Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Sienan matkakokemukset ja vinkit

Tunnelma Sienassa

Vieras    30.04.2019    Sienan muita vinkkejä    Siena

Olin kolme vuotta sitten Italian kiertomatkalla. Vain iltapäivän vietimme Sienassa.Seuraavana päivänä oli tämä kuuluisa ratsastuskilpailu. Se tunnelma tarttui matkalaisiin jollain kummallisella tavalla. Vanha kaupunkimilijöö vei jonnekkin kaukaisuuteen, se rauhoittava ilmapiiri ja lämpö jäi mieleen.

Täydellistä majoitusta aidolla viinitilalla

Vieras    11.03.2009    Sienan muita vinkkejä    Siena

Täytyy oikein ottaa tehtäväkseen jakaa ilosanomaa, niin uskomattoman ihana vajaa viikko tuli vietettyä Colle Val d`Elsan kylässä, lähellä Siennaa ja Firenzeä. Kylästä löytyy Podere Vallebuona -viinitila, jota pitää aivan ihastuttava suomalaissyntyinen Paula-rouva. Mitä ikinä halautkaan tietää Italiasta, Siennasta, Chianti-viineistä tai mistä tahansa oikeastaan, sen saat kyllä tietää ihastuttavan persoonallisella tavalla.

Jos etsit täydellistä, edullista ja ikimuistoista tukikohtaa lähellä Siennaa, tätä ei voi kuin suositella. Lisätietoja löytyy heidän kotisivuiltaan, jotka ovat myös suomeksi: www.vallebuona.com/?q=fi/node/17

Sienan maisemissa

Vieras    15.02.2009    Sienan nähtävyydet    Siena

Vietin muutama vuosi sitten marraskuun Sienan maisemissa.Sää oli aluksi melko lämmintä, t-paidalla tarkeni päivisin. Vuokrasimme Monteriggionin kunnan puolelta Uopinin kylästä huoneiston maatilamatkailupaikasta nimeltä LÁia. Talo on alkujaan 1500-luvulta, pyhiinvaeltajien levähdyspaikka. Sienan keskustasta pääsi majapaikkaan joko bussilla muutaman sadan metrin päähän tai sitten kävellen 45 min. Siena on kaunis historiallinen kaupunki ja siellä on paljon nähtävää. Sienan Campo eli keskusaukio on simpukan muotoinen, sitä reunustavat kalliit kahvilat, kaupungintalo ym. Duomo eli tuomiokirkko on kaunis raidallisine seinineen ja monivärisine pylväineen. San Domenico-kirkossa on näytillä Katariina Sienalaisen pää lasikuvun alla. Keskustassa järjestettiin keskiviikkoisin paikalliset markkinat: vaatteita, jopa turkiksia tarjolla, taloustavaroita, tekstiilejä, juustoauto, porsasauto josta myytiin esim. sämpylän väliin herkullista yrteillä täytettyä porsaanlihaa kokonaisena paistetusta possusta. Sienassa on 17 contradaa eli korttelia, jotka kilpailevat kuuluisassa Palio-hevoskilpailussa heinäkuussa . Kaupunginosilla on oma tunnuksensa esim. kirahvi, kotka, hanhi jne. Kaduilla kulkiessa turistikin näkee korttelin vaihtumisen: talojen seinissä on omat korttelin symbolit, oma ravintola, kirkko, lippu ja jopa oma suihkulähde symboleineen. Siena on rakennettu kukkuloille joten korkeuseroja ja portaita kaupungissa on. Jalkapallo-ottelut ovat kiihkeitä. Kaupungin hienoin kahvila oli Nannini, johon kauniit ja nuoret hienoissa muotiluomuksissa kokoontuivat iltaisin. Eräänä iltana oli vapaa pääsy kuuntelemaan musiikkiesitystä hienoon Tetro dei Rizzoon, josta saimme paikat omasta aitiosta. Aitiossa oli kultakoristelut ja samettiverhot. Piazza del mercatolla oli eräänä sunnuntaina antiikkimarkkinat. Kaupungissa oli muutamia vaateliikkeitä, hinnat Suomen hintoja halvemmat. Italiassa panostetaan näyteikkunoihin!! Pizza oli hyvää ja sitä sai myös pikapaikoista. Mac Donald`s oli myös mutta paikalliset eivät sitä suosineet. Slow food ja lähiruoka oli tärkeää kuten kaikkialla Italiassa. Kuukauden aikana teimme kävelyretkiä Sienan kukkuloille ja Monteriggionin puolelle esim. Braccion kylään. Löysimme pieniä paikallisia kauppapuoteja joissa myytiin lähellä tuotettuja leipiä jne. Sellaisia vaatimattomia kauppoja ei enää Suomessa näe. Oli oliivinkorjuuaika, jokaisella talolla oli omia oliivipuita. Lammaslaumoja lauidunsi pelloilla. Possuja näkyi aitauksissa. Sienasta on hyvät yhteydet junalla ja bussilla ympäristöön. Bussilla kävimme esim. Castellina ja Radda in Chiantissa, junalla Rapolano Termessä, Ascianossa, Monte Aticossa, Montepescalissa jne. Ihmiset olivat ystävällisiä, Sienassa vietetty aika jäi muistoihin ainutlaatuisena mahdollisuutena tutustua tähän Toscanan alueeseen.

Oletko vieraillut Sienassa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.