Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Lennot & liikenne Shanghaissa

Helppoa ja halpaa

pekelius    20.10.2011    Shanghain lennot & liikenne    Shanghai

Lento Hki-Shanghai, vaihto Sheremetyevon (Moskova) kentällä, jatkolennon portista ei lipuissa tietoa eikä kentällä ole näyttöä teminaali+portti vaan piti ravata kaikki terminaalit läpi kunnes löytyi, paikallisista ei apua. Shanghain kentällä turisti-infosta hotellin nimi+osoite kiinaksi taxikuskille, maksoi n.21€. Metro+matkalaukku, varsinkin ruuhka-aikaan vain extreme-harrastajille! Metrolla (lippu 3-4 yuan,automaateista) pääsee kaikkialta kaikkialle. Lautta joen yli 2 yuan. Ainoa erehdys oli "Sightseeing tunnel" joen ali (50 yuan), 10 min. diskovaloja "musiikin" kanssa pienessä junavaunussa, ei epileptikoille! Paikallinen muu liikenne aika hurjan oloista kunhan oppii "menemään virran mukana", liikennevalot vain "ohjellisia" ellei poliisia ole paikalla.

Mitenkä liikkua 20 miljoonan asukkaan kaupungissa ?

valperi    08.04.2009    Shanghain lennot & liikenne    Shanghai

Shanghai on tosiaan suurkaupunki mitattiinpa sitten millä tahansa. Kaupunkituristille on aina haaste miten pääsee kulkemaan paikasta toiseen, varsinkin jos kaupunki ei ole entuudestaan tuttu.

Shanghaissakin välimatkat eri kiinostavien paikkojen välillä ovat aika suuria ja kävelemällä ei paljoakaan kerkiä viikon aikana kiertää (vaikka sillä tavalla kyllä löytää monta yllättävää ja mielenkinntoistakin asiaa joista ei missään oppaassa ta esitteessä kerrottu). Kävelemällä vaeltelu sinänsä on ihan turvallista, suurin riski lienee sähkömopot, jotka äänettöminä suhahtelevat kaiken muun vilinän joukossa mieletöntä vauhtia.

Shanghain metro on hyvä kulkuväline, linjaverkko melko kattava, lnsimaisiin verrattuna uusi, teknisesti korkeatasoinen ja siisti. Kertalipun hinta ei päätä huimaa, 4 CNY = 0.442 EUR

Myös taksi on hyvä vaihtoehtoehto, perusmaksulla (11 CNY = 1.214 EUR) ajelee pari ensimmäistä kilometriä ja neljällä eurolla jo melkein minne vaan. Ainoa hankaluus on taksikuskien kielitaito (tai sen puute) ja niinpä parasta katsoa että itsellä on aina mukana lappusia joissa lukee (kiinaksi) hotellin nimi/osoite ja samat tiedot niistä kohteista joissa aikoo käydä. Hiljaiset, hymyilemättömät kaverit vie sinut turvallisesti perille eikä edes yritä huijata turistiakaan.

Lentokentältä keskustaan...

Vieras    06.01.2009    Shanghain lennot & liikenne    Shanghai

Menin menomatkan paikallisella bussilla - ihan mukava kokemus sekin ja näkee vähän paikallista ympäristöä. Paluumatkan kentälle tulin magneettijunalla. Hyvä valinta tämäkin... Todella käymisen arvoinen paikka. Kaupunkiin pystyy tutustumaan mainiosti jalkaisin ja taksit ovat edullisia sekä metro erinomainen..

Maglev juna

Vieras    05.01.2009    Shanghain lennot & liikenne    Shanghai

Maglev juna on kätevin ja nopein tapa mennä/tulla lentokentälle junamatka kestää vain 7 min. ensimmäinen juna lähtee Long Yang Rd asemalta lentikentälle 6:45 ja kulkee 15 min. välein. Hinta on 5€ ja jos lento on saman päivän on hinta 4€.

reipasta menoa

valperi    17.06.2008    Shanghain lennot & liikenne    Shanghai

Lentokentältä pääsee kaupunkiin tosi rivakasti junalla (The Maglev, with a top speed of 431 km/h). Maailman nopein julkisessa käytössä oleva juna, väittivät isännät ylpeinä.

Vaikka hinta olikin kolme kertaa bussitaksan verran (n. 15€) niin sen maksoi mielellään salamannopeasta matkasta, siistissä, ilmastoidussa ja tosi mielyttävässä junassa. Säästyihän matka-aikaakin vissiin tunnin verran. Ei ollut ruuhkaa, tungosta eikä korvia huumaavaa meteliä.

Oletko vieraillut Shanghaissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.