Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Vaarat ja ongelmat Shanghaissa

vakuutus

pekelius    20.10.2011    Shanghain vaarat ja ongelmat    Shanghai

Hanki matkalle hyvä vakuutus varsinkin sairaalakäyntiä ajatellen, julkinen terveydenhuolto on erittäin epämääräistä, yksityisiä sitäkin enemän.

Kiinan valtio on suurin työllistäjä, poliiseja ja vartijoita on varmaan joka korttelille omansa katusiivoajista puhumattakan (Shanghain museossa on kasveillekin oma puutarhuri)

Mukanani oli sähköinen pieni tulkki (Traveltech, 27 kieltä, puhuva,Verkkokauppa.com). auttoi monesti kaupoissa/kadulla/postissa etc.

Kyllä kysyvä tieltä eksyy

valperi    12.01.2009    Shanghain vaarat ja ongelmat    Shanghai

Kiinalaiseen kulttuuriin kuuluu tietynlainen kohteliaisuus. Jos matkamies kysyy tietä, se pitää neuvoa vaikkei olisi yhtään ymmärtänyt mihin tämä vaeltaja haluaisi mennä. Kadulla tietä kysyneelle viittilöidän innokkaasti johonkin suuntaan, koskaan et jää ilman vastausta. Joskus voit näillä neuvoilla löytää haluamaasi paikkaankin, useimmiten johonkin muuhun mielenkiintoiseen kohteeseen ...

varo pappamopoilijoita

valperi    12.05.2008    Shanghain vaarat ja ongelmat    Shanghai

Ehdottomasti eniten läheltä piti tilanteita tuli kun yritin väistellä reippaasti sähkömopilla huristeleva pappoja.

Kiinan miljoonista pyöräilijöistä melkoinen osa on suurkaupungeissa siirtynyt käyttämään sähkömopoja (vai olisikohan ne sähköpolkupyöriä).

Nillä näyttää pääsevä varmaan viittäkymppiä, kuski on useinkin jo melkein kuuro ja sokea isoisoisoisä, joka tällä tavalla pääsee mukavasti liikkeelle ja tietenkin huristelee ihan suruttomasti jalankulkijoiden joukossa. Tulee kovaa eikä kuulu muuta kuin pientä hurinaa vasta kohdalla.

pitää turisti valppaana ja notkeana

Oletko vieraillut Shanghaissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.