Santorinin matkakokemukset ja vinkit

Ikävä loman loppu!!

Vieras    28.09.2019    Santorinin vaarat ja ongelmat    Santorini

Vietimme ihanan viikon Santorinilla!!

Majoituimme Kamarin kylässä.

Liikkuminen helppoa paikallis-bussilla.Autolla kiersimme pari päivää saaren nähtävyyksiä katselemassa!!

Auringon lasku vene-retki myös mahtava!!

Paikalliset mukavia niinkuin Kreikassa aina!!

Varoituksen sana kuitenkin kaikille:Pitäkää tavaroistanne huolta,ettei käy kuten vaimolleni, jolta lompakko vietiin repusta Firassa!!

liikennekulttuuri Santorinilla

Vieras    12.08.2019    Santorinin lennot & liikenne    Santorini

Minikokoinen lentokenttä massiivisten turistimäärien käsittelyyn. Varaudu siihen, että hiki virtaa ja odotus seisoen tai lattialla/portailla istuen.

Paikallisilla aika kova kilpailuvietti tien päällä, mikä tarttuu myös turisteihin. Varaudu väistämään vaikka olisit oikeassa..

etelänmaissa osataan antaa tilaa tarvittaessa ja äänimerkkiä käytetään ennenkaikkea varoittamiseen.

Liikennemäärät aikamoisia etenkin Firassa ja pääväylällä etelärannoille ja satamaan.

Satamaan ei kannata ajella huvin vuoksi. Serpentiiniä ja hirveä ruuhka.

Oia, Kamari

Vieras    16.07.2018    Santorinin nähtävyydet    Santorini

Viikko Santorinilla. Auto vuokralla yhden päivän ja kiertelimme saaren pääkaupungissa ja Oiassa. Liikenne kaottiista välillä. Kokemattomat turistit ajavat mönkijöillä ja skoottereilla joita saa pelätä että koska tulevat auton kylkeen kun eivät osaa koneita käyttää. Mutkikkaat ja jyrkät vuoristotiet ei sovi herkkähermoisille. Kannattaa käydä meriretkellä josta näkee hyvin saarta mereltäkäsin. Ylimainodtetut turkoosit vedet muka. kamarin kylä kiva, viihtyisä ja paljon ravintoloita. Rannat eivät sovi lapsille. Rannat ovat kiviset ja helteellä kivet tulikuumia. Monessapaikkaa myös äkkiä syvenevät rannat. viikko riitti. Tekeminen olisi kahdessa viikossa loppunut. Ei paljoa aktiviteetteja ja hinnat ehkä korkeammat kuin esim. Kreetalla.

Santorinista 2016

Vieras    22.07.2016    Santorinin muita vinkkejä    Santorini

Oltiin juuri miehen kanssa Santorinilla viikko ja lämmintä riitti!

Majoituimme Kamarissa Hotelli Fomitheassa ja kiva,siisti perushotelli. Kiva uima-allas, ja henkilökunta. Ruoka oli hyvää, mitä altaalla tarjottiin.

Paikallisbussi maksoi 1,80e suuntaansa ja niitä kulki usein. Firassa kävelimme ne portaat alas ja kokemus oli mielenkiintoinen... Aaseja oli todella paljon ja kävelivät kyllä todella lähellä. Haju ei ollut niin paha mitä moni kertomus oli antanut ymmärtää. Ja kondoli ylös oli kiva kokemus (5e/hlö).Satama-alue rannassa oli viihtyisä.

Olimme Aurinkomatkojen matkalla ja he eivät kertoneet muista kuin omista retkistä... Mutta mikäli haluat Antiikin Thiraan,etkä halua kävellä ylös, kannattaa suunnata pääbussipysäkille. Samassa risteyksessä on autovuokraamo,jolla on minibussikuljetus tasatunnein sinne Meso Vounon päälle ja alas(10e/ hlö meno-paluu) Siellä päällä on todella kuuma,joten kannattaa varautua runsaalla vedellä ja aurinkorasvalla! Se serpentiinitie oli kyllä jo itsessään todella mielenkiintoinen kokemus. Samainen yritys teki myös kuljetuksia Oiaan katsomaan auringonlaskua, tais olla 15e/hlö.

Ravintoloista voisin mainita Peroksen. Siellä mies söi Pork Steakin (porsaankyljys), oli todella iso ja hyvän makuinen. Itse söin Moussakan ja hyvää oli sekin ja iso annos. Siideriä ei löytynyt kyseisestä ravintolasta. Toinen ravintola To Kati Allo: mies söi Pippuripihvin, joka oli aika kuminen...Kreikkalaiset lihapullat oli kyllä superhyviä! Sitten Perosta vastapäätä oli Alexander. Samainen kyljys oli ku purukumia ja maustettu pizzamausteella, annos oli huomattavasti pienempi muutenkin kuin Peroksessa. Itse otin Santorini-salaatin,en tykännyt. Minitomaatteja,paikallista juustoa (ei maistunut miltään) ja kivikovia maissileivän paloja. Pääruoat olivat hinnaltaan noin 7-17euroa. Pizzalla kävimme Il Fornossa ja voin todella suositella! Todella sai rahalleen vastinetta! Sieltä sai myös ottaa mukaan.

Firasta löytyy McDonalds.

Shoppailtavaa ei hirveästi ole. Toki perusturistikamaa,pyyhkeitä,kangaskasseja,aurinkolaseja ja jonkin sortin "korssin" laukkuja... Oluet maksoi kaupassa 0,5l n.1,40-1,80e laadusta riippuen. Siideriä oli huonompi valikoima, mut jos sattui löytymään,niin Somerby 1,20e, Rekordelig 0,5l 1,80e... Ravintoloissa olut 4e molemmin puolin. Siideri n.5-6e.

Santorini oli siisti ja turvallisen oloinen paikka.

Patikointi Firasta Oiaan

Jos pitää patikoinnista, kannattaa ehdottomasti lähteä kalderan reunaa seuraavalle reitille Firasta Oiaan. Matkaa kertyy n. 10 km ja aika vaihtelee sen mukaan, kuinka usein pysähtyy kuvamaan upeita maisemia. Kannattaa lähteä aamulla Firasta, niin on sopivasti lounasaikaan Oiassa. Reitti lähtee kaapelihissien yläpuolelta Firasta ja kun seuraa reittiä, joka kulkee kalderan reunaa, pääasiassa aina vasemmalla, ei oikeastaan voi eksyä tieltä. Ensin saavutaan Firostefaniin ja edessä näkyy Skaros ja Imerovigli. Imeroviglissä on mahdollisuus pysähtyä vaikka juomaan jotain ja käydä wc:ssä, sillä sen jälkeen matkalla ei ole ravintoloita ennenkuin Oiassa. Imeroviglin jälkeen maisema muuttuu, - valkoiset talot jäävät taakse ja reitti on kivikkoisempaa, mutta kuitenkin hyvin kuljettavissa. Varaa matkalle juotavaa, hyvät kengät, päähine ja kamera sekä mahdollisesti jotain pientä purtavaa, sillä auringonpaiste on usein paahtavaa. Me teimme tämän reissun kesäkuun lopussa. Palasimme Oiasta Firaan bussilla.

Ainutlaatuinen majoitus ja suomalaista henkilökuntaa!

Vieras    10.03.2015    Santorinin hotellit    Santorini
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2014 | Hotelli: Caveland

Caveland on upea ja ainutlaatuinen majoitusvaihtiehto kauniilla Santorinilla! Huoneet ovat uniikkeja, siistejä ja rauhallisia. Hotellin pihapiiri mielettömän kaunis, löytyy tilaa nauttia aamupalarauhassa tai vaikka uppoutua hetkeksi lukemaan kirjaa ja rentoutumaan! Isosta uima-altaasta myös plussaa!! Caveland sijaitsee idyllisessä Karteradoksen kylässä, josta on vain lyhyt kävelymatka pääkaupunkiin Firaan. Henkilökuntaa kuluu suomalainen työntekijä, jonka on hotelissa myös ensi kesänä! Häneltä sai kullanarvoisia vinkkejä ja loistavaa asiakaspalvelua koko loman ajan. Respasta saa myös apua esim. auton tai mönkijään vuokraukseen tai ostettua lippuja tulivuorelle suuntautuvalle veneretkelle. Lisäksi Cavelandissa järjestetään grilli-iltoja ja joogatunteja! Mahtava kokemus kaikenkaikkiaan, reissuja Santorinille on kertynyt useampia mutta tämä majoitus on ehdoton ykkönen! Edullinen hinnaltaan ja rauhallisella paikalla mutta lähellä pääkaupunkia ja bussiasemaa. Ainoa miinus on että bussipysäkille ym. täytyy kävellä ylämäkeä ja sää Santorinilla on suomalaiselle melko lämmin :D

Arvosana hotellille:

Hyvää ruokaa Kamari, Santorini

omaposti    02.06.2014    Santorinin ravintolat ja baarit    Santorini

Parasta ruokaa Kamarissa Santorinilla saimme taverna Alexanderissa jossa söimme pippuripihvin, tsatsikia, Santorinin salaattia, kaikki todella hyviä. Musaka oli suorastaan taivallista! Paras cappuccino oli täällä. Söimme useamman kerran tässä ravintolassa ja kertaakaan ei tullut minkäänlaisia vatsaongelmia. Suosittelen!

To Kati Allossa söimme myös, ruoka oli kohtuullista mutta meidän makuun mautonta.

Pieni hotelli

omaposti    02.06.2014    Santorinin hotellit    Santorini
Yöpymisen ajankohta: Toukokuu 2014 | Hotelli: Fomithea

Huone oli perusvarusteltu, lattiat pestiin joka päivä, hiekkamyrskyn jälkeen tasoilla oli hiekkaa ja pölyä jota ei pyyhitty koko viikkona. Kylpyhuoneen lattialla oli koko ajan vettä. Huone oli maantasalla, aamiaishuoneen äänet kuuluivat huoneeseen. Ystävällinen henkilökunta.

Arvosana hotellille:

Hyvä paikka

marcus    02.01.2011    Kamarin hotellit    Kamari
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2009 | Hotelli: Polydefkis

Viihtyisä pieni hoteli,hyvä sijainti meilkein meren rannassa,mukava pieni uimaallas alue+baari+lintuhäkit,ja erittäin mielyttävät työntekijät,myös asiakkaat

Arvosana hotellille:

To Kati Allo, Kamari

tapukka    22.08.2010    Santorinin ravintolat ja baarit    Santorini

To Kati Allo hyvän kotiruuan ystäville! Ei ehkä ihan riitä kahden viikon matkalla joka päivälle erimakuisia kokemuksia kreikkalaisesta keittiöstä, mutta ruoka on perheen äidin laittamaa ja rakkaudella tehtyä.

Viihtyisä

Rice    11.10.2009    Kamarin hotellit    Kamari
Yöpymisen ajankohta: Syyskuu 2009 | Hotelli: Polydefkis

Hyvä sijainti,erittäin siisti

Arvosana hotellille:

To Kati Allo

Vieras    05.10.2009    Kamarin ravintolat ja baarit    Kamari

Vietimme Kamarissa viikon syyskuussa 2009 ja kokeilimme tällä palstalla mainittua To Kati Allo -ravintolaa. Ruoka oli suussa sulavaa (kokeile kermabroileria!) ja palvelu erinomaista. Hintatasokaan ei ollut paha joten suosittelen.

Ravintola löytyy Kiwi-ravintolan takaa rantakadulta katsoen. Rantakadulta Dolphins-hotellin ja Prince-ravintolan välistä ylös.

Toinen mukava paikka oli Danas-ravintola missä tosi miellyttävä tarjoilijarouva hoiti työnsä aina iloisesti hymyillen. Täälläkin ruoka oli hyvää eikä hinnaltaan kuitenkaan rantakadun tasoa. Danas löytyy sen bussipysäkin vierestä mistä lähtee pikkubussi ylös vanhaan Thiraan (serpentiinitietä pitkin). Katu on Archaias Thiras.

Perissa vs Kamari

kairaba    31.08.2009    Santorinin muita vinkkejä    Santorini

Olen käynyt kaksi kertaa Santorinilla. 2008 asuimme Kamarissa ja 2009 Perissassa. Perissan ja Kamarin ero on mielestäni ei hirveän iso mutta merkittävä. Perissassa ei ole läheskään niin hyviä palveluita kuin on Kamarissa, ja Perissa on epäsiistimpi mutta myös rauhallisempi. Asuimme Kamarissa Hotelli Polydefkiksessä jossa meillä oli pieni yksiö mutta iso oma terassi. Perissassa asuimme Mary Bill hotellissa johon kuului myös aamiainen ja jota piti herttainen vanhempi nainen. Huone oli siisti ja sopivan kokoinen kahdelle, mutta parveke oli tosi pieni. Illan kohokohtia minulle kun istuin viinilasin ääressä parvekkeella ja purin kamerasta päivän kuvasaaliita (n.150/pvä) tietokoneelle ja säätelin Photoshopissa värejä kohdalleen. Ainoa mikä oli ikävintä koko matkassa niin oli bussimatkat Perissa- Fira-Perissa. Ne oli tosi extriime matkoja. Bussit ahdettiin aina niin täyteen ihmisiä että viimeiset oli jäädä ovien väliin. Siinä kun seisoit kuin silakat suolassa 30-40 minuuttia 2-4 kertaa päivässä niin se kyllä koetteli lomamatkalaista. Päätimmekin että seuraavalla kerralla jos/kun tulemme Santorinille niin otamme hotellin joko Firasta, Imerofiglistä tai Oiasta kun emme ole mitään rannalla löhöilijöitä vaan tykkäämme liikunnasta. Meidän piti ystävien kanssa kävellä Perissasta Mesa Vouno vuoren yli Kamariin, mutta tuulet oli kovat koko viikon niin emme lähteneet urheilee, vaan jätimme sen suosiolla seuraavaan kertaan. Joka päivä liikuimme jalan kierrellen ja valokuvaten 5-6 tuntia päivässä Fira, Imerofiglin ja Oian väliä. Lomaviikko huipentui 16.8 Santorinin jokavuotiseen Vulcanon juhlaan jossa pimeyden laskeuduttua alkaa Nea Kamenilta "tulivuorenpurkaus" ilotulitusjuhla jossa jäljitellään ilotulituksen keinoin tulivuorenpurkausta. Seurasimme ja kuvasimme sitä Firasta n.1km Perissaan menevän tien varressa olevasta Senor Zorba tavernan terassilta, joka on tosi hyvä paikka seurata esim. Auringonlaskua. Seuraava päivä olikin sitten kotiinlähdön aika ja kun taksi tuli meitä hotellille noutamaan, niin meidän ihana äidillinen hotellin emäntämme saattoi meidät henkilökohtaisesti autolle ja halasi pitkään hyvästiksi.

"Jokaisen suomalaisen pitäisi käydä kerran elämässään Santorinilla, minun jopa jo kahdesti"

Lisää valokuviani matkalta löytyy kotisivultani: korpihetefoto.suntuubi.com

Pieni ja sympaattinen

JokuVaan    18.07.2009    Santorinin hotellit    Santorini
Yöpymisen ajankohta: Kesäkuu 2009 | Hotelli: Anemopolis

Pieni, siisti, sympaattinen, ystävällinen, rauhallinen.. hyvä uima-allas. Kävelymatkan päässä Oian kärjestä.

Arvosana hotellille:

Ravintola Jotain Muuta

juntuska    06.07.2009    Kamarin ravintolat ja baarit    Kamari

Polydefkis hotellista "ylospäin" lähdettäessä, Discount Marketille päin on erittäin viehättävä ravintola

nimeltään Te Kati Allo. Paikkaa pitää isä, äiti ja poika. Äiti hoitaa kokkailun kahden apulaisen kera.

Palvelu oli todella ystävällistä ja ruoka juuri Äidin tekemää, todella hyvää. Hinnatkin olivat ehkä jopa hieman alhaisemmat kuin rantatavernoissa. Suosittelen!

Oletko vieraillut Santorinissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.