Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Shanghaissa

ilmaista tai halpaa

pekelius    20.10.2011    Shanghain nähtävyydet    Shanghai

Shanghai Museo, ilmainen, koko päivä

Shanghai zoo, 40 yuan, koko päivä (mm.leikkisät isopandat)

Jinmao Tower, 50 yuan 1/2 päivää, 400m. korkeuteen 8m./sek. hissillä (korvat lukkoon), ylhäällä voi teettää edullisen helmikorun, kortti käy

Bund, ilmainen, joen toista puolta kävellen meren suuntaan, lautalla joen yli ja takaisin, koko päivä

People`s Square, ilmainen, iso puisto "shanghain henkireikä)

Shanghain valot

valperi    10.04.2009    Shanghain nähtävyydet    Shanghai

Shanghaissa ei todellakaan säästetä sähköä. Iltaisin kaupungissa kaikki merkittävät rakennukset on monenkirjavassa juhlavalaistuksessaan ja parhaina iltoina voi seurata useitakin valo-show esityksiä. Ja tietysti kun Kiinassa ollaan, ilotulituksiin löytyy aina syitä.

Hyvän kuvan valaistusta kaupungista saa iltaisella jokiristeilyllä Huangpu joella, joka kiemurtelee kaupungin keskustan läpi. Risteilyt ovat erittäin suosittuja ja jos ilma on vähänkään suotuisa saa varautua jonottamaan paikkaansa jonkin aikaa.

Jin Mao Tower - näkymät yli Shanghain kattojen

valperi    09.04.2009    Shanghain nähtävyydet    Shanghai

Kun isosta kaupungista haluaa hyvän yleiskuvan täytyy nousta korkealle. Shanghaissa siihen on monia mahdollisuuksia, Jin Mao Tower (observatory) yksi parhaista. Rakennuksessa on 88 kerrosta ( 340 m) ja pikahissi vie katutasosta huipulle 45 sekunnissa.

Jos sää vähänkin suosii, näkymät ovat tosi huikeat ja sieltä katsoen satametriset pilvenpiirtäjätkin ovat kuin tikkuja jokivarressa. kannattaa uhrata pieni sisäänpääsymaksu tästä kokemuksesta.

Museoita

valperi    08.04.2009    Shanghain nähtävyydet    Shanghai

Vaikkei varsinaisesti olisikaan mikään 'museo ihminen' niin Shangaissa löytyy ainakin kaksi museota joissa kannattaa käydä, nimittäin Kaupungin museo ja Kaupungin suunittelumuseo.

Kaupungin suunittelumuseo lienee ainoa paikka jossa saa kokonaiskuvan tästä valtavasta metropolista ja kehityksestä. Havinnolliset, pikkutarkat pienoismallit ja loistavat kuva ja videokoelmat antavat hyvän yleikuvan johon sitten pystyy liittämään omin silmin näkemänsä.

Kaupunginmuseo on jo rakennuksena mielenkiintoinen kokemus ja sieltä löytyy todella hienoja esinekokoelmia seudun varhaishistoriasta lähtien. Itselleni kiinostavin oli vanhojen jade-esineiden mittava kokoelma.

Oletko vieraillut Shanghaissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.