Matkakokemukset - Aktiviteetit ja harrastukset Samoksessa

Votsalakia

JULKINENSuikkeli - 06.08.2016 klo 11:41

Samos ja Votsalakia

Kohde, joka antaa loman kaikille rauhaa rakastaville, sekä vähän huvittelua parin keskustan baarin ansiosta.

Pääset vaeltelemaan ihaillen upeista maisemista ja merivesi on puhdasta ja virkistävää. Jopa delfiinit viihtyvät täällä.

Usein kohteessa käyneenä löytyi loistava ranta keskustasta Pigadi ravintolan edustalta. Ei tungosta, vähän kauempana rannasta pystyit pelaamaan ja juoksentelemaan hienolla hiekkapohjalla. Nälän yllättäessä poikkesimme Pigadiin syömään giropitan, eikä hinta päätä huimaa. Lapsille hoidetulla nurmikolla leikkikenttä.

Eksyimme illalla samaan ravintolaan syömään ja niin näköalat syödessä, kuin myös ruuan maku olivat taivaalliset. Tarjoilijarouvan ansiosta kielitaitoni koheni kiitettävästi, ja ruokailu venyi jopa kolmetuntiseksi kieliopintojen merkeissä.

Jos et halua vuokrata autoa, pyydä taksilta tarjous vaikkapa koko päivän käytöstä. Asiantuntemus ja tieto mielenkiintoisista kohteista, sekä tietoa saaresta samaan hintaan, mutta omalla aikataululla on jopa halvempaa, kuin matkatoimiston retkillä.

Leffailta ulkonäytännössä Mitilinissä

Arita    06.08.2010    Samoksen aktiviteetit ja harrastukset    Samos

Mitilinin kylässä sijaitsee ulkoilmaelokuvateatteri. Mahtava elämys! Ei mikään drive-in, vaan walk-in. Talon puutarhassa on katsomo, muovi- ja puutuoleja joissa mukavat pehmusteet. Pöydät tietysti myös, ruoille ja juomille. Elokuva alkaa yhdeksän-puolikymmenen aikaan, kun ilta pimenee. Elokuvat ovat alkukielellä (useimmiten englanniksi), tekstitys kreikaksi.

Leffassa voi tilata pizzaa (hyvää!) ja ostaa juomia (olutta, viiniä, limuja, vettä). Pizzatarjoilun jälkeen jaetaan kaikille pieniä munkkeja hunajakastikkeella höystettynä, vastapaistettuja, ja kuuluvat lipun hintaan. Nam, höyryävän kuumia, rapea kuori, herkullisia!

Teimme matkan taksilla Samoksen kaupungista, maksoi noin 15 euroa. Paikan omistajalta kannattaa tilata jo ennen elokuvan alkua taksi paluumatkalle. Kylässä ei liene kuin yksi taksi. Itse odottelimme taksia muutamia minuutteja, kuski kun oli samassa leffassa, ja hilppaisi jalkaisin hakemaan autonsa elokuvan päätyttyä. Jäimme juttelemaan omistajan kanssa siksi aikaa. Hän kertoi, että isoisänsä oli aloittanut elokuvien esittämisen Samoksen saarella vuonna 1928, oli ollut ollut silloin ensimmäinen joka toi äänielokuvat saarelle. Nyt bisnes jatkuu kolmannessa polvessa, ja ainakin minä toivon sen jatkuvan seuraaviin sukupolviin!

Oletko vieraillut Samoksessa?

Kerro muille kokemuksistasi!
Pieni hetki, sivua ladataan.