Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Lennot & liikenne Sharm el Sheikhissä

liikkuminen Sharm el Sheikhissä

Sharm el Sheikhissä välimatkat ovat monesti pitkiä (alue päästä päähän on noin 40 km), joten lomalaisen on syytä tuntea liikkumismuodot kohteessa.

Hotellien omat taksit:

Hotelleilla on omia sopimustakseja, joiden hinnat näkyvät vastaanotossa. Taksifirmalla saattaa olla myös oma pöytä hotellin vastaanottotiloissa. Yleensä nämä kuljettajat ovat luotettavia, mutta hinnat saattavat olla hyvinkin korkeita (joskus moninkertainen hinta verrattuna normaaleihin takseihin).

Normaalit taksit:

Sharmissa taksit ovat sinivalkoisia henkilöautoja, joilla on taksin numerokilpi etu- tai takaikkunassa. Myös monet yksityisautoilijat saattavat tarjota lomailijalle taksikyytiä. Näihin kuljettajiin kannattaa suhtautua varauksella. Virallinen taksi on kuin suomalainen poliisiauto.

Egyptissä taksikyydin hinta tulee sopia etukäteen kuljettajan kanssa. Monesti kuljettaja ehdottaa aluksi korkeaa hintaa, josta tulee tinkiä. On hyvä pitää mielessä, että kuljettajat saattavat huijata matkalaista! Olkaa tarkkana! Maksakaa vain ja ainoastaan sovittu hinta ja pitäkää huoli, että hinta sovitaan Egyptin punnissa (ei esim Englannin punnissa tai dollareissa!). Kuskien kanssa saa monesti vääntää kättä matkan jälkeen, joten on hyvä heti aluksi käydä läpi pelisäännöt. Kannattaa maksaa tasarahalla tai pienellä setelillä. Monet kuljettajat ovat hyviä tekemään silmänkääntötemppuja ja antamanne 200 punnan seteli saattaa silmienne edessä muuttua 50 punnaksi ja ette saakaan rahasta takaisin. Kun maksatte pienillä rahoilla, huijatuksi tulemisen riski pienenee!

Kun olette päättäväisiä, teillä ei ole ongelmaa Egyptin taksimiesten kanssa.

Osviittaa taksien hinnoista:

Naama Bay- Old Market 15 L.E. (Egyptin puntaa)

Naama Bay- Hadaba 20 L.E.

Naama Bay- Lentokenttä 30 L.E.

Naama Bay-Nabq 50 L.E.

Old Market-Hadaba 10 L.E.

Old Market-Nabq 60 L.E.

Hinnat ovat suuntaa-antavia. Viisi puntaa sinne tai tänne ei tunnu paljon matkailijan kukkarossa. Tässä kuitenkin hyvä ohjenuora teille, ettette joudu maksamaan hirveää ylihintaa.

Mikäli kuljettaja ei suostu viemään teitä ehdottamallanne hinnalla, ei muuta kuin otatte seuraavan taksin. Yleensä kuljettaja huutaa peräänne ja saatte kyydin haluamallanne hinnalla.

Vuokra-autot:

Turvallisuussyistä (mm. vakuutukset, kaoottinen liikenne) en suosittelisi auton vuokraamista Egyptissä. Kenen tahansa taksikuskin (joka tuntuu luotettavalta) voi tehdä sopimuksen päiväksi tai pariksi. Saatatte päästä hyvinkin edullisesti paikasta toiseen taksin kyydissä, jos tarjoatte muutamaa sataa puntaa päivän ajoista matkojen pituuksista riippuen. Te saatte rauhassa katsella maisemia ja kuljettaja hoitaa ajamisen!

Yalla Yalla- bussit (mikrobussit):

Sharm el Sheikhin paikallisväestön kulkuvälinen on sininen mikrobussi (yalla yalla). Nimensä se on saanut siitä, että se ajaa tuhatta ja sataa. Kyytiin pääsee lennosta ja kyydistä pois huutamalla stop. Yalla yallat liikennöivät välillä Nabq-Old Market. Osa niistä jatkaa Old Marketista Hadaban paikallisille asuinalueille. Yalla Yalla on kokemisen arvoinen kyyti. Matka taittuu nopeasti katsellessa kyydissä olevia paikallisia työntekijöitä auton vaappuessa ja kitistessä tiellä. Matkanteko yalla yallalla on kaiken lisäksi edullista, Old Marketista Naama Bayhin matka maksaa yhden punnan per henkilö. Nabqista Old Marketiin pääsee kolmella punnalla. Rahat voi antaa suoraan kuljettajalle ja näyttää samalla sormilla, kuinka monesta henkilöstä maksaa. Pieniä rahoja mukaan yalla yallaan!

Muutamia vinkkejä naisihmisille:

Naiset, ettehän istu taksissa kuljettajan viereen, varsinkin jos matkustatte yksin! Tämä saattaa antaa kuljettajalle vihjeen koskettaa teitä! Takapenkillä mafeesh mushkila= ei ongelmia.

En suosittele yalla yallaa yksin liikkuvalle naiselle.

Yalla Yalla! Mennään! Vauhtia! Lähtekää ihmeessä tutkimaan lomakohdetta omin päin!

Tui:n lentokone välillä Saksa-Egypti

Palvelu mennessä oli ok, ruoka parasta mitä olen koskaan lentokoneessa saanut mutta harmitti että jouduimme poikaystävän kanssa istumaan eri paikoille koska paikkoja oli buukattu aivan ihmeellisellä jaolla. Takaisin tullessa eväs oli hieman vaihtunut, ei niin maukasta. Poikaystäväni pyysi peittoa minulle, koska olin kuumeessa ja hän puhuu saksaa. Se luvattiin tuoda. No ei näkyny. Kun pyysin peittoa uudestaan vartin myöhemmin, lentoemäntä sanoi että heillä ei ole peittoja ollenkaan jaossa ja pyysi anteeksi. Tunti myöhemmin koneen etuosasta alettiin kuitenkin jakamaan vilttejä ihmisille. Niin että tuota... =O Olin todella hermona. Oli myös outoa että lentoemäntä sanoi eräälle miehelle turbulenssien aikana (jolla oli ns. pakki sekaisin) kaikkien kuullen, että tämä voi mennä vessaan paskalle omalla vastuulla. :O Käytöskoulu olisi ehkä ollut paikallaan. :O

Englannin kielisistä kuulutuksista ei saanut mitään selvää ja kun tuli turbulenssit, niistä ilmoitettiin vain saksaksi. Mitään väliaika tietoja ei saanut. Takana ollut lentoemo ravasi käytävällä kun paniikissa edestakaisin ja hermostutti ihmisiä entisestään.

Oletko vieraillut Sharm el Sheikhissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.