Matkakokemukset - Ravintolat ja baarit Shanghaissa

Tyyliä ja näköaloja

valperi    21.06.2008    Shanghain ravintolat ja baarit    Shanghai

Kun haluat nousta katuhälinän yläpuolelle ja syödä illallista ihaillen miljoonakaupungin valomerta, niin silloin oikea paikka on Radison SAS Tower.

Ruokailutilat on jaettu sopivan kokoisiin kabinetteihin, joten jokaisella seurueella on oma 'rauhansa'. Ruoka on korkealaatuista kansainvälistä tasoa samoin kuin palvelu (ja valitettavasti myös hinnat), mutta jos matkakassa suinkin antaa periksi, kannatta siellä kerran käydä. (samanlaisia hintoja joutuu maksamaan Helsinginkin 'pintapaikoissa)

Pöytätilaus ennakkoon on kohteliasta ja suositeltavaa.

Siellä toki voi poiketa valtaisan baarin puolella vain drinkilläkin ihailemassa maisemia. Drinkki voi olla vaikka Cokis ja sen ylihinta on vähän helpompi kestää.

JAZZ in PEACE

valperi    17.06.2008    Shanghain ravintolat ja baarit    Shanghai

Must juttu Shanghaissa on ilta Peace Hotellin baarissa. Ilta illan jälkeen sali täyttyy kuuntelemaan perinteistä jazzia. Näin kerrotaan kaikissa matkaesitteissä, joten pitihän se kokea.

Peace hotellin lobby on säilytetty pitkälti alkuperäisessä mallissaan, runsaasti tilaa receptionissa, odotus ja oleskelutiloja joihin palvelu (tarjoilu) pelasi pienellä kädenheilautuksella, ja tietysti sitten se kuuluisa baari. Tumman sävyisenä, hämyisenä ja vähän jopa tunkkaisena siitä sai heti kättelyssä vaikutelman jostain 1920-luvun ilmapiiristä.

Noin sovittuun aikaan muusikot kokoontuivat lavalle, joka on vain koroke yhdellä seinustalla. Heidän rauhallista virittäytymistään seuratessa tuli mieleen että samat ukot ovat soittaneet täällä joka ilta jo sata vuotta. No varmaan miehitys on ehtinyt matkan varrella uusiintua, mutta ei mielikuvitusta haitannut.

Trumpetisti toimi yhdeksänhenkisen soittokunnan johtajana, mutta ei se paljon tahtia haitannut. Äijät soittelivat omiaan oikein vapaan ilmaisun hengessä (välillä kuulosti jopa siltä että jokaisella olisi ollut oma kappale soitettavaan). Nuorin jäsen tässä bändissä taisi olla noin 70v. Meno ja fiilis olivat tosi mahtavia.

Olihan se ihan jotain muuta kuin odotin, mutta joka tapauksessa kokemisen arvoinen, ei edes vähän ylihinnoitellut paukutkaan harmittaneet.

Jos satut kulmille, niin poikkea ihmeessä ja mene ajoissa sillä suosio on sitä luokkaa että matti myöhäiset jäävät lähes joka ilta oven ulkopuolelle norkoilemaan.

Oletko vieraillut Shanghaissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.