paikallisten suosima pizzapaikka, mistä saa muutakin ruokaa.

Ristorante Archimede trattoria Archimedella

Vieras    18.03.2013    Syrakusan ravintolat ja baarit    Syrakusa

Kävimme Sisiliassa pääsiäisen aikaan vuonna 2004. Vietimme eniten aikaa Syrakusassa.

Saimme suosituksen käydä vanhassa kaupungissa sijaitsevassa ravintolassa.

Ravintola Arkhimedeen henkilökunta saa täydet pisteet. Nälkäisinä hivuttauduimme sinne jo hieman ennen kahdeksaa. Paikka löytyi helposti. Ravintolan nimi on Ristorante Archimede ja se sijaitsee lähellä Piazza Archimedesta.

Vaikka ovi oli puoliksi vielä kiinni (alas vedettävä suojaovi), livistimme sisälle katsomaan paikkaa. Yllättynyt hovimestari uteli Sisilian murteella mitä etsimme. Heikolla kielitaidolla tiedustelin aukioloaikoja ja pöytää kahdelle. Sanoin, että meillä on nälkä.

Pöytä järjestyi heti vaikka ravintola ei ollut vielä auki. Iloisena ja rupatellen vei hovimestari meidät pöytään ja toi ruokalistat. Se oli vain italiaksi. Mutta ei hätää. Jotain tunnistin, jotain en, ja päädyimme rohkeasti kokeilemaan erilaisia annoksia.

Saimme mahtavat annokset maukasta ruokaa. Jo alkupala oli niin suuri, etten voinut kaikkea syödä. Veikkaan, että edessäni oli puolikiloa mustekalaa, mahtavassa punaviinikastikkeessa. Jollet pidä mustekalasta, ei hätää. Voit valita katkarapuja, miekkakalaa, kalaa, vasikkaa, erilaisia kuskus annoksia tai pastaa monenlaisessa muodossa.

Juomatilauksemme onnistui osittain. Valkoviinini oli perushyvää talon viiniä, mutta miehelleni tuotiin perin oudon makuista punaviiniä. Kilttinä suomalaisena hän joi sitä hetken, kunnes pyysi minuakin maistamaan. Sanoin, että tässä ei nyt kaikki ole kunnossa, eikä tätä ei tarvitse juoda - tilataan jotain muuta. Hän sai toisella yrittämällä hyvää punaviiniä. Myöhemmin meille selvisi, että tyypillinen sisilialainen punaviini voi maistua oudolle tottumattomalle. Kenties viinissä ei siis ollutkaan mitään vikaa. Kannattaa udella rohkeasti eri viineistä ja uskon, että niitä saa myös maistaa, jos haluaa. Me emme tällä kertaa vain muistaneet sitä.

Valtavan mustekala-annoksen jälkeen saimme pääruoaksi tilaamamme päivän kalan. Onneksi emme olleet tilanneet pastaa. Grillattu kala oli tuoretta ja hyvää. Mausteina ei tarvittu kuin valkosipuli, sitruuna ja oliiviöljy. MIeheni annoksessa oli kaprista ja tomaattia. Mitkä tuoksut annoksista nousi!

Kahdeksan jälkeen alkoi paikallinen väki saapua paikalle. Paikan omistaja istui omassa pöydässään ottamassa ruokailijat vastaan. Selvää oli, että kaikki tuntevat toisensa. Meitä katsottiin pitkään, uteliaasti ja hymyillen. Kommenteista emme saaneet selvää - mutta jotain hauskaa meissä oli. Ehkä vaalea iho, ehkä suomenkieli. Ehkä tosiasia, että olimme luikahtaneet ravintolaan jo ennen sen avaamista. Mikään asia kun ei varmastikaan pysy salassa pienessä kylässä tai kaupungissa, saati sitten paikallisten suosikkiravintolassa.

Sali on pian täpötäynnä. Kun vielä pääruoaksi tilaamamme kala oli syöty ja ihana espresso juotu, maksoimme laskumme antaen pöydän sitä odottaville vakiovieraille.

hinta-laatu-suhde

JeppeT    24.10.2012    Trapanin ravintolat ja baarit    Trapani

Lokakuussa 2012

hinta-laatu-suhde oli melkoisen huono. Moni paikka oli kiinni.

Kun otti kuuden euron spagetin, se oli hyvin pieni.

Talon viiniä karahvissa ei löytynyt mistään - ainoa vaihtoehto oli sama kallis pullo (12-16 e) tai neljän euron lasillinen.

Ruotsalainen kaveri kertoi, että ravintolan tasosta riippumatta hinta on kaikkialla sama ja kallis.

Suurin yllätys oli neljän euron cocacola-lasillinen Ericessä.

Tällä kertaa (muiden kokemuksista poiketen) rahasta sai vaihtorahan takaisin nopeasti ja ilman ongelmia.

Kokeilimme myös tasokkaan ravintolan turistimenua 18 eurolla. Siihen päälle tuli tietysti 2 euron kattausmaksu joka nuppia kohti sekä juomien hinta. Maukasta, mutta upporasvassa kypsennettyä. Kokonaisuus jäi sopivan pieneksi, niin että tälläkään ei pääse lihomaan.

Tätä kovemman hintatason olen tavannut vain Roomassa ja Pariisissa. Laatu taas on näihin verrattuna tosi heikko.

Cafe Sikelia

Vieras    30.06.2012    Giardini Naxoksen ravintolat ja baarit    Giardini Naxos

Food portions was very small compared with the price. Dining table was unclean. There were a lot of bigger portions, more delicious food and lower prices in other restaurants at giardini-naxos.

Trapani: Hyvää ruokaa, upeita drinksuja.

Vieras    16.01.2012    Trapanin ravintolat ja baarit    Trapani

Satuimme Trapaniin samaan aikaan suuren purjehtija-tapahtuman kanssa ihan sattumalta. Tämä johti siihen, että ravintoloissa ja baareissa oli paljon väkeä joka iltana. Vanhan kaupungin keskustasta löytyi useita kivoja dinkkiravintoloita sekä ruokapaikkoja. SUosittelen! Ruokamyrkytyksen matkakaverini sai grilliltä ostetusta hampurilaisesta. Grilli oli hyvin suosittu, emmekä siis osanneet varoa mahatautia. Muuten ongelmia ei ollut ja ruoka oli aina hyvää. Ruoka ei ollut erityisen edullista, muttei kyllä kallistakaan. Jäätelö, jäähilejuomaa ja räiskäleitä oli ihana nauttia välipalaksi. Ilalla saatoimme hakea yöpalaksi calzonet eräästä kojusta. Alkoholi on luonnollisesti kaupoissa halvempaa kuin Suomessa, baareissa ja ravintoloissa drinkit olivat kuitenkin lähes samoissa hinnoissa kuin kotoSuomessa. Kahvi kannattaa juoda seisoaltaan, jolloin hinnaksi tulee jotain 0.50 sentin ja euron väliltä. Istuminen ja palvelu maksavat, joissain paikoissa jopa useita euroja. Jossain paikoissa tippiä otettiin väkisin, eli vaihtorahaa ei vaan tuotu ikinä. Siinä saattoikin sitten maksaa 13 euron ruoasta 7e tippiä, jos maksoi 20e:n setelillä!

Hyvä palvelu ja ruoka

Irene    29.08.2011    Taorminan ravintolat ja baarit    Taormina

Kaikissa käymissämme ravintoloissa oli erittäin ystävällinen henkilökunta ja hyvä ruoka. Pastat ja pizzat olivat maukkaita. Ravintolat olivat viihtyisiä.

ravaintola koppola

alina    18.06.2011    Sisilian ravintolat ja baarit    Sisilia

olimme lomalla sisiliassa ja menimme syömään ravintola koppolaan. todella hyvä ravintola! illalla tämä paikka on paras. ravintolassa (ulkona) on valakokangas. näimme siellä kokki ohjelman. tilasin miekkakalan.

RAVINTOLA LA SPELONCA

toffe    15.02.2010    Sisilian ravintolat ja baarit    Sisilia

Menimme erään Tanskalaisen Rouvan ravintolaan La Spelonca joka sijaitsee aika lähellä Recanatin rantaa sivukadulla, ravintolaan mennään rappusia pitkin katutasosta alaspäin. Mikä ihana emäntä otti avosylin vastaan ja puhuu hieman Suomeakin ja tietää kyllä Suomalaisten ruokatottumukset, että ruoka tulee yhteen lautaseen ilman noita 4 ruuan annoksia.

Ehdotti meille ensitöikseen miekkakala rullia ja viipaleperunoita ja öljyssä paistettuja vihanneksia. mutta päädyimme tämän rouvan ehdottamaan annokseen.

Emme kadu, ihanaa, loistavaa, maukasta NAM NAM.

Minä halusin herkutella vielä kunnon kahvilla ja Lemoncillo ligöörillä.

Oli oikein ensimmäinen juhlaillallinen, SUOSITTELEN KAIKILLE NAXOKSESSA KÄVIJÖILLE ETTE KADU!!!

Oletko vieraillut Sisiliassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.