Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

San Gimignanon matkakokemukset ja vinkit

Historiallinen San Gimignano

Irene    11.05.2011    San Gimignanon nähtävyydet    San Gimignano

fi.wikipedia.org/wiki/San_Gimignano -sivu kertoo:

San Gimignano on pieni kaupunki Italiassa Firenzen ja Sienan kupeessa.

San Gimignano on tunnettu mm. arkkitehtuuristaan ja etenkin torneistaan. San Gimiganoa kutsutaan Sadan tornin kaupungiksi, koska alkujaan, kun kaupunki perustettiin siellä sijaitsi liki sata tornia. Kuitenkin sotien ja luonnonmullistuksien seurauksena torneja on jäljellä enää 15. San Gimiganossa on paljon kirkkoja ja niiden freskot ovat maailmankuuluja.

San Gimignanon historiallinen keskusta torneineen on myös valittu UNESCOn maailmanperintöluetteloon.

San Gimignano on toiminut aikoja linnoituskaupunkina, mutta Firenzen vaikutuksesta sekin on saanut annoksen taidetta.

Toisessa maailmansodassa San Gimignanossa säilytettiin muutamia englantilaisia, ranskalaisia ja amerikkalaisia siviilisotavankeja. Mm. Firenzessä vaikuttanut englantilaisrouvien ryhmä The Scorpioni oli vangittuna siellä kesästä 1940 kesään 1944. Aiheesta on tehty myös todellisuuteen perustuva elokuva Teetä Mussolinin kanssa.

Kokemuksemme San Gimignanonista oli suurenmoinen. Kävimme lääkekasvimuseossa sekä historiallisessa museossa ja kiertelimme kaupungin joka kolkan. Tunnelma on uskomaton.

Pikkukaupungissa on paljon nähtävää. Kävimme Mario Curinin antiikkigalleriassa ihailemassa ennennäkemättömiä asioita. Kellarikerros oli ennenkokematon. www.mariocurini.com

Ostimme eräästä liikkeestä ihanan valokuvateoksen Toscanan viljapelloista matkamuistoksi. Söimme huippuhyvää pizzaa viinin kera historiallisella aukiolla, jolla oli antiikkimarkkinat. Onnistuimme löytämään sieltä kaksi upeaa Muranon lasitehtaan maljakkoa, jotka ovat olleet silmäterämme. Suosittelemme matkailijoille paikkaa!

Valokuvia löytyy Matkakuvat -kohdasta.

San Gimignanossa parasta pastaa ja upeita valokuvia

Vieras    16.10.2010    San Gimignanon ostokset    San Gimignano

Italian reissumme Toscanan alueelle oli erinomaisen onnistunut. En voi kuin suositella matkakohteeksi - eikä sitä liikennettäkään tarvitse pelätä. San Gimignano oli kokonsa puolesta vaikuttavin keskiaikainen vanha kaupunki. Päiväksi riittää hienosti katseltavaa ja koettavaa. Pääkadun baarista ostimme aivan parasta pastaa, jota ikinä olen maistanut - tortellini con panna e prosciutto crudo (tortellineja kinkku-kermakastikkeessa); suolaista, makeaa, kermaista ja sopiva annos. Lounasbaarin nimeä on juuri nyt muista, mutta naisten emännöimässä baarissa on kadulla muutama pöytä ja sisällä lähinnä myyntitiski. Se sijaitsee pääkatua duomon piazzalta alaspäin. Foto Fontanellin valokuvakaupasta olisin taas voinut ostaa lähes jokaisen valokuvateoksen - ihania maisemia, joissa upea läsnäolon tunne; todellista taidetta tästä päivästä ja kuluneilta vuosikymmeniltä. Tämä kauppa kannattaa ehdottomasti pistää muistilistalle, jos haluaa tuliaisiksi valokuvan tai postikortteja maisemista. Riemukasta Italian reissua sinne lähteville!

Oletko vieraillut San Gimignanossa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.