Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Ravintolat ja baarit Sharm el Sheikhissä

egyptiläisiä herkkuja Sharm el Sheikhissä

Egyptin lomalla kannattaa ehdottomasti tutustua paikallisen keittiön monipuolisiin antimiin! All Inclusive- hotellit tarjoavat harvoin paikallisia erikoisuuksia. Päästäkseen selville, mitä egyptiläiset äidit puuhaavat päivät pitkät, kannattaa ainakin yhtenä lomapäivänä jättää all inclusive- syöttölät ja lähteä maistelemaan paikallisia herkkuja.

Old Marketissa on paljon hyviä ruokapaikkoja. Parhaat paikalliset ravintolat ovat El Masrien (sekä turistien että paikallisten suosima, suuri savupilvi heidän grillistään on hyvä maamerkki) ja Al Hossainy (sijainti pienemmällä sivukadulla, voi kysyä paikallisilta niin he kyllä tietävät, Old Marketin toiselta portilta suoraan, kun näkee vasemmalla puolella katua mehubaarin, käännytään pienelle sivukadulle, halvempi kuin El Masrien, melkein ainoastaan paikallisia syömässä, mutta lista myös englanniksi,). Old Marketissa on myös loistava kalaravintola Fares.

Egyptiläisiä ruokia:

Shish Kebab: kokolihaa paloiteltuna, yleensä vartaassa

Kofta: pitkulaisia grillattuja lihapullia

Mixed Grill: koftaa ja muuta grillattua lihaa, monesti lammasta

Mahshi: mausteisella riisillä täytettyjä paprikoita, kesäkurpitsoja ja viininlehtiä

Hamaam: mausteisella riisillä täytetty kyyhkynen, maukas!

Tarjolla on paljon grillattua lihaa (lammas, nauta) ja kanaa. Kasvisruokailijalle sopii hyvin mahshi.

Ennen pääruokaa pöytään tuodaan erilaisia salaatteja/tahnoja. Ne on tarkoitus syödä leivällä, ei aterimilla. Leivästä repäistään pala ja se kastetaan salaatteihin. Tyypillisiä salaatteja ovat munakoisotahna babaghanoug, jogurttisalaatti ja seesamtahna tahina.

Voi olla mielenkiintoista seurata paikallisia syömässä. He eivät juuri koskaan käytä haarukkaa ja veistä, vaan syövät kaiken ruuan leivällä.

Ruokajuomina tarjoillaan vettä tai virvoitusjuomia. Alkoholia on harvassa ravintolassa. Egyptiläiset tilaavat tavallisesti juomat vasta ruokailun päätteeksi. Ravintolassa tilatut juomat eivät siksi välttämättä saavu heti vaan vasta kun ruokailu on päättymässä.

Paikallisten kahviloista (Old Marketissa ja Hadabassa) saa myös erilaisia voileipiä, Sandwich fool sisältää papuja, Sandwich taameya taas falafelpyöryköitä. Falafelia voi myös tilata sellaisenaan (taameya). Lisäksi paikallisten kahviloista saa esim. maksalla täytetyn sämpylän.

Kannattaa kokeilla myös tuoreita mehuja mehubaarissa. Niitä on runsaasti Old Marketissa. Sokeriruokomehu ja sen valmistaminen (sugar cane) on erikoinen kokemus!

Raakaa voimaa, Hard rock cafe, Giardiaasi

Käytiinpäs syömässä Hard Rock cafessa. Miljöönä rock henkinen. Paljon tarjoilijoita, joilla aina kivaa. Itse tilasin Original Hamburger -tyyppisen hampparin, pahaksi onnekseni olin keskittynyt matkaseuralaisten juttuihin NIIN hyvin että söin muutaman haarukallisen hampparia " ne on NIIN isoja". <Katsomatta kys. ol. ruokaan. ja KAPPAS sitten ku katsoin niin jauhelihapihvi oli täysin raaka sisältä. Noh, ei siinä mitään, koska koti suomessa syön melkein vain raakaa lihaa. BUT kun tultiin kotiin, alkoi vatsakrampit+kuume+horkka. ja eiku alta 12h . suomeen saapumisesta olinkin eristyksessä( nyk. kaikki kuulemma laitetaan eristykssen jos takan matka thaimaahan, Egyptiin tai intiaan, nykysin vielä varmaan muutama muu paikka meksikon lisäksi..)tipassa ja yksin. Kaikki mahd. näytteet otettiin ja Giardiaasiin päädyttiin. Ikävät oli ne vatsakivut. Mut helevetin hyvä ja hauska matka. OIKEESTI. tarinan opetus on kun menet minne vaan niin katoppa se ruoka läpikotaisin ja tarkista että varsinkin liha on kuumaa ja kypsää. Meinaan mennä taas ja uudestaan kolmannenkin kerran Egyptiin. Tää oli vaan tällänen hönö juttu. Mutta hitto ku sattu. :))).

varovaisuutta

Huumeita liikkuu paljon ja vesipiiput kyllästetään usein jollakin "vahvemmalla". Voidaan lisätä myös juomiin.. yhdelle ystävälleni kävi niin ja ei olisi hotellille varmaan selvinnyt jos ei olisi ollut suomalaista apua lähellä. Joten vahtikaa lasejanne! varokaa yöelämää ja piippuja:)

ruoka

Olen matkustellut Egyptiä ristiin, rastiin ja ensimmäistä kertaa 12/08 olin All Inclusive-hotellissa ja myös ensimmäistä kertaa sain lääkekuurin vaatineen mahataudin. Tästä opimme sen, että vatsatauti voi iskeä missä vaan ja olosuhteista huolimatta. Hurghada ja sen seutu selkeästi puhtaampia kuin Sharm.

Vanhan kaupungin ravintolat

Oppaamme hehkutti meille, kuinka Vanhassa Kaupungissa on paljon halvempaa kuin esim. Naama Bayssa, koska se on paikallisten aluetta. No typerästi siihen luottaen menimme ystävälliseltä vaikuttavaan ravintolaan ja söimme ihan keskivertoluokkaa olevan paikallisen aterian. Ruokalistaa ei näkynyt, mutta saimme esittelykierroksen "keittiössä", joka oli siis ulkona sijaitsevia grillejä. Valitsimme mieleisemme ja olimme tyytyväisiä. Lopuksi kuitenkin tuli lasku, joka oli moninkertainen muihin päivällisiin verrattuna. Tyypit vaan vetivät päästä hinnat. Ja sitten kun huomautimme siitä, he vain nauroivat meille. Oli kyllä niin nöyryyttävää kävellä sieltä pois, kun kuuli takana koko ravintolan väen ja muiden paikalla hengailevien paikallisten (miten niitä muuten onkin aina niin paljon vaan hengaamassa?!?) nauravan. Joten kysykää aina hinnat etukäteen, koska ei ne niin symppiksiä ole.

PS. sen jälkeen olin ihan varma, että saatiin myös jalla-jalla kaupanpäälisiksi, mutta ei iskenyt.


Oma matka

Oletko vieraillut Sharm el Sheikhissä?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.