Matkakokemukset - Nähtävyyksiä San Sebastianissa

Kolme kukkulaa lähietäisyydellä San Sebastianin keskustasta

SanSe    26.02.2016    San Sebastianin nähtävyydet    San Sebastian

Asuin surffarien suosiman Zurriola-rannan läheisyydessä San Sebastianissa 5 kuukauden ajan. Viikonloppuisin oli mukava yhdistää kuntoilu ja hienot maisemat sekä nähtävyydet lenkkeilemällä San Sebastianin kukkuloilla. Kaupungin ympäristöstä löytyy kolme eri tyyppistä kukkulaa, Monte Igueldo, Monte Urgull ja Monte Ulía.

Monte Igueldolle pääsee vaijerihissillä, joka maksaa noin 5e/hlö per suunta. Igueldolle pääsee myös kävellen, mutta reitti on lähinnä asfalttitietä, eikä maisemat ole tuolta niin upeat. Igueldolla toimii myös iltaisin hieno ja kallis ravintola, mutta päivisin vain terassipuoli on avoinna. Kukkulalla on myös aavemainen huvipuisto, en ole varma onko se toiminnassa. Ei ainakaan maaliskuussa siellä käydessäni ollut. Igueldolta on parhaat näkymät koko San Sebastianiin.

Monte Urgullille on kiva metsäpolku, joka on helppokulkuinen. Huipulla on San Sebastianian yllä näkyvä Jeesus(?)patsas sekä pieni linnoitus.Täältäkin näkee hienosti koko San Sebastianin.

Monte Ulíalle on jyrkempi tie, eikä siellä juuri turisteja näe. Hyvä lenkkipolku ja rauhalliset upeat maisemat, jos ne kiinnostaa. Lisäksi kyseseiltä kukkulalta voi myös löytää vanhoja raunioita, niiden historiasta en tosin osaa sen enempää kertoa.

Oletko vieraillut San Sebastianissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.