Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Sidessa

Tersvilla nurinpäin talo

toffe    23.08.2023    Siden nähtävyydet    Side

Dolmuksella Nova Mall ostoskeskukseen siitä kävely taaenpana olevaan Outlettiin käännös vasemmalle ja tuo talo jo näkyykin noin 200m päässä.

Siellä muutamat huoneet kuvaaja tulee mukaan näyttää mihin asentoihin mennään huoneessa ja ottaa kuvat. Kun pääset koneelle käännät nuo kuvat toisin päin olet kuin katossa.. Niin hauska paikka aikuisille kuin lapsillekin meiltä kahdelta aikuiselta maksoi 540 Turkin liiraa jotain n. 22€ emme pitäneet kalliina.. kun pääsy sisään ja kuvaaja mukaan..

Side matkakohteena, kaikkea kaikille

Vieras    06.09.2013    Siden nähtävyydet    Side

Minulle tämä oli 4 reissu Turkkiin, takana olivat Alanya, Marmaris ja Istanbul. Jos Istanbulin jättää tästä vertailusta ulos, niin Side on 100x miellyttävämpi kuin nämä aikaisemmat kohteet. Paljon matkustaneena koin Siden loistavaksi kohteeksi myös sellaiselle joka haluaa muutakin kuin löhötä rannalla koko viikon, paljon mahdollisuuksia omille retkille. Siden vanha keskusta on kaunis, siellä on lukuisia pieniä turisteille suunnattuja kauppoja, mutta alueen Rooman aikaset rauniot, temppelit ja amfiteatteri tekevät siitä todella erilaisen kohteen. Suosittelen ehdottomasti vierailemaan amfiteatterissa ihan sisällä saakka ja sen jälkeen suuntaamaan teatterilta uuden Siden suuntaan raunioille, joissa mm. vanha asuinkeskusta & sairaala.

Sidestä on lyhyt matka dolmuksella Manavgatiin, jossa vierailimme kahtena päivänä. Maanantain "grand bazarissa" kannattaa käydä tekemässä tuliaisostokset, hinnat edullisempia kuin Sidessä ja tinkiä voi kunnolla. Manavgat on mukava turkkilaisempi kaupunki, josta löytyy myös paikallisille suunnattuja ostoskeskuksia, missä on helppo shoppailla kiinteillä hinnoilla. Lisäksi esim Niken kaupasta voi tehdä löytöjä. Manavgatissa kannattaa vierailla myös vesiputouksilla, sinne teimme toisena päivän omatoimiretken. Dolmuksella Sidestä Manavgatin keskustaan ja sieltä vesiputoukselle. Vesiputouksella maksetaan sisäänpääsymaksu ja ensi silmäyksellä tulee tunne, että turismi on syönyt koko paikan. Kuitenkin putouksen/joen rantaan tullessa näky on uskomattoman kaunis. Kannattaa myös kävellä alajuoksulle päin. Ihanan viileää ja uskomattoman turkoosi & kirkas vesi.

Kaiken kaikkiaan Side oli lomakohteena loistava. Sopivassa määrin nähtävää, lähellä mukavia puolen päivän retkikohteita, hyviä ravintoloita (katso tripadvisor!) ja ihanat rannat. Voin myös erityisesti suositella hotelli Villa Adora Beachia. Loistava sijainti, puhdasta, ystävällinen henkilökunta ja muutenkin nappi valinta. Menisin uudestaan.

Amfiteatterin rauniot

Quesadilla    19.02.2011    Siden nähtävyydet    Side

Valtavan upea kokemus oli istua kuuntelemassa tuhatpäisen yleisön kanssa klassista konserttia Siden amfiteatterin raunioissa. Rauniot oli hienosti valaistu, mutta kannattaa toki käydä katsomassa myös päivänvalossa.

Oletko vieraillut Sidessa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.