Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Nähtävyyksiä Santorinissa

Oia, Kamari

Vieras    16.07.2018    Santorinin nähtävyydet    Santorini

Viikko Santorinilla. Auto vuokralla yhden päivän ja kiertelimme saaren pääkaupungissa ja Oiassa. Liikenne kaottiista välillä. Kokemattomat turistit ajavat mönkijöillä ja skoottereilla joita saa pelätä että koska tulevat auton kylkeen kun eivät osaa koneita käyttää. Mutkikkaat ja jyrkät vuoristotiet ei sovi herkkähermoisille. Kannattaa käydä meriretkellä josta näkee hyvin saarta mereltäkäsin. Ylimainodtetut turkoosit vedet muka. kamarin kylä kiva, viihtyisä ja paljon ravintoloita. Rannat eivät sovi lapsille. Rannat ovat kiviset ja helteellä kivet tulikuumia. Monessapaikkaa myös äkkiä syvenevät rannat. viikko riitti. Tekeminen olisi kahdessa viikossa loppunut. Ei paljoa aktiviteetteja ja hinnat ehkä korkeammat kuin esim. Kreetalla.

Santorinin saarella kannattaa

Jineka    13.06.2009    Santorinin nähtävyydet    Santorini

Saaren parhaat nähtävyydet, on kierretty parissa päivässä:

-Akrotirin kaivauksilla kannattaa ehdottomasti käydä, jos haluaa kokea Minolaista kulttuuria aidoimmillaan.

-Ancient Thira, Kamarin ja Perissan välissä, on kiinnostava myös.

-Myöskin punainen ranta, Thalassa Kokkino ,saaren eteläpäässä, on näkemisen arvoinen paikka.

-Kuten kaikkien noiden välille sattuva Pirgosin kylässä oleva linna,

-ja vielä matkan varrella olevat viinitilat, joihin kannattaa mennä tutustumis -maistelukäynnille. Santorinin viinin viljelyllä, on ihan omat haasteensa, ja maaperä antaa viinille ihan oman makunsa. Siksi kannattaa tutustua tämän erikoisuuden tuotantoon, ja jopa maistaa sitä. Toiset tykkää siitä todella paljon, jotkut eivät ollenkaan. Maistamalla koet, kumpaa mieltä itse olet. Mutta et voi olla mitään siltä väliltä.

No, nää oli kierretty päivässä. Seuraavana kannattaa mennä, täällä jo mainittuunkin veneretkelle Paleo Kamenin ja Nea Kamenin saarille ja uida kuumassa lähteessä siellä. -Ota mukaan huonoimmat uikkarisi ja pyyhe jonka voit heittää roskiseen, nimittäin niihin tarttuu ruosteenväriä siitä vedestä. Se vesi kuitenkin parantaa kaikki vaivasi, joten kannattaa kokeilla.

Parasta saarella , on asua Imeroviglin kylässä. Parasta siellä ,on aamulla herätessä, ja illalla nukkumaan käydessä: Katsella terassilta avautuvaa kalderanäkymää merelle.

Toiseksi parasta on, maailman kaunein kävelyreitti, (2km) Imeroviglistä kalderan reunaa pitkin, Firan kaupunkiin. joka myös on saaren ainoita näkemisen arvoisia paikkoja.

Siellä kannattaa mennä kalderanäkymät tarjoaville terasseille ihailemaan auringonlaskua ja muutenkin jumalaisen kaunista näkymää. Ja sulautua saaren ainoan metropolin sykkeeseen. Harmi, kun en nyt muista sen paikan nimeä, jossa voi kuunnella klassista musiikkia, juoden viiniä kansituoleilla maaten,merelle katsoen.. Enkä senkään paikan, jossa kreikkalaiset jazz muusikot esiintyvät livenä..

No joo, mutta jos olet pidemmällä matkalla Santorinilla, niin kannattaa tehdä päiväretkiä muille Kyladien saarille, jossa voit nähdä ihanaa sinivalkoista aitoa kyklaadista arkkitehtuuria, ja nauttia upeista rannoista. Santorinin rannat kun ovat ihan syvältä. Mutta se kalderanäkymä Firasta ja Imeroviglistä.. sitä suosittelen joka illaksi ja aamuksi, ja milloin vaan!

Kuumat lähteet

ssatu    15.02.2009    Santorinin nähtävyydet    Santorini

Jos menette Santorinille, ehdottomasti kannattaa mennä sinne tulivuorisaari retkelle. Aivan mahtavat maisemat ja ne kuumat lähteet oli kiva paikka :)

Kannattaa myös se auringonlasku käydä katsomassa.

Auringonlasku, kalderat

esku    10.02.2009    Santorinin nähtävyydet    Santorini

2007 Santorinin Kamarissa. Saari on mielestäni kuin karamellipaperi kaunis ja ja eri kylissä erilainen.Nähtävyyksistä saarelle ominainen on auringonlasku Oiassa.Rinteisiin rakennetut hotellit,ravintolat kauniina sinisen ja valkoisen värivivahteissa luovat aurinkossa ja varjossa erilaisen "tunnelman" kuvaan. Tosi valokuvauksellinen paikka.

Saaren tai naapurisaaren kalderat ovat nähtävyyksä jyrkkine seinämineen suoraan mereen.

Kokemus ja nähtävyys myös meno Thirasta satamaan. Laskeudutaan serpentiinitietä alas ja alas satamaan josta laivat ja katamaraanit lähtevät muille saarille.Kannattaa käydä. Aikatauluja saa matkatoimistosta Kamarin rantakadun ja risteävän kadun kulmasta.

Hyvät bussit ja yhteydet eri kylien Kamarin,Thiran ja Oian välillä.

Viikko Santorinissa syyskuu 2007

Vieras    19.10.2008    Santorinin nähtävyydet    Santorini

Vietimme ihastuttavan viikon Santorinin Kamarissa syyskussa 2007 ja mielimme sinne taas uudestaan. Mukanamme oli 2-, 4- ja 6- vuotiaat lapset.

Jos majailee Kamarissa rattaat ovat käyttökelpoiset, vaikka muualla onkin paljon rappusia. Asuimme Aegean Plaza-hotellissa ja pidimme siitä kovasti, valintaamme vaikutti se, että siellä oli uima-allas myös lapsille ja siellä oli myös hyvä aamiainen. Mesa Vuono-vuori sijaitsee aivan vieressä, siellä riittää nähtävää ja koettavaa vaikka moneksikin päiväksi. Huipulla sijaitee Antiikin Thira ja vaikka ei jaksaisi sinne kiivetä, näkymä Kamariin ja toisella puolella sijaitsevaan Perissaan ovat kerrassaan upeat. Monolithoksen ranta on 3 kilometrin päässä, ranta on upea hiekkaranta. Red Beach on ehdottomasti koettava, sinne pääsee vain jalkaisin tai venellä. Oian auringon laskua kävimme katsomassa, mutta Thiran kaupunki ja Akrotidin aarteet jäivät odottamaan vielä... Sää syyskussa oli hana ja turistien rynäkkö oli jo ohi.

Oletko vieraillut Santorinissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.