Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Sharm el Sheikhistä

Huono vitsi

Vieras    06.01.2012    Sharm el Sheikhin muita vinkkejä    Sharm el Sheikh

Palasimme juuri Sharm el Sheikhin Naama Baysta.

Matkustamme paljon ja suosikkikohteitamme ovat mm. New York, Bangkok ja Berliini.

Olemme tykänneet myös pienemmistä kaupungeista, kuten Annecy, Playa del Ingles ja Salzburg.

Sharm el Sheikh oli pettymys.

Jos pidät varmasta auringosta ja sukeltamisesta, saattaa "Sharm" olla oikea paikka.

Jos haluat shoppailla tai viettää city-lomaa, kannattaa kohdetta välttää.

Jos arvostat länsimaista kulttuuria ja/tai siisteyttä, matkusta muualle.

Mielestämme kohde oli tylsä, ahdistava, epäsiisti ja naurettava - huono vitsi.

Sorry.

Mukavaa Egyptissä

Vieras    24.11.2011    Sharm el Sheikhin muita vinkkejä    Sharm el Sheikh

Olimme perheen kesken Sharm el Sheikhissä alkuvuodesta 2010. Paikka oli kiva ja rauhallinen. Hotelli oli Luna Sharm, joka oli vaatimaton, mutta kaikki siellä kuitenkin toimi ja henkilökunta oli ystävällistä. Matkanjärjestäjä oli Alma Tour, jonka kohtalon tiedämme tänä päivänä. Oppaat olivat oikein mukavia. Tyttäremme sairastui kesken matkan kuumeeseen ja opas soitteli lääkärit läpi ja lähti vielä tueksemme tätä tapaamaan.

Ainoa negatiivinen sanottava Egytistä on se, että kauppiaat tyrkyttävät tavaroitaan ja hinnoittelevat ne korkeiksi ja selvästi loukkantuvat, jos ei ostakaan mitään. Tinkiminenhän on "vaikeaa", mutta viikon aikana siihenkin tottuu. Lentokentällä on miehiä odottelemassa matkustajia ja esim. lastenrattaat tuotiin hihnalta nenän eteen. Juu eikä pelkkää kohteliaisuutta, vaan sitten oltiin käsi ojossa ja eurotkin käy. Viisumi ja passi kannattaa pitää näkyvillä koko ajan, kun ollaan lentokentällä. Sitä kysyy jokainen vähänkään viralliselta näyttävä yksilö.

Vatsataudista vielä: toisessa hotellissa oli suomalaisten keskuudessa mahatautiepidemia, joka oli ihan kotimaasta sinne "viety" ystävämme noro-virus. Omilla valinnoilla ja käsihygienialla voit välttää kovan vatsataudin, johon ei egyptiläiset Antinalitkaan auttaneet yhdellä seurueemme jäsenellä. Paikallisista ravintoloista kannattaa katsella onko muita turisteja. Jos ravintolassa on vain paikallisia miehiä, on todennäköisempää saada pöpö. Näin kertoi oppaamme. Eivät kuulema pahastu myöskään siitä, jos keittiöön kurkkaa.

Suosittelen.

sopivan hotellin valinta: sijainti ja taso

Yksi tärkeä tekijä loman onnistumisessa on sopivan hotellin valinta. Egyptissä on erityisen tärkeää huomioida hotellin sijainti ja sen taso.

Sharm el Sheikh on erittäin laaja alue. Kaupunki päästä päähän on noin 40 km. On hyvä huomioida, että osa hotelleista, esimerkiksi Montazan ja Shark's Bayn alueella sijaitsevat hotellit, ovat keskellä autiomaata kaukana keskusta-alueista ja kauppapaikoista. Nämä hotellit sopivat hyvin lomailijalle, joka haluaa rauhassa viettää aikaa rannalla tai altaalla. Jos taas haluaa kierrellä jalan tai muuten olla keskustan tuntumassa, kannattaa valita hotelli Hadabasta, Nabqista tai Naama Baysta.

Suosittelen itse Hadaban hotelleja. Hadabassa on hyvät mahdollisuudet snorklata (todella kauniita koralleja ja paljon kaloja) ja siellä on kiva koko perheen illanviettopaikka Il Mercato ja se sijaitsee lähellä Old Marketin vanhaa kaupunkia. Taksimatka Hadabasta Naama Bayn keskustaan (nuorten ja aikuisten iltaelämän keskus) maksaa n. 20 puntaa (kun tinkii). Ranta on täällä syvä ja korallipohjainen (uimaan mennään laiturilta), mikä ei välttämättä ole paras vaihtoehto ihan perheen pienimmille, toisaalta, jos varaa lapsille asianmukaiset kellukkeet, he viihtyvät mainiosti vedessä katselemassa erilaisia kaloja. Myös pienet lapset oppivat helposti snorklaamaan ja se on kiva koko perheen harrastus.

Naama Bay on monille helvetillinen turistirysä, monet taas tykkäävät sen menomestoista ja ravintoloista. Kauppoja on joka lähtöön ja ihmisiä on paljon liikkeellä. Ranta on täällä hyvin ahdas ja lähes koralliton. Sopii lapsiperheille, koska ranta on ensin matala ja hiekkapohjainen. Hotellin omalla rannalla saa Naama Bayssa yleensä maata kuin sillit purkissa, monen sadan asukkaan hotellin ranta saattaa olla vain muutaman vaivaisen metrin pitkä.

Nabq Bay on moderni hotellialue, jossa on tarjolla myös luksusta sitä etsivälle. Nabqissa on paljon isoja All Inclusive- hotelleja, joiden alueelta moni lomailija ei kertaakaan poistu loman aikana. Näissä hotelleissa on paljon ohjelmatarjontaa koko perheelle. Voin suositella Nabqia erityisesti lapsiperheille. Nabqissa on myös paljon ostosmahdollisuuksia ja jonkun verran iltaelämää.

Matkanjärjestäjien hotellien kuvauksiin on yleensä merkitty hotellin sijainti keskustasta. Yleensä keskustalla tarkoitetaan tällöin Naama Bayta. Kannattaa myös huomioida hotellin etäisyys lentokentästä. Osa hotelleista sijaitsee hyvin lähellä lentokenttää ja sijaitsevat täten lentokoneiden laskeutumisalueella. Monelle voi tulla yllätyksenä näissä hotelleissa, että lentokoneen maha melkein koskettaa nenääsi, kun makaat altaalla. Tähän tosin tottuu nopeasti, ja osaa se ei häiritse laisinkaan.

Varsinkin lapsiperheiden ja allergisten kannattaa olla tarkkana hotellia valittaessa. Egyptissä hotellien taso ei ole niin kunnollinen kuin Suomessa ja kahden tähden hotelli saattaa osoittautua lääväksi. Heikompitasoisissa hotelleissa ei välttämättä siivous ole niin tiptop kuin Suomessa olisi vastaavassa majatalossa, mikä taas saattaa olla ongelma allergikolle. Myöskään heikompitasoiset hotellit eivät yleensä tarjoa niin monipuolisia buffetpöytiä, joista allerginen tai nirso lapsi löytää syötävää.

Jos majoitutte All Inclusive- hotelliin, suosittelen ehdottomasti tasokkaampia hotelleja. Yhden ja kahden tähden hotellit tarjoavat vähän mitä sattuu ja hygieniasta ei voi olla aina varmuutta. Tätähän voi melkein jo odottaa, mutta silti matkaoppaana saa kuulla asiakkailta valituksia ruuan tasosta, monipuolisuudesta ja ravintolan siisteydestä. Mitä isompi ja parempi hotelli, sitä enemmän valinnanvaraa.

Royal Albatros Moderna Hotel, Hyviä vinkkejä tietää, miinukset ja plussat

MIINUKSIA

-Huoneemme oli allasbaarin kohdalla ja työntekijät alkoivat täyttää lasivarastoja kello 3 yöllä kovan pulinan kera!

-Jäätelöstä sain kovan vatsabakteerin. (ELI JÄÄTELÖÄ KANNATTAA VÄLTTÄÄ, kuten myös jääpaloja, sekä juomia jotka eivät tule pulloista)

-Lääkäri maksaa joka tuli hieman yllätyksenä, koska meillä oli vakuutukset yms. Tosin en tiedä kuinka paljon, koska tämän kuultuani poistuin odotushuoneesta ja kärsin kivuistani kotiin tuloon asti (Olen allerginen monelle lääkeaineelle ja en voinut vain "kokeilla" vatsalääkettä jota ei tunnettu Suomessa, soitin siis lääkärille apteekista)

-Rannalla oleva kamelimies huijaa asiakkaan kyytiin (esim että tarjoutuu ottamaan kuvan), saattaa sanoa että voi kokeilla pikkuisen kyydissä oloa ja lopulta laskuttaakin ratsastamisesta. Eli jos et halua maksaa, ÄLÄ NOUSE KAMELIN SELKÄÄN MISSÄÄN VAIHEESSA. Kun ihmettelimme miksi hän tekee näin huonoa bisnestä, koska pilaa vain maineensa, hän mm. sanoi miehelleni tappavansa tämän jos hän ei maksa.

-Jatkuva hotellin palveluiden tyrkyttäminen alkaa jossain vaiheessa ahdistaa, jos haluaa olla rauhassa

-Musiikki on iltaisin todella kovalla ja samojen rallatuksien kuunteleminen illasta toiseen ei ole enää kovin viihtyisää

-Ravintolat ovat hyvin kylmiä eli jos ei mieli kipeäksi, pitkähihaista mukaan, lisäksi musiikki on myös sisätiloissa liian kovalla

-Huoneiden ovet ovat hieman vaikeita menemään kiinni, eli ovi pitää paukaista lukkoon. Muutenkin seinät ovat kuin pahvia, tuntuu kuin seiniä ei olisi ollenkaan. Kaikki äänet kantautuvat huoneeseen ja esim käytävällä ollessa voi kuulla jos joku on huoneessaan vessassa :D

-Jos menee yksin esim. aamupalalle ja jättää täydet, koskemattomat lautasensa pöytään ja lähtee hakemaan juomista, joku tarjoilija siivoaa eväät pois ennen kuin olet ehtinyt takaisin >=/

-Esim 10min voi tarkoittaa puolta tuntia, meille luvattiin pyyhkeet 10min sisään ja niitä ei kuulunut vielä puolen tunnin kuluessakaan

-Rantaravintolassa syödessämme baarimikko alkoi siivota limsa-automaattia ja kun näimme kuinka tämä tapahtuu, ei tehnyt kovin mieli juoda enää kyseisestä laitteesta

-Jos olet sairas, ravintolat eivät tarjota kovinkaan paljoa vatsaystävällistä sapuskaa. Me otimme aina ravintolasta kasan banaaneja hotellihuoneeseen koska en pystynyt muuta syömään loman lopussa. =/

PLUSSIA

+Hotellin hlökunta on ystävällistä ja työntekijät jaksavat hymyillä

+ Kaunis alue, viihtyisä, iso

+Jos haluat rauhallisen loman, hotellissa lähinnä vanhempaa väkeä+ perheitä

+Siivoojat tekevät työnsä hyvin ja eivät varasta (Esim me jätimme tippiä pöydälle, mutta siivoja ei ymmärtänyt sitä tipiksi ja oli vain siirtänyt rahat siistiin pinoon).

+Huoneet ovat siistejä ja saniteettitilat samoiten

+Asiakas saa päättää itse haluaako siivouksen huoneeseen vai ei käyttämällä väriavainta ovessa.

+Hotellilla on pieni allasalue Italialaisen ravintolan vieressä, joka on rauhallinen ja hiljainen.

+Ohjelmapalvelun työntekijät esittävät joinakin iltoina omaa ohjelmaa asiakkaille. Lapsiperheille on myös tekemistä, kuten esim pienten lasten disco!

+Aurinkotuolit tukevia ja pehmeitä!

+Mahdollisuus pelata tennistä, minigolfia, rantalentistä, jalkapalloa, petangueta, jne

+Lasten altaassa on lapsille tekemistä, mm. iso ja pieni liukumäki

+Rannan läheisyydessä myös paikka, jossa lapset voivat keinua ja laskea mäkeä

+Todella iso shakkilauta on hauska

+Monta ravintolaa, eli on varaa valita missä syö eikä tarvitse aina syödä samaa ruokaa

+Hotellin ravintoloista suosittelen Saksalaista ja Italialaista ravintolaa, itselläni nämä kaksi paikkaa olivat ainoita joissa syöminen toimi vatsan kannalta

HOTELLIN ULKOPUOLELLA JA YLEISESTI

-Tinkaaminen hinnoista kuuluu pelin kuvaan kaupoissa, pitemmän päälle se alkaa jo ärsyttää. Hinnoista saa tingittyä helposti aina ainakin puolet pois!

-Älä mene sisään liikkeisiin joihin sinua yritetään saada, muuten olet ns. "osto-loukussa".

-Sääntönä tuntuu olevan että koska koraani kieltää varastamasta niin huijata saa niin paljon kun kerkee.

Pienen tipin antaminen esim allasbaarilla on ok. :) Palvelu alkaa pelaamaan paremmin kuin hyvin. ;)

Kun luovutat huoneen, muista pyytää passi ITSE takaisin heti luovutusta tehtäessä, ettei se unohdu myöhemmin.

Käsidesiä kannattaa pitää mukana ja käyttääkin ahkerasti, varsinkin rahan käsittelyn jälkeen.

Jos käytät taksia, jne, hinta kannattaa sopia AINA etukäteen.

LOPPUVEDOS

Suosittelisin paikkaa enemmänkin sellaisille ihmisille, jotka haluavat aktiviteettia lomallaan. Paikka oli sinänsä ihan ok (olen PALJON pahempaa kokenut) mutta me emme koe enää tarvetta palata takaisin Sharm el Sheikhiin.

Kokemuksia

Olimme perheen kanssa talvilomalla Sharm el Sheikhissä hotellina oli Mirabel Club FFFF+. Hotelli hyvä ja siisti all include toimi ja mukavaa oli..

käsien desifioiminen

Vieras    03.02.2009    Sharm el Sheikhin muita vinkkejä    Sharm el Sheikh

Kun matkustatte Egyptiin, niin muistakaa AINA, että bakteerikanta on toinen kuin meillä, kun käsittelette rahoja, niin sen jälkeen välittömästi geeliä käsiin. Itse en ole koskaan matkoillani saanut ripuli, mutta jos nyt egyptissä käydessäni en olisi huolehtinut käsihygieniasta niin olisin sairastunut. Kairossa saamani rahat oli todella saastaisia, kun seurasin , että joka setelin "silityksessä" käytettiin sylkeä, niin ei ole epäselvä vatsatautien lähde (SETELIT).. Etelä- egyptissä oli toisin siellä setelit oli siistejä ja "nuolemista" en havainnut. KIITOS Finmatkojen matkatoimiston infosta jota sain ennen matkaa. . Kiitos vielä opas Heinille lentokenttä avustasi.

Jez Mirabel Club

Vieras    17.11.2008    Sharm el Sheikhin muita vinkkejä    Sharm el Sheikh

Päiväsaikaan ihana lomakohde ja hotelli, lapset viihtyivät lämmitetyissä altaissa ja vesiliukumäissä. Ravintolassa ruoka hyvää, yleisilme siisti sekä ruokailutiloissa että koko hotellissa. Allasalueella vain yksi yleinen WC alueen toisessa päässä, lastenaltaalta n. 100 m suuntaansa. Vesipulloja sai vain sisäbaarista, ja siellä ei saanut palvelua ilman täyttä vaatekertaa; altaalta oli turha yrittää hakea juotavaa muuten kuin allasbaarista kertakäyttömukiin -> tuulen mukana lentävää jätettä. Henkilökunnan käytös nuivaa ja piittaamatonta, ennakkotipin voimalla palvelu parani heti, mutta matkan hintaan sisältyi all inclusive. Iltaohjelma HYVIN äänekästä, hotellihuoneeseen meteli kantautui kuin vierestä, eikä sitä saatu edes respan kanssa neuvotellen vähennettyä. Myöskään huoneen vaihdosta ei ollut apua, koska äänentoisto oli yksinkertaisesti liian tehokasta. Tämä häiritsi, koska hotellia markkinoidaan nimenomaan perhehotellina, hotellissa toimii mm. kaksi lastenkerhoa. Meidän kohdallamme yöunet ja lepo jäivät vähiin, koska uinnin raukaisemat, ennen iltaohjelman alkua simahtaneet lapsemme heräsivät aamulla kuuden jälkeen, me pääsimme nukkumaan pitkälti puolenyön jälkeen, kun iltamöykkä lopulta taukosi. Meteli todella häiritsee, jos mielii ennen puolta yötä nukkumaan. Ristiriitaiset tunteet tästä lomasta.

Oletko vieraillut Sharm el Sheikhissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.