Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Vaarat ja ongelmat Sharm el Sheikhissä

naisten sopiva pukeutuminen

Talvella Suomesta Egyptiin matkaavalla on suuri houkutus ottaa mukaan mieluisimmat kesävaatteet. Kannattaa kuitenkin muslimimaahan matkustettaessa suosiolla unohtaa viime kesän trendikkäät mikrosortsit, aina sexyt verkkosukkahousut ja kesällä niin vilpoisat minimekot, mikäli ette halua yöseuraa tai ylimääräistä huomiota. Huomiota nimittäin saatte ilman näitä rytkyjäkin. Omasta mielestänne paksut selluliittireidet, hyllyvät takamukset, kalvakka finninaama ja vaalea ohut rasvainen lirutukka ovat nimittäin kaikki herkkua egyptiläiselle! Olo on kuin filmitähdellä, pikkupojatkin saattavat rohkeasti tulla sanomaan "you are so beautiful" tai "oh my god" eurooppalaisen naisen nähdessään.

Turistialueilla paikalliset ovat tottuneet ulkomaalaisten vähäiseen pukeutumiseen. Rannoilla ja hotellin alueella voi huoletta pukeutua vähän lyhyempiin vaatteisiin, tosin yläosattomissa uiminen tai stringit rannalla eivät ole kovin hyvä idea. Myöskin hotellin vastaanotossa ja ravintolassa tulisi pukeutua suht säädyllisesti. Hotellialueen ulkopuolella naisten on varminta pukeutua polvet ja olkapäät peittäviin asuihin, varsinkin jos liikkuu naisporukassa tai yksin. Paljastavaa pukeutumista näkyy paljon katukuvassa, mutta se antaa egyptiläiselle halvan kuvan naisesta sekä aiheen huudella perään. Naisena jatkuva ksss pisss kisssssss pissssss- huutelu alkaa pitemmän päälle ärsyttää. Sitä voi välttää huomattavasti pukeutumalla vähemmän paljastaviin asuihin, mutta se loppuu ainoastaan liikkumalla miesseurassa.

On hyvä pitää mielessä, että suurin osa egyptiläisistä miehistä näkee edessään alastoman naisen ensimmäisen kerran vasta aviovuoteessa. Esiaviollinen seksi on islaminuskon mukaan haram, kielletty, ja suurin osa egyptiläisistä noudattaa tätä sääntöä. Suomalaisen näkökulmasta alastomuudessa ei ole mitään ihmeellistä, mehän saunomme jo lapsena sekaporukoissa. Egyptissä alastomuus taas on tabu, ja siksi miehille onkin suuri houkutus nähdä länsimaalaisia naisia puolipukeissa kadulla. Tästä johtuu töllöttely, osoittelu ja huutelu. Länsimaisten naisten rohkea pukeutuminen myös ihmetyttää suuresti egyptiläistä, jolle on opetettu, että vain aviomies ja lähimmät miessukulaiset saavat nähdä naisen vähissä vaatteissa. Oman itsekunnioituksen takia sekä huutelun välttämiseksi voi olla viisasta huomioida kulttuurierot ja pukeutua hieman peittävämmin kuin muissa lomakohteissa. Näin voi antaa itsestään "kunnollisen" naisen kuvan (decent woman) ja välttää turhaa huomiota, joka joskus harvoin saattaa olla pelottavaakin (kun taksikuski tarraa kiinni paljaasta reidestä tai kun joku lähtee seuraamaan vesirajahametta).

Pukeutumissäännöt eivät koske ainoastaan naisia. Myöskään miesten ei tulisi pukeutua olkapäät ja polvet paljastaviin asuihin eikä varsinkaan yläosattomaan kadulla.

pysy terveenä

Egyptin loman saattaa monesti pilata faaraon kirous eli vatsatauti. Ettehän jää virumaan hotellihuoneeseen! Kannattaa ostaa heti alkulomasta paketti ANTINAL-nimistä lääkettä. Sitä saa joka apteekista ja maksaa n. 10 puntaa/paketti. (Hotellien apteekit saattavat pyytää enemmän, ei kannata maksaa siitä enempää kuin 25 puntaa.) Heti, jos tuntuu, että on vatsataudin oireita, otetaan 2 tablettia lääkettä ja sitten neljän tunnin välein yksi tabletti niin kauan, että alkaa tuntua vatsanpurut normaaleilta. Imodiumit ja muut Suomesta tuodut lääkkeet kannattaa unohtaa, ne eivät Egyptin bakteerikantaan tepsi ja saattavat jopa pahentaa tilannetta. Kannattaa juoda litratolkulla vettä tai limpparia ja syödä esim riisiä.

Jos Antinal ei auta, kannattaa pyytää lääkärin apua. Silloin on parasta ottaa yhteys matkaoppaaseen. Matkanjärjestäjillä on yleensä yhteistyölääkäri, jonka hinnoittelu ei ole ihan niin hurjaa kuin hotellin lääkäreillä. Matkavakuutus kuntoon ennen matkalle lähtöä. Lääkärin kanssa asioidessa tulee muistaa pyytää kuitti, joka lähetetään vakuutusyhtiöille.

Käsidesiä kannattaa käyttää kun on esim käsitellyt rahaa. Myöskin hotellin ravintolassa voi miettiä, kuinka moni on koskenut ottimiin ja ruokaan pesemättä käsiä.

Varpusparvi

Vieras    27.01.2009    Sharm el Sheikhin vaarat ja ongelmat    Sharm el Sheikh

Olin Sharm el Sheikissä nyt tammikuussa viikko. Siisti kohde, hotelli siisti ja lämmintä oli. Mut annas olla, kolmantena yönä lensi "varpusparvi" huoneemme vessassa useamman kerran. Sairastuimme siskoni kaa molemmat. Nukuimme vuorokauden ja sit huomasimme aamupalalla et kato oli käynyt koko suomalaisporukassa. Viikon aikana oli melko kaikki n. 20-25 hlöä ripulissa. Emme tiedä oliko ruokamyrkyts vai mikä. Nyt olen sairastanut kotona 4pv, kokeet otettu ei ole bakteerin aiheuttama eikä salmonellaa. Oli teho laihdutuskuuri, reilun viikon aikaan putosi paino n. 6kg. Vähän hutera olo mut ruisleipä alkaa maistumaan, et ehkä elo voittaa.

Oletko vieraillut Sharm el Sheikhissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.