Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkakokemukset - Muita vinkkejä Sandanskista

Ihastuttava Sandanski

Vieras    30.05.2008    Sandanskin muita vinkkejä    Sandanski

Viime syksynä perheeseemme iski Bulgaria-kärpänen. Selailimme netistä kiinteistövälittäjien ilmoituksia ja etsimme kohtuuhintaista taloa. Alun perinkin halusimme välttää turistirantoja ja niin innostuimme, kun tyttäreni löysi Sandanskin - raikas ilma, vuoria, kuumia lähteitä, historiaa, miellyttävän lämmin ilmasto... Tämä oli meidän paikka!

Ensimmäisen tutustumismatkan teimme joulukuussa, jolloin paikallisten mukaan oli ankein aika tutustua kaupunkiin. Suomesta lensimme Sofiaan, jossa koimme pakkasen ja lumimyrskyn. Sieltä teimme hitaan, mutta mielenkiintoisen 4,5 tunnin junamatkan Sandanskiin. Junalippu tälle 160 km matkalle maksoi kokonaista 4 euroa!

Sandanskissa meitä odotti kuiva pikkupakkanen, mutta raikas ilma ja kirkkaus sai meidät kaamoksesta tulleet haukkomaan henkeämme. Majoittauduimme mukavaan hotelli Panoraamaan ja jo seuraavana aamuna paikallisen Daoreal kiinteistövälityksen edustaja oli meitä vastassa.

Unelmiemme talo löytyi ensimmäisenä päivänä! Kaupat tehtiin ja me olemme nyt onnellisia kiinteistönomistajia.

Olemme jo käyneet Sandanskissa useamman kerran, eikä kaupunki ole vielä tuottanut pettymystä! Ystävälliset ihmiset, edullinen hintataso, etelän elämäntyyli ja ilmasto - siinä jotain, mitä lomalta voi odottaa.

Mummi, pappa, äiti, iskä ja lapset Helsingistä

Sandanski Forever

Vieras    18.04.2008    Sandanskin muita vinkkejä    Sandanski

Love at First Sight!

Saavuimme Sandanskiin Sofian upouuden hienon (tyhjän, lähes käyttämättömän) lentokentän kautta. Oli yllättävän vaikeaa löytää Sofiasta Sandanskiin johtava tie. Ajoimme harhaan useita kertoja, ja kaikkiaan kesti lähes 3 tuntia ennen kuin oltiin oikealla tiellä. Onneksi oli hyvää seuraa. Toinen hauska ja toinen umpi unessa.

Bulgariassa on tosi ankeita seutuja. Tonavan rannalla kaupungit ovta todennäköisesti ainakin talvella luotaantyöntävämpiä kuin mitkään asutukset missään muualla. Siellä oli jo tullut käytyä, eikä sellaista räänvihreää väriä keskenään erilaisten itäblokin kerrostaloparvekkeiden tilkkeenä ole toivottavasti muualla. Matka sinänsä oli hauska (koska Bulgaria on), mutta näkymät harvinaisen karmivia.

Well, to Sandanski. Mitä lähemmäs tultiin, sitä enemmän maisemat olivat kuin etelä-Ranskassa. Kun löysinne ihan kivan siistin hotellimme, maisema 4. kerroksesta oli tosi kiva. Ja aamun sarastaessa yhä mahtavampi.

Sandanski sijaitsee n. 20 km Kreikan rajalta. Monien bulgarialaisten paikkakuntien suhteen sillä ei ole juuri merkitystä, mutta Kulatassa on rajanylityspaikka, eli järkevin tapa tulla Sandanskiin on lentää Thessalonikiin.

En tehnyt sitä, joten voin vain siteerata Lonely Planetiä: trains from Greece tend to be a mess, so take teh bus.

Anyway, olen nyt rakenteilla olevan loma-asunnon innostunut omistaja. Sellaista ilmaa kuin Sandanskissa en ole kokenut. Ja S. on paikka, missä asuu oikeita ihmisiä. On kauppoja, hotelleja, baareja, ravintoloita. Ja maisemat kuin Kreikassa! Ne väitää, että tunnin matka Välimerelle, mutta mun ajotyylillä varmaan pikkuisen enemmän.

Jos osaan, lataan pari kuvaa myös. Huom. vuodenaika. Hiihtoloma, vk 9. Katsastin tulevaa kaksiotani t-paita ja pikkutakki päällä. Täällä alkaa NYT olla sellaisia ilmoja, ainakin hetken.

Tina

Ilma, se on ihanin asia, ehkä sen näkee kuvista

Oletko vieraillut Sandanskissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.