Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Sisilian matkakokemukset ja vinkit

Giardini naxos

Vieras    26.05.2016    Giardini Naxoksen muita vinkkejä    Giardini Naxos

Recanatin linja-autoasemalta hyvät kulkuyhteydet lähikaupunkeihin.

Jos menet esim cataniaan ostoksille, kannattaa suunnitella ostopaikkoja etukäteen ja varata aikaa. Busseja lähtee myös outlet villageen jossa paljon merkkiliikkeitä.

Taorminassa kannattaa ehdottomasti käydä, busseja menee vartin välein.

Markkinat recanatin kaupunginosassa joka lauantai aamupäivästä, kysy tarkempi paikka paikallisilta/oppaalta.

Etnalla kannattaa käydä 3000m retkellä vaikka seon kalliimpi.

Upeat maisemat ja runsaasti nähtävää

Vieras    18.07.2015    Giardini Naxoksen nähtävyydet    Giardini Naxos

Olen ollut useita kertoja Sisiliassa ja nähtävää riittää runsaasti. Löytyy myös täysin uniikkeja nähtävyyksiä kuten tulivuori Etna ja kreikkalainen amfiteatteri Taorminassa josta on huikea näköala suoraan merelle ja Etnalle! ruoka oli todella hyvää: söin herkullista 5-6e maksanutta spaghettia ja 1-2e maksaneita gelato jäätelöitä, joissa ei ole laktoosia joten niistä ei saa vatsavaivoja. Makuja oli runsaasti erilaisia. Kävin myös markkinoilla joista löytyi parillakin eurolla koruja ja kenkiä, markkinoilla oli mukavaa kierrellä ja markkinoiden toisesta päästä löytyi myös kahvila. Meri ja merituuli viilensivät kuumalla kesällä, eikä rannalle menosta tarvinnut maksaa mitään sisäänpääsymaksua kuten joillakin muilla Italian rannoilla täytyy. Osallistuin retkille je ne täydensivät onnistunutta monipuolista lomaa. Jos pidät Kreikansaarista ja Espanjasta niin saatat pitää mös Naxoksesta

Ei valitettavasti täyttänyt odotuksiani.

Vieras    18.07.2015    Syrakusan ravintolat ja baarit    Syrakusa

Ruokailu Sisiliasssa kaikin puolin oli minulle karvas pettymys. Ennen matkaani odotin suurta kulinaarista elämystä, mutta todellisuus oli mauton, lattea ja negatiivinen. Ruoka ei maistunut yhdessäkään Ravintolassa hyvältä, maukasta se ei ollut kertaakaan koko viikon kestävällä matkallani. Jotkut rruokalajit olivat kerrassaan kammottava kokemus. Valitettavasti Sisilia tuotti minulle pettymyksen.

Kirja: Sisilia -tulenjumalten saari

mjokin    18.06.2014    Sisilian muita vinkkejä    Sisilia

Suosittelen Sisiliaan matkaaville suomenkielistä opaskirjaa. Tekijät Anja Kinnunen, Helka Luoto, Reima T.A. Luoto, Sisilia - tulenjumalten saari, Fenix-kustannus, Espoo 2012. 224s. Kirja kattaa koko saaren suosituimmat käyntikohteet, saaren pohjoisrannikko, itä-, länsi- ja etelärannikko sekä saaret. Mukana myös kuvia ja karttoja.

Enoteca Marsalassa

mjokin    17.06.2014    Sisilian ravintolat ja baarit    Sisilia

Lo Sbarco-viinibaari Marsalassa. Pieni ja intiimi, erittäin ystävällinen henkilökunta. Viininmaistelua ja pikkusyötävää. Toimittavat viinejä myös Suomeen (näin kertoivat). Historiallisessa keskustassa, vain 50m Porta Garibaldista. Poikkeamisen arvoinen, kokeile vaikka Grilloa.

www.enotecalosbarco.it

Maukkaat pizzat

mjokin    17.06.2014    Palermon ravintolat ja baarit    Palermo

Lähellä Teatro Massimoa, Ristorante Pizzeria al 59, Piazza Giuseppe Verdi, 59, 90138 Palermo.

Paikallisten suosima pizzapaikka, mistä saa muutakin ruokaa.

Hyvällä paikalla

mjokin    17.06.2014    Palermon hotellit    Palermo
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2013 | Hotelli: Hotel Federico II - Central Palace

Hyvällä paikalla aivan keskustassa, silti rauhallinen sivukatu. Siistit huoneet. Monipuolinen aamiainen ylimmän kerroksen ravintolassa.

Osoite: Via Principe di Granatelli 60 Palermo.

Arvosana hotellille:

Syrakusa tarjoaa upeita nähtävyyksiä

JHurmerinta    18.12.2013    Syrakusan nähtävyydet    Syrakusa

PIAZZA ARCHIMEDE

Matkustimme Sisiliaan. Hotellimme sijaitsi Syrakusassa, saaren itärannalla. Yhtenä iltana löysimme itsemme Syrakusan vanhasta kaupungista. Aurinko oli jo laskemassa ja kaupungin kaduilla tanssivat viimeiset auringonsäteet alkuillan varjojen kanssa.

Arkhimedeen vanha aukio on valtavan kaunis. Aukio on pieni. Istahdimme vanhan kahvilan ulkoterassille nauttimaan raikkaat virvokkeet. Vieressä nousi korkeuksiin upea, mahtipontinen, satoja vuosia vanha Banco di Sisilia ja takanamme kohosi muun muassa kolmikerroksinen ikivanha talo, jonka sähköpiuhat roikkuivat miten sattui, samoin asukkaiden värikkäät pyykit. Seinien maalipinta oli rapistunut. Talosta huokui menneet vuodet ja italialainen elämäntyyli.

IL PARCO ARCHEOLOGICO DELLA NEAPOLIS

Syrakusan keskustan lähellä sijaitsee suuri arkeologinen puisto, jossa kannattaa käydä. Niin kreikkalaista kuin roomalaista tyyliä on havaittavissa puiston historiallisissa monumenteissa. Pääkohteita ovat kreikkalainen teatteri ja roomalainen amfiteatteri. Molemmista on tietenkin enää vain rauniot jäljellä. Kreikkalainen teatteri rakennettiin noin 500 eKr. Teatteria kunnostettiin juuri, kun kävimme puistossa. Nykyään teatterissa esiintyvät Muinaisen Draaman Instituutin näyttelijät.

Sisäänpääsymaksu alueelle on pieni ja jono etenee nopeasti. Vaikka turisteja ei huhtikuussa ole kovin paljon, tuovat turistibussit turisteja myös tämän nähtävyyden luo tasaisessa tahdissa. Kapusimme ylös aika jyrkkää rinnettä ja hikipisaroita ilmestyi otsalle. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Oli lämmin huhtikuu.

Päästyämme puiston ylätasanteelle, ihailimme korkeuksista alhaalla sijaitsevaa teatteria. Ympärillämme näkyi vehreää maastoa ja puita. Suurimmaksi osaksi puisto on kuitenkin vaaleaa kiveä ja kalliota. Kalliossa on pieniä ja suuria luolia. Otimme valokuvia toisistamme, kun istuimme noin kuusi metriä korkean luolan suulla luonnon muokkaamalla kivipenkillä. Korkealta kukkulalta näkee yllättävän kauas. Kallioilla oli mukava kävellä ja nauttia maisemista.

ORTIGIA

Paras tapa tutustua Ortigiaan, Syrakusan vanhaan kaupunkiin, on käveleminen. Alue ei ole suuri. Korkeintaan kilometrin pitkä ja leveydeltään puolet siitä. Tarjolla on historiallisia, normandialaisia keskiajan rakennuksia, kreikkalaista ja roomalaista arkkitehtuuria ja barokkityyliä. Alueella on myös ihania vaate- ja kenkäkauppoja.

Ravintoloita, trattoriota sekä baareja ja kahviloita löydät joka kadulta. Syrakusan Duomo on kaupungin suosituin ja hienoin nähtävyys. Se oli sodan jumalatar Ateenan kreikkalainen temppeli. Katolla sijaitsee suuri kultainen patsas Ateenasta. Jokainen Duomon nähnyt, on kokenut tunteiden aallon, koska arkkitehtuuri on niin kaunista.

Rauhallisen kävelyn aikana on mukava pysähtyä ihailemaan historiallista Arethusan suihkulähdettä. Tarinan mukaan Arethusa oli arkadialainen nymfi, joka joutui karkaamaan veden alle, Alpheios jumalan sitkeän lähentelyn vuoksi. Jumalatar Artemis muutti nymfin lähteeksi, joka nykyään esiintyy suihkulähteen muodossa Syrakusassa.

KYYNELEHTIVÄN MADONNAN KIRKKO

"Madonna delle Lacrime" niminen kirkko rakennettiin 1950-luvulla ja sijaitsee Syrakusan keskustassa. Kirkon tyyli on futuristinen. Se muistuttaa omalla tavallaan suurta kyyneltä. Pysähdyimme sen eteen ottaaksemme siitä valokuvia. Kirkko on niin korkea, että kuvanotto ruuhkaisella kadulla on hankalaa. Kirkon korkeus on 74 metriä ja se on Syrakusan kaupungin korkein rakennus. Tarinan mukaan Madonna näki hyvin vaikean synnytyksen vuonna 1953 ja itki tästä syystä 5 päivää. Monet pyhiinvaeltajat tulevat kirkkoon toivoen, että käynti lieventää heidän vaivojaan.

Bella Taormina

Sissel74    20.08.2013    Taorminan nähtävyydet    Taormina

Olimme Taorminassa viikon verran kesäkuun alussa 2013. Sää oli jokaisena päivänä hyvä, vain yhtenä päivänä ripsi hieman vettä. Lämpötilat olivat +23 - +28 C, joten hyvin tarkeni ja ei ollut liian kuuma.

Kaupunki on upealla paikalla, joka puolella oli jotain kaunista nähtävää. Useita upeita näkemisen arvoisia paikkoja, ystävällisiä ihmisiä, hyvää ruokaa ja uskomattoman hyvää jäätelöä! Kävimme tutustumassa kreikkalaiseen teatteriin, jossa kannattaa ehdottomasti käydä. Teatterilta on upeat maisemat Naxoksenlahdelle ja ylhäältä teatterin takaa Joonianmerelle ja hyvällä säällä voit nähdä Calabrian (Manner Italia) siintävän horisontissa. Käydessämme teatterilla, siellä oli meneillään filmifestivaalien rakennushommat.

Toinen paikka missä kannattaa ehdottomasti käydä on kaupungin puutarha Parco Duca di Cesarò/Giardino Pubblico. Puutarhassa on upeita istutuksia ja henkeäsalpaavat maisemat Naxoksenlahdelle. Siellä oli suorastaan humalluttavan ihana istuskella ja kuunnella lintujen ääniä ja tuulen suhinaa puissa, silmänruokaa puistossa oli yllinkyllin, Bougainvilleaa erityisesti! Me kävimme puistossa kahdesti, niin upea paikka se oli. Puisto on ilmainen nimensä mukaan.

Yhtenä aamuna otimme mukaan vesipulloja ja jalkaan laitoimme lenkkikengät ja lähdimme kiipeämään ylös Castelmolaan porrasreittiä hotellimme (Splendid) läheltä. Kiipeäminen oli kyllä todella hikistä ja tuntui, että emme koskaan pääse tai jaksa perille, sen verran rankkaa ja jyrkkää kiipeämistä se oli. Eli ei kannata lähteä porrasreitille, jos on huonokuntoinen! Ylhäällä vastassa oli upea keskiaikainen kylä ja sokkeloiset ja kapeat kujat. Valitettavasti linna oli remontissa ja sinne ei päässyt. Vietimme muutaman tunnin ylhäällä ja kävelimme samaa porrasreittiä takaisin alas Taorminaan. Tämäkin ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka.

Osallistuimme matkanjärjestäjän mukana päivän retkelle Etnalle ja mehiläistarhalle Etnan juurella sijaitsevaan Zafferena-Etnean kylässä. Pienellä bussilla huristelimme Taorminasta Etnalle. Etna on näkemisen arvoinen paikka, varatkaa lämmintä vaatetta päälle ja tukevat kengät jalkaan. Ylhäällä Etnalla tuulee todella viileästi. Odotin enemmän Etnan reissusta, toki käynti siellä oli mieleenpainuva, mutta itselleni jäi sellainen maku suuhun, että paikka oli vain yksi turistirysä, jossa hinnat oli kirjaimellisesti pilvissä. Mehiläistarhalla oli myytävänä paikallisia herkkuja: hunajaa, oliiviöljyjä, viinejä yms. Ja tokihan sieltä ostimme monenlaista herkkua kotiintuotavaksi!

Parina päivänä kävimme alhaalla merenrannassa. Ensin tutustuimme Isola Bellan rantaan, joka on isoa kiveä. Emme vuokranneet aurinkotuoleja vaan makoilimme kivikolla pyyhkeinemme. Kävimme myös kahlaamassa itse saareen, johon olisi päässyt tutustumaan pientä maksua vastaan, mutta emme menneet, koska taitelijan rakennuttama villa oli suljettu, joten vain saarta pääsi kiertämään pääsymaksua vastaan. Saarihan on Unescon suojelukohde. Isola Bellan rantaan menimme ylhäältä Taorminasta kätevästi Funivia köysiratahissillä (muutaman euron maksu suuntaansa) ja samoin palasimme samaisella hissillä ylös. Via Pirandellolta kulkee köysirata merenrannassa sijaitsevaan Mazzaroon, josta on pieni kävelymatka Mazzaron rantaan sekä Isola Bellalle. Toisena rantapäivänä kävelimme porrasreittiä alas Mazzaroon, jossa vuokrasimme aurinkopedit ja nautimme kuumasta auringonpaisteesta, isoista aalloista ja hyvästä pienestä lounaasta eräässä rannan kahviloista. Merivesi oli todella kylmää kesäkuun alussa, mutta uskalsimme heittää talviturkit isoihin aaltoihin.

Itse Taorminan keskusta sijaitsee kävelykatu Corso Umberton varrella. Kadun varrella on upeita merkkiliikkeitä, joissa on korkeat hinnat. Sivukujilta löytyy huokeampihintaisia liikkeitä ja kerran viikossa on markkinat, joista voi ostaa edullisesti esim. vaatteita. Piazza Aprile aukio on Corso Umberton sydän. Aukiolta avautuu upeat maisemat alas Naxoksenlahdelle, Etnalle sekä ylös Monte tauro vuorelle. Kävelykatu täyttyy iltaisin turisteista ja paikallisista ihmisistä ja kaikki vain kävelevät ja oleskelevat siellä. Kävelykadun varrella on lukemattomia liikkeitä, ravintoloita, jäätelöbaareja ja monenlaista nähtävää. Kaupunki on todella näkemisen arvoinen, joka paikassa on siistiä ja Taormina on todella rauhallinen kaupunki.

Viikko vierähti todella nopeaan nautiskellen upeista ilmoista, maisemista, kauniista ja ystävällisistä ihmisistä, maailman parhaista jäätelöistä, herkullisista ruuista. Menetimme kyllä sydämemme Sisilialle ja varmasti tulemme matkustamaan sinne uudestaan. Sisiliaahan sanotaan Välimeren kelluvaksi kukkapurkiksi ja tuo kesäkuun alku on ehkä paras aika matkustaa Sisiliaan, koska silloin kukkaloisto on parhaimillaan ja ilma ei ole vielä liian kuuma.

Suosittelen Sisiliaa ja Taorminaa matkakohteeksi niille, jotka eivät ehkä etsi perinteisiä aurinko/rantalomakohteita. Näkemistä ja kokemista riittää. Paikalliset osaavat englantia, mutta minä pärjäsin vallan mainiosti muutaman vuoden italian opinnoilla. Taormina on jet-set kohde, hintataso on Suomen luokkaa, mutta edullisiakin ja hyviä vaihtoehtoja löytyy ostosten ja ruokien saralta, kunhan vain vähän poikkeaa kävelykadulta sivukujille. Matkalaukkuihimme hamstrasimme esim. paikallisia viinejä (manteliviiniä), marinoituja valkosipulinkynsiä, kuivattuja valkosipuleita sekä maustettuja oliiviöljyjä, kuivattuja chilejä (peperoncino), hunajaa, vaatteita, kenkiä yms yms. Mutta se ainut mitä todella olisin halunnut tuoda mukana, sitä ei voinut Suomeen asti tuoda nimittäin maailmanparas jäätelö!

Hotelli Splendid, vaatimaton hotelli

Sissel74    20.08.2013    Taorminan hotellit    Taormina
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2013 | Hotelli: Hotel Splendid

Olimme President Hotel Splendidissä viikon verran kesäkuun alussa 2013. Hotelli oli pääosin siisti, henkilökunta oli ystävällistä (paitsi yksi partasuinen vaaleampi hiuksinen mies, joka oli vastaanottovirkailija).

Hotellin aamiainen oli tyypillistä italialaista vehnäjauhohöttösämpylää, voisarvia, salami leikkelettä, kinkkua, juustoa, kananmunia, muroja ja marmeladia ja tietenkin kahvia tai teetä. Myös mehua oli tarjolla. Viikon alussa parina aamuna aamupalalla oli myös jugurttia, mutta sitten viimeiset 5 aamua jogurttia ei enää ollutkaan...

Hotellihuoneemme oli neljännessä kerroksessa merinäköalalla ja parvekkeella. Parvekkeet ovat kadun puolelle, joten hieman melua ja rauhattomuutta varsinkin päiväsaikaan (koululaiset kulkivat kouluun ja takaisin kotiin), sekä tietenkin autoliikenne. Huone oli pääasiassa siivottu päivän aikana, etenkin kylpyhuone, mutta lattiaa ei siivottu kertaakaan koko viikon aikana. Sänky oli parhaat päivänsä nähnyt, oli todella kova ja kitisevä. Samoin kaikki huonekalut olivat melkein rikkinäisiä ja hyvin kuluneita. Hotelli kaipaisi remonttia ja uudenaikaistamista kipeästi. Kuitenkin hintatasoon nähden ihan ok hotelli sopivan kävelymatkan päässä keskustasta. Harmittavat asiat olivat juuri tuo aamiainen ja kulahtanut hotellihuone. Se pitää vielä mainita, että hotellihuone ja koko hotelli olivat täynnä inhottavan hajuisia hajustepulloja. Omasta huoneestamme nämä kaksi hajustinpulloa nostin alkutekijöissään parvekkeelle.

Arvosana hotellille:

loma-asunto unelmapaikalla Taorminassa

Vieras    28.06.2013    Sisilian hotellit    Sisilia
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2013 | Hotelli: apartment Casa Teresa

Todellinen löytö vain sadan metrin päästä Corso Umbertosta. Kyseessä ei varsinainen hotelli, vaan loma-asunto , jossa tilaa 4 hengen perheelle. Suuri terassi ja ihana allas-alue. Erittäin kaunis ympäristö, asuntoon mennään San Pankrazio kirkon takaa.Rauhallisella paikalla ja sijaitsee lähellä "kaikkea" esim funivia- ja linja-autoasema pienen matkan päässä.

Arvosana hotellille:

kiva pikku kaupunki

Vieras    28.05.2013    Cefalun muita vinkkejä    Cefalu

ihanat vanhat kujat, hyvä ranta, mukavia ravintoloita. sisilialainen fiilis vaikka myös turisteja paljon

Ristorante Archimede trattoria Archimedella

Vieras    18.03.2013    Syrakusan ravintolat ja baarit    Syrakusa

Kävimme Sisiliassa pääsiäisen aikaan vuonna 2004. Vietimme eniten aikaa Syrakusassa.

Saimme suosituksen käydä vanhassa kaupungissa sijaitsevassa ravintolassa.

Ravintola Arkhimedeen henkilökunta saa täydet pisteet. Nälkäisinä hivuttauduimme sinne jo hieman ennen kahdeksaa. Paikka löytyi helposti. Ravintolan nimi on Ristorante Archimede ja se sijaitsee lähellä Piazza Archimedesta.

Vaikka ovi oli puoliksi vielä kiinni (alas vedettävä suojaovi), livistimme sisälle katsomaan paikkaa. Yllättynyt hovimestari uteli Sisilian murteella mitä etsimme. Heikolla kielitaidolla tiedustelin aukioloaikoja ja pöytää kahdelle. Sanoin, että meillä on nälkä.

Pöytä järjestyi heti vaikka ravintola ei ollut vielä auki. Iloisena ja rupatellen vei hovimestari meidät pöytään ja toi ruokalistat. Se oli vain italiaksi. Mutta ei hätää. Jotain tunnistin, jotain en, ja päädyimme rohkeasti kokeilemaan erilaisia annoksia.

Saimme mahtavat annokset maukasta ruokaa. Jo alkupala oli niin suuri, etten voinut kaikkea syödä. Veikkaan, että edessäni oli puolikiloa mustekalaa, mahtavassa punaviinikastikkeessa. Jollet pidä mustekalasta, ei hätää. Voit valita katkarapuja, miekkakalaa, kalaa, vasikkaa, erilaisia kuskus annoksia tai pastaa monenlaisessa muodossa.

Juomatilauksemme onnistui osittain. Valkoviinini oli perushyvää talon viiniä, mutta miehelleni tuotiin perin oudon makuista punaviiniä. Kilttinä suomalaisena hän joi sitä hetken, kunnes pyysi minuakin maistamaan. Sanoin, että tässä ei nyt kaikki ole kunnossa, eikä tätä ei tarvitse juoda - tilataan jotain muuta. Hän sai toisella yrittämällä hyvää punaviiniä. Myöhemmin meille selvisi, että tyypillinen sisilialainen punaviini voi maistua oudolle tottumattomalle. Kenties viinissä ei siis ollutkaan mitään vikaa. Kannattaa udella rohkeasti eri viineistä ja uskon, että niitä saa myös maistaa, jos haluaa. Me emme tällä kertaa vain muistaneet sitä.

Valtavan mustekala-annoksen jälkeen saimme pääruoaksi tilaamamme päivän kalan. Onneksi emme olleet tilanneet pastaa. Grillattu kala oli tuoretta ja hyvää. Mausteina ei tarvittu kuin valkosipuli, sitruuna ja oliiviöljy. MIeheni annoksessa oli kaprista ja tomaattia. Mitkä tuoksut annoksista nousi!

Kahdeksan jälkeen alkoi paikallinen väki saapua paikalle. Paikan omistaja istui omassa pöydässään ottamassa ruokailijat vastaan. Selvää oli, että kaikki tuntevat toisensa. Meitä katsottiin pitkään, uteliaasti ja hymyillen. Kommenteista emme saaneet selvää - mutta jotain hauskaa meissä oli. Ehkä vaalea iho, ehkä suomenkieli. Ehkä tosiasia, että olimme luikahtaneet ravintolaan jo ennen sen avaamista. Mikään asia kun ei varmastikaan pysy salassa pienessä kylässä tai kaupungissa, saati sitten paikallisten suosikkiravintolassa.

Sali on pian täpötäynnä. Kun vielä pääruoaksi tilaamamme kala oli syöty ja ihana espresso juotu, maksoimme laskumme antaen pöydän sitä odottaville vakiovieraille.

Rauhallinen ja tyylikäs hotelli

Vieras    27.01.2013    Taorminan hotellit    Taormina
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2012 | Hotelli: Villa Diodoro Hotel

Vietimme perheen kanssa täällä juhannusviikon kesällä 2012. Hotelli oli todella siisti, hieno ja hyvin hoidettu. Asiakaskunta koostui pääasiassa iäkkäämmistä ihmisistä, lapsiperheitä oli vain muutamia. Meillä oli ns. perhehuone, jossa oli kaksi erillistä makuuhuonetta ja suuri kylpyhuone. Näkymä oli viereiseen puutarhaan päin. Hotellin ylemmistä kerroksista olisi ollut upeat näkymät merelle.

Taorminan keskustaan oli lyhyt kävelymatka, joka oli mennessä enimmäkseen ylämäkeä. Hotellin vieressä oli kaunis puisto lintutorneineen, jossa saattoi istuskella penkeillä puiden varjossa. Hotellilla oli oma uima-allas ja pieni lasten allas. Meillä oli puolihoito, johon kuului aamiaisen lisäksi joko lounas tai illallinen. Juomat veloitettiin erikseen. Aamiaisbuffet oli todella runsas ja herkullinen. Lounas/illallinen tilattiin monipuoliselta ala carte -listalta. Ruoka oli erittäin hyvää ja laadukasta.

Suosittelen hotellia rauhallista ilmapiiriä arvostaville asiakkaille, kenties iäkkäämmille pariskunnille. Lapsiperheenä tunsi välillä olevansa hieman väärässä paikassa, vaikka meitä ystävällisesti koko ajan kohdeltiinkin. Jos mahdollista, kannattaa ottaa huone merinäköalalla. Näköalat ovat tästä hotellista todella upeat, kuten Taorminasta merelle päin muutenkin. Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä ja miellyttävä hotelli, jota voi lämpimästi suositella.

Arvosana hotellille:

Rauhallinen lomakohde omatoimimatkaajalle

Irene    11.11.2012    Letojannin muita vinkkejä    Letojanni

Letojannissa on omatoimimatkaajille hyviä ja edullisia majoituspaikkoja HomeAway -sivulla.

www.homeaway.fi/search/keywo...:Letojanni

Kylässä voi ensin levätä ja rentoutua rauhassa kauniissa ympäristössä.

Vuokraamalla auton pääsee tutustumaan päiväretkillä saaren eri kaupunkeihin ja kyliin helposti. Bussiyhteydet toimivat myös. Sisilia on kolmion mallinen saari.

Suosittelen saaren retkikohteiksi saaren itäsivussa Catanian rannikolla Letojennista vähän etelään päin olevaa sisialialaisten suosikkia, kaunista Taorminan kaupunkia sekä Castelmolan ihastuttavaa kylää Taorminan yläpuolella. Molempiin ehtii tutustua päivän aikana.

Castelmolaan voivat hyväjalkaiset halutessaan kiivetä, vaikka on matkaa ja on korkealla. Sinne menee myös linja-auto. Castelmolassa on haukkaesityksiä, museo, pikku liike ja kahvila. Pois kannattaa patikoida toista reittiä portaita ja polkuja pitkin takaisin Taorminaan. Isot vesipullot mukaan helteellä.

Taorminassa on arkeologinen museo ja uintipaikat ovat alakaupungissa, jonne pääsee funicula -hissillä pikkurahalla.Taorminasta lähtee linja-autoja Sisilian eri kaupunkeihin.

Pohjoissivulla on Monrealen pikku kylä noin viiden kilometrin päässä pääkaupungista Palermosta. Siellä on pienenpienillä mosaiikeilla koristeltu upea katedraali, jonka takia sinne mennään.

Monrealen ja Palermon välissä on vaikuttava, kaunis luostari.

Sitten historialliseen Palermoon, jossa on hienot katedraalit ja paljon muuta. Yksi päivä ei riitä Palermon tutkimiseen.

Pohjoissivulla edelleen itäänpäin on Cefalu, joka on suosittu matkailukohde myös Suomesta järjestettynä. Cefalussa on vanha kaupunginosa, jossa kannattaa käydä. Siellä aistii historiaa. Uimavarusteet mukaan retkelle.

Viehättävä yliopistokaupunki Messina itäkulmassa, josta voi halutessaan lautalla piipahtaa Italian mantereen puolella Calabrian alueelle.

Edellä luetelluista paikoista on Napsussa paljon kuvia.

Ainakin Lufthansalla pääsee Helsingistä yhdellä vaihdolla Palermoon.

Oletko vieraillut Sisiliassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.