Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Sierra Nevadan matkakokemukset ja vinkit

Fillarimatkailua Espajassa

Viime vuonna Malagasta Sierra Nevadalle ja sieltä Alicanteen.

maalaismummimaailmalla.blogs...t.fi/2017/

Mistä löydämmekään itsemme tänä vuonna?

Sierra Nevadan kävelyreitit

Sierra Nevadan kansallispuisto on talvella laskettelukohde, kesällä patikoijan paratiisi. Hintataso alueen eri osissa vaihtelee rajusti. Erityisesti Pradollanon hiihtokeskuksen ympäristössä ja Monachilissa sekä hotellit, ravintolat että baarit ovat huomattavasti kalliimpia kuin puiston muissa osissa.

Paras patikointikausi kestää toukokuusta lokakuun loppuun. Reittejä on paljon joka puolella puistoa, mutta Alpujarran reitit ovat maineikkaimmat ja yleisesti ottaen myös viehättävimmät.

Granada on tutustumisen arvoinen suurkaupunki puiston kupeessa. Guadix puiston pohjoispuolella on kuuluisa luoliin koverretuista taloistaan. Calahorrassa sijaitsee El Cid -elokuvasta kuuluisa linna. Puiston sisällä sijaitsevista kylistä viehättävimpiä ovat Alpujarran kylät Trevelez, Capileira ja Pampaneira.

Sierra Nevadan reiteistä on tehty myös suomenkielinen opas:

www.topwalks.net/fi/sierra_nevada.htm

Sierra Nevadan kansallispuisto on Andalusian merkittävin ja monipuolisin patikointikohde. Laskettelukohteena se on lähinnä eksoottinen, eikä sitä pidä verrata esimerkiksi Alppien laskettelukeskuksiin.

Sierra Nevadan ruokakulttuuri on riistapainotteinen. Jäniksen, villisian ja kauriin lihaa valmistetaan suurella antaumuksella. Kinkut ja makkarat ovat alueen ylpeydenaiheita. Ravintoloiden menu sisältää usein Jarran eli ruukullisen nuorta, kypsyttämätöntä viiniä (vinos jovenes). Näiden viinien laatu vaihtelee surkeasta mukiinmeneviin:-)

Nähtävyys,lunta,ruoka ja juoma

Sierra Nevadassa käydään paljon hiihtämässä.Paikan ympärillä on paljon nähtävyyksiä.Hinat eivät ole kovin suuria.Ravintoloita ja ostospaikkoja on paljon.

Ajomatka on pitkä,mutta ihmiset auttavaisia ja ystävällisiä.Loistavia Tapas-paikkoja.Kannattaa käydä syksyllä,ei ole vielä niin kylmä ja Sierra Nevadan alapuolella on jo kaupunki,jossa on vielä syksyllä kuuma.Kannattaa käydä samalla matkalla tutustumassa ALHambraan.Sielä menee koko päivä.Mutta se on yksi maailman ihmeistä.

Oletko vieraillut Sierra Nevadassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.