Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Aktiviteetit ja harrastukset Sharm el Sheikhissä

Hadaba/Old Market -alueen P-A-R-A-S koralliranta

Majakan luona El Fanar Streetin päässä (mäen päältä, puskien välistä ja jyrkät raput alas), sisäänpääsymaksu n. 2,5 €/hlö: laivat tuovat turistilasteja sinne snorklaamaan.

Matala (keskimittaisella aikuisella syvimmillään n. vyötäröön) osa jossa hiekkapohja ja reunan takana 5-20 metriä syvä korallisaarekealue, ennen syvää vettä. Uimakengät tarpeen!

Lapsia ajatellen ei paras paikka, kannattaa huomioida, että koralli on terävää ja korallisaarekkeiden joka välissä on teräväpiikkisiä merisiilejä.

Huom! Kannattaa mennä aamusella/aamupäivällä, laskuveden aikaan ei saa mennä riutan reunan yli (koralliin ei saa koskea, ei myöskään kävellä sen päällä).

Snorkaliu

Sharmissa olimme rakkaan mieheni kanssa. Käytiin snorkalilemassa ominpäin coral reefillä, eli paikka /ranta minne mennään(maksullinen) siellä on laituri suoraan koralli riutalle. kauniita kaloja ja kaunis paikka muutenkin se meri.H elppo paikka aloittelijoille, turvallinen.

Oman hotellin ranta oli jokseenkin "surku" otettiin taas snorklaus vehkeet mukaan ja lähdin sukeltelee niitten kanssa. Tulos : venäläisiä lehtiä, muovipusseja, kokis mukeja, muovia, kaljatölkkejä, ja muuta roskaa sekä yksi onneton pallokala pörräsi kaiken moskan seassa.

EI matkaa ilman sukellusta

Kaikki sukelluksesta vähänkin kiinnostuneet, suunnatkaa nokkanne Sharm El Sheikiin!

Snorkkelilointi

Kannattaa ehdottomasti otaa matkaan mukaan snorkkeli kamppeet tai ostaa paikanpäältä halvemmalla ja myös kertakäyttöinen vedenalainen kamera, koska punainen meri kalastoltaan on aivan upea. Eikä tarvitse välttämättä osata laitesukellusta.

rantalenttis

Beach-lentiksen ystävänä menisin matkalle isolla porukalla, jotta saisin joukkueen kasaan omasta takaa. Tai sitten en edes haaveilisi pelaamisesta Sharmissa. KUKAAN ei pelannut millään rannalla tai hotellilla! Olin melko hämmästynyt ja pettynyt... :(

sukellus

hinta / laatu suhteessa egypti ja varsinkin sharmi on erinomainen valinta vedenalaisen elämän katseluun

Snorklaus Sharm Elissa

Snorklaus on hyvin suosittua Punaisen meren kohteissa. Vesi on todella kirkasta ja lämmintä, ja kalat ovat upeita ja värikkäitä. Myös tosi kesyjä, koska turisteilla on tapana syöttää niitä, vaikka se ei kovin toivottua olekkaan. Me snorklasimme Sharks Bayn rannalla, jossa kaikki rannan korallit olivat tuhoutuneet, koska ne oli tallottu. Piti siis mennä hieman kauemmaksi, kävellä juuri se tallottu, matala koralli loppuun ja siellä oli upeaa katseltavaa.

Kannattaa varata vesikengät, maski ja snorkkeli mukaan. Niitä pystyy ostamaan melkeimpä jokaisesta alueen marketista. Rannassa on paljon merisiilejä, joten sen vuoksi vesikengät on tärkeät. Muutenkin koralli on hyvin terävää.

Kävimme myös paikallisen sukellusklubin päivän kestävällä snorklausretkellä. Reissu maksoi 29€/hlö ja sisälsi kaksi opastettua snorklausta, lounaan ja virvokkeet. Paatti oli tosi mukava, yläkannella oli hyvin tilaa auringonottoon sukellusten välissä. Mukana oli myös laitesukeltajia, joten siihenkin on siis haluttaessa mahdollisuus.

Matkanjärjestäjät tekevät sukellusreissuja Ras Mohammedin vedenalaiseen kansallispuistoon, jonka pitäisi olla myös upea paikka. Niistä voi siis kysellä omalta oppaalta tai paikallisilta sukellusklubeilta. Paikalliset tiesivät myös monia muita paikkoja (ehkä jopa parempia, riippuen vuodenajasta ja merivirtauksista), joihin tekivät retkiä. Eli kannattaa kysellä.


Oma matka

Oletko vieraillut Sharm el Sheikhissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.