San Sebastianin matkakokemukset ja vinkit

Baari- ja ravintolakulttuuri

San Sebastianissa on vilkas yöelämä. Klubit ovat auki klo 7 asti aamulla, joten ei ole tavatonta, että ulos lähdetään vasta reippaastikin puolen yön jälkeen.

San Sebastianissa järjestetään paljon "pintxo poteja", eli iltoja, jolloin kaikissa tapas-paikoissa on pintxo eli tapas ja viini/olut/siideri yhteensä 2e. Esimerkiksi torstaisin Grosin kaupunginosassa (Zurriola-rannan läheisyydessä, vaihtareiden ja surffareiden suosimalla alueella) on torstaisin pintxo pote klo 19-23. Baarit ja ravintolat ovat silloin tupaten täynnä.

San Sebastianista on melko vaikea löytää suomalaisille perinteisiä ravintoloita, sillä suurin osa illastamisesta tapahtuu jakamalla erilaisia ja kokoisia tapasannoksia.

Baskimaassa on oma sangriansa, jota kutsutaan calimochoksi (kalimotxo baskin kielellä). Tämä tarkoittaa siis punaviiniä ja kokista sekaisin, yllättävän hyvää!

Muutamia vaihtareiden suosimia baareja ja klubeja ovat esimerkiksi Iguana, B-Pop, Friends ja Bataplan.

Varottava näpistyksiä

Koin itse San Sebastianin erittäin turvalliseksi. Baareissa kuitenkin kannattaa varoa varkaita, yhdeltä kaverilta varastettiin taskusta lompakko tanssilattialla ja muutamalta kaverilta takki. Baareissa on tapana laittaa takit tanssilattian reunoilla sijaitseviin naulakoihin, josta kuka tahansa voi sen napata. Kannattaa siis illan aikana seurailla, että takit pysyvät tallessa.

Bussilla San Sebastianiin

Helpoin ja edullisin tapa matkata Suomesta San Sebastianiin on lentää Bilbaoon (yleensä Frankfurtin tai Münchenin kautta) ja ottaa Bilbaosta Bussi, joka menee San Sebastianiin Amaran bussiasemalle. Bussivaihtoehtoja on kaksi, toinen bussi menee lentokentältä Bilbaon keskustaan ja sieltä voi ottaa edullisemman bussin San Sebastianiin, hinta n. 8e. Toinen bussi menee suoraan lentokentältä San Sebastianiin, hinta n. 16e. Matka Bilbaosta kestää tunnin ja Amarasta on suurin piirtein 2km matka kaupungin keskustaan. Jos matkatavarat sen sallivat, niin joen varressa on mukavat maisemat kävellä bussiasemalta keskustaan. Bussiasemalla on kuitenkin myös taksitolppa, josta on helppoa napata taksi hotellille.

Toinen vaihtoehto on lentää kesällä suorilla lennoilla Ranskan puolelle Biarritziin, josta kestää bussilla San Sebastianiin Amaran bussiasemalle noin 45min.

Kolme kukkulaa lähietäisyydellä San Sebastianin keskustasta

SanSe    26.02.2016    San Sebastianin nähtävyydet    San Sebastian

Asuin surffarien suosiman Zurriola-rannan läheisyydessä San Sebastianissa 5 kuukauden ajan. Viikonloppuisin oli mukava yhdistää kuntoilu ja hienot maisemat sekä nähtävyydet lenkkeilemällä San Sebastianin kukkuloilla. Kaupungin ympäristöstä löytyy kolme eri tyyppistä kukkulaa, Monte Igueldo, Monte Urgull ja Monte Ulía.

Monte Igueldolle pääsee vaijerihissillä, joka maksaa noin 5e/hlö per suunta. Igueldolle pääsee myös kävellen, mutta reitti on lähinnä asfalttitietä, eikä maisemat ole tuolta niin upeat. Igueldolla toimii myös iltaisin hieno ja kallis ravintola, mutta päivisin vain terassipuoli on avoinna. Kukkulalla on myös aavemainen huvipuisto, en ole varma onko se toiminnassa. Ei ainakaan maaliskuussa siellä käydessäni ollut. Igueldolta on parhaat näkymät koko San Sebastianiin.

Monte Urgullille on kiva metsäpolku, joka on helppokulkuinen. Huipulla on San Sebastianian yllä näkyvä Jeesus(?)patsas sekä pieni linnoitus.Täältäkin näkee hienosti koko San Sebastianin.

Monte Ulíalle on jyrkempi tie, eikä siellä juuri turisteja näe. Hyvä lenkkipolku ja rauhalliset upeat maisemat, jos ne kiinnostaa. Lisäksi kyseseiltä kukkulalta voi myös löytää vanhoja raunioita, niiden historiasta en tosin osaa sen enempää kertoa.

Näköala hotelli

Vieras    29.09.2008    San Sebastianin hotellit    San Sebastian
Yöpymisen ajankohta: Lokakuu 2007 | Hotelli: Mercure San Sebastian Monte Igueldo

Hotelli sijaitsee aivan upealla paikalla,ravintolasta ja huoneista on upeat näkymät merelle .Miinuksena kylälle on hieman matkaa.

Arvosana hotellille:

Oletko vieraillut San Sebastianissa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.